Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Malvína86 jo to je dobrý. Kéž by byly všechny ženy tak upřímné ![]()
@kvaček jo to jo. Ale podle toho co píše zakladatelka, tohle u nich bude minimální problém
@Anonymní píše:
@Netopirek Tak to si mel rozmyslet driv.Mohl rict, ze se citi byt na dite stary.Co ja ted s nim (myslim s chlapem) mam delat?
Dite bylo planovane.
Tak to je těžký. Podle toho co jsi psala, to, ale u vás není jediný problém
Řekla bych, že jste si to oba dva představovali jinak, než jaká je realita.
Tohle co popisuješ už je pomalu na poradnu. Přijde mi, že oba trucujete a jedete si když ty takhle tak já takhle
@Netopirek Poradnu chlap neuznava. A ano oba trucujem.Kdyz uz se o neco snazim, tak to necim zabije, ze uz nemam chut se o neco snazit. Irituje mi.
On je zase ukrivdeny, ze z nej nejsem poprdena.Ano driv prisel domu a ja po nem skocila, objala ho, dala pusu.Ted mu z obyvaku reknu ahoj a ptam se, jestli mam ohrivat polivku.Pusu mu dam az pak vetsinou.Ale proste drive jsem fakt mela chut po nem skocit a obejmout ho.Ted uz ne.Uz ve me nic nevyvolava, mimo vzteku.
@Netopirek píše:
@kvaček jo to jo. Ale podle toho co píše zakladatelka, tohle u nich bude minimální problém
Uprimni jsme k sobe az moc, hlavne ja, kdyz me chytne vztek nebo pocit absolutni bezmoci.Toto partner obdivuje, pry si me za to vazi, ze sem schopna mu rict vse.Ja mu byt neverna, tak mu to taky reknu.
Jak me chytne rapl, tak sem schopna rict cokoliv a nasledky me nezajimaji ani trochu. ![]()
@Anonymní píše:
@Netopirek Poradnu chlap neuznava. A ano oba trucujem.Kdyz uz se o neco snazim, tak to necim zabije, ze uz nemam chut se o neco snazit. Irituje mi.On je zase ukrivdeny, ze z nej nejsem poprdena.Ano driv prisel domu a ja po nem skocila, objala ho, dala pusu.Ted mu z obyvaku reknu ahoj a ptam se, jestli mam ohrivat polivku.Pusu mu dam az pak vetsinou.Ale proste drive jsem fakt mela chut po nem skocit a obejmout ho.Ted uz ne.Uz ve me nic nevyvolava, mimo vzteku.
Ono stačí když do poradny chodí i jen jeden z páru…Nemá to sice takový efekt, jako když tam chodí oba, ale aspoň pomůže určit směr.
@kvaček píše:
@Netopirek, možné to je, ale podle mě takový chlapi jsou jeno líní… pomoct.. Pokud chce manželka pomoct třeba na 10 min, tak to neni o tom, že jsou unavení z práce, a nebo se necítí..
Chápala bych, kdyby třeba partnerka očekávala, že bude dvě hodiny po práci jezdit někde po návsi a nebo večer koupat k tomu uspávat každeý den atd..
On teda pomuze kdyz na cca 10minut neco potrebuju. Naskrabe brambory, o vikendu vyluxuje.Ale bud se mu musi chtit a nebo mu vylozene musim rict-naskrabej prosim brambory.Ale driv, mysleno pred ditetem, mi pomahal daleko vic. Stridaly jsme se s varenim, nakupama nebo jsme spolu varily,nakupovaly.Ted spolu nic nesdilime, mimo provoznich veci. Takze on ma zas dojem, ze je jen na penize. Jelikoz prijde z prace a ja na nej vysypu, ze mame nedoplatek za elekriku.
Nebo mu reknu, ze mala potrebuje bundu a boty. Proste mu hlasim, na co bude muset dat penize. Jenze o cem se mam s nim bavit?
Kolikrat se na nej taaaaak tesim, az prijde domu…Pak ho vidim mezi futrama, neco kvakne a v tu chvili mam chut trisknout dverma a nechat ho na chodbe. ![]()
@Netopirek píše:
Ono stačí když do poradny chodí i jen jeden z páru…Nemá to sice takový efekt, jako když tam chodí oba, ale aspoň pomůže určit směr.
Asi tam zajdu.Vim co delam spatne ja, vim co jemu na me vadi, takze by to mohlo stacit? ![]()
@Regina Hero píše:
@Fazulinaono to asi nebude jen ze strany chlapa…![]()
To urcite ne, ja nesu svuj podil na krachujicim vztahu.
Ani jeden nejsme schopni neco udelat, myslim zasadniho.Ani jeden z nas nechce rozchod, to teda tvrdime v klidnem stavu.
Jak se hadame, tak oba rveme, ze chcem rozchod. Chlap zacne, ze bude posilat alimenty, ze se bat nemusim.Ja ze me ty jeho alimenty nespasi.No katastrofa.
Pak po sobe vyrvavame chyby toho druheho.Ja ma kolikrat i chut ho necim svihnout po hlave.
@Anonymní píše:takže tobě se nechce mu říct, co má udělat, s čím ti má pomoct, pusu mu nedáš, jen na něho vyhrkneš, že je potřeba to a to zaplatit… nemáš se s ním o čem bavit… a dřív jste se bavili o čem? To jsi neměla v hlavě jen dítě a šlo s tebou mluvit o čemkoliv nebo jste spolu taky nemluvili? Sex nemáte, upřímná jsi až nad míru, takt ti asi taky moc neříká… a on má být nadšený a má s tebou chtít být pořád?
On teda pomuze kdyz na cca 10minut neco potrebuju. Naskrabe brambory, o vikendu vyluxuje.Ale bud se mu musi chtit a nebo mu vylozene musim rict-naskrabej prosim brambory.Ale driv, mysleno pred ditetem, mi pomahal daleko vic. Stridaly jsme se s varenim, nakupama nebo jsme spolu varily,nakupovaly.Ted spolu nic nesdilime, mimo provoznich veci. Takze on ma zas dojem, ze je jen na penize. Jelikoz prijde z prace a ja na nej vysypu, ze mame nedoplatek za elekriku.Nebo mu reknu, ze mala potrebuje bundu a boty. Proste mu hlasim, na co bude muset dat penize. Jenze o cem se mam s nim bavit?
Kolikrat se na nej taaaaak tesim, az prijde domu…Pak ho vidim mezi futrama, neco kvakne a v tu chvili mam chut trisknout dverma a nechat ho na chodbe.
@Chocoloco2 píše:
Vetsina z nas se tu snazi poradit nejake konstruktivni reseni situace, kdy jsou evidentne oba vyhoreli.Ona ze stereotypu, pocitu neucasti partnera, on pravdepodobne z prace a odpovednosti za materialni zabezpeceni rodiny.
Nikdo ho neomlouva, ale pokud to bude takto plynout dal, bude pravdepodobne nasledovat rozchod. Zakladatelka musi zkousnout hrdost a naucit se rict si o pomoc, pokud to jejimu muzi nesecvakne, mozna i lehce zaukolovat.On musi slevit ze sve pohodlnosti a aktivneji se zapojit do rodinneho zivota.
Bohuzel se jejich predstavy o fungovani rodiny rozchazi, nic jineho nez komunikace a kompromis z obou stran situaci nezachrani.Jen chtit nestaci.
Hezky napsano.
Nevim kde se to zvrtlo.Jsme jak souperi a ne partneri.Stve me to, ikdyz mojemu rikam, ze uz je mi vsechno jedno.
Nevim od ceho se odrazit. Chtela bych ho videt, tak jako sem ho videla driv. ![]()
@Anonymní píše:
Asi tam zajdu.Vim co delam spatne ja, vim co jemu na me vadi, takze by to mohlo stacit?
ona to bude hlavně brát z tvého pohledu. A bude po tobě chtít, aby ses na situaci koukala z jeho pohledu. A hledat řešení jak předcházet hádkám. Mě to připomínalo jak jednání s malým dítětem ![]()
@Anonymní píše:
Hezky napsano.Nevim kde se to zvrtlo.Jsme jak souperi a ne partneri.Stve me to, ikdyz mojemu rikam, ze uz je mi vsechno jedno.
Nevim od ceho se odrazit. Chtela bych ho videt, tak jako sem ho videla driv.
Dekuji
, chci ti pomoci, ne ublizit.
Mate obcas cas sami pro sebe? Byt treba jen par hodin opet jen partneri. Kazdy vztah, i ten nejlepsi, ma obcas hlucha mista. I nas to potkalo, neni to nic, zac by se bylo treba stydet.
@Regina Hero Ano uprimna jsem az moc.Uz mi i rekl, ze kvuli me obcas breci.
Asi sem fakt desna.
Nevim, co se se mnou stalo.
Kolikrat si musim rikat, mlc, nic nerikej.Kdyz ja proste neumim v sobe nic drzet.Ja sem celkem flegmatik, ale nevim proc, on me dokaze vytocit i pohledem, blbym gestem.
Po tom sem fakt nesnila.
On mi zase rekl, ze mel zustat sam, ze zadnou zenu nechtel, ale za ja sem byla jina.Ted sem pry nejhorsi z jeho partnerek.Do haje nechci to tak. ![]()
@Chocoloco2 My prave nemame hlidani. Jednlu za mesic hlida mama moje. Vezme malou ven na cca 2 hodiny.Tak to mame chvili klid a i dokazem spolu normalne mluvit. Posledne jsme spolu i spaly.