Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Každopádně je to humus, četla si nežádoucí účinky? Vím, že se tam musi psát vše co se kdy vyskytlo, ale není to jak bejvá jinde bolest hlavy, průjem a pod. banality, Prednison má spešl kalibr nežádoucích účinků. ![]()
Zítra jedem do Prahy, budem kousek od Podolí, jak by bylo fajn to mít za sebou
@Hanymany píše:
No tak Jo, ten Prednison to je podle popisu přesně ten hnus o kterým Dr. mluvil. Tomu bych se radši vyhla. Jen taková technická: doživotní gumisex i když už budeme mít potomka, proč?
No gumisex proto, aby se ta imunita zbytečně neaktivovala. Pokud budeš alergická na mléko, taky ho přece nebudeš pít ![]()
Ten Prednison je kortikoid, taky jsem četla že to má dost nežádoucích účinků, já budu brát naštěstí jen 1/2 denně, tak snad to nějak zvládnu.
On se prý někdy Prednison nahrazuje Medrolem, prý je to ale stejný humus, já Prednison brala dost dlouho, a byla jsem za a. pěkně oteklá a za b. někomu mění trošku tvar obličeje-do měsíčkového tvaru a za c. někdy mi bylo po něm špatně. Ale každý na něj reaguje jinak. A imunita se během života mění, proto i holky, které mají už mimi a teď nemůžou mít, s imunitou mohou mít problém
Přesně jak psala sofie1974, ta imunita se během života mění a zrovna, když jsem čekala syna, tak jsem ji asi měla utlumenou a v pohodě - proto to tehdy zvládnul. Teď může být nějak vyprovokovaná a prostě zuřivě útočí. Doktorka je o tom tak přesvědčená, že mi ten Prednison chtěla napsat rovnou - ještě bez výsledků z imuna
Tak jsem ji upozornila, že když už na to vyšetření jdu, tak si počkám na výsledky - taky doporučila, ať si je nechám zaslat domů a jakmile je budu mít, tak ať se stavím na kontrolu a že pak začnu užívat Prednison (zmínila se taky o půlce denně) a Anopyrin a začneme se znovu snažit. No ale nechci předbíhat - to bude aktuální až v lednu.
Jinak z dnešní prohlídky - na revizi nemusím, děloha se vyčistila sama. Jen si dneska musím zajet do nemocnice pro injekci (jsem Rh-).
@Izzz
No, vypadala jsem trošku jako Mongolka, obličej se mi zakulatil, normálně ho mám spíše podlouhlého tvaru a po Prednisonu jsem byla jako měsíček
@JaLa
To je super, že nemusíš na revizi, já teď jak na smilování boží čekám na MS, byla jsem na revizi už skoro před 5 týdny a zatím nic:(
JaLa- je mi blbe se te na to takhle primo ptat, ale neda mi to. Prosim te a ty jsi potratila v kterem tydnu?
Ja mam za sebou tri biochemka, tudiz to u me zkoncilo vzdycky hned na zacatku. Carka prvni sili a pak slabne a potom dorazi ms. Vzdycka tak +- 6dni po spozdeni ms.
Tak trochu doufam, ze by to mohlo byt to co ty pises, protoze jak jsi psala, tak si vezmes par prasku a hned se muzete snazit. Takze by to bylo takove nejmensi zlo a hlavne nejrychlejsi reseni.
Ahoj všem mám za sebou dva potraty jedno bylo zamlklé těhotenství druhý samovolný oba ukončené revizí. Po prvním jsem čekala 8 měsíců u druhého tři .Po druhém jak se zadařilo třetí měsíc se mi narodila holčička. Tak trošku mi pomohly ovu testy, vše jsem si vypočítala a na vše se snažila připravit. Cítila jsem že to vyjde a vyšlo
Jedla jsem kyselinu listovou, mamavit a celou dobu se třásla aby bylo vše ok, no a ted´je malé 5 měsíců a je to moje láska. Přeji všem atˇvám to vyjde ![]()
Žádné vyšetření jsi nepodstupovala??
Příspěvek upraven 29.10.12 v 15:01
Ahoj Izzz byla jsem s mým na krvi v hk kvůli genetice a taky mi brali krev kvůli toxo vše bylo ok .Hned jak jsem otěhotněla jsem změnila doktora protože jsem se nemohla smířit s větou od jednoho doktora který řekl že to budˇvyjde nebo ne, to jsem věděla taky ale chtěla jsem aktivnější přístup. Takže jsem přešla k novému a jak jsem psala mamavit, listovka ale taky utrogestan a hned od začátku rizikové těhotenství, myslím že to udělalo hodně a díky panu doktorovi ke kterému tedˇchodím mám malou ![]()
@Hanule81 To jsou super zprávy, díky ![]()
Já právě přemýšlím jestli nebudu vypadat jako lemra, když v dalším těhotenství nastoupím na rizikové, a jsem ráda že píšeš že to význam mělo.
Myslím že důvěra v doktora je hodně důležitá, moje gynekoložka má podobný přístup jako tvůj starý doktor, ale chodím teď do CAR, kde mě budou hlídat i v těhotenství a tam je to o něčem jiném.
Brumik7 no vůbec na to nekoukej jestli si někdo bude myslet že se ti nechce dělat, naštěstí nikdo takový nebyl nebo o tom nevím a kdyby mi někdo něco řekl v takovém smyslu hnala bych ho sv… krokem. Dělám od 17 je mi 31,nikomu bych nepřála zažít snažení, těšení, naději a pak zase ztrátu a zklamání a bolest.Ano hodně je o přístupu doktorů, můj je opravdu skvělej pokaždé když jsem měla obavy tak jsem mu mohla vše říct, vše mi vysvětlil od něho zkrátka neodejdu. A právě se hlásí pokládek o slovo bude krmení tak pa a hodně štěstí jo a na ostatní nehledˇ ![]()
@brumik7 v klidu. Já jdu taky okamžitě na rizikový. Myslim, že tady kolem nebude nikdo, kdo by nám to nepřál nebo by si ťukal na čelo, že jsem doma, když těhotenství není přeci nemoc
A i kdyby takový lidi byli, tak by mi byli naprosto u zadku. Prostě rodina je pro mě priorita.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.