Odsuzuji IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15659
13.11.14 15:27

Zakladatelka to podala - snad se neurazí - tak trochu jako Sparťan, který měl posuzovat děti a to slabé hodit do Taygetu. Ale z toho slabého dítěte mohl vyrůst filozof, matematik, nemluvě o tom, že mohlo nabrat sílu a být nejlepším vojákem. Za mého mládí byly za divné brýlaté děti, proto se mi děti posmívaly, že nevidím, když mi na ně dýchnou.
IVF je cesta. Buňky splynou stejně jako v ženině těle, za stejných podmínek ( jinak by nic nevzniklo :) ), a dostanou se do dělohy o něco maličko později, než by doputovaly samy. Myslím, že dneska už je to tak trochu jedno, protože těchto dětí přibývá a roste nová generace, kde IVF je bráno stejně normálně jako přirozené početí a není to žádné stigma.
Zeptejme se raději dětí, které se díky IVF narodily, zda se cítí špatně, zahanbeně, jestli by se raději nenarodily či spáchaly sebevraždu? Ne, samozřejmě že ne.
Cesta je cestou. Ale výsledek za to ve většině případů stojí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.14 15:30

Prosím o zachování anonymity.
Nám se nějakou dobu nedařilo. Po jedné návštěvě CAR jsem věděla, že tohle není cesta pro mě. Neumím vysvětlit proč. Nemám problém s tím, že by to nebylo přirozené, že by to bylo proti přírodě. Prostě jen nechci. Šli jsme do adopce. Kdo nemá adoptované dítě, nepochopí. Nevím zatím, jaké to je mít vlastní dítě…ale já si myslím, že tam ten rozdíl není. Znám plno matek, co má bio i ado dítě a ty mi to jen potvrdily.

• Citovat
  • Upravit
69235
13.11.14 15:30
@Natálka26 píše:
To mě taky někdy někdo pošle SZ s radou, ale asi 2 milé dámy mi psaly SZ ne kvůli diskuzi jako takový, ale kvůli tomu, že kdybych to zažila já a stalo se to mě, tak bych to viděla jinak a pokud ne tak jsem k…da, k..va, p..a, samý něžný slova, jedna mi přála smrt jáž narozenýho dítěte a a smrt mě jako těhotný, jenom proto, že jsem jí urazila v diskuzi a postavilo se za mě víc lidí. Pak jsem to řešila s adminy a než ji zablokovali tak stihla ještě tak 5 zpráv. a ta druhá měla zase potřebu všude v diskuzích a kde to šlo dát odkaz na můj FB, takže tak. O tom co mi psala a nepsala na FB mluvit nebudu neboť to s emiminem nemá nic společnýho.

ty jo, to je síla. Mně se stalo, jednou, že na mě jedna vytahovala dokola jednu diskuzi, vlastně 2×, v absolutně nesouvisícím tématu vždycky vythla, že tam a tam jsem psala toto a protože tam jsem měla zlý názor, tak jsem zlá všude. A druhá na mě použila mnou vlastí založenou diskuzi, lde jsem se ptala, co mám udělat s jednou konkrétní věcí u dcera, spíš co by dělaly ostatní, že já vidím rudě, ale nechci být k dceři nespravedlivá, tak to pak na mě vytáhla v úplně jiné nesouvisící diskuzi, jako že když týrám své dítě, určitě nejsem hodná na mnažela :mrgreen: ale to co tobě se stalo, to je fakt děsný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
13.11.14 15:32

@wobludka @terinka4444 @neila

A to je to o čem jsem mluvila, že se to začne rozebírat. je tam riziko že se zvýší pravděpodobnost propuknutí rakoviny u dětí - protože ty hormony v sobě také mají - ať už při početí, nebo ve zkumavce a následným braním utrogestanu na udržení těhotenství. Nevím jestli jsou někde tyhle informace na netu - já je mám z CARu, když jsem tam dělala. O mimoděložních se taky moc nemluví a přitom je to jedno z nejčastějších rizik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.11.14 15:33

@Jaji77 embryo při IVF se dostane do dělohy většinou dříve, maximálně naprosto stejný den, jako by tam doputovalo samo. Musí, na misce už ho dál neudrží, miska mu simuluje období rýhování ve vejcovodu, do dělohy jde ve stejnou dobu, jako by tam padalo z vejcovodu, nebo dřív, to když není prodloužená kultivace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
13.11.14 15:34

@terinka4444 @Natálka26 teda, nestíhám zírat, co se na emiminu děje 8o opravdu těžko uvěřit, že takové primitivní individua vůbec umějí zapnout počítač a slepit souvislou větu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.11.14 15:35

@Natálka26 I utrogestan zvyšuje rziko rakoviny u dětí? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
13.11.14 15:36
@terinka4444 píše:
ty jo, to je síla. Mně se stalo, jednou, že na mě jedna vytahovala dokola jednu diskuzi, vlastně 2×, v absolutně nesouvisícím tématu vždycky vythla, že tam a tam jsem psala toto a protože tam jsem měla zlý názor, tak jsem zlá všude. A druhá na mě použila mnou vlastí založenou diskuzi, lde jsem se ptala, co mám udělat s jednou konkrétní věcí u dcera, spíš co by dělaly ostatní, že já vidím rudě, ale nechci být k dceři nespravedlivá, tak to pak na mě vytáhla v úplně jiné nesouvisící diskuzi, jako že když týrám své dítě, určitě nejsem hodná na mnažela :mrgreen: ale to co tobě se stalo, to je fakt děsný.

Tak o připomínání různých diskuzí ani nemluvím, to je tady docela běžný, ale tohle bylo moc. Víš co mě to nijak etra nerozhodí nějaký zprávy, ale to když ta druhá všem dávala odkazy na můj FB to už bylo vážně moc. A admini než to vyřeší taky docela trvá.

Týráš svoje dítě? :-D a týráš i manžela? :-D ne někdy je to vážně moc co se tady sejde za lidi. Bohužel, přitom kdyby tě znala z vícerodiskuzí tak by nic takovíého neřekla, protože by věděla že jsi těžce proti „mlácení“ dětí. No jo někdy tu jsou kozy. Proto nerada píšu do diskuzí kontroverznější příspěvky, už jsem se totiž poučila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
13.11.14 15:37

@terinka4444 špatně jsem to napsala, pardon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
13.11.14 15:38
@terinka4444 píše:
@Natálka26 I utrogestan zvyšuje rziko rakoviny u dětí? 8o

Já nevím jestli zrovna utrogestan, ale ty hormony všechny ty hormony co za těhotenství a dobu před na to vliv mají. Já nchci podávat lživý informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.11.14 15:41
@neila píše:
@terinka4444 @Natálka26 teda, nestíhám zírat, co se na emiminu děje 8o opravdu těžko uvěřit, že takové primitivní individua vůbec umějí zapnout počítač a slepit souvislou větu :zed:

víš, co se říká? Že nejtěžší srážka je s blbcem :mrgreen: Tu totiž nemůžeš ustát a když se snížíš na jeho úroveň, on stejně vyhraje, protože je na té úrovni jako ryba ve vodě, zatím co ty se tam tak nějak plácáš :mrgreen: :mrgreen: mě dokonce jedna zásadně tituluje terino, jako mi nadává tím nickem :mrgreen: psala jsem, že se tak nejmenuju, že jsem se registrovala v poporodní euforii, kdy mi neteř psala, zaregistruj se na můj popud, já dostanu dárek, takže jsem dala zdrobnělinu jména svého novorozence, prd platný, stejně jak mě vidí a má potřebu si na někom vylít vztek, píše mi terino :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31386
@Natálka26 píše:
@wobludka @terinka4444 @neilaA to je to o čem jsem mluvila, že se to začne rozebírat. je tam riziko že se zvýší pravděpodobnost propuknutí rakoviny u dětí - protože ty hormony v sobě také mají - ať už při početí, nebo ve zkumavce a následným braním utrogestanu na udržení těhotenství. Nevím jestli jsou někde tyhle informace na netu - já je mám z CARu, když jsem tam dělala. O mimoděložních se taky moc nemluví a přitom je to jedno z nejčastějších rizik.

