Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Beccca píše:
Je tady ještě někdo kdo nesouhlasí s umělým oplodněním? Zkrátka se mu to zdá jako mě proti přírodě?
Nechci provokovat ani vyvolávat hádky ale nemůžu si pomoct, mám předsudky vůči ženám které se za každou cenu chtějí stát matkami a přitom ani nepomyslí na dětské domTak ty holka žiješ asi někde jinde že? Spousta žen touží po miminku a těší se na něj a třeba to nejde tak zvolí IVF.. chtěji dát dětatku lásku, dovom a péči.. Chcou udělat maximum pro to, aby měli své miminko.. Jestli máš děti bud ráda, kdyby jsi je mít nemohla tak si dej přednost D. M je to tva věc, ale nepříjde mě moc normální takové názory a ještě to tvoje " Za každou cenu "? Já IVF neodsuzuji a podporuji a šla bych tam také.. Je to zázrak a je to super, že lékaři dokažou budoucím rodičům pomoci
Zakladatelka se pokusila o zajímavou diskusi, kde jsme si mohly vyměnit názory, místo toho tady dostala za uši, ačkoli své příspěvky formulovala slušně a nikoho neurážela, jiné příspěvky na její adresu již tak slušné nebyly.
Každý může mít jiný názor na toto téma. Proč to nerespektovat. Já osobně přeju mateřství každé ženě, chápu touhu po dětech, když je někdo nemůže mít a sama bych si život bez dětí neuměla představit. Přesto je můj názor na IVF negativní. Nesouhlasím s ním, ve zkratce, vadí mi, jak se zachází s oplodněnými vajíčky, pokud by toto bylo nějak ošetřeno a oplodněné zárodky nebyly redukovány, zmražovány, používány pro výzkum a pod, tak to, že je to nepřirozené, by mi nevadilo. Sama mám 4 děti a zajímám se o pěstounskou péči, pokud se rozhodneme pro páté. Podotýkám, že nejsem věřící, pokud by mě tady z toho chtěl někdo osočit))
@svituska píše:
Takže když bude mít každá žena dvě děti, tak to počet nezvýší?
No co je toto za názor… 1+1= 2, 2+2= 4…
jo, ale časem rodiče umřou… v páru jsou dvě děti vlastně „náhradníci“ jeden za maminku a jeden za tatínka… kdyby to bylo pravdidlo…
Kdyz to napise nekdo, kdo sam deti mit nemuze, touzi po nich a IVF odmita, ok. U ostatnich neverim, ze dokazi objektivne posoudit co by dokazala jejich marna touha po diteti, pokud by vedeli, ze staci jen. trochu pomoct a vytouzene miminko prijde.
Ja osobne jsem ho neptrebovala, ale rozhodne bych si nikdy netroufla soudit a v pripade potreby bych do toho nejspis sla.
@ulice píše:Četla jsi celou diskuzi? Pokud ne, měla bys, pokud chceš reagovat. Jinak je totiž to co jsi napsala poněkud úsměvné, protože to se tady řeší a bylo vysvětlováno už na 20 stranách
Kdyz to napise nekdo, kdo sam deti mit nemuze, touzi po nich a IVF odmita, ok. U ostatnich neverim, ze dokazi objektivne posoudit co by dokazala jejich marna touha po diteti, pokud by vedeli, ze staci jen. trochu pomoct a vytouzene miminko prijde.Ja osobne jsem ho neptrebovala, ale rozhodne bych si nikdy netroufla soudit a v pripade potreby bych do toho nejspis sla.
@neila píše:
@Michelangelo já si nikdy nevšimla ve tvém metříku, že dítě, které tam máš už vlastně nenítohle je to, co si v životě opravdu nedovedu představit…
Všem přeji, aby tohle nikdy nepoznali
![]()
@jednažena píše:
@MichelangeloChce se mi brecet. Musis byt silna zena. Dcerka na tebe kouka z nebicka.
Ano, tohle mi dává sílu přežít. Vím, že musím. Děkuji za tvá slova
![]()
@Beccca píše:
@Michelangelo![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
@Marthalex píše:
Zakladatelka se pokusila o zajímavou diskusi, kde jsme si mohly vyměnit názory, místo toho tady dostala za uši, ačkoli své příspěvky formulovala slušně a nikoho neurážela, jiné příspěvky na její adresu již tak slušné nebyly.
Každý může mít jiný názor na toto téma. Proč to nerespektovat. Já osobně přeju mateřství každé ženě, chápu touhu po dětech, když je někdo nemůže mít a sama bych si život bez dětí neuměla představit. Přesto je můj názor na IVF negativní. Nesouhlasím s ním, ve zkratce,vadí mi, jak se zachází s oplodněnými vajíčky, pokud by toto bylo nějak ošetřeno a oplodněné zárodky nebyly redukovány, zmražovány, používány pro výzkum a pod, tak to, že je to nepřirozené, by mi nevadilo. Sama mám 4 děti a zajímám se o pěstounskou péči, pokud se rozhodneme pro páté. Podotýkám, že nejsem věřící, pokud by mě tady z toho chtěl někdo osočit))
Díky tvému příspěvku mi došlo, že jsem tohle nemusela řešit a zastavilo nás už IUI. Opravím si to. Tvoje úvaha je k zamyšlení
![]()
@Beccca www.katolik.cz - to je web, kam jsi mela vlozit svou diskusi, paklize jsi skutecne chtelapokecat se stejne smyslejicimi a ne vyvolavat hadky.
@svituska píše:
Takže když bude mít každá žena dvě děti, tak to počet nezvýší?
No co je toto za názor… 1+1= 2, 2+2= 4…
zapomela jsi na muze. kdyz jeden muz a jedna zena maji dve deti, tak dva lidi meli dve deti a pocet loidi se nezvysi. Na udrzeni populace je nutne v prumeru 2,1 ditete na jednu zenu, protoze taky mame nejakou umrtnost deti a mladych lidi.
@lukresia píše:
@Beccca tvůj první příspěvek vyznívá, ale úplně jinak než druhýproč máš předsudky vůči ženám, které to nemají jako ty? něco jiného je napsat svůj názor a něco jiného je soudit někoho za opačný názor
tak
tak doufejme, ze to je jen neobratnost ve vyjadrovani
@Martrich píše:
@Liren a lázně závidím, já tam byla v roce 2010 a byla to nádhera. A hned potom jsem otěhotněla
Tak snad dopadnu po laznich stejne ![]()
@Pudloslava píše:
@Beccca www.katolik.cz - to je web, kam jsi mela vlozit svou diskusi, paklize jsi skutecne chtelapokecat se stejne smyslejicimi a ne vyvolavat hadky.
Proč hned katolikcz? já rozhodně katolík nejsem a přesto s procesem IVF úplně nesouhlasím, zakladatelka na mě nepůsobí jako demagog nepřístupný jiným názorům a zrovna od tebe mě takový odsudek zarazil. Nevidím důvod, proč takové téma nenakousnout na maminkovském webu, vždyť se to týká mateřství.
@Marthalex píše:
Proč hned katolikcz? já rozhodně katolík nejsem a přesto s procesem IVF úplně nesouhlasím, zakladatelka na mě nepůsobí jako demagog nepřístupný jiným názorům a zrovna od tebe mě takový odsudek zarazil. Nevidím důvod, proč takové téma nenakousnout na maminkovském webu, vždyť se to týká mateřství.
proc myslis, ze je to odsudek? ted bych se zase mohla urazit ja ![]()
Tam presne by poznala lidi se stejnym nazorem, se kterymi by si mohla notovat.
Z jejich gynekologicke poradny by byla uplne unesena
samozrejme ne vsichni, ja se na tom webu seznamila s manzelem a mame dite z IVF
ale urcite by tam potkala daleko vic lidi se stejnym nazorem, nez tady
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.