Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@tlustyhrosik píše:
@Ja.JJu. @Pulpina22 je holky tak super! Gratuluji vam obema![]()
. Jak dlouho vam delali ten ultrazvuk a jak kontrolovali, ze je mimco zdravy? Mne delaji ultrazvuk kazdou prohlidku, ale o zdravy nerikaji nic specifickeho. Jako kontroluji a nataci razne ultrazvuk at vidi mimco, ze bije srdicko a kde ma to a to a v jakym jsem tydnu, a to jsou veskere info…
Děkuji ![]()
U nás ten ultrazvuk trvá cca 30-40 minut. Nejdřív klasická kontrola tlaku, moči, otoků a váhy. A pak klasická kontrola na koze. Po koze leham na lehátko a dělal mě vnitřní ultrazvuk měřil čípek, kontroloval plodovku, delohu a pak ultrazvuk na bříšku a tam měří hlavičku asi ze třech úhlů zda malá nemá nějakou vadu, jako rozštěp u toho nám ukázal celou lebku, jako oči a čelist pak měří páteř, kontroluje ruce u toho počítá prsty a malá vždy perlí, něco ukázala na jedné ručičce, ukázala palec nahoru a pak ho strčila do pusy a na druhé ručičce ukazovala pěst a dávala ho k nosu, jak když nám chce říct že dostaneme do nosu
pak kontrola nožiček to samé jako u ručiček a nakonec kontroluje orgány. U srdíčka to vždycky přiblíží, tak aby viděl komory a vše
pak nám řekne kolik měří a váží a jakému týdnu odpovídá
snad jsem na nic nezapomněla ![]()
@tlustyhrosik presne jak pise @Pulpina22
az na to ze ja na genetiku chodim k soukromnikovi a ten dela vylozene jen ultrazvuk pres brisko. Ale taky trva tech 30 min a vse dukladne kontroluje a popisuje. Zbytek mi kontroluje ma gynekolozka na bezne poradne. A co ty draha nepribirajici tehulici kolegyne? Uz te prcek kope?
a @Pulpina22 a kdy mas termin? Ja 27.12.
ty budeš mit na Vanoce ne?
a taky gratuluju k prcine
me uz dnes prisel prvni balicek oblecku. Vetsinu mam po segrach ale chtela jsem i neco uplne noveho. Tak jsme zrovna s chlapem koukali a rozplyvali se nad tim jak je vse malickate.
juuuuva. Uz aby byl prosinec ![]()
Ahoj holky, zítra jdu na krev kvůli screeningu a na ten mě objednají počítám začátkem září, už se těším a doufám, že bude vše v pořádku. Ke své doktorce jdu zase 29.8. uvidím jestli bude zase dělat ultrazvuk zatím nemám fotku, byl tam jen fleka to mi přijde zbytečné
![]()
@kopejka Ahojky mamino
drzim vsecky palce co mam
urcite ti to dopadne. Letos se vyrábí jen zdrave deti
a ja mam z kazdeho ultrazvuku fotku.
z prvniho kdy videla jen vacek ne ale od druheho uz jsem chtela pokazde
ted se koukame jak krasne se miminko postupne vyvíjí
je to super.
tak tfuj tfuj at je vse oukej ![]()
V místech mé 6+4tt prázdné dutinky..včera plavalo na UTZ krásné miminko s bušícím
těhotenství je teda fakt adrenalin
taky se moc těším na druhý trimestr..
@Nalla gratulace
a adrenalin to je. Ani uz nepocitam kolikrát jsem byla na pohotovosti a vzdy bylo vse ok.
adroš do porodu a určitě i po nem
![]()
@Ja.JJu. píše:
@tlustyhrosik presne jak pise @Pulpina22az na to ze ja na genetiku chodim k soukromnikovi a ten dela vylozene jen ultrazvuk pres brisko. Ale taky trva tech 30 min a vse dukladne kontroluje a popisuje. Zbytek mi kontroluje ma gynekolozka na bezne poradne. A co ty draha nepribirajici tehulici kolegyne? Uz te prcek kope?
a @Pulpina22 a kdy mas termin? Ja 27.12.
ty budeš mit na Vanoce ne?
a taky gratuluju k prcine
me uz dnes prisel prvni balicek oblecku. Vetsinu mam po segrach ale chtela jsem i neco uplne noveho. Tak jsme zrovna s chlapem koukali a rozplyvali se nad tim jak je vse malickate.
juuuuva. Uz aby byl prosinec
![]()
Ne na vánoce snad ne si o pár dnů napřed
já mám podle ultrazvuku termín 31.12 a podle MS 3.1 tak uvidíme kdy se princezně bude chtít ven
taky budeme hodně dědit ale určo i něco koupíme už se tatínek rozčiloval že chce taky něco koupit princezně nového
to máš pravdu že je to malé a roztomilé
počkej jak nám rychle vyrostou
![]()
a jinak už výbavu máte? Já tak nějak furt váhám kdy začít kupovat postýlku a tak
no ale zase prosinec je za 4 měsíce
![]()
@Pulpina22
no tak na silvestra
taky dobre
ja mam pocit ze mi to vyjde na stedry den jako moji segre
ta porodila 24.12 holcicku v 6mesici. A prezila nam tak tak tak ji říkáme Vanocni zazrak
no jako muj chlap na to moc neni a spis to nechává na me ale pak se raduje semnou z toho co jsem poridila
takze to mas super ze se zapojuje a chce taky neco pokoupit
no ja mam doma ten kos misto postylky uz u postele jen zahazanej vecma
a jinak nemam nic. Kocarek budem kupovat az budu tak na konci 7mesice a takove ty podlozky do vanicky a prebalovaci podlozku atd ted kupuju pomalu vyplatu od vyplaty. At toho na konci neni moc. Takze da se rict ze pomalu uz zarizuju vse
myslim ze klidne muzes zacit. Ono se porad rika casu dost ale utece to jako voda a pak nebudem stihat
ja uz mam rozjeto ![]()
Jinak jsem ted nakupovala hadriky na promrnousky.cz je to tam dost levne a uz mi zbozi doslo a je kvalitni. Tak jen pro inspiraci ![]()
@Ja.JJu. děkuju, jinak mě se první dcera taky narodila na štědrý den, jsem ráda, že tentokrát to snad nehrozí
Vánoce v nemocnici nic moc ![]()
@kopejka no je mi jasne ze Vanoce by bylo lepsi si uzit doma, ale myslim ze to vsechno je nakonec vedlejší kdyz mas to detatko vedle sebe.
to si musela mít ty nejkrasnejsi Vanoce prece ![]()
@Pulpina22 tak to je super, takova kontrola. Tak to tu nemam. A jak meri otoky?