Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terinka4444 dovolim si nesouhlasit. Po cas toho kdy jsou deti male opravdu nemuzes " vsechno " jak pises. Protoze jit do kina je jine nez pustit film na ntb. Zadne kino, divadlo, laser game, kulecnik, koncert, vystava, bar. Proste bez hlidani je temto dospelackym vecernim aktivitam spolecne konec. Bud kazdy zvlast nebo nic. Ale jak rikas neni to na vzdy. Nam ta divadla treba chybi a tak si to hlidani zaplatime, ale jinak by to proste neslo.
@Šarlota4 píše:
@terinka4444 dovolim si nesouhlasit. Po cas toho kdy jsou deti male opravdu nemuzes " vsechno " jak pises. Protoze jit do kina je jine nez pustit film na ntb. Zadne kino, divadlo, laser game, kulecnik, koncert, vystava, bar. Proste bez hlidani je temto dospelackym vecernim aktivitam spolecne konec. Bud kazdy zvlast nebo nic. Ale jak rikas neni to na vzdy. Nam ta divadla treba chybi a tak si to hlidani zaplatime, ale jinak by to proste neslo.
No tak si to hlidani zaplatis, ne? Hodina stoji cca 150kc, to te 2-3× do mesice urco nezrujnuje.
@warita píše:
No tak si to hlidani zaplatis, ne? Hodina stoji cca 150kc, to te 2-3× do mesice urco nezrujnuje.
Vzdyt to v tom prispevku pisi, ze si hlidani platime
ale rozhodne to neni otazka 150kc x 3/mesic
. Psala jsem hlavne o lidech, kteri nemaji vubec hlidani a placene si nemuzou dovolit nebo jen jednou za uherak.
@warita vezmi si divadlo 2×400,– listek, vecere 500-1000, cesta 100,–, hlidani 750.-. Ses skoro na 3.000,–. Nebo aspon tak to my mame.
@Šarlota4 píše:
rozhodně to nemá žádnou váhu na misce vah dítě ano nebo ne. Pokud nemáš hlídání a nemůžeš si zaplatit hlídání, prostě v dnešní době máš možnosti, jak se na film kouknout nebo jak budovat vztah tak, abyste byli i partneři. A když je úplně nejhůř, tak prostě vydržíš i bez divadla, ani to, že nemůžeš do divadla, ti neničí partnerství, o tom jsem psala.
@Šarlota4 píše:
@warita vezmi si divadlo 2×400,– listek, vecere 500-1000, cesta 100,–, hlidani 750.-. Ses skoro na 3.000,–. Nebo aspon tak to my mame.
no a hlídání je z toho 750, takže jestli dáš 3000 nebo 2250 už ve finále není rozdíl, buď ty peníze chceš dát a dáš nebo nechceš dát a nedáš.
Nicméně, divadlo ti sice chybět může, ale to, že kvůli dětem nemůžeš do divadla z vás přeci nedělá jen rodiče a ne už partnery.
@Šarlota4 píše:
tak to hodne prehanis. Paklize si muzes dovolit restauraci za 1000 pro dve osoby
, tak tech 150Kc na hodinu nebude problem.
Ano, jsou lidi, kteri maji mensi rozpocet. A plati, ze cim je clovek chudsi, tim vice si musi predchazet rodinu a pratele, kteri pak v nouzi podrzi. Ze by se nenasla zadna kamaradka, ktera by jednou za mesic i zadarmo pohlidala se mi nechce verit.
Dale, do divadla se 3× za mesic asi nechodi, listky do kina ci na vystavu stoji vyrazne mene. Pizza ve stredne dobre pizzerii te vyjde na 120-150Kc, plus sklenka vinka. Jde vsechno, jen se musi chtit.
@Svistice píše:
Já souhlasím s @terinka4444
Ono nakrásně můžeš mít plány (btw, nám bylo coby nastávajícím rodičům hlídání, vožení v kočáře apod. slibováno, ale skutek nakonec utek)
to stejny tady. Kdyz jsem byla tehotna, tak mama pozovala, jak bude hlidat, jak bude pomahat. Prosla jsem si hodne narocnym 6ti nedelim bez jakekoliv pomoci.
@hehehe píše:
Prosím tě, a kam jsi to dítě v 7m dala na hlídání? Měla jsi chůvu?
