Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@ugluk Ale prd, to jsou kecy
moje spolužačka má tři děti z IVF a jedno je myslitel, druhé rváč, třetí taková okatá Bardotka co už ve dvanácti z ní lítá spíš ohnostroj. Přesně takoví jací jsou jejich rodiče, táta rozumný a pomalý chlap, máma splašená dáblice.
@Menora píše:
@terinka4444
Asi by se melo brát v úvahu i samotne založení člověka. Pokud ja o sobe tvrdim, že bych na IVF nešla, tak je to zalozene na tom, jak moc dobře znám sama sebe.
máš děti? Chtěné děti? Založení nezaložení, nevíš to, myslíš si, že bys nešla, ale nevíš to.
@agneszka píše:
@Babišovka neeee,bohužel…to nepočítám ty co nedošlo k transferu![]()
![]()
15 pokusů IVF za 250 000 Kč? Dobrá cena, kam jsi chodila? ![]()
@terinka4444 píše:
naprosto souhlasím, žádná žena, co má přirozeně své vlastní děti nemůže zodpověděn říct, co by dělala nebo nedělala ve chvíli, kdy by to vytoužené vlastní dítě x let přirozeně nepřicházelo. Proto mi takové úvahy těch dětných přijdou liché.
No jooo on kazdej druhej dopredu presne vi co by kdyby…
![]()
@krtek7489 píše:
Je to prostě o úhlu pohleduJá bych to dítě jako stejné prostě neviděla. Ale to je můj problém, v mojí hlavě
Já právě ten tvůj úhel pohledu fakt nemohu pochopit i když se snažím. Myslíš, že bys to na tom dítěti měla šanci nějak poznat? Chápu, kdyby se někdo snažil zkřížit dva druhy například, ale takhle? Podle mne je to úplně fuk, jestli tam vjede nějaká jehla, nebo pindík, hlavně, že na správné místo ![]()
@elanaa píše:
no, k těm urážkám…na str. 6 (tuším) se objevil termín „něco, co vzniklo uměle někde ve zkumavce“-míněno tím dítě počaté po IVF samozřejmě. Mě tohle přijde jako docela solidní urážka nebo spíš plivanec do tváře těm, kdo něco takovýho podstoupili a to „něco“ si z porodnice pak odnesli.
Plivanec? Já nevím kdo to psal, nepamatuju si všechny příspěvky, ale rozhodně víc urážek padá od zastánkyň než od těch dejme tomu odpůrkyň. Stačí si to přečíst. TO že někdo o IVF a děckách z nich mluví jako o „tom“ není moc divný, když to vezmeš z pohledu češtiny - nevíš jestli vznikla holka nebo kluk, prostě vzniklo TO, ale chápu o co ti jde. Já si myslím, že daleko míň tolerance v sobě mají ty co zastávají IVF než ty co ne, stačí číst a dívat se na to s odstupem a uvidíš kdo koho uráží, odsuzuje.. Víc není co dodat.
@lekarnicka28 píše:
@Beccca jo a ještě jedno pozor.. Odříkaného největší krajíc se říká a osud si umí někdy pěkně pohrát.. Tuhle jsme četla, že do roku 2060 bude většina mužů neplodnýchAbys jednou nebyla ráda za vnoučata aspoň z toho IVF
(Samozřejmě ti nic zlého nepřeju)
tohle měla moje teta, zvracela při představě homosexuálů a lesbiček, tak nekompromisní názory a takových sprostých výrazů na lidi, které ani neznala…strašný. Má vnučku, od malinka jí miluje nade vše, někdy je to až chorobné, jak jen ta holka je prostě nej, před půl rokem začala žít se ženou. Je to stále ta stejná príma holka, tetce to přejeme všichni, za tu žumpu keců, co celý život nalela na cizí lidi, kteří se ničím neprovinili.
Anonym kvůli té prasestřenici.
@terinka4444
Nikdy jsem netouzila mit děti, nikdy jsem necítila takovou tu mateřskou touhu po diteti. Je to v člověku, takže už bych nic „navíc“ proste neměla potřebu udělat.
@Liren píše:
No jooo on kazdej druhej dopredu presne vi co by kdyby…![]()
jo plivne tady slinu o odsuzování IVF a běží si vyzvednout vlastní dítě ze školky
@neila píše:
já myslím, že na tuhle otázku nemůže nikdo věrohodně odpovědět. Už jen z jediného důvodu - žena jakkoliv přesvědčená, že by do IVF nešla (než zjistí, že dětí mít němůže), je šťastně vdaná/ve vztahu a neúspěšné pokusy považuje za hru náhody. Jenže uběhne rok-dva, doktor stanoví diagnózu, která jí obere o možnost přirozeného početí. Podle mě se začnou lámat ledy až v teto chvíli protože do toho vstupuje manžel/partner. A co když on bude po dítěti toužit natolik, že byl ochoten se rozvést/rozejít jen, aby mohl být otcem, ne adoptovaného dítěte, ale vlastního? Bude i žena nadále trvat na tom, že IVF nikdy a za nic? Obětuje manželství/vztah?
Nedovedu si představit, že tohle dokáže někdo předem posoudit. To musí být hodně těžké chvíle a možná člověk začne na věci hledět jinak…nevím, jen přemýšlím
souhlasím, trochu se tady zapomíná na to, že je k tomu potřeba dva - tedy i otce. Takže když přijde na „lámání“ chleba bude důležitý i jeho názor a budete muset najít nějaké řešení. Takže takové to já NIKDY… bych se opravdu obávala vyslovit
@boball tak nejak - to dite je povahove moje kopie. Vzhledove celej tatinek. Moc jsem si prala, aby tomu bylo naopak, ale „bohuzel“
A prave proto to za to stalo.
@terinka4444 píše:
jo plivne tady slinu o odsuzování IVF a běží si vyzvednout vlastní dítě ze školky
Ze ja v laznich pred ivf takovy diskuze vuuubec ctu
ahoj ![]()
@ugluk @neila Já to asi napsala blbě
Samozřejmě jsem psala o svém imaginárním dítěti ze zkumavky, ne o cizích, to člověk nepozná, všechny děti mi přijdou stejné
Ale já bych to SVÉ dítě, kdyby bylo z umělého oplodnění prostě viděla jinak. Proto bych do toho fakt nikdy nešla, je to čistě můj problém, v mé hlavě a jsem ráda, že to můj muž viděl stejně, když jsme si povídali o tom, kdyby nám to náhodou nešlo ![]()
@Natálka26 píše:
Plivanec? Já nevím kdo to psal, nepamatuju si všechny příspěvky, ale rozhodně víc urážek padá od zastánkyň než od těch dejme tomu odpůrkyň. Stačí si to přečíst. TO že někdo o IVF a děckách z nich mluví jako o „tom“ není moc divný, když to vezmeš z pohledu češtiny - nevíš jestli vznikla holka nebo kluk, prostě vzniklo TO, ale chápu o co ti jde. Já si myslím, že daleko míň tolerance v sobě mají ty co zastávají IVF než ty co ne, stačí číst a dívat se na to s odstupem a uvidíš kdo koho uráží, odsuzuje.. Víc není co dodat.
tak když myslíš
Z pohledu češtiny je to samozřejmě správně, ale napsáno od odpůrkyně IVF slovní spojení „mít v sobě něco co vzniklo uměle někde ve zkumavce“ je myslím dost silně citově zabarvené i bez toho, že by tam byly použity nějaké vulgarismy. Ale v pohodě ![]()
ještě edit k té tolerance-kdo jí kolik má. Tak myslím že to je přirozené, že se ty, co IVF podstoupily, rázně ohradí, je to pro ně prostě otázka citlivá, nikdo nešel na IVF proto, že se mu nechtělo souložit
A samozřejmě když někomu šlápneš na kuří oko, tak zařve, to je snad normál ne? Zatímco ten, kdo šlápl, tak snadno mňoukne „sorry“.
Příspěvek upraven 13.11.14 v 14:22
@Liren píše:
Ze ja v laznich pred ivf takovy diskuze vuuubec ctuahoj
nečti, užívej si lázeňskýho života, běž na prochajdu a nečti.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.