tohle je hrozně složitý a diskutabilní. Ty hormony jsou pohlavní, takže se dá předpokládat, že pokud rakovina, pak nějaká v tomto ranku (varlata, vaječníky, ev. prs)…takže až v dospělosti. Tou dobou se na to dítě (resp. nyní už dospělého) nakumuluje tolik dalších vlivů (špatné životní prostředí, ozvduší, nekvalitní strava), že se nedá stanovit, jaké % způsobily hormony matky, které užívala aby ho měla a jaké to, že samo třeba užívá HA (nebo stimulanty), či jen prostě pije vodu, v níž rezidua HA jsou (což pijem my všechny, všichni, i naši synové a dcery). Navíc dnes se o rakovině ví, že je opravdu vlastně „dědičná“, nezdědíš rakovinu jako modrý oči nebo cystickou fibrózu, ale zdědíš predispozice a pak právě záleží na tom, zda v průběhu života přijde ta fatální noxa, která vyřadí supresorový gen a k nekontrolovatelnému množení dojde. A pravda, můžou jít být zrovna ty hormony, stejně jak cokoli jiného. A pokud máš to štěstí, že predispozice nezdědíš, tak by to asi ani ty hormony ovlivnit neměly.

ad GEU po IVF, ano, to je pravda, uvádí se, že až 3% prokázaných gravidit po IVF jsou mimoděložní. Ale důvod? Není to třeba ten, že to číslo je uměle zkreslené tím, že to IVF podstoupily v poměrně velkém % ženy, které měly s vejcovody problém (proto se jim nedařilo otěhotnět přirozeně) a jejich vejcovody produkujou látky, které embrya přitahují. Ale jinak souhlasím-je tu i teorie že po všech stimulací, odběrech a zásazích je ta děloha prostě natolik dráždivá, že při embryotransferu se začne stahovat a embryo nasají vejcovody. To je samozřejmě závažný „nežádoucí“ účinek IVF, o tom žádná a mělo by se o tom mluvit v oblasti rizik hned jak se zmíní např. to OHSS.

Příspěvek upraven 13.11.14 v 15:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
@Jaji77 píše:
@terinka4444 špatně jsem to napsala, pardon.
:kytka: :kytka: :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
13.11.14 15:43
@Natálka26 píše:
Tak o připomínání různých diskuzí ani nemluvím, to je tady docela běžný, ale tohle bylo moc. Víš co mě to nijak etra nerozhodí nějaký zprávy, ale to když ta druhá všem dávala odkazy na můj FB to už bylo vážně moc. A admini než to vyřeší taky docela trvá.Týráš svoje dítě? :-D a týráš i manžela? :-D ne někdy je to vážně moc co se tady sejde za lidi. Bohužel, přitom kdyby tě znala z vícerodiskuzí tak by nic takovíého neřekla, protože by věděla že jsi těžce proti „mlácení“ dětí. No jo někdy tu jsou kozy. Proto nerada píšu do diskuzí kontroverznější příspěvky, už jsem se totiž poučila.

týrám, už asi jen svou pouhou přítomností :mrgreen: a proto já mám FB jen proto, abych mohla na slevomatu točit kolem štěstí :mrgreen: i když totožnost to asi odhalí, páč je tam jméno a příjmení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24146
13.11.14 15:43
@Anonymní píše:
Prosím o zachování anonymity.
Nám se nějakou dobu nedařilo. Po jedné návštěvě CAR jsem věděla, že tohle není cesta pro mě. Neumím vysvětlit proč. Nemám problém s tím, že by to nebylo přirozené, že by to bylo proti přírodě. Prostě jen nechci. Šli jsme do adopce. Kdo nemá adoptované dítě, nepochopí. Nevím zatím, jaké to je mít vlastní dítě…ale já si myslím, že tam ten rozdíl není. Znám plno matek, co má bio i ado dítě a ty mi to jen potvrdily.

Ja chapu. Jenze adopce bohuzel neni reseni pro kazdeho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.