Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Čaute.
Já se právě probudila, páč můj chrápe jako dan. Musela jsem se přesunout do dětského pokoje.No hrůza!!!Dnešek jsem měla děsný. Šla jsem si poobíhat úřady skrz mateřskou a tak, a dozvěděla se samé hrůzy. Probrečela jsem odpoledne, a pak z toho usnula…a teď nemůžu zabrat, páč mě ten můj budí chrápáním.
Plínky:
Já určitě papírovky. Prý teda ještě někdo dává na papírovku hadrovou s těma kalhotkama skrz klouby.Ale ono se to už tak nebere, pokud mimčo nemá problém, tak se prý klouby vyvíjejí normálně i bez toho, aniž by ty drobečci měli nohy do pravých úhlů jak to dávaly mamky nám. Já si objednávala normální plenky na slintání a krmení. Jsem zvědavá, co mi dojde, protože to, co nabízí u nás v obchodě je katastrofa. Bílá hadra, přes kterou jde vidět k tureckým hranicím. ALe na netu jsem našla 140g a dají se prát na 90°,tak snad to budou ty normální plíny.
Taky mám nějaký ten balík Pampersek.2 balíky dvojek a jeden balík trojek. Uvidíme…
Jinak se chystám na návštěvu naší porodnice i s manželem, abychom věděli, kam pak dojet a já, abych věděla co si sebou mám vzít pro sebe a pro mimčo. A ten můj hrdina chce být u porodu, tak ať ho sestřičky seznámí s tím, co tam bude dělat a jak mi pomáhat. Pořád má jen vtipné řeči-že on byl na vojně-srovnává to s poroden(můžu říct, že toto když řekne, tak já vylítnu jak čert z kabičky a jsem schopná mu jít po krku!)
Konec těhotenství je fakt drsňárna. Už bysme neměli chodit vůbec ven a jen odpočívat a nechat se hýčkat…
Nedíváte se na ten dokument na Čt2-Čtyři v tom? To to je mazec! Je to i na iVysílání Čt.
@Tůmička píše:
@Lindii Já jsem si to právě rozpočítala, pohledala co by bylo třeba a tak.. a né díky..![]()
na ot bych asi neměla ani nervy, ani čas.. čas, který bych mohla investovat do jiných, určitě smysluplnějších, činností
@Berenikee
Musím to zaťukat, ale se zubama problém nemám a teďka během těhotenství taky ne. Takže ti neporadím. Ale sestřenka je taky těhotná, chodí k zubařovi (dělá jí postupně všechny zuby zkažené od rovnátek) a nějak to nekomentuje…tak nevím ![]()
@arcitap píše:
@Berenikee http://www. sibyla. estranky. cz/clanky/vseobecne-odpovede-na-vseobecne-otazky/duchovne-priciny-chorob. html, 5tka znamena riesenie slobody, treba si uvedomit ako sputana sa citis vo vztahoch, situaciou, ci zivotom.
koukam na to a tady pisou 5 prava…ale u me je to leva… ![]()
@arcitap ja mam taky do porodky jeden balik tech newborn 2..myslim, ze to bude stacit a pak si na doma priprav nejaky balik, at hned nemusis shanet..vic bych to asi neresila..jo nas kocour je milacek, je strasne hodnej a necha si vsechno libit ![]()
@Berenikee tukam na zuby, ze zuby mam ok, behem tehu sem tam teda nesla, ale pujdu v lete na preventivku, tak snad se nic hrozneho dit nebude ![]()
@Talunka copak te na uradech rozbrecelo? Mne se z othodle statu chce blit, ani uz ne brecet..no muj taky chrape jak kdyby spal naposledy, tak sem zatim v obyvaku, jelikoz ja se tisickrat za noc stejne budim, jak mne vse boli a nebo kdyz se chci pretocit..chce byt u porodu?
ja tam pritele nechci a on tam taky byt nechce, jen si preju, aby az budu rodit byl v nemocnici semnou..at uz je to zamnou, uz mne to neba.
jo jinak co se tyce tech bavlnenych plen, tak je to tak, je to kus pavuciny, zadna kvalita..ja podedila jeste ty kvalitni, ale asi se sehnat daj, ale bude to palka..tchyne mi kupovala 2 se zviratky, ale ty pruhledny a jedna stala 50Kc! hruza! Normalni zlodeji. jinak ten porad o tech tehulich sem videla ted v nedeli poprve a ne cele, a le ta jedna co si nabrnkla toho cernouska, ta mne fascinuje, on na mne pusobil ze spadl z Marsu a je to jeste sam dite.. ![]()
@Lindii Uřady už ani raději neřeším, tam se něco dozvědět stojí za to. Holky já ted koupovala plinky v baliku jich bylo 10 a jsou to ty kvalitnější látkové a stali mě 300.Naštěstí mam doma ještě poděděny jinak si nedoedu představit tu palku za to.
@Lindii
Tento stát je opravdu zkurv… a malý podnikatelé hlavně! Dělala jsem u jedné slečny-prodávala jsem bižutérku ještě s jednou její kamarádkou. Po asi půl roce herečka zjistila, že už nejsou tržby jaké by se jí líbily (už nemohla ob měsíc na hory či k moři),tak mě propustila a kamošku si tam nechala! Ale propustila mě v tom nejdebilnějším období. Po 9 měsících a já už byla těhotná, takže jsem byla bez práce. ALe pořád jsem měla živnosťák, tak jsem si myslela, jak to nebude problém si pak vyřídit mateřskou atd. No a včera jsem zjistila, že kulové. Nejen, že jsem zjistila, že za tu dobu, co mě zaměstnávala mi neplatila zdravotní, na sociálním nemají přehled od ní, takže taky neví…ale ještě ke všemu mi jedna babka na socce řekla, že nemám nárok na mateřskou, možná na rodičovský. Ale to všechno musím zažádat mimo naše město! Mluvily se mnou tak, jak kdybych všemu rozuměla! A když jsem se na něco zeptala, tak si mě přehazovaly z dveří do dveří-krávy nebeské! Zítra mám scuka s účetní, která v tom má přehled, tak mě snad uklidní a něco vymyslíme. No mě jebne, jestli dle toho, co jsem si přečetla na netu budu prvních 9 měsíců na 7.600,–,a pak do 4 let věku dítěte na 3.800,–.Prostě pokud není oddělaný rok v kuse nebo si OSVČ neplatí tu trošku nadstandartní pojištění, tak dostanete kulové a nemá nárok si vybrat, jak dlouho bude s dítětem doma.To se jako mám jít pást a malá bude chodit bez plínek s nudlí u nosu jak malé cikáně nebo co?!Ještě do mě rýpal manžel, tak jsem dostala hysterický záchvat až jsem nemohla dýchat. Pak jsem si uvědomila, že ta maličká si to nezaslouží…No, budu muset asi vypovědět stavebko, které si už syslím dlouho a budu žít z toho nebo já nevím. To je tak zku… doba!
@Mimise píše:
@Lindii Uřady už ani raději neřeším, tam se něco dozvědět stojí za to. Holky já ted koupovala plinky v baliku jich bylo 10 a jsou to ty kvalitnější látkové a stali mě 300.Naštěstí mam doma ještě poděděny jinak si nedoedu představit tu palku za to.
@Talunka Mám něco podobného. Takže na mateřskou nárok nemám musela bych rodit v květnu a ja mam termin červen takže se nevlezu do nějake te jejich lhuty. takže mateřska pro mě nepřipada v uvahu no a rodičák ten je uplně na…takže doufám že se to da ještě nějak obejít aby jsme na tom byli líp
@Talunka jezisi to je svine!!!
ja bych ji sla rozbit cifernik, prosim te mne o tom ani nemluv..taky sme to museli skoulet..pockej a ty si pred tou praci, kde si delala 9 mesicu nikde nepracovala??Myslim, ze se bere odpracovanych 270 dni..jinak nevim jak to je s OSVC, kazdopadne ano, pokud si platis jeste nadstandartni pojisteni, pak to nejak jde..kazdopadne je tam milion klicek..nechapu, proc to nenechali stejne jako to bylo, kazdymu stejne na 3 roky a nazdar, porad vymejslej idioti a pak to takhle vypada…
@Talunka jinak s tou drogerkou to mas dobry, aspon neco! to jako pak kdyz najdes.
@Mimise jj vse je dnes na prd, misto aby podporovaly rodiny s detma, tak nam hazej klacky pod nohy a pak se divi, ze nechcem rodit deti, kdyz jsou takove podminky… ![]()
@Talunka Já mám v drogerii tchýni takže ta tam má už takovejch věci že to ani neupotřebíme ![]()