Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky jsem to tak mela, krouzky mám od ledna a az po druhem krouzku to bylo v pohode a cim dyl krouzky mam tak mam ms slabsi a bez bolestí, tak vydrž ![]()
Ahoj.
Plánuji si koupit kroužek nuvaring, jsem ted v šestinedělí, takže mám počkat na menstruaci a zavést? ale co když na ni budu čekat pul roku třeba. Prý se to stává.
co byste mi poradily?
kroužek jsem si vybrala, protože se nechci otravovat s denním braním prášků. hrozne zapomínám.
A ještě otázka:
a když zavedu druhý kroužek hned po vyndání toho prvního, a nedám tu týdenní pauzu, tak menstruaci mít nebudu, že? jako kdybych jedla prášky v kuse bez přestávky
děláte to tak někdo?
Dííky vám moc.. tak snad to tak bude, docela jste mě uklidnili… ![]()
@burundukk píše:
Ahoj.Plánuji si koupit kroužek nuvaring, jsem ted v šestinedělí, takže mám počkat na menstruaci a zavést? ale co když na ni budu čekat pul roku třeba. Prý se to stává.
co byste mi poradily?
kroužek jsem si vybrala, protože se nechci otravovat s denním braním prášků. hrozne zapomínám.
já bych počkala na řádnou ms až se tělo a organismus srovná. A jinak já neprodlužuju, s krouzkem mám ms krátkou, slabou a bez bolesti a taky je pro me prodlužování drahé, protože pak potřebuješ kroužky častěji
@trckaludmila22 píše:
já bych počkala na řádnou ms až se tělo a organismus srovná. A jinak já neprodlužuju, s krouzkem mám ms krátkou, slabou a bez bolesti a taky je pro me prodlužování drahé, protože pak potřebuješ kroužky častěji
jsem ted 3 týdny po porodu, kdy se asi menstruace dostaví? Nekojím.
a kroužek zavést 1. den menstruace, chápu to správně?
Já po porodu nejsem a stejne si myslim ze kazda zena dostane menstruaci po porodu v jinou dobu takze to tezko rict. Jj zavest prvni den ms, a budete chranena od prvniho dne
@burundukk píše:
jsem ted 3 týdny po porodu, kdy se asi menstruace dostaví? Nekojím.
a kroužek zavést 1. den menstruace, chápu to správně?
pokud nekojite mela by brzy po sestinedeli.
Ano zavest prvni den menstruace
Jinak to neprrusene uzivani jsem parkrat zkousela a me to moc dobre nedela…mam pak silnejsi a bolestivou ms takze za sebe to moc nedoporucuju, ale chce to vyzkouset nekomu to nevadi ![]()
Ahoj.
Já to tak taky měla první kroužek menstruace celou dobu ale u druhého to už bylo ok. neboj ![]()
Ahoj holky, mám problém, vyndala jsem kroužek o týden dříve. Špatně jsem se podívala do kalendáře, vyndala jsem ho ve čtvrtek a dneska v sobotu jsem si uvědomila, že to je teprv druhý týden co jsem ho měla v sobě. Ale už je to tetí den od vyndání?? Už je asi blbost zavádět nový. Nebo jak byste to řešili??? Prosím rychle, díky
Touz je nesmysl zavadet dalsi. Nicmene urcite se chran i jinak a po tydenni pauze zaved novy a prvni tyden bych taky volila i jinou antiko.
Viz tedy pribalovy letak kde je to vcelku jasne popsano ![]()
Jestliže byl kroužek mimo pochvu nebo si myslíte, že mohl být mimo pochvu déle než 3 hodiny ve 3. týdnu, nemusí Vás ochránit před otěhotněním. Znehodnoťte kroužek a rozhodněte se mezi dvěma následujícími možnostmi:
Tím začíná další 3-týdenní období používání kroužku. Nemusí se u Vás dostavit menstruační krvácení, ale může se objevit krvácení z průniku nebo špinění.
Tuto možnost si můžete zvolit jedině tehdy, jestliže jste přípravek NuvaRing používala nepřetržitě během předcházejících 7 dnů.
Ja se taky vtirnu s dotezem-dnes jsem zavedla poprva-prvni den menzes a jsem zvykla na tampony. Vy, ktere pouzivate krouzek-s temi tampony dohromady je to v poho? Nemyslim tim, jestli je pouzivat lze ( je tam psano, ze ano), ale spis zkusenosti-nevypadava pri vyndavani tamponu, netlaci, neprekazi?
Diky!
@K82 neodpovídám úplně přesně na tvůj dotaz…Já mám Nuvaring druhý měsíc a nemůžu si ho vynachválit. Mj. menstruace byla velmi krátká - cca 4 dny, takže jsem v době zavádění nového kroužku žádný tampon nepotřebovala. A to jsem vždy měla jak přirozeně, tak s jakoukoliv jinou ant. mens. dlouhou ( i více jak 7 dní…)
@Anonymní píše:
@K82 neodpovídám úplně přesně na tvůj dotaz…Já mám Nuvaring druhý měsíc a nemůžu si ho vynachválit. Mj. menstruace byla velmi krátká - cca 4 dny, takže jsem v době zavádění nového kroužku žádný tampon nepotřebovala. A to jsem vždy měla jak přirozeně, tak s jakoukoliv jinou ant. mens. dlouhou ( i více jak 7 dní…)
jo, jo, to jsem cetla, ze se to pak zkrati, ale ja dnes zavadela poprve po porodu a hl. Pred tim cca 6let bez ntik. Takze tahle menzes bude jeste „libova“, proto me zajimaj ty prakticke veci
. Diky!
@K82 píše:
Ja se taky vtirnu s dotezem-dnes jsem zavedla poprva-prvni den menzes a jsem zvykla na tampony. Vy, ktere pouzivate krouzek-s temi tampony dohromady je to v poho? Nemyslim tim, jestli je pouzivat lze ( je tam psano, ze ano), ale spis zkusenosti-nevypadava pri vyndavani tamponu, netlaci, neprekazi?
Diky!
pouzivam krouzek i s tampony, prvni dva krouzky jsem se bala ale ted uz je to v pohode, mam slabou MS tak zavadim ty nejmenší tampony a opravdu pohoda, netlačí ani nemám pocit, ze by tam bylo enco navic