Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@NaNicemNezalezi píše: Více
@ka2ka píše: Více
Já mu nevěřím. Ale nejde o to, zda mu já věřím, ale jestli to není psychopat, co si hraje na doktora, aby měl na lidmi moc a jeho rady mohly ohrozit něčí zdraví.
@admin píše: Více
Všimla jsem si, že hon na jiné uživatele a trolly a tedy plevelení v jiných diskuzích je v pořádku, tak jsem měla za to, že upozornění (já ve smečce nebyla, jak se u děje u těch honů na uživatele a údajné trolly) na možného psychopata, co si hraje na lékaře, je v pořádku. I kvůli dobrému jménu emimina.
Tak mě klidně blokujte.
Přeji hezký večer, rajdička ![]()
upřímně je tu spoustu mudr, kteří radí on není zdaleka jediný
každému sedne někdo a něco jiného, jsou tu i bájné vypravečky a kecalky je tu všeho chut
Pokud bych takhle uvažovala, tak bych si mohla myslet, že psychopat jsi ty. Jinak bych tě spíš nahlásila, ale naštěstí už sis naběhla sama.
Admin ti psal ať toho necháš nebo dostaneš ban tak co ještě chceš slyšet. Nikoho tu nezajímáš bez si stěžovat třeba na hlavni nádraží adminn lti řekl že toho máš nechat jinak dostaneš Ban. Asi jako chápu že máš IQ nic moc když se bojíš že budeš ovládaná nickem na emiminu co si hraje na doktora.
Doporučuju se ještě zaměřit na Nick baba to je neurolozka nebo jiné. Proč jen doktus jsi také evidentně velice nespravedlivé když ostatní „doktory“ tu ignoruješ. Že se nestydíš. ![]()
@ludmilaadamkova píše: Více
Osobně si Doctuse vážím, mně jednou dobře poradil s respiračním onemocněním a co jsem kdy četla jeho odpovědi, přišlo mi, že ví o čem mluví, nicméně Baba je dle mého názoru doktorka na baterky, to, co tady psala za covidu, to se divím, že není popotahovaná, navíc je to zlý a zákeřný člověk, píšu tady ovšem jen svůj názor, ostatní jej sdílet nemusí.
Příspěvek upraven 17.12.24 v 22:15
@ludmilaadamkova píše: Více
Tak dostanu ban, to je mi jedno. ![]()
@admin píše: Více
Pletete se, adminko Diano. Provozovatel v některých případech zodpovídá za to, co uživatelé na web píší. Provozovatel nemá povinnost kontrolovat každý příspěvek, ale pokud je na příspěvek, příspěvky či působení uživatele upozorněno, a příspěvky nebo činnost uživatele jsou v rozporu se zákonem nebo je na to podezření, měl by provozovatel zakročit.
Pokud se kterýkoliv uživatel snaží vytvářet dojem, že je lékařem, a Doctus toto nejspíš činí - stačí se podívat na jeho komentáře, a jako falešný lékař tímto uvádí druhé v omyl tím, že tazatelé jeho příspěvky berou jako reakce od lékaře, má nakročeno k tr. činu poškození cizích práv, vizte zákon. Tr. činu se pak dopustí ve chvíli, kdy na straně tazatele dojde k vážné újmě, což se u rad ohledně zdraví od laika dá předpokládat. Tím pádem odpovědnost padá i na provozovatele webu, který na jednání takového uživatele byl upozorněn a provozovatel neučinil kroky k nápravě. Například zjištění, zda dotyčný skutečně je lékařem, nebo upozorněním na tohoto uživatele, že dává dost možná rady bez lékařské kvalifikace, nebo blokováním jeho profilu, aby nemohl ve své činnosti pokračovat.
Mě varujete, že mě budete blokovat, a to za upozornění na možné podvodné jednání, z toho plyne, že možnost, jak zabránit působení někoho, kdo se vydává za lékaře a uvádí druhé v omyl s nebezpečím vážné újmy na zdraví, máte.
Odpovědností a zdravým rozumem tazatelů se v takovém případě nelze hájit proto, že v případě rad od falešného lékaře byli uvedeni v omyl. Provozovatele webu by mělo počínání falešného lékaře zajímat hlavně proto, že na rozdíl od rad nelékařské povahy zde může dojít k vážné újmě nemajetkové povahy, v tomto případě na životě a zdraví.
Ale zákony nezákony, odpovědnost nepodvědnost, pokud tu vedle vašich odborníků z řad skutečných lékařů necháváte řádit dost možná někoho, kdo radí bez lékařského vzdělání a praxe, tak tím ohrožujete pověst webu a především a hlavně zdraví uživatelů, což by vás mělo zajímat především a ne si nad tím, že falešný lékař jednou možná poradí z pozice odborníka někomu tak, že to někdo odskáče na zdraví, mýt ruce a ještě vyhrožovat blokací někomu, kdo na tohle naprosto ujeté jednání upozorňuje.
Vám se nelíbí hon, jak označujete mé upozornění, na Doctuse (hon na mou osobu jste ale přešla bez povšimnutí), mně se zase nelíbí, že někdo, a je jedno, zda to je tady nebo jinde, předstírá, že je lékař a dává lidem dost možná nekvalifikované rady, které jim mohou ublížit. Vy byste se neměla řídit podle toho, co se vám líbí nebo nelíbí, ale pravidly vašeho webu a tím, že zmíněný uživatel svým jednáním jednoho dne možná spáchá trestný čin vážné újmy a vy ho tu nechala působit. Když píšu o řízení se dle pravidel vašeho webu, tak tím myslím to, že uživatel Doctus, pokud se vydává za lékaře a není jím, porušuje tato pravidla, konkrétně tato:
Je zakázáno vkládat příspěvky:
snažící se manipulovat ostatními diskutujícími, např. vystupováním pod více uživatelskými jmény, diskutováním sám se sebou apod.,
Vydávání se za lékaře a dávání rad, ke kterým nemá dotyčný vzdělání a kvalifikaci, a mohou vést k újmě na zdraví, je manipulace.
jakkoliv porušující platné právní předpisy, zejména:
Vizte výše.
Uživatel nesmí v rámci webu https://www.emimino.cz/ ukládat nebo šířit informace, jejichž obsah je v rozporu s obecně závaznými právními předpisy nebo dobrými mravy.
Vydávat se za lékaře je v rozporu s dobrými mravy a jak jsem uvedla výše, může být v rozporu s právními předpisy s důsledkem vážné újmy.
Proto vás žádám o zablokování uživatele Doctus pro porušení podmínek vašeho webu, dokud tento uživatel, vydávající se za lékaře, neprokáže, že lékařem skutečně je, aby tím též bylo sníženo riziko vážné újmy na zdraví uživatelů na minimum.
Děkuji, Rajda Majda ![]()
Tak ona taková rada třeba od samozvanyho elektrikáře může být taky o život ![]()
@Janli píše: Více
Ten preklep v prvnim příspěvku ze některý bu na to bohužel skočili, docela sedí ![]()
@a12 píše: Více
Zkus popřemýšlet nad tím, proč je způsobilost k výkonu lékařského povolání řešena zákonem a proč u elektrikáře nic takového není. Pak ti možná dojde, proč je tato analogie chybná. Taky zkus popřemýšlet nad tím, jestli je mezi radami od elektrikáře, jak něco dělat, rozdíl oproti diagnostice online, kterou provádí laik vydávající se za lékaře.
Nemá smysl bavit se lidmi tvého typu, a už vůbec ne tehdy, když za to pak budu potrestána já. Což mi neva, ale z principu je to samozřejmě nespravedlivé.