Odsuzuji IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5638
14.11.14 10:26
@Natálka26 píše:
@ugluk
Vím v cem spočívá náhradní matka a jak se to, dělá. Ale do toho bych nešla. Možná
by to byla spíš adopce nevím. Každopádně by to biologicky moje dítě nebylo, ale bylo by biologicky mého muže. Tzn.ta nositelka by se mohla oplodnit třeba jako ženy s HIV například vlastně i kdyby se s ni mel vyspat je to přijatelnější než IVF.

jeste dotaz, na vsechny, ony se nejak oplodnuji zeny s HIV?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
14.11.14 10:28
@Michelangelo píše:
Kdyby to bylo moje, tak ti to sem zkopíruji, ale jsou to kočky ze skupiny a tudíž to neudělám. Jsou 2, obě měly po IVF VV. Jedna ukončení ve 14 tt a druhá v 17tt. Screening, odběr chloriových klků, odběr plodovky a už to jelo. Jedna rodila 2 dny, druhá 3 dny. Nepřeji ti zažít to, co ony. Je to víc, jak 3 roky a OBĚ mají další dítě PŘIROZENĚ :! Jak je to možné, když byly obě neplodné? Jedna dokonce měla pouze jeden vejcovod. Druhou tak skvěle vyčistili po porodu, že přestala ms a přes rok se léčila u východních doktorů alternativně. Ale o tom se nikde nemluví. Moje gynekoložka mi přiznala, že je naopak při IVF mnohem víc VV, pže chybí přirozená selekce vadných spermií, které se nedostanou přes děložní hrdlo. Chtělo to víc trpělivosti a času. Nechtěj znát tu sumu, kterou investovali do pokusů IVF. Ale na vyhozené peníze nemyslí, mohly zaplatit mnohem vyšší cenu a zůstat bezdětné.Příspěvek upraven 14.11.14 v 10:23

ano, protože se dělá PDG jen na zjištění chorob, které se nesou geneticky a o kterých se ví. Běžné vývojové vady nezjistí, je jich tolik, že to ani není možné, navíc se PDG vážně nedělá plošně, spíš výjimečně.
A ano, zázraky se dějí, třeba naše druhorozené dítě je zázrakem, po všech těch marných pokusech, nakonec i GEU jsem sama otěhotněla tak, že mám levý vaječník a pravý vejcovod, prý jsou popsány situace, kdy vejcovod dokáže zachytit vajíčko z druhého vaječníku, ale ta šance, že se to stane je malinká. Moje dítě, mimojiné se narodila na Vánoce, aby ta symbolika byla úplná :lol: je takovým zázrakem. Jenže skutečným, tohle bylo tak vysoce nepravděpodobné, že bych taky mohla čekat dalších 10let, což už mi můj věk vzhledem k předchozímu sedmiletému čekání moc nedovoloval. Co to je víc trpělivosti? Rok, dva, pět, sedm, deset?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
14.11.14 10:31
@eva valoi píše:
@terinka4444 Pro mě je tato diskuze velmi poučná.

i pro mě :kytka: diskutovat s někým, kdo má jiná názor, ale necpe ti ho, jen ti ho předloží k zamyšlení a při tom tě neodsuzuje je velmí svěží a inspirující

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
14.11.14 10:39

@terinka4444 Já se v této problematice pohybuji čistě v teoretické rovině. Neměla jsem problém s otěhotněním, těžko si tedy dovedu představit, jak bolestné to musí být.
Opravdu vám všem ze srdce přeji vaše děti, těm, které je ještě nemají, ať se svého malého křiklouna brzy dočkají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1945
14.11.14 10:40

@eva valoi díky ;)
@Smajlinka123 :) tobě taky hodně štěstí :palec:

Je hrozně jednoduché odsuzovat IVF, dřív to bylo jednodušší - nebyla tu ta možnost. Ale tahle doba má spoustu vymožeností, které můžeme využívat ale tak trošku všichni víme že to není tak úplně v pořádku a to bychom se pak už mohli bavit i o počítačích, mobilech, mikrovlnkách apod.

Já jsem jedna z těch co podlehla vlivem psychiky.. Nedokáži se ještě smířit s tím, že dítě možná nebude. Nedokázala jsem jen doufat ale musím proto něco zkusit.. Jaká je souvislost IVF a vývoj embryí nebo těhotenství a porody přesně nevím a osobně si myslím, že je to stejně ve hvězdách. Každá jdeme svou cestou a děláme co „musíme“ :srdce:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
14.11.14 10:54

@emers

Přijde ti, ze to není náhradní matka? Podle mě je, protože to děcko nosí X měsíců, pak porodí a da ti ho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
14.11.14 10:57
@eva valoi píše:
Holky, já vám všem ty děti přeju, mějte z nich radost, jsou to poklady, ať už jste je počaly kdekoli.

Začetla jsem se do příběhů a zapomněla jsem reagovat na tvůj dotaz. Vím o jedné holčině, které odmítli udělat IVF právě kvůli obezitě a bylo to ve dvou car. Druhé zkusila, když ji v prvním odmítli. Příběh s nemocným dítětem a narozeným dítětem pro záchranu prvního s výše popsaným přístupem, je pro mne znamením, že ne všichni lékaři z IVF dělají byznys :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
14.11.14 10:57
@emers
@emers píše:
jeste dotaz, na vsechny, ony se nejak oplodnuji zeny s HIV?

Samozřejmě ze se oplodňují. Myslíš ze tyto zeny nemohou mít dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
14.11.14 11:05

@Natálka26 jaka NAHRADNI MATKA? Ta s IVF, ktera nosi tve biologicke dite a pak ho rodicum da? To JE nahradni matka, ale s tim ty nesouhlasis prece. Jina „nahradni matka“ jako jsi popsala ty, to myslis jak jsi psala, ze by se s ni tvuj vyspal (no to by bylo stesti kdyby stacilo jen jednou) a ona by vam ho pak jako „dala“? Tak to myslis? To neni nahradni matka, to je biologicka matka a pravne je dite jeji! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1018
14.11.14 11:05

@Gilmorka Já jsem si dala na misku vah představu, že jsem v 50 bezdětná a pravděpodobně nešťastná, protože ať chceme nebo ne, bezdětnost ženy je stigma, které ji poznamená na celý život a i když je s ním relativně vyrovnaná, jsou chvíle, kdy se jí to připomene. Četla jsem kdysi příběh jedné holčiny, která taky nemohla mít děti a jak se s tím vyrovnávala - prý to má podobné fáze, jako když člověk utrpí jinou velkou ztrátu, např. úmrtí blízké osoby. Měla to hodně nastudovaný. Adoptovala si dvě děti a stejně měla pocit, že jí kus v tom životě prostě chybí, že neprožila těhotenství, porod atd. Miluje je, ale ví, že nejsou její. Hodně mě inspirovala, jak se s tím vším vyrovnat. No, a pak jsem si řekla, že buď proto neudělám nic a vzdám se, nebo budu bojovat, podobně jako třeba bojují lidi na vozíčku, když nechtějí vzdát svůj život. Bála jsem se injekcí, bolesti, případné další operace, když se to nepovede. Nic z toho mě ale nezastavilo, překonala jsem se. Tak uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál. P. S. ale hrozně mi to v životě pomohlo, už nic neberu jako samozřejmost a dívám se na život hodně s pokorou a kupodivu - jsem šťastnější než kdy dříve. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1945
14.11.14 11:07
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
14.11.14 11:08

@Natálka26 medicinsky se nejak oplodnuji? jak? pri IVF prece musi byt zadatele bez techto chorob…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
14.11.14 11:11
@Natálka26 píše:
@emersSamozřejmě ze se oplodňují. Myslíš ze tyto zeny nemohou mít dítě?

To slyším poprvé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
14.11.14 11:12

Libi se mi, jak hezky a slusne se tady diskutuje. Osobně nejsem příznivec IVF, pro me to není cesta, ale nikdy bych si nedovolila někoho za jeho rozhodování posuzovat nebo hůř, odsoudit. Kritizovat a odsuzovat je hodně snadne, těžší je pochopit a o to se snažím.

• Citovat
  • Upravit
16186
14.11.14 11:17
@Capelucita píše:
Zakladatelka si tu léčí vlastní trauma z DD.

IVF lze i bez hormonální stimulace. Říká se tomu nativní cyklus.

Neila: děkuju ti za tvoje příspěvky.
:srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.