Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
To máte ještě v pohodě. Nás se ani na nic neptají. Návštěva probíhá tak, že jim manžel vypráví co je noveho sám od sebe, protože jinak by nic nevěděli. Uplne je mi ho líto jak se snaží. Věděli, že hledáme nový byt, kdyby jim manžel neřekl, že už máme vybraný, klidně jsme se mohli prestehovat a nic by nevěděli až do další návštěvy u nás. A to jsme chodili po prohlídkách 3/4 roku.
A pak by byli urazeni, ze to nevi.
@Anonymní píše:
@Ba-stet tak třeba je vůbec nezajímá že má partner obavy o energie a jak se vše zdražuje a manžel je kvůli tomu nevrlý
Nezeptají se kolik platí zda má fixaci prostě nic. Zvládne vše zaplatit i nám zbyde na rekonstrukci. Ale má prostě partner stres. Oni se nezeptají jak se žije a manžel nic neřekne.
Jezis a proc by se na to meli ptat ![]()
@Anonymní píše:
To máte ještě v pohodě. Nás se ani na nic neptají. Návštěva probíhá tak, že jim manžel vypráví co je noveho sám od sebe, protože jinak by nic nevěděli. Uplne je mi ho líto jak se snaží. Věděli, že hledáme nový byt, kdyby jim manžel neřekl, že už máme vybraný, klidně jsme se mohli prestehovat a nic by nevěděli až do další návštěvy u nás. A to jsme chodili po prohlídkách 3/4 roku.
Tak logicky, když 3/4 roku hledate byt, tak se prece nebudou ptat kazdou navstevu, zda uz jste nasli, ale ocekavaji, ze az najdete, tak jim to reknete sami od sebe, ne.
@Anonymní píše:
@Ba-stet tak třeba je vůbec nezajímá že má partner obavy o energie a jak se vše zdražuje a manžel je kvůli tomu nevrlý
Nezeptají se kolik platí zda má fixaci prostě nic. Zvládne vše zaplatit i nám zbyde na rekonstrukci. Ale má prostě partner stres. Oni se nezeptají jak se žije a manžel nic neřekne.Jsou to takové možná pro někoho malichernosti. Moji rodiče se zas zajímají až moc. Je pravda, že se snímá dlouho bydlela. I rok s dítětem, když se narodilo. Než se zrekonstruoval 🏡. A bydlí ode mě kousek 6 km. Ti jeho bydlí tak 30 km. A moje máma teda dost kecá do života to je zas až moc. Někdy je to otravné,
Tak me se mama taky sama od sebe nezepta na energie nebo na fix. Ani ja se ji na to neptam
Ale samozřejmě kdybych zacala, tak me vyslechne. Mne k tomu napadají dve veci - bud u nich muz poznamenal, ze vasi do vseho mluvi a oni proste nechtějí, abyste je vnímali stejne, nebo jste - bez urazky - takovy typy, co ziji jen brblanim. To mame v rodině. Zajem, koníčky nula, jen dlouhé nekonstruktivni litanie na temata „všechno drahy, sef je blbec, sousedi pitomci…“ To me ubiji. A pak je samozřejmě možnost, ze je to jako u Parninasu. A to je smutné, ale neda se s tim nic nedelat. Jen zapracovat na svy hlave, aby zo nebylo lito, nebo se nevidat…
@Anonymní píše:
Nezeptají se kolik platí zda má fixaci prostě nic. Zvládne vše zaplatit i nám zbyde na rekonstrukci. Ale má prostě partner stres. Oni se nezeptají jak se žije a manžel nic neřekne.Jsou to takové možná pro někoho malichernosti. Moji rodiče se zas zajímají až moc. Je pravda, že se snímá dlouho bydlela. I rok s dítětem, když se narodilo. Než se zrekonstruoval 🏡. A bydlí ode mě kousek 6 km. Ti jeho bydlí tak 30 km. A moje máma teda dost kecá do života to je zas až moc. Někdy je to otravné,
Takže oni se nezeptaji a manžel nic neřekne. Tak asi mají ten problém a komunikací už dýl. Tak to téma nadhod ty když se o tom tak straně potřebuješ bavit.
Jako rodina jste nyní ty a manžel, takže tyto věci by jste si měli řešit mezi sebou.
Třeba mají sami problém jak to ufinancuji a nechtějí se o tom bavit. Řešíš blbosti.
Je to VÁŠ život.
@Anonymní píše:
A vy se o ně zajímáte? Víš ty, jakou mají fixaci? Jestli mají finanční starosti? Mně to přijde jak z jiné planety. Nevím, jak jsi stará, já už mám rodiče v důchodu a rozhodně bych nechtěla, aby si dělali starosti o rozpočet mé rodiny, brala bych to jako svoje selhání. Spíš počítám s tím, že když budou potřebovat, tak pomůžu já jim. Ale jakou mají fixaci fakt nevím.
@j.a.n.i1 píše:
Tak logicky, když 3/4 roku hledate byt, tak se prece nebudou ptat kazdou navstevu, zda uz jste nasli, ale ocekavaji, ze az najdete, tak jim to reknete sami od sebe, ne.
No vidíš a manžel by si s nima rád popovidal jaká je nabídka, kde všude hledáme a tak. My dokonce posunuli návštěvu u nich na neděli, že v sobotu mame prohlídku. Druhý den se ani nezeptali jaký ten byt byl.
Manzel si tohle pak probírá s mými rodici, ale je vidět, že ho to mrzí, jak se naši o nás zajímají a jeho rodiče nic. Byt byl příklad, prostě se neptají na nic a ty návštěvy jsou fakt hrozně na sílu jim říkat věci co by měli vědět, aby pak zase nebyli uražení jako už se nám taky stalo, protože něco nevěděli.
@j.a.n.i1 no třeba moji rodiče mají teorii že kdybsme měli problém tak by mu mohli finančně pomoc, ale jeho rodiče nemají peníze. To se nám zas sami od sebe svěřili. Nic po nich nechceme. Ale zase ti moji rodiče se pořád o vše zajímají až moc.
Vědí kolik máme hypotéku, vědí kolik co stálo i nějaké peníze mi darovali.
@Hibou tak už jsou v důchodu ti tvoji rodiče, moji ani partnerovy rodiče nejsou v důchodu, my se nezajímame o finanční situaci jejich rodiny, vím jen okrajově že nemají peníze a jeho máma má invalidní důchod
Nějaké detaily se nebavíme.
@Anonymní píše:
hele, o mne se nezajímá vůbec vlastní sestra, žije v zahraničí, teď jsem ji viděla po třech letech a stála jsem jí dohromady tak za 5 slov
ta mi ani neřekne, je to tvoje věc, dělej jak chceš…
no, co, no, mrzí mne to mrzí, nenadělám nic, násilím ji ke komunikaci nutit nemůžu
prostě se s tím smiř
manžel má na starosti tebe, oporu má v tobě
@Anonymní píše:
@Hibou tak už jsou v důchodu ti tvoji rodiče, moji ani partnerovy rodiče nejsou v důchodu, my se nezajímame o finanční situaci jejich rodiny, vím jen okrajově že nemají peníze a jeho máma má invalidní důchodNějaké detaily se nebavíme.
Takže 50 procent partnerových rodičů v důchodu je. Nebo myslíš, že invalidní důchod je na přilepšenou? Tak vy se o jejich finanční situaci nezajímáte a oni se mají zajímat o vaši???
@Hibou tak.my se nezajímame o nějaké ty intimensji a osobní věci protože se taky nezajímají o partnera tak jak píší řešíme seriály ale hlavně ju teda zajímá kde co je v akci v letáku a obchodě a kdo co v bytě v okolí a co udělala jaká sousedka já ty lidi ani neznám
Ať si to vykládá ale normální člověk podle mě klade otázky a zajímá a ještě když to je matka a syn nebo otec a syn
@Anonymní píše:
@Karahu ale ty to obracíš.
Jde o to že neřeknou svůj nazor, nemají pro partnera radu ani pomoc. Jen dokola na vše skoro papouskuji to je jedno to je vaše věc nebo to je jejich věc nebo to mě nezajímá. Jde o ten přístup. A myslím, že teda jako rodiče by měli mit vyšší zájem o partnera i jeho rodinu. Samozřejmě nekecat do života.
Proč by jsi chtěla aby měli SVŮJ názor na VÁŠ život? Jako příklad jsi dala, že se neptají na finanční situaci, kolik platíte za energie a jestli máte fix.
A já opět souhlasím, že do toho jim nic není a je to vaše věc. Nás se na tohle taky nikdo neptá a ani by mi to nepřišlo jako moc hodné téma, protože je to NAŠE VĚC.
Docela by mě zajímala nějaká další situace, o kterou by se podle tebe, měli zajímat a nedělají to.
V čem si za nimi přišel pro radu/pomoc a oni ho odmítli?
@Parninas píše:
Jojo, s tímhle hodně soucítím. Vypráví něco z čeho je úplně nadšený a jakmile domluví tak se změní téma.Nenaděláš nic.
To je fakt ale smutný
mně tohle dělala babička z tatovy strany. Tak už jí nic nevykladám.
Tchyně zas mění téma jak se jí to hodí, bez ohledu, kdo co vypráví, a jestli je z toho nadšený nebo naopak smutný, je jí to jedno, i když by diskuze o tom ještě mohla jet dál.
@PaníBovaryová píše:
Blbe ses vyjadrila. Mela jsi napsat, ze vas nechteji vyslechnout a neprojevuji ucast
Ted te tady budou napadat, ze po tchanech chces nazory na barvu vymalby a podobne capiny
Jojo, špatně popsaný problém, podle mě. Taky jsem to pochopila trochu jinak, než zakladatelka asi myslela ![]()
Takhle je to samozřejmě nedorozumění, tento problém chápu, že jí vadí a mrzí ji to…