Nezájem rodičů o dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2291
13.10.22 06:14
@lleennttiillkkaa píše:
Tchýně to maj těžký, když se zajímají, tak je to špatně. Když se nezajímají, tak je to taky špatně. Respektive, když do života kecají, tak je to špatně, když do něj nekecají, tak je to taky špatně.

Jenže on ten zájem prostě nemůže jít do extrému, že? Jako moje tchyně a tchan, jako moje matka i otec si mohli užít v relativně mladém věku vnoučata a vlastně nám i ulehčit, ale moje rodiče nemají zájem a moje tchyně, tam by to fungovalo, kdyby se jelo jen dle ní, jiný názor není akceptovatelný. Takže mám někoho na hlídání, ale protože to není stabilní hlídání, tak mám docela mizernou práci, ale aspon něco, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
13.10.22 06:54
@j.a.n.i1 píše:
Ono je otazka, zda ty informace povazuji za zajímavé, rekneme si to upřímně, vetsina informaci z neciho zivota je naprosto nepodstatna.

To sice jo, ale z poheldu rodiče by zajímavé být mohly :mrgreen: j
Stejně jalo třeba ty okolností nehody
Ale jasné, je to věc názoru. Na druhou stranu: nezajímáš se? Tak aspoň nerejpej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
13.10.22 07:26
@j.a.n.i1 píše:
Ono je otazka, zda ty informace povazuji za zajímavé, rekneme si to upřímně, vetsina informaci z neciho zivota je naprosto nepodstatna.

No u nás je to třeba to, že manžel jel na týden do USA nebo má novou práci a oni to totálně vyignorují a raději chtějí řešit počasí. Ti nevím, ale tohle třeba za zajímavé věci považuju. :D Ale u nás je to viditelně to, že mají nějaký problém, neřeknou o co jde a manžel je z toho jen vydeptaný. Bohužel oni jsou vyhnívači, takže i při konfrontaci se nic nedozvíš, problém není. Proto jsem zakladatelce psala, že se s tím musí smířit. Občas je to fakt boj s větrnými mlýny.

EDIT: Ale jako nechci na ně kydat špínu, obecně jsou to milí lidé. Jen tato vlastnost mě neskutečně mrzí když pak vidím muže, jak je mu to líto.

Příspěvek upraven 13.10.22 v 07:37

• Citovat
  • Upravit
Parninas
13.10.22 07:29
@OpportunityNox píše:
No, tohle je divné :nevim: jako že se tchyně a tchán do partnerského života svých dětí nemontují, nerýpou a nedávají nevyžádané rady, to je sen, pro mě naprostý ideál, ale vůbec neregistrovat (nebo to předstírat?), co se děje nového či zajímavého v životě jejich děti, to mi přijde divné :think: u nás je to bohužel kombinace obou, myslím tedy kombinace těch horších variant; tchyně rýpe, má hloupé kecy, ale zároveň ignorace podstatného nebo zajímavého. Když jsme s manželem bourali cestou k ní, tak důležitá informace byla pouze ta, že kvůli tomu dorazíme později :( okolnosti byly jedno…

Co na to říct. Naprosto rozumím. :hug:
U nás bych to neřešila, kdyby byl muž že studeného odchovu, ale ona je spíš opičí máma. Proto nechápu proč se tak chová. Od té doby co se ve 20 odstěhoval to prý začala dělat a muž netuší proč.

• Citovat
  • Upravit
6956
13.10.22 07:37
@Parninas píše:
Co na to říct. Naprosto rozumím. :hug:
U nás bych to neřešila, kdyby byl muž že studeného odchovu, ale ona je spíš opičí máma. Proto nechápu proč se tak chová. Od té doby co se ve 20 odstěhoval to prý začala dělat a muž netuší proč.

No je to zvláštní :think: není to třeba nějaký trest pro tvého může od matky, myslím na podvědomé bázi, jakože už není pro něj ta žena číslo jedna? Zní to dementně, ale nemohlo by na tom něco být? Ono je to v důsledku asi jedno, žejo, nic s tím nenaděláš asi… :think: Ale jako že neskousla, že se odstěhoval a toto je její reakce(dětinská, samozřejmě, jinak to asi neumí). Bohužel znám pár takových lidí, u kterých je to kombinace ega a neschopností vypořádat se se svými emocemi.
Každopádně také soucítím, je to někdy s rodičema těžké… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
13.10.22 07:42
@OpportunityNox píše:
No je to zvláštní :think: není to třeba nějaký trest pro tvého může od matky, myslím na podvědomé bázi, jakože už není pro něj ta žena číslo jedna? Zní to dementně, ale nemohlo by na tom něco být? Ono je to v důsledku asi jedno, žejo, nic s tím nenaděláš asi… :think: Ale jako že neskousla, že se odstěhoval a toto je její reakce(dětinská, samozřejmě, jinak to asi neumí). Bohužel znám pár takových lidí, u kterých je to kombinace ega a neschopností vypořádat se se svými emocemi.
Každopádně také soucítím, je to někdy s rodičema těžké… :zed:

Já fakt nevím. Uvidíme u osamostatnění se dalšího potomka (které se velmi rychle blíží) jestli to bude stejné nebo ne. :mrgreen: Já si o nich jinak nic extra zlého nemyslím, jsou to úplně normální lidé. Mí rodiče jsou zase z jiných ohledů taky trochu mešuge, takže si fakt nehraju na to, že jsem z nějaké „lepší“ rodiny. Jen to prostě zamrzí no.

Příspěvek upraven 13.10.22 v 07:44

• Citovat
  • Upravit
6180
13.10.22 07:43

Já moc nerozumím, co po nich chceš? Vždyť mají pravdu, máte svůj život, jste dospělí a musíte se umět rozhodovat sami, nechtít schválení že děláte dobře. My máme vztahy dobré na obou stranách, ale že bychom trávili návštěvy tím, že by naši nebo tchyně schvalovali naše životní rozhodnutí, to ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34392
13.10.22 07:46
@Anonymní píše:
Partner má rodiče, kteří o něj už podle mě moc nejeví zájem. Partner je dospělý chlap má 33 let. Jeho rodiče na všechny naše otázky ohledně bydlení, vztahu dalších věcí odpovídají to je vaše věc nebo do toho se plantat nebudu nebo mě je to jedno. Často je to s takovým nezájmem jak k partnerovi tak i ke mě a i k našemu dítěti. Mám pocit, že by se mohla tchýně víc ptát a zajímat o vnuka tak i o dospělého syna. Nebo taky jejich oblíbené to je váš život, vaše věc. Další věty musíte sami atd. Říkají to skoro na všechno, kde se to trochu hodí. Doknce mi jeho matka napsala že sním nebydlí a já sním bydlím a ona ho vidí jednou za čas.
Vím jsme dospělí, ale stejně je to dost nezájem. Je to běžné? Ja teda chci být mému dítěti celý život oporou, pomáhat mu, ale nesnažit se být na obtíž. Mě připadá, že jeho rodiče to mají vše na háku. Prosím anonym rodinne vztahy

Na jednu stranu je to fajn, asponˇvám do ničeho nemluví :mrgreen: Ale na druhou, je ten nezájem smutný, to ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
13.10.22 07:49

Mně se zdá podivuhodný i ten název diskuse - drama „Nezájem rodičů o dítě“, první věta „partner je dospělý chlap 33 let“ :nevim: - ne není dospělý chlap, má novou rodinu, ale zřejmě ještě nepřestřihl pupeční šňůru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
13.10.22 07:49
@Parninas píše:
Já fakt nevím. Uvidíme u osamostatnění se dalšího potomka (které se velmi rychle blíží) jestli to bude stejné nebo ne. :mrgreen: Já si o nich jinak nic extra zlého nemyslím, jsou to úplně normální lidé. Mí rodiče jsou zase z jiných ohledů taky trochu mešuge, takže si fakt nehraju na to, že jsem z nějaké „lepší“ rodiny. Jen to prostě zamrzí no.Příspěvek upraven 13.10.22 v 07:44

Jasný, mám to stejně, naše rodina je taky šáhlá, ale je fakt, že aspoň nerýpe a zároveň říct, že jsme měli bouračku, tak by se aspoň zajímali, jestli jsme třeba v pořádku, popř. jestli je potřeba nějak pomoci a tak :mrgreen: ale jako jo, každá rodina má svoje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
13.10.22 07:50
@stinga píše:
Mně se zdá podivuhodný i ten název diskuse - drama „Nezájem rodičů o dítě“, první věta „partner je dospělý chlap 33 let“ :nevim: - ne není dospělý chlap, má novou rodinu, ale zřejmě ještě nepřestřihl pupeční šňůru

Jojo, u toho jsem se taky zasmála :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
13.10.22 07:53
@stinga píše:
Mně se zdá podivuhodný i ten název diskuse - drama „Nezájem rodičů o dítě“, první věta „partner je dospělý chlap 33 let“ :nevim: - ne není dospělý chlap, má novou rodinu, ale zřejmě ještě nepřestřihl pupeční šňůru

Tohle jsou řeči. :roll: Rodičovské pouto je v tomhle docela unikátní, že nám na sobě celý život záleží ať už je nám kolik je (samozřejmě až na výjimky, kde jsou naprosto toxické vztahy, někde je to vhodné přerušit). Je docela vtipná představa, že jakmile dosáhneme plnoletosti, tak najednou magicky rodiče nepotřebujeme. A ještě vtipnější je to, že když ženy udržují blízké vztahy se svými rodiči, tak je to tak správně, ale jakmile to tak má i muž, tak je to maman. :roll: On i ten třicátník občas chce pocítit tu rodičovskou něhu a zájem a je to naprosto normální.

• Citovat
  • Upravit
1735
13.10.22 08:45
@Anonymní píše:
@Sedmnactnulajedna to je ironie?
Nebo to je fakt ideál? ;)

To je milionová tchýně, bez ironie, prostě naprostý ideál :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
13.10.22 08:50
@AnastazieB píše:
Já moc nechápu, co po nich chcete? Jaké máte otázky ohledně bydlení, vztahu 8o. Moje tchýně ani moje máma se nám taky nijak do vztahu nepletou, proč by měly?Jinak zájem u nikoho vzbudit nemůžeš, prostě to přijmi tak jak to je. A doporučovala bych ti přečíst si tady pár témat o tchýních a budeš ráda za to, co máš.

přesně takhle jsem to myslela, že to je ideální tchýně, svoji práci odvedla a teĎ to nechává na mladých… to by mi dost vyhovovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14108
13.10.22 09:03
@Anonymní píše:
Jo je to divný.
Půl roku nevidí vnoučata takže nevidí ani partnera?

U nás to taky tak je a mně to vyhovuje. Už jo. Člověk si zvykne.
Byli jsme u nich před 14 dny po asi třech měsících a tchyně stihla hovor s dcerou. S tou vyžvaňuje denně, jak jsem pochopila. Syn je dobrý leda tak, když se má s něčím pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová