Nevychované matky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
49159
3.5.17 20:12
@Izumi Miyako píše:
Holky, co myslíte existují nevychované matky?
Slyšela názory od lidí, kteří sami nemají děti, že my matky jsme nevychované a děsně otravujem okolí svými řvoucími dětmi. Chodíme do podniků, dáváme svým dětem na hraní pečivo nebo jiné věci. Necháme je všude lítat a ječet, co hrdlo ráčí, přitom si lakujeme nehtíky.A ještě jedna otázka: Změnil se váš pohled na mateřství a děti po té, co jste je samy měly? Osobně můžu říct, že když se člověk stane matkou, leccos pochopí…

anoexistuje hodně nevychovaných matek a hodně skvělých maminek které vychované jsou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka

Existují nevychované matky, otcové, bezdětní, děti,… stejěn tak i ti slušní, vychovaní.

Zrovna nedávno jsem potkala jednu takovou hvězdu, která si myslela, že si všichni musí z jejího dítěte sednout na zadek. Takže matinka si v klidu nakupovala v supermarketu a smrádě si v klidu lítalo po obchodě s růžovoučkým kočárkem. Když mi asi potřetí najelo na nohu (a naposled se mu to povedlo opravdu bolestivě) jsem matince slušně řekla, ať si dítě hlídá. Tak se mi dostalo odpovědi, že to je vlastně moje chyba měla jsem si nohy chránit a že to jako bezdětná nemůžu pochopit. Nechtěla jsem se hádat, takže poznámku o tom, že dítě mám, jsem spolkla.

• Citovat
  • Upravit
6116
@Liz píše:
Pár nevychovaných matek jsem už potkala :D mě dostávaj ty prokojící co vystrčí celou kozu kdekoliv a kdykoliv :lol:

Jasně, protože novorozenec si úplně v klidu nechá vysvětlit, že si musí na krmení počkat, protože kolemjdoucí panička nevydejchá pohled na obnažené (fuj!!!) ňadro ;)

Příspěvek upraven 03.05.17 v 20:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
3.5.17 20:13

@Liz Jo to mě taky dostává. Jako sice hodlám kojit, ale abych musela nutně u jídla vyndat prso a… Tohle je důsledek dnešní doby, lidi ztrácejí soudnost. Prostě jsem matka, takže musím kojit třeba uprostřed koncertu Lucie Bílé. Na moje děti se nesmí řvát, protože jim to ubližuje a nedej bože se jich dotknout. Budou mít z toho trauma. A tak dále. Pak ve výsledku ovšem jsou z toho sobečtí lidé, co mají problém respektovat ostatní a myslí si, že bude po jejich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
3.5.17 20:13

Podle toho co se bere jako nevychovanost, a co je určitý člověk schopný akceptovat v chování, co se někomu muže zdát v pohodě jinému muže vadut a zdát se nevychované ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
3.5.17 20:15
@Cuddy píše:
@Pomka Ja bych to rekla tak. Ty deti jsou vesmes vsechny podobne, nektere jsou tedy vic vycepovane, ale proste od prirody jsou deti zive. Ale schudnost techto deti pro okoli dela reakce dospeleho. Pokud clovek vidi, ze rodic dite usmernuje, tak snese urvane dite lepe nez v pripade, kdy rodic sedi a dela, ze se ho problem netyka. Takze za me ano, existuje rada lidi, kteri by potrebovali dovychovat.

velmi dobře napsané, hlavně bych řekla že je otázka kolik těm dětem je, jiné je to u 2-3 letého v období vzdoru či mimino a rozdíl treba pětiletého který nemá základní vychování a v restauraci při čekání na jídlo běhá po restauraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30928
3.5.17 20:16
@SlečnaDahlia píše:
Jasně, protože novorozenec si úplně v klidu nechá vysvětlit, že si musí na krmení počkat, protože kolemjdoucí panička nevydejchá pohled na obnažené (fuj!!!) ňadro ;)Příspěvek upraven 03.05.17 v 20:13

No a stalo by se te zene neco, kdyby kojila nejak decentne? To je zase odezdi ke zdi, neni jen hlad versus vyvalene prso, je spoustu zkousnutelnych situaci mezi tim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
3.5.17 20:17

Nikdy mi deti nevadily, trocha kriku a litani podle meho nazoru nikomu neuskodi a kdo chce byt na nekoho prinasrany, stejne si duvod najde. Co mam deti, jen jsem si potvrdila, co jsem si uz myslela:) Samozrejme, vsechno ma sve meze, jako kdyz je dite sproste, vyslovene otravuje jine, bere veci atd. a matka nic nerekne. Ale vyvijim se, jiste zmeny urcite nastaly…nedavno jsem si vzpomnela, jak mi za mlada kamaradka popisovala spolubydlici, jak nechava materske mliko na stole, jak jsme obe byly znechucene :mrgreen: dnes to se mnou nehne…no a kojeni na verejnosti mi teda nevadilo nikdy. Kdo nechce videt, nema tam cucet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
@Izumi Miyako píše:
@Liz Jo to mě taky dostává. Jako sice hodlám kojit, ale abych musela nutně u jídla vyndat prso a… Tohle je důsledek dnešní doby, lidi ztrácejí soudnost. Prostě jsem matka, takže musím kojit třeba uprostřed koncertu Lucie Bílé. Na moje děti se nesmí řvát, protože jim to ubližuje a nedej bože se jich dotknout. Budou mít z toho trauma. A tak dále. Pak ve výsledku ovšem jsou z toho sobečtí lidé, co mají problém respektovat ostatní a myslí si, že bude po jejich.

Ne proto, že je matka, tak musí kojit, ale musí kojit nejspíš proto, že to dítě má hlad. Spíše si myslím, že je problém v lidech, kteří fakt tak strašně řeší cizí poodhalené ňadro. Pokud mi někdo zrovna nepleskne obří kozou v restauraci po talíři, tak fakt nevidím důvod, proč by mi mělo poodhalené ňadro nebo (nedejbože!!!) bradavka na tu milisekundu, než si ji děcko strčí do pusy, vadit v jakémkoliv veřejném prostoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
@SlečnaDahlia píše:
Jasně, protože novorozenec si úplně v klidu nechá vysvětlit, že si musí na krmení počkat, protože kolemjdoucí panička nevydejchá pohled na obnažené (fuj!!!) ňadro ;)Příspěvek upraven 03.05.17 v 20:13

nejde o novorozence, ale viděla jsem takto krmené velké možná už tak dvouleté dítě, ta máma se ani schovávat nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
3.5.17 20:20
@SlečnaDahlia píše:
Jasně, protože novorozenec si úplně v klidu nechá vysvětlit, že si musí na krmení počkat, protože kolemjdoucí panička nevydejchá pohled na obnažené (fuj!!!) ňadro ;)

Že ty budeš jedna z nich :D Naštěstí většině normálních matek dojde, že i prso jde trochu zamaskovat a že když mám zrovna novorozence, že měsíc s ním můžu jíst i doma a netahat ho do čtyřhvězdičkovejch pubů, kam návštěvníci většinou nechodí, aby čuměli na nalité prsy šestinedělek :roll:

Příspěvek upraven 03.05.17 v 20:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
@SlečnaDahlia píše:

no ona by si kojo matka taky mohla s ohledem na okolí přehodit přes ňadro plenku třeba a prd by se jí stalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16123

Jo, o člověku, který nechá dítě ječet třeba v obřadní síni, lítat s rozdrobeným a opatlaným rohlíkem v obchodě s oblečením, nebo klidně předbíhat všechny ve frontě na skluzavku v dětské herně, zatímco má u kafíčka zabořené oči např. do mobilu, bych řekla, že je nevychovaný. A je úplně jedno, jestli tam s ním bude máma, táta, babička…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
3.5.17 20:22
@Cuddy píše:
No a stalo by se te zene neco, kdyby kojila nejak decentne? To je zase odezdi ke zdi, neni jen hlad versus vyvalene prso, je spoustu zkousnutelnych situaci mezi tim.

Co znamená „kojit decentně“? Jak jinak rozepnout kojící podprsenku a strčit bradavku dítěti do pusy, než že se to prso vytáhne a strčí miminu do pusy? Sama jsem venku ještě nekojila a plánuju kojení řešit v šátku, ale nechápu, proč by mě nějak mělo pohoršovat „nedecentní“ kojení ostatních ženských. Nějak nemám potřebu řešit cizí prsa, pokud nějak nenarušují můj životaprostor.

Mimochodem bydlíme ve velkém městě (teď už trvale, uf) a ani tady jsem si nevšimla nějakého kojícího gangu, co chodí po ulicích a rozhazuje kozy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26243
3.5.17 20:23
@SlečnaDahlia píše:

jo, to je přesně to, co všudekojkám dělá blbé jméno. Neschopnost přiznat, že se dá kojit i tak, aby ta koza nebyla všem na očích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová