Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
No vidíš a manžel by si s nima rád popovidal jaká je nabídka, kde všude hledáme a tak. My dokonce posunuli návštěvu u nich na neděli, že v sobotu mame prohlídku. Druhý den se ani nezeptali jaký ten byt byl.
Manzel si tohle pak probírá s mými rodici, ale je vidět, že ho to mrzí, jak se naši o nás zajímají a jeho rodiče nic. Byt byl příklad, prostě se neptají na nic a ty návštěvy jsou fakt hrozně na sílu jim říkat věci co by měli vědět, aby pak zase nebyli uražení jako už se nám taky stalo, protože něco nevěděli.
Presne jak rikam ![]()
@OpportunityNox píše:
To je fakt ale smutnýmně tohle dělala babička z tatovy strany. Tak už jí nic nevykladám.
Tchyně zas mění téma jak se jí to hodí, bez ohledu, kdo co vypráví, a jestli je z toho nadšený nebo naopak smutný, je jí to jedno, i když by diskuze o tom ještě mohla jet dál.
Neco vykladas, na cem ti zalezi a najednou te prerusi "A to já!..já já já já pul hodiny? ![]()
@Anonymní píše:
@Hibou tak už jsou v důchodu ti tvoji rodiče, moji ani partnerovy rodiče nejsou v důchodu, my se nezajímame o finanční situaci jejich rodiny, vím jen okrajově že nemají peníze a jeho máma má invalidní důchodNějaké detaily se nebavíme.
jeho rodiče nejsou v důchodu, ale jeho máma má invalidní důchod
![]()
oni nemají peníze, a mají se s účastí zajímat, jakou má jejich možná dobře vydělávající syn ve 33 letech fixaci, že on má stres???
oni, když nemají peníze, tak mají asi stres stokrát větší, než vy - vy jste mladí, můžete si přibrat další práci, chodit na brigády, čeká vás v práci postup, tak jestli u nich tvůj partner neustále fňuká, že nemá peníze, tak oni, kteří opravdu nemají peníze, fakt nemají, co by mu na to řekli,
asi po nich chcete finanční pomoc, ale to se zřejmě nedočkáte, invalidní důchody jsou většinou nula nula prd
@PaníBovaryová píše:
Neco vykladas, na cem ti zalezi a najednou te prerusi "A to já!..já já já já pul hodiny?
neee, tohle spíš dělá jedna kolegyně
tchyně spíš dělá to, že něco vykládáš, zaujme to většinu přítomné společnosti, a ona pak, když či než se někdo další na něco ohledně ntoho zeptá, tak řekne něco úplně mimo, třeba „už bychom zas mohli vymalovat“ nebo něco takového úplně od tématu
ale řekne to s takovou razanci, že naše (nebo kohokoli jiného) téma je zapomenuto
protože ji všichni znají, tak to nikdo neřeší a jen se „to přejde“…
Oni se neptají,,Jak se máte? Co nového?" To je přiměřený zájem, tam má člověk prostor, říct co chce.,,Ale jo, jen ty energie…" Ale ptát se konkrétně? Jak zvládáte platit energie? Stejně nevím, co by na to měli říct, než,,Však vy si nějak poradíte." když nemají možnost vám případně pomoci.
Já jsem se například ptala, jak to zvládá moje babička, která bydlí sama ve velkém domě, protože bychom jí pomohli, ale kdybychom tu možnost neměli, bylo by mi blbé se vůbec ptát. Ona mi řekne, že to nezvládá a já jí řeknu co?,,Aha to je mi líto, mě to jen tak zajímalo."? ![]()
Příspěvek upraven 13.10.22 v 13:57
@Anonymní píše:
@Karahu ale ty to obracíš.
Jde o to že neřeknou svůj nazor, nemají pro partnera radu ani pomoc. Jen dokola na vše skoro papouskuji to je jedno to je vaše věc nebo to je jejich věc nebo to mě nezajímá. Jde o ten přístup. A myslím, že teda jako rodiče by měli mit vyšší zájem o partnera i jeho rodinu. Samozřejmě nekecat do života.
mají říct názor, ale nekecat do života? To moc dobře nejde
Prostě to berou že syn je dospělý a zařídí si život dle svého ![]()
@Markéta80 píše:
mají říct názor, ale nekecat do života? To moc dobře nejdeProstě to berou že syn je dospělý a zařídí si život dle svého
ne, mají synkovi doplatit za energie, to nevadí, že sami nemají a mají možná s energiemi větší problém, než zakladatelka - ona se jich na jejich problém s energiemi neptá, ale její partner chce pomoci se svými energiemi ![]()
@Parninas píše:
Co na to říct. Naprosto rozumím.
U nás bych to neřešila, kdyby byl muž že studeného odchovu, ale ona je spíš opičí máma. Proto nechápu proč se tak chová. Od té doby co se ve 20 odstěhoval to prý začala dělat a muž netuší proč.
Vypada to jako vtip, ale muze to byt paranoidni projev. Uvidite, jak to bude s tim druhym „vyletnutim z hnizda“… Ale u paranoidnich matek je toto typické- zpocatku az opici laska k diteti, ale jakmile dite zacne byt samostatne a hrozi, ze ji „opusti“, matka radsi vztah totalne odrizne sama, aby nebyla ta opuštěná… Blbe se to vysvetluje, ale mam presne takovou tchyni. Detstvi podle slov manzela naprosto OK, ale jak se sestrou vyrustali, zacal tam narustat z jeji strany tlak, aby si co nejdriv zaridili vlastni zivot, takze oba nakonec ziji s rodinami pomerne daleko od rodicu (150km).
@stinga píše:
Mně se zdá podivuhodný i ten název diskuse - drama „Nezájem rodičů o dítě“, první věta „partner je dospělý chlap 33 let“- ne není dospělý chlap, má novou rodinu, ale zřejmě ještě nepřestřihl pupeční šňůru
Jo, přesně, dle názvu diskuse jsem si myslela, že jde o nějakého chudacka skolkoveho a on je zatím chlap, co mu jde na 40 ![]()
Diskuse se spis měla jmenovat Zas ty hrozne tchyne ![]()
@stinga je to celé zvláštní
Ale kdyby se zajímali tak by to bylo zase že jsou dotěrní a zajímá je i kolik platí za energie ![]()
@PaníBovaryová píše:
Neco vykladas, na cem ti zalezi a najednou te prerusi "A to já!..já já já já pul hodiny?
Tohle dělá moje tchyně
dikybohu ji vidím jednou do roka a to tu její sebelásku přetrpím ![]()
@Serpentini tchýně bydlí daleko že ji vidíš jednou do roka nebo se málo stykate?
@Anonymní píše:
@Lily Evans nejde o to aby nám schvalovali životní rozhodnutí. Jde o to aby partnerovi byli oporou, poskytli radu nebo pomoc. Vyslechli si ho a řekli mu svůj názor. Ale mě přijde že je, jak žijeme vůbec nezajímá.
Myslíš to tak, aby s ním víc sdíleli radosti i starosti? Prostě ho vyslechli a podpořili?
Příspěvek upraven 13.10.22 v 15:46
@Anonymní píše:
To máte ještě v pohodě. Nás se ani na nic neptají. Návštěva probíhá tak, že jim manžel vypráví co je noveho sám od sebe, protože jinak by nic nevěděli. Uplne je mi ho líto jak se snaží. Věděli, že hledáme nový byt, kdyby jim manžel neřekl, že už máme vybraný, klidně jsme se mohli prestehovat a nic by nevěděli až do další návštěvy u nás. A to jsme chodili po prohlídkách 3/4 roku.
V dnešní době je některým rodičům blbý se vyptavat, aby neobtěžovali, nemichali se. Jiní se zase boji negativních zpráv. To se asi s věkem zvyšuje. Někdo potřebuje svůj klid anebo dává prostor těm druhým.
Příspěvek upraven 13.10.22 v 15:49
***@Anonymní** píše:
@Ba-stet tak třeba je vůbec nezajímá že má partner obavy o energie a jak se vše zdražuje a manžel je kvůli tomu nevrlý
Nezeptají se kolik platí zda má fixaci prostě nic. Zvládne vše zaplatit i nám zbyde na rekonstrukci. Ale má prostě partner stres. Oni se nezeptají jak se žije a manžel nic neřekne.
Jsou to takové možná pro někoho malichernosti. Moji rodiče se zas zajímají až moc. Je pravda, že se snímá dlouho bydlela. I rok s dítětem, když se narodilo. Než se zrekonstruoval 🏡. A bydlí ode mě kousek 6 km. Ti jeho bydlí tak 30 km. A moje máma teda dost kecá do života to je zas až moc. Někdy je to otravné,*
Starosti o energie má dnes zřejmě každý. Předpokládám, že manžel pracuje, tak je třeba ani nenapadne to s ním řešit, mají svého dost. Jak by to vyřešili? Penězi?
Příspěvek upraven 13.10.22 v 15:56