U nás funguje taková miniškolička, berou děti v podstatě od věku mimina, mají tam pár dětí. Já jsem pracovala 3 x týdně 3-4h, tak to nebylo divoký. Zvládli všechno - nakrmit, přebalit, uspat, nejsou drahý, takže se mi to pořád ještě vyplatilo a nevypadla jsem úplně z pracovního procesu…ale to už je OT ![]()
@terinka4444 píše:
rozhodně to nemá žádnou váhu na misce vah dítě ano nebo ne. Pokud nemáš hlídání a nemůžeš si zaplatit hlídání, prostě v dnešní době máš možnosti, jak se na film kouknout nebo jak budovat vztah tak, abyste byli i partneři. A když je úplně nejhůř, tak prostě vydržíš i bez divadla, ani to, že nemůžeš do divadla, ti neničí partnerství, o tom jsem psala.
Ano jen jsem oponovala tomu " můžeš všechno", protože nemůžeš a samozřejmě na misce vah je " blbý " divadlo o proti dítěti zanedbatelná záležitost. Nevím je to asi indi vindy, my bychom byli partnery asi pořád, ale měli bychom málo dospěláckých zážitků. Je možný, že by to trochu ochladlo… Nevím no
@warita píše:
tak to hodne prehanis. Paklize si muzes dovolit restauraci za 1000 pro dve osoby, tak tech 150Kc na hodinu nebude problem.Ano, jsou lidi, kteri maji mensi rozpocet. A plati, ze cim je clovek chudsi, tim vice si musi predchazet rodinu a pratele, kteri pak v nouzi podrzi. Ze by se nenasla zadna kamaradka, ktera by jednou za mesic i zadarmo pohlidala se mi nechce verit.
Dale, do divadla se 3× za mesic asi nechodi, listky do kina ci na vystavu stoji vyrazne mene. Pizza ve stredne dobre pizzerii te vyjde na 120-150Kc, plus sklenka vinka. Jde vsechno, jen se musi chtit.
Ano já můžu, proto mluvím obecně. A mě opravdu kamarádka zadarmo nepohlídá. Nemám je totiž v dosahu třeba 30km. Navíc když okolí ví, že si to hlídání můžeš dovolit zaplatit, tak se nepřetrhnou
I když babičky máme skvělé, ale daleko. Mluvila jsem spíše obecně. Někdo si to prostě dovolit nemůže. A rozhodně si nehodlám předcházet rodinu jen když nebudu mít peníze, to je pěkný blábol. A hanba by mě fackovala jezdit za svojí mamkou, jen když něco potřebuji. A předcházet si pro případ potřeby ![]()
Podle mě je úplně normální a zcela běžné, že si lidé pořídí děti čistě z rozumu. Spousta žen necítí žádné biologické hodiny. Mít dítě není žádná povinnost. Pokud na to nemáš nervy, tak to nedělej
@Šarlota4 píše:
A rozhodně si nehodlám předcházet rodinu jen když nebudu mít peníze, to je pěkný blábol. A hanba by mě fackovala jezdit za svojí mamkou, jen když něco potřebuji. A předcházet si pro případ potřeby
tos me spatne pochopila. Samozrejme, ze k rodine se ma clovek chovat slusne vzdy.
Jenze dost casto to funguje tak, ze cim je uroven zivota vyssi ve spolecnosti, tim mene se lidi spolehaji na svou rodinu a pratele a vztahy byvaji vselijake.
Co jsem tim chtela rict je, ze kdyz clovek vi, ze rodinu a pratele bude potencialne v budoucnosti potrebovat, tak by se mel primerene chovat…aby ta rodina pak vzubec mela chut pomahat.
@warita to je o slusnem vychovani, vztazich v rodine i mezi prateli. Penize a postaveni s tim nemaji nic spolecnyho. Tak to vidim ja. Nektery z mych kamaradek maji prd a stejne s rodinou nevychazej. Ale samozrejme pokud se chovane k sobe hezky, pomuzem si atd., tak bych predpokladala, ze me v prusvihu nenechaji.
@Šarlota4 píše:
@warita to je o slusnem vychovani, vztazich v rodine i mezi prateli. Penize a postaveni s tim nemaji nic spolecnyho. Tak to vidim ja. Nektery z mych kamaradek maji prd a stejne s rodinou nevychazej. Ale samozrejme pokud se chovane k sobe hezky, pomuzem si atd., tak bych predpokladala, ze me v prusvihu nenechaji.
jenze maji, to by ses divila. Vsak ja to neschvaluju, prave naopak. Je to smutne, co se v posledni dobe s lidma deje.