Nový přítel chce scházen jenom v soukromí. Co si o tom myslíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
218
20.1.18 13:48

Lidi by si meli sednout a vážit si jeden druhyho. Vařič mydla asi neoslni, ale snad ma jiny vlastnosti, kvuli kterým s ním jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
20.1.18 13:48

Hmmm, tak nevim, hodne z tech veci bych byla schopna delat sama, jako napriklad ta vyroba mydla ci peceni chleba. Sice nedelam ani jedno, ale tak nejak to spada do okruhu mych zajmu, takze si dovedu predstavit, ze by me to raplo a delala bych to. Je na tom neco spatneho?

Jestli to dela pro to, ze chce usetrit nejakou tu kacku, tak tehdy by mi to vadilo… ale to si myslim, ze nebude ten pripad, protoze by velice rychle zjistil, ze domaci vyroba mydla rozhodne k usetreni penez nevede.

Nebo je to o tom, ze to nejsou typicky chlapske cinnosti? Pokud je to o tomhle, trocha tolerance by neskodila. Tak ma sve konicky a zajmy, nikomu tim neublizuje a je kreativni. Furt lepsi, nez vysedavani u TV, chlastani piva a hospodske reci. Mimo to si myslim, ze takoveho chlapa se da krasne nasmerovat tim spravnym smerem. Napriklad muzes nadhodit, ze bys rada zrealizovala takovy kutilsky projekt, ale nevis jak na to, jestli by byl schopny to nejak zaridit/obstarat. Muj manzel ted napriklad na moji zadost vyrabi domaci predpestovavaci stanici na rajcata a papriky. Je fakt teda, ze vystudoval elektrotechniku, tak tomu snad trochu rozumi, ale myslim, ze bych to zvladla i sama,, kdybych musela (at zije internet a youtube), ale takto ma manzel pocit dulezitosti a nejaky ten cil, chlapi tohle radi!

Příspěvek upraven 20.01.18 v 13:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
20.1.18 13:49

Co je divnýho na tom, že si vyrábí vlastní mýdlo, peče vlastní chleba a má rád domácí věci? Každej má jiný zájmy. Někdo chodí každej večer na jedno do hospody, někdo hraje na klavír, někdo rád kutí.
Buď ho ber takovýho, jakej je, nebo ho nech jít. A v tvým případě bych ho zrovna nechala jít, protože nemás pochopení pro jeho koníčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
20.1.18 13:53
@Máca-Míša píše:
Lidi by si meli sednout a vážit si jeden druhyho. Vařič mydla asi neoslni, ale snad ma jiny vlastnosti, kvuli kterým s ním jsi?

Lepsi nez kdyby varil drogy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
20.1.18 14:03
@Anonymní píše: Ženy, potřebuji radu. našla jsem si přítele, je ode mě asi 10 let, taky rozvedený, ale s dětmi se nestýká (děti jsou zletilé a nějak se nepohodli). Tak se oťukáváme (půl roku, abyste věděly :-) A začíná mi trochu vadit, že zásadní věci, jako třeba bydlení, financování nechává na mně, zatímco on se zabývá - pro mne sorry ptákovinami, jako je : vaří si mýdlo a leje si ho do formiček (proboha, proč? ztráta času), peče si doma chleba (to asi pochopit umím), dělá si jiné domácí výrobky - udělátka - z mého pohledu k ničemu, jezdí po celém městě a kupuje zlevněné věci (proč, je sám, ušetří nulu nula nic), pořád čte nějaké internetové diskuze, jednu snad i řídí či co, jako že tam dělá pořádek mezi těmi diskutujícími. Do práce chodí, to jo, ale z mého pohledu by bylo potřeba, aby řešil podstatné věci. Na brigádu se mu taky nechce. Sám mi i dokonce říkal, že potřebuje kopat - třeba i kdy jít spát. Ženy, potřebuju názor, jestli je toto norma. Bývalý byl dost akční a tohle je pro mě trochu stres.

proč by měl na brigádu? Asi mu to tak vyhovuje ne? Pokud má pro tebe moc negativ tak se s ním nestýkej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.18 14:03
@SlečnaDahlia píše:
Podstatné by pro mě bylo, že chodí do práce (čili není flákač). Z toho, co popisuješ, mi přijde, že má prostě jen méně akční zájmy. Co dělá za práci? Mýdla a podobné „blbinky“ lidi dělají, protože je to baví a potřebují odreagovat. Pro tebe blbinka, pro něj koníček a relax. Pokud chodí do práce a vychází s penězi, proč by si měl hledat ještě brigádu? Mimochodem, moderace diskusí je taky práce (obvykle placená, jsou to příliš nervy na to, aby to dělali jen dobrovolníci).

