Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Parninas píše: Řešíme něco podobného. Manželovi rodiče nás chtějí vídat každou chvíli, ale když už se vidíme, tak se absolutně nezajímají o nás a co se nám děje. U mě je mi to fuk, ale u muže mě to vážně mrzí. A jeho taky a moc, už jsme se o tom párkrát bavili. Zrovna teď měl nesmírně zajímavé životní období a z jejich strany totální ignor, mění hned téma. Ale samozřejmě nám neřeknou kde je problém a proč dělají dusno.
Bohužel neuděláš nic, dospělého nepředěláš. Povznes se na to, akorát se stresuješ nad věcmi co nezměníš.
Chteji jenom cerpat vasi pozornost. Nedavat na oplatku.
Dokonalí tchánovci.
Moc si neumím představit co ohledně bydlení, vztahu a dalších věcí s nimi chcete řešit, vždyť mají pravdu, je to vaše věc.
Kdyby byl těžce nemocný a je to nezajímalo, tak to je nezájem rodičů, ale proč by měli kecat do života 33 letému chlapovi? To nepovažuji za nezájem, to je snad dobře. ![]()
@Lily Evans nejde o to aby nám schvalovali životní rozhodnutí. Jde o to aby partnerovi byli oporou, poskytli radu nebo pomoc. Vyslechli si ho a řekli mu svůj názor. Ale mě přijde že je, jak žijeme vůbec nezajímá.
@Anonymní píše:
@Lily Evans nejde o to aby nám schvalovali životní rozhodnutí. Jde o to aby partnerovi byli oporou, poskytli radu nebo pomoc. Vyslechli si ho a řekli mu svůj názor. Ale mě přijde že je, jak žijeme vůbec nezajímá.
Proč? Jste přece dospělí, to nedává smysl. Jestli chce něco probrat tak má jít a probrat to, ale představa, že mi moje vlastní matka v mých třiceti radí, no potěš koště. A s čím jako?
Občas zavolá táta, když najde problém z mého oboru a potřebuje odbornou, podloženou radu.
Ale to bych měla s maminkou rozebírat, jak přebalovat, nebo kde je levnější přesnídávka? Nechápu
u větších věci typu koupě nového bytu jsem to šla rozebrat sama, zajímal mě názor, ale nikdo by si nedovolil nám do něčeho jen tak kecat.
@Anonymní píše:
Dej nějaký konkrétní příklad ![]()
@Anonymní píše:
@stinga jo to je jasný
Ale matka je jenom jedna. Měla by se zajímat. Nemyslím, že by chlap měl být mamincak.
klidně za tím může být i to, že kdysi máma dostala od syna kartáč, že se stará o co nemá, a tak to otočili do „nestaráme se, máte svůj život, žiješ s ním ty a né my“ ![]()
@Karahu ale ty to obracíš.
Jde o to že neřeknou svůj nazor, nemají pro partnera radu ani pomoc. Jen dokola na vše skoro papouskuji to je jedno to je vaše věc nebo to je jejich věc nebo to mě nezajímá. Jde o ten přístup. A myslím, že teda jako rodiče by měli mit vyšší zájem o partnera i jeho rodinu. Samozřejmě nekecat do života.
@Parninas píše:
Co na to říct. Naprosto rozumím.
U nás bych to neřešila, kdyby byl muž že studeného odchovu, ale ona je spíš opičí máma. Proto nechápu proč se tak chová. Od té doby co se ve 20 odstěhoval to prý začala dělat a muž netuší proč.
Třeba s ním jen nesouhlasí a zároveň se nechce hádat. A jede systém „mlčeti zlato“ ![]()
@Anonymní píše:
Jde o to že neřeknou svůj nazor, nemají pro partnera radu ani pomoc. Jen dokola na vše skoro papouskuji to je jedno to je vaše věc nebo to je jejich věc nebo to mě nezajímá. Jde o ten přístup. A myslím, že teda jako rodiče by měli mit vyšší zájem o partnera i jeho rodinu. Samozřejmě nekecat do života.
Tak ho prostě rict nechtějí, jejich vec a tvoje zbytecna starost. Jste dospeli a mate se rozhodovat samostatně. A pochybuju, ze by nepomohli, pokud by prisel s jasnou prosbou o konkretni pomoc. Ale evidentně nechteji byt vtahovani do vasich rozhodnutí a ja se nedivim, ono to povetsinou nedela dobrotu.
@Mar__tanka1983 píše:
Třeba s ním jen nesouhlasí a zároveň se nechce hádat. A jede systém „mlčeti zlato“
Hm. To samozřejmě může být pravda. Ale ve finále to nic nemění na tom, že mám pak doma smutného manžela z toho, že je rodičům ukradený.
Lidsky mě to prostě mrzí.
@Anonymní píše:
To máte ještě v pohodě. Nás se ani na nic neptají. Návštěva probíhá tak, že jim manžel vypráví co je noveho sám od sebe, protože jinak by nic nevěděli. Uplne je mi ho líto jak se snaží. Věděli, že hledáme nový byt, kdyby jim manžel neřekl, že už máme vybraný, klidně jsme se mohli prestehovat a nic by nevěděli až do další návštěvy u nás. A to jsme chodili po prohlídkách 3/4 roku.
@Ba-stet tak třeba je vůbec nezajímá že má partner obavy o energie a jak se vše zdražuje a manžel je kvůli tomu nevrlý
Nezeptají se kolik platí zda má fixaci prostě nic. Zvládne vše zaplatit i nám zbyde na rekonstrukci. Ale má prostě partner stres. Oni se nezeptají jak se žije a manžel nic neřekne.
Jsou to takové možná pro někoho malichernosti. Moji rodiče se zas zajímají až moc. Je pravda, že se snímá dlouho bydlela. I rok s dítětem, když se narodilo. Než se zrekonstruoval 🏡. A bydlí ode mě kousek 6 km. Ti jeho bydlí tak 30 km. A moje máma teda dost kecá do života to je zas až moc. Někdy je to otravné,
@Alušáček píše:
A co s tím chceš dělat? Nijak vám neškodí, nic špatného vám nedělají, zájem se přece nedá vynutit. Ber je jaký jsou, budeš spokojenější. Ne každý má smysl života v dětech a vnoucatech.
Ano, rodiče si již svoje odpracovali, když vychovali syna a možná, že ne jen jednoho. Třeba mají špatné zkušenosti ze svého vlastního manželství, že jim do toho jejich rodiče příliš kafrali. Podle mě je to také ideál. Sice bez hlídání a různé jiné pomoci, ale zase bez kecání do všeho.
@Anonymní píše:
To máte ještě v pohodě. Nás se ani na nic neptají. Návštěva probíhá tak, že jim manžel vypráví co je noveho sám od sebe, protože jinak by nic nevěděli. Uplne je mi ho líto jak se snaží. Věděli, že hledáme nový byt, kdyby jim manžel neřekl, že už máme vybraný, klidně jsme se mohli prestehovat a nic by nevěděli až do další návštěvy u nás. A to jsme chodili po prohlídkách 3/4 roku.
Jojo, s tímhle hodně soucítím. Vypráví něco z čeho je úplně nadšený a jakmile domluví tak se změní téma.
Nenaděláš nic.
@Anonymní píše:
Blbe ses vyjadrila. Mela jsi napsat, ze vas nechteji vyslechnout a neprojevuji ucast
Ted te tady budou napadat, ze po tchanech chces nazory na barvu vymalby a podobne capiny