Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já měla taky Multi-load, cena okolo 1000,– a v pohodě bez problému skoro 3 roky. Je na 5 let, takže ta cena je oproti Mireně super ![]()
@dada1511 Tak pokud máš dávat 670 Kč za prášky, tak to se Mirena pořád vyplatí, ne? A má miminum hormonů, já ji mám teď přes měsíc a super a dala jsem 7000,–
Já ji mám kvůli tomu, že jsem měla v těhotenství problémy s játrama, tak prášky nemůžu…
@dada1511 Já měla nehormonální tělísko 10 let. Naprostá spokojenost, měla jsem před ním velké bolesti při menzes a s ním v klidu. Co ho nemám, zase trpím. Bhužel jsem si ho chtěla nechat zavést teď po klukovi a nejde to, tak mám smůlu. Já doporučuju. Taky mi doktorka dala multi-load, stálo asi 800,–
@Petrule78 Pro mě je to teda hodně peněz naráz, a když vezmu v potaz, že mi stejně nemusí sednout, tak půjdu raději do levnější varianty. Prášky mám drahé, s min. hormonů, a stejně je mi po nich zle. Takže si myslím, že to nehormonální bude lepší. Já se rozhoduju už rok, právě je tu milion diskuzí, každý nadává, jak mu to pak leží ve skříni, že nesedlo, že se posunulo, moje kámoška otěhotněla i přes to, tak jsem ráda, že konečně někdo napsal i něco pozitivního.
@araw @axaxa Dík za info, na příští návštěvě to s doktorem pořeším. Doufám, že mi vyjde vstříc, protože mi furt cpe tu Mirenu, se mi zdá, že si chce vydělat ![]()
@dada1511 pořeš s lékařem, mě ho dr. sama nabídla, protože ví, že nechci žádné hormony…teď šlo ven a budeme se snažit o třetí mimčo ![]()
Diky, tak si rikam, jestli jsem nejak spatne nerozumnela ten nazev, rikala mi Medi-load, vy uvadite Multi-load. Mozna je to to same. Cenu mi rikala 1800, ale vcetne dvou ultrazvuku, ktere si vetsinou moje doktorka uctuje za 400 Kc, takze i ta cena 1000 by asi souhlasila.
Chci se teda zeptat, jak silnou/slabou mate s teliskem menstruaci oproti tomu, jak to bylo pred teliskem. Ma byt udajne medene, mam uz dve deti, dalsi spis neplanujeme, takze by to asi nemel byt problem.
Diky moc za info.
@Mizz13 píše:
Diky, tak si rikam, jestli jsem nejak spatne nerozumnela ten nazev, rikala mi Medi-load, vy uvadite Multi-load. Mozna je to to same. Cenu mi rikala 1800, ale vcetne dvou ultrazvuku, ktere si vetsinou moje doktorka uctuje za 400 Kc, takze i ta cena 1000 by asi souhlasila.
Chci se teda zeptat, jak silnou/slabou mate s teliskem menstruaci oproti tomu, jak to bylo pred teliskem. Ma byt udajne medene, mam uz dve deti, dalsi spis neplanujeme, takze by to asi nemel byt problem.
Diky moc za info.
Jj to asi bude ono, taky měď…menstruaci jsem měla o trochu silnější než před ním (no možná to bylo porodem?), o jeden den delší. Během kojení jsem v půlce cyklu špinila, jak jsem v roce a půl přestala, už to bylo v pořádku. Měla jsem ho zavedené hned po šestinedělí. První kontrolní UZ po měsící, pak po 3 a pak vždy po půl roce.
Měděné mám, jak se jmenuje nevím. mám dva roky, zatím funguje, menzes sejný jako před tím akorát pravidelný, což jsme nikdy neměla
platila jsme 850,–. takže za mě naprostá spokojenost
Ahoj všem. Potřebuju poradim.Mam už rok Multiload CU (měd') ale co ho mam trpím často na záněty atd, takže jdu zítra na vyjmutí. Nechci ale zůstat nechráněná. HA nemůžu. Je nějáké jiné tělísko bez mědi? Chtěla bych jen plast, stříbro nebo zlato.Mam dojem, že obyč. kovy nesnesu. Našla jsem na netu Goldlily, silverli atd, ale prý se ted' nedováží do ČR
![]()
Ahoj holky, dneska jsem si nechala zavést tělísko multi load. Jsem půl roku po porodu a jako první antikoncepci jsem si nechala píchnout depoproveru.Ta mi ale nedělala dobře, tak jsem se doktorky zeptala na tělísko. Doporučila mi multiload. Zavedení bylo v pohodě, břicho bolelo jako při menstruaci. Tělísko cítím, je to taky bolest jako při menstruaci. Chtěla jsem se zeptat, jestli jste ho nějaká taky cítila a jak dlouho to trvalo? díky.
@wwerci11 píše:
Ahoj holky, dneska jsem si nechala zavést tělísko multi load. Jsem půl roku po porodu a jako první antikoncepci jsem si nechala píchnout depoproveru.Ta mi ale nedělala dobře, tak jsem se doktorky zeptala na tělísko. Doporučila mi multiload. Zavedení bylo v pohodě, břicho bolelo jako při menstruaci. Tělísko cítím, je to taky bolest jako při menstruaci. Chtěla jsem se zeptat, jestli jste ho nějaká taky cítila a jak dlouho to trvalo? díky.
já jsem ho cítila cca 3dny
@wwerci11 píše:
Já ho teda necítila, ale dr. mě upozorňovala, že to tak může být, než si pořádně sedne - třeba i týden
Holky, dotaz. Doberu poslední plato prášků a jdu taky do toho, to multi load se zavádí taky při MS nebo je to jedno???Ať vím, kdy mám zajít k doktorovi.
@dada1511 3-4 den při MS, tak jsem si ho nechala dát, ale ted' půjde ven a bude nahrazeno jiným. Nesedí zřejmě tvarově, tak zkusíme T a nebo Y. Při MS se to dává proto, že je čípek trošku otevřený. Ale určitě se na to objednej, já se taky musela nejdřív ohlásit dr. že jsem to dostala (bylo to první den MS, tak kdy mám přijít ![]()
@jaanniinnkkaa Tak to je super, i kdyby mě nakonec mělo ležet ve skříni, tak by mi to „koleno vrtalo méně“.Bo za prášky na 3 měsíce vypláznu 670kč
A už mám fakt odrozené…