Pokud ty jsi velmi akční a k životu nutně potřebuješ akčního partnera, tak to asi nemá smysl moc lámat přes koleno. Ale pokud ho jde někam vytáhnout a on reaguje na to „kopání“, přijde mi škoda ten vztah zahazovat. On mi jinak z popisu přijde v pohodě, možná trochu mimo normu, ale v pohodě (až na to, že se nestýká s dětmi, což by mi vadilo mnohem víc než mýdla). Pro mě by takhle usazený člověk nebyl, ale nic z principu špatného na tom nevidím. Pokud spolu nebydlíte, proč by měl po půl roce „oťukávání se“ řešit vaše bydlení a finance?

Příspěvek upraven 20.01.18 v 13:30

Na společné bydlení tlačil hodně on. Já za určitý čas se budu muset z domu odstěhovat (nájem, doba určitá a vím, že nepůjde prodloužit), u něj bydlení nejde (taky v nájmu, sice dlouhodobém, ale je to u něj zase o kvalitě bytu).

Ty děti mi taky blikají, už jsem na to asi třikrát narazila, proč a jestli nechce vztah obnovit - je uražený a nechce. Možná zase dokopat? Ale proč bych to měla dělat a řešit cizí problémy?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.18 14:09

@warita

No spíš je to o tom, že půl dne vaří mýdlo (ok, jsem tolerantní), ale zásadní věci nechává na mně (jako třeba ty zajistíš bydlení a já se přistěhuji). Ženské práce si umím udělat sama (a rychleji) - třeba to nakupování, zajišťování mýdla, ale chlapské by měly být na něm. A ne, že bude řešit nákupy. Když jsme naplánovali dovolenou (zařizovala jsem já), pořád řešil nějaké detaily ohledně jídla (jídlo jsem měla vyřešené za chvíli - seznam, jídelníček a jeden nákup a bylo) - on se tím „bavil“ snad dva měsíce… a zas ty obchody…a jednu blbou polívku řešil snad na třikrát.

• Citovat
  • Upravit
53518
20.1.18 14:11
@Anonymní píše:
Na společné bydlení tlačil hodně on. Já za určitý čas se budu muset z domu odstěhovat (nájem, doba určitá a vím, že nepůjde prodloužit), u něj bydlení nejde (taky v nájmu, sice dlouhodobém, ale je to u něj zase o kvalitě bytu).Ty děti mi taky blikají, už jsem na to asi třikrát narazila, proč a jestli nechce vztah obnovit - je uražený a nechce. Možná zase dokopat? Ale proč bych to měla dělat a řešit cizí problémy?

Chápu, že se s dětma nepohodl, ale úplně je odstřihnout je divné. Chtěla bych znát důvod. Klidně to může být proto, že není dostatečně štědrý a tak trochu podivín. Jestli jsi akční, nestěhovala bych se k němu. Jestli ti to leze a nervy teď, lepší to nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21409
20.1.18 14:13

Co jsou ty podstatne veci, co by mel podle tebe resit? A proc by si mel hledat brigadu, kdyz s platem vyjde? Aby stravil cely zivot v rachote?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
20.1.18 14:14
@Anonymní píše:
@waritaNo spíš je to o tom, že půl dne vaří mýdlo (ok, jsem tolerantní), ale zásadní věci nechává na mně (jako třeba ty zajistíš bydlení a já se přistěhuji). Ženské práce si umím udělat sama (a rychleji) - třeba to nakupování, zajišťování mýdla, ale chlapské by měly být na něm. A ne, že bude řešit nákupy. Když jsme naplánovali dovolenou (zařizovala jsem já), pořád řešil nějaké detaily ohledně jídla (jídlo jsem měla vyřešené za chvíli - seznam, jídelníček a jeden nákup a bylo) - on se tím „bavil“ snad dva měsíce… a zas ty obchody…a jednu blbou polívku řešil snad na třikrát.

Zas někteří chlapi jsou takoví. Nehrnou se do „složitějších“ věcí. Záleží na tom, co čekáš ty. Jestli jsi zvyklá na rozhodné typy, tenhle to asi nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
20.1.18 14:16
@Anonymní píše:
@waritaNo spíš je to o tom, že půl dne vaří mýdlo (ok, jsem tolerantní), ale zásadní věci nechává na mně (jako třeba ty zajistíš bydlení a já se přistěhuji). Ženské práce si umím udělat sama (a rychleji) - třeba to nakupování, zajišťování mýdla, ale chlapské by měly být na něm. A ne, že bude řešit nákupy. Když jsme naplánovali dovolenou (zařizovala jsem já), pořád řešil nějaké detaily ohledně jídla (jídlo jsem měla vyřešené za chvíli - seznam, jídelníček a jeden nákup a bylo) - on se tím „bavil“ snad dva měsíce… a zas ty obchody…a jednu blbou polívku řešil snad na třikrát.

tak to uz spis chapu… pokud ale citis, ze tohle neni ono, bylo by ferovejsi pro oba to vcas ukoncit.

Myslim, ze spolecne zajmy a nahled na svet je jeden z nejzakladnejsich piliru vztahu. Pokud toto neni dane, tak vztah drive ci pozdeji pujde do kytek. Zkus se zamyslet, co je pro tebe ve vztahu stezejni a zda parner tyto pozadvaky splenuje. Pokud ano, zbytk jsou ptakoviny a radila bych neresit.

U nas ve vztahu jsem dominantni ja, zarizovat zarizuju taky ja, ale mne to nevadi. Vim, ze kdyz je neco treba zaridit a potrebuju, aby manzel prilozil ruku k dilu, tak mu dam konkretni instrukce co ma delat a pak to vetsinou je. Ja mam priority nekde jinde, za mne je dulezite, aby byl hodny, nelhal, nezahybal, nechoval se sobecky a pod. A to on splnuje… ale jinak proplouva zivotem hlavou v oblacich a dost casto ho musim hlidat a ridit, tak to proste ma. Ja s tim ale umim pracovat a nevadi mi to. Jak to mas nastavene ty, to musis holt posoudit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
20.1.18 14:21

Zřejmě jste prostě nekompatibilní a pokud máš pochybnosti a řešíš, tak počítej, že to bude spíš horší…lepší určitě ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.18 14:54

@warita

Já nemám problém zařizovat - v minulém vztahu jsem to taky dělala, ale bývalý byl schopen přinést více peněz (ne 14 čistého) anebo zorganizovat přátele, nějakou akci, prostě něco. To, že já řeším a on řeší tři hodiny jednu polívku mi docela vadí. Kladem je, že když dostane úkol, splní ho (objednat něco, vyzvednout to) - potřebuje na to ale docela dost času. Jenže já nevím, jestli to není málo… sluhu nepotřebuju.

• Citovat
  • Upravit
Hroznej puberťák
20.1.18 15:01

Super příběh!!!

Miláčku, uvařil jsem ti… MÝDLO :D :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
21091
20.1.18 15:03
@Anonymní píše:
@waritaJá nemám problém zařizovat - v minulém vztahu jsem to taky dělala, ale bývalý byl schopen přinést více peněz (ne 14 čistého) anebo zorganizovat přátele, nějakou akci, prostě něco. To, že já řeším a on řeší tři hodiny jednu polívku mi docela vadí. Kladem je, že když dostane úkol, splní ho (objednat něco, vyzvednout to) - potřebuje na to ale docela dost času. Jenže já nevím, jestli to není málo… sluhu nepotřebuju.

Opravdu nechápu, proč s ním jseš, když ti na něm všechno vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí