Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Mila zakladatelko, kazdy mame jiny nazor a ja ctim nazor tvuj ze s ivf nesouhlasis. Ale slova typu odsuzuji tyto zeny jsou celkem silna a pro me nechapajici. Ja sama jsem nositelkou ditete ze zkumavky, a uz ted jej miluji, hladim a tesim se na den kdy ho spatrim. Jsme s manzelem celkem mladi, nepijeme, nekourime presto dite prirozenou cestou mit nemuze, presto se cely svuj zivot tesim na vlastni deti a nedokazu si zivot bez nich predstavit. Jsem vdecna za doktory, diky nimz ted pod srdcem nosim sve vlastni dite. Pokud tyto zeny odsuzujes je to tvoje vec.. Ja jsem na nas neuveritelne pysna, protoze jsme nejen obstali pred nelehkym obdobim, ale jeste vice si sebe navzajem vazime. A ikdyz vim ze ivf sebou nese take rizika tak bych do toho sla znovu protoze pocit kdy vidis mavajici miminko na ultrazvuku, prvni pohyby a vse okolo jsou k nezaplaceni. Myslim si ze clovek pokud to sam nezazije nemuze prilis pochopit..
Avsak tvuj nazor ti neberu, ale je to diskuze a tak ti pisu svuj nazor. A vzhledem ke statistikam uz se mozna nase deti bez pomoci lekaru svych vlastnich deti nedockaji…
Zakladatelka si tu léčí vlastní trauma z DD.
IVF lze i bez hormonální stimulace. Říká se tomu nativní cyklus.
Neila: děkuju ti za tvoje příspěvky.
@Pudloslava píše:
ja nemluvim o vire, ja mluvim o lidech se stejnym nazorem na IVFmimochodem proc by prave neplodne mely mit vetsi povinnost zachranovat deti z DD, nez plodne. kazda z nas, ktera si neadoptovala dite, je stejne vinna, at ma vlastnich deti, kolik chce.
Podle odkazu jsem to tak pochopila. Nemám za to, že odmítání IVF musí souviset s vírou. Emimi je maminkovský web a z mého pohledu sem tato diskuze patří a může být přínosem pro příznivce i odpůrce. Žádná maminka nemá povinnost adoptovat dítě. Tuším, jak to zakladatelka myslela a věřím, že jí diskuze něco přinesla
![]()
@Capelucita píše:
Zakladatelka si tu léčí vlastní trauma z DD.IVF lze i bez hormonální stimulace. Říká se tomu nativní cyklus.
Neila: děkuju ti za tvoje příspěvky.
ale proč se neobuje do matek, co se nestarají o své děti a šoupou je do děcáku? Proč soudí jiné mámy? Ach jo
@terinka4444 píše:
nevím, prý kvůli bezpečnosti dítěte. Na můj argument, že si pak to dítě ale nemůžeme vít domů, protože k nám prostě nejezdí jiná doprava, mi bylo řečeno, že tohle je podmínka. Další, že by se dítěti měla věnovat natolik pozornost, že vlastní děti ruší. Ideálně tak, že si pro něj dojdeš do DD a jsi s ním sám, aby mělo tvou pozornost. Argumenty že to je pro hostitelskou rodinu složité, umístit někam vlastní děti, aby člověk mohl být sám s jiným, nemají odpověď. Šíleně to všechno komplikují. A to se u hostitelky bavíme o starších dětech, minimálně osm a výš, o ty už nemá zájem vůbec nikdo, ti jsou odsouzeni na děcák.
Mně příjde, že snad ani není zájem státu, aby ty děti byly umístěny v rodinách
![]()
Většinou nepíšu jen čtu, ale tady musím.
Pokud se někomu zdá IVF proti přírodě měl by si uvědomit, že je také proti přírodě dělat transplantace, léčit cukrovku nebo si léčit chřipku paralenem. Nebo chce někdo tvrdit, že transplantace třeba srdce není proti přírodě? prostě Ti dobře nefunguje srdce tak máš smůlu. a zemři
Například máš neprůchozí vejcovody kvůli špatně odvedené operaci z mládí a nezbude ti nic jiného než do napravit teda spíš obejít IVFkem. Nevidím tam nic proti přírodě.
