Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@NaNicemNezalezi Dobrý den,
vy jste nepochopila, za co jsem vám banem hrozila. Zde si pište, co chcete, ptejte se nás na co chcete, snažíme se odpovídat. Co je proti pravidlům a co mi vadí, je ničení diskuzí ostatním uživatelům honem na uživatele, který vám nějakým způsobem vadí. Proti pravidlům je psaní mimo téma. Chápeme se?
Nemáme právo chtít po nikom identitu. Stejně jako ji nechci po vás, nechci ji ani po uživatelích, kteří říkají, že jsou ze zdravotnického prostředí. Je na každém komu věří. Tohle je anonymní web, o anonymních uživatelích, o zkušenostech, dá se říci i recenzní web. Máme tu i tu odbornou část, kde jsou lidé, kteří mají ověřenou totožnost. Víme, že jsou opravdu odborníci, ale to nejsou lidé z diskuzí.
Je zakázáno manipulovat, ano, nesmíte mít více nicků, nesmíte si sami sobě odpovídat v diskuzích za účelem manipulace diskuze. Ale stejně jako nemůžu ověřovat pravdivost růzých příběhů (a že jich tu je, co jsou skoro nepravděpodobné), opravdu nemusím ověřovat, jestli ten daný člověk má pravdu, když poradil na angínu pastilky, nebo antibiotika. Doctus není jediný. Je tu více lidí, kteří tvrdí, že jsou zdravotníky, můžu to všem věřit a můžu to všem nevěřit. Stále píšou ze své zkušenosti, kde ty zkušenosti získali na anonymním webu opravdu řešit nebudu a nemohu.
Tímto končím s vámi diskuzi. Odpovídat už nebudu, pokud budete pokračovat v psaní příspěvků do jiných diskuzí mimo dané téma, budete blokována. Takhle jednoduché to je. Neničte ostatním jejich diskuze, jako jste to udělala včera v diskuzi o antibioticích pro 12letou.
Tady je asi na každém, jestli vám chtějí nadále odpovídat.
Hezký den
Diana ![]()
@Jahru píše: Více
U lékaře je řešeno zákonem jeho povolání ve vztahu k pacientům, k lidem. Tudíž to, co lze dělat i online a o čem je tu řeč. Elektrikář je způsobilý k práci, kterou pak na těch zařízeních vykonává sám. Takže zase hrušky a jablka.
Nevím, proč se mnou diskutuješ. Já adminům své napsala a má to své opodstatnění, jak jsem vysvětlila. Ať si dělají, co chtějí. Já se nemusím obhajovat před lidemi, kteří se chovají jako trollové, nebo ospravedlňovat svůj komentář, ve kterém jsem neporušila ani zákony, ani pravidla webu. ![]()
@NaNicemNezalezi píše: Více
Ahoj, je to dobry dotaz, ale musíš adminy přímo oslovit. Musíš položit otázku a napsat zavináč + nick admin. Ted je povoleno adminy v diskuzich oslovit pouze prostřednictvím dotazu.
Oni do této diskuze moc nechodí, ikdyz se tak ta diskuze jmenuje, tak oni ji nezaložili, to si založili uživatelé.
Jinak chapu smysl dotazu, myslíš to dobře. Ale každý z nás by mel automaticky vedet, ze je rozdíl:
Takže uz podle tohoto se řídíme ze ![]()
@NaNicemNezalezi píše: Více
Diskutuju s tebou proto, že je to veřejná diskuze ![]()
@admin píše: Více
Vy zase nechápete rozdíl mezi běžným uživatelem a někým, kdo se možná vydává za lékaře, a to jen za tím účelem, aby jeho doporučení byla brána vážně, on tím mohl ovlivňovat životy lidí a lidem kvůli jeho radám hrozila zdravotní újma.
Nