Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja teda nevim, pokud to neni vylozene prkotina, co dokazu vyresit sama nebo se mi treba kasel/bolest/cokoliv nezda okay, tak valim hned k doktorovi a neptam se na emiminu.
Tady sice muzu popsat co me trapi a zeptat se cim si to umirnit dokud se treba k doktorovi nedostanu, ale vsechny rady vezmu tak nejak se selskym rozumem.
@Mango_Lassi píše: Více
Běžného uživatele, který je v reálu lékař. Můj problém se týká něčeho jiného a píšu o něm - nelíbí se mi, že svým vystupováním dělá dojem odborníka s lékařskou praxí.
Spíš se zamysli nad schopností používat argumentační klamy, když jsi jeden právě použila. ![]()
Když se bere jeho názor za názor uživatele, tak ber i můj názor za názor uživatele. Nebo ty názory běžných uživatelů bereš jako slovo boží? To by ses pak měla zamyslet nad schopností kritiky myslet. ![]()
@NaNicemNezalezi A ty myslis, ze obal je dulezitejsi nez obsah? Prispevky @Doctus maji hlavu a patu a je uplne jedno, jestli je lekar nebo instalater. Rozhodne lepsi nez nejaky blabol od priznane otitulovaneho lekare, ktery zamrzl ve skriptech 50 let starych.
@NaNicemNezalezi píše: Více
Tak nelíbit se ti to může, ale to je tak vše ![]()
@Alenka200 píše: Více
Nejde o přístup uživatelů. Ale jestli někdo bere Doctuse za lékaře proto, že se tak on snaží působit. To je vše.
Lidi se nechodí ptát do online poraden lékařů proto, aby jim odpověděl podvodník. Tohle je podobné. Oni se zeptají na názor laiků a objeví se někdo, kdo ze sebe dělá lékaře.
Vždyť jo. Tak o co jde? Tobě se asi nelíbí, že o Doctusovi píšu, ale to je taky vše. Podle toho, že to řešíš, asi ne. Tak já zase řeším toho Doctuse a jeho možné vydávání se za lékaře. Je to v pořádku pro web? Tak fajn. Jedeme dál. A ať si každý, kdo ho bere za lékaře, uvědomí, že to lékař být vůbec nemusí.
@NaNicemNezalezi tak záleží na tom, zda se někdo jeho radami bude řídit nebo ne? Protiřečíš si.
@Hibou píše: Více
Ne, není, protože zdraví je něco jiného než ucpaný záchod. Jestli dává někdo rady jako laik, který fušuje do zdraví, tak je to něco jiného než když laik fušuje do zdraví a dělá ze sebe člověka, co pro to má kvalifikaci.
Doctuse moc nečtu a je mi jedno, zda je skutečný doktor nebo ne. Z toho mála, co jsem viděla, se mi zdá, že by mohl být.
Nicméně nejde o něj konkrétně, ale o obecný princip - není to žádná odborná poradna a jen hloupý člověk zde může reálně čekat profi rady. To je na každém, jak naloží s informacemi, zde získanými.
@Velryba černá píše: Více
To, o čem píšu, se netýká toho, zda se někdo bude nebo nebude řídit radami kohokoliv, proože je vždy odpovědnost na uživateli. Píšu o vystupování Doctuse. Pokud u něj kvůli jeho příspěvkům vzniká dojem, že je lékař, a on jím není, tak se bude k jeho názoru přistupovat jinak než k názoru laiků. A v tom je nebezpečí, že někdo bude jeho rady brát jako rady skutečného lékaře.
Já taky nepíšu, že to odborná poradna je. Ani že přebírá Doctus odpovědnost za rozhodnutí těch, kterým radí. Ale že názor někoho, kdo úmyslně vytváří dojem, že je lékař, ač jím třeba není, se bere jako názor lékaře.
Víc už k tomu psát fakt nebudu. ![]()
Tak poslouchej ty pokrytče, tady velebíš trolla, co se vydával za něco čím nebyl a tady budeš někoho dalšího za totéž napadat? Ty už zalez někam hluboko a daleko…..
Ty mi připadáš, jako bys byla poprvé na internetu. Tak vítej
![]()
on ze sebe nic nedělá, prostě odpoví na zde položenou otázku. řídit se tim nikdo nemusí ne. zajímavý je spíš, jaký je tu neuvěřitelný množství odborníků na vztahy a na život obecně
a každej nepotřebuje nebo nechce na všechno vystudovanýho doktora, někdy selskej rozum spraví víc než doktor.
@Janli píše: Více
Já jsem Luděk? ![]()
Rozdíl mezi vztahovým expertem, který radí ohledně rozchodů a vztahů, a lékařem, který dává doporučení ohledně zdraví, vidíš? ![]()