@Michelangelo píše:
Mně příjde, že snad ani není zájem státu, aby ty děti byly umístěny v rodinách![]()
a to já mám takové podmínky, vzít si je do pěstounské péče nejde, na to mi manžel nepřistoupí, těžko by dával kontakt s rodinou toho dítěte, nicméně, děcák kousínek, barák na krásném místě, pokojík přizpůsobený na návštěvy, víkendové rodinné výlety, prostě ideální podmínky, vzít si na víkend dítě a dát mu trochu radosti, klidně i v týdnu na odpoledne, ale nelze to bez auta a nepřipadá pro mne v úvahu odkládat své děti, nemám totiž kam, nemám nikoho, kdo by mi je mohl hlídat. Tak jsem byla fakt znechucená.
@terinka4444 protože jí to asi nedošlo, že problém je jinde.
Já mám dceru ze 7. pokusu. Nízké AMH, no. 2× stimulováno, 5× nativ. A jsem fakt hrdá na to, že mě to nepoložilo, že jsem to ustála, že jsme vytrvali. Ta odměna je sladká, mazlivá, lumpačisková - prostě - holčička. Teď bychom měli rádi druhé miminko, není to jednoduché… Prázdné folikuly. Ale stimulovat nechci. Jedu zase v nativech. Nechci hormony - jednak je mi po nich blbě, druhak moje tělo reaguje v podstatě stejně jako bez nich.
Když jsem se snažila o dceru, říkala jsem, že je to takové psycho, které bych nepřála ani nepříteli.
Krtek: z tvé představy embryotransferu je vidět, že o procesu umělého oplodnění moc nevíš. ![]()
Zakladatelka si tu skutečně léčí své komplexy z DD. Navíc je napsala zcela necitlivě vůči nedobrovolně bezdětným ženám, což jen dokládá její handicap citové deprivace, za kterou ovšem nemůže. Když jsem o tom tak dnes přemýšlela, i já mám předsudky, a to vůči dětem z DD. Takže i kdyby nevyšlo IVF, do adopce bych nešla, v tomhle případě se totiž příroda skutečně nedá ošálit, protože geny nepředělám. ![]()
@janina13 píše:
Většinou nepíšu jen čtu, ale tady musím.
Pokud se někomu zdá IVF proti přírodě měl by si uvědomit, že je také proti přírodě dělat transplantace, léčit cukrovku nebo si léčit chřipku paralenem. Nebo chce někdo tvrdit, že transplantace třeba srdce není proti přírodě? prostě Ti dobře nefunguje srdce tak máš smůlu. a zemřiNapříklad máš neprůchozí vejcovody kvůli špatně odvedené operaci z mládí a nezbude ti nic jiného než do napravit teda spíš obejít IVFkem. Nevidím tam nic proti přírodě.
Naprosto souhlasim. Mela.jsem vejcovody zcela nefunkci a zanicene. Jedina moznost jak mit svoje dite je ivf. procto tedy nevyuzit a nezkusit kdyz jinak to nikdy nepujde?
@Capelucita píše:
@terinka4444 protože jí to asi nedošlo, že problém je jinde.Já mám dceru ze 7. pokusu. Nízké AMH, no. 2× stimulováno, 5× nativ. A jsem fakt hrdá na to, že mě to nepoložilo, že jsem to ustála, že jsme vytrvali. Ta odměna je sladká, mazlivá, lumpačisková - prostě - holčička. Teď bychom měli rádi druhé miminko, není to jednoduché… Prázdné folikuly. Ale stimulovat nechci. Jedu zase v nativech. Nechci hormony - jednak je mi po nich blbě, druhak moje tělo reaguje v podstatě stejně jako bez nich.
Když jsem se snažila o dceru, říkala jsem, že je to takové psycho, které bych nepřála ani nepříteli.
Krtek: z tvé představy embryotransferu je vidět, že o procesu umělého oplodnění moc nevíš.
Obdivuji.na sedm pomusu musi byt clovek hodne silny. Mam za sebou dva neuspesne tranfery dve plna ivf a byla jsem uz ko. Ted lazne a ceka me ket tak snad se taky uz dockam
Upřímně, v chaloupkách u lesa je teď takový jedovatý smrad, že by se z toho jeden picnul. Každý topí v bůh ví jakých kotlích kde čím, hážou tam pet lahve, tuhle se soused chlubil, že aby nemusel vozit starý koberec do sběrného dvora, tak o rozstříhal a spálil v kamnech…prostě sraršný, jedním slovem strašný
@eva valoi píše:
@Beccca Ano, já nesouhlasím s asistovanou reprodukcí.
u sebe nebo ostatních?
@terinka4444 Nesouhlasím s ní obecně, nese s sebou řadu etických problémů.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.