Odsuzuji IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
141
13.11.14 19:29

Vždyt si nechtěla s nikým notovat, já to pochopila, že ji zajímá, zda někdo na maminkovském servru má podobný názor, eventuelně proč ho má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
13.11.14 19:32
@Pudloslava píše:
proc myslis, ze je to odsudek? ted bych se zase mohla urazit ja :-)

Tam presne by poznala lidi se stejnym nazorem, se kterymi by si mohla notovat.
Z jejich gynekologicke poradny by byla uplne unesena

samozrejme ne vsichni, ja se na tom webu seznamila s manzelem a mame dite z IVF :-) ale urcite by tam potkala daleko vic lidi se stejnym nazorem, nez tady

Nemyslím si, že zakladatelce šlo o názor z důvodu víry. Pochopila jsem to tak, že jsou dětí plné DD a o ty jí jde :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24146
13.11.14 19:35
@Michelangelo píše:
Nemyslím si, že zakladatelce šlo o názor z důvodu víry. Pochopila jsem to tak, že jsou dětí plné DD a o ty jí jde :srdce:

To je fakt ale proste ne kazdy si muze a chce vzit domu dite z DD a hodne jde i o proziti toho samotneho tehotenstvi treba u me. Ta touha nejen po tom prckovi ale i po tech deviti mesisich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
13.11.14 19:36

@Marthalex hele kdyz se nechces hadat, tak proste nemuzes zacit diskusi slovy „odsuzuji IVF“, kdyz vis, ze ho tak 20% uzivatelek absolvovalo. A jeste prednest svoje simplexni predstavy o smysleni neplodnych zen („a na DD ani nepomyslely“)

ale jak se zda z druheho prispevku, je to ze strany zakladatelky pouze nedostatek diplomacie a vyjadrovacich schopnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.11.14 19:36

Jenže znovu, ty děti v DD nejsou právně volné, malé umístitelné právně volné děti jsou umístěné, dokonce dneska už ani nejdou do DD, ale povětšinou k pěstounům a hned do rodiny. plné DD nijak nesouvisí s IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.11.14 19:37

A ještě, to se mi líbí, že se odsoudí mámy, co chtějí vlastní dítě, protože proč jdou tvrdě za svým dtětem, když DD jsou plné, proč se neodsoudí mámy, které ty děti v těch DD mají?
To je prostě demagogie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
13.11.14 19:37
@Michelangelo píše:
Nemyslím si, že zakladatelce šlo o názor z důvodu víry. Pochopila jsem to tak, že jsou dětí plné DD a o ty jí jde :srdce:

ja nemluvim o vire, ja mluvim o lidech se stejnym nazorem na IVF

mimochodem proc by prave neplodne mely mit vetsi povinnost zachranovat deti z DD, nez plodne. kazda z nas, ktera si neadoptovala dite, je stejne vinna, at ma vlastnich deti, kolik chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
13.11.14 19:39
@terinka4444 píše:
plné DD nijak nesouvisí s IVF.

A názor na ivf nesouvisí s vírou. (to není reakce na tebe konkrétně, jen podtrhávám tvou větu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.11.14 19:42
@zuzouš píše:
A názor na ivf nesouvisí s vírou. (to není reakce na tebe konkrétně, jen podtrhávám tvou větu)

promiň, to jsem nepochopila, já o víře nikde nepípla. Reagovala jsemna to, že zakladatelka odsoudila matky toužící po svém dítěti a prý v zájmu dětí v DD. Znovu, nijak to nesouvisí, kdo si chce adoptovat adoptuje, DD jsou plné, ale právně vázaných neadoprovatelných dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
13.11.14 19:47

@terinka4444 můžu OT otázku? Několik stran zpět jsi zmiňovala, že při hostitelské péči (nevím, jestli je to přesný výraz), nesmíš to dítě vzít kamkoliv autem. Jaký je k tomu důvod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
13.11.14 19:50

Nečetla sem to celý ale nechápu to jako kdyby se pro děti chodilo jak pro rohlíky. Vybereš a ideš :pocitac: A navíc dneska adopce může trvat dlouho a možná by si to zakladatelka měla zajít zkusit co si lidi musí zkusit aby to détě z DD dostali. Vzpomínám si na kamárádku trvalo to skoro 4 roky než tím prošla a byl to děs pro ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.11.14 19:55
@ana11 píše:
@terinka4444 můžu OT otázku? Několik stran zpět jsi zmiňovala, že při hostitelské péči (nevím, jestli je to přesný výraz), nesmíš to dítě vzít kamkoliv autem. Jaký je k tomu důvod?

nevím, prý kvůli bezpečnosti dítěte. Na můj argument, že si pak to dítě ale nemůžeme vít domů, protože k nám prostě nejezdí jiná doprava, mi bylo řečeno, že tohle je podmínka. Další, že by se dítěti měla věnovat natolik pozornost, že vlastní děti ruší. Ideálně tak, že si pro něj dojdeš do DD a jsi s ním sám, aby mělo tvou pozornost. Argumenty že to je pro hostitelskou rodinu složité, umístit někam vlastní děti, aby člověk mohl být sám s jiným, nemají odpověď. Šíleně to všechno komplikují. A to se u hostitelky bavíme o starších dětech, minimálně osm a výš, o ty už nemá zájem vůbec nikdo, ti jsou odsouzeni na děcák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24146
13.11.14 19:58
@terinka4444 píše:
nevím, prý kvůli bezpečnosti dítěte. Na můj argument, že si pak to dítě ale nemůžeme vít domů, protože k nám prostě nejezdí jiná doprava, mi bylo řečeno, že tohle je podmínka. Další, že by se dítěti měla věnovat natolik pozornost, že vlastní děti ruší. Ideálně tak, že si pro něj dojdeš do DD a jsi s ním sám, aby mělo tvou pozornost. Argumenty že to je pro hostitelskou rodinu složité, umístit někam vlastní děti, aby člověk mohl být sám s jiným, nemají odpověď. Šíleně to všechno komplikují. A to se u hostitelky bavíme o starších dětech, minimálně osm a výš, o ty už nemá zájem vůbec nikdo, ti jsou odsouzeni na děcák.

Twl nemam slov 8o to je system :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15981
13.11.14 20:02

@Beccca si děláš srandu :mrgreen: podle mě jsi chlap, protože dle toho co píšeš nemůžeš být žena :oops: kolikrát je ženská zdravá a je příčina neplodnosti na straně chlapa, ale to je úplně fuk, kde je jaká příčina :pankac: určitě sama děti nemáš jinak bys to nemohla psát a nebo jen provokuješ… :roll: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
13.11.14 20:06

Super a bez IVF se nám tu rozšiřuje jaký genetický fond?
S IVF souhlasím - kdo jste si tím prošly tak za mě jste neskutečně statečné!
Nevím co čeká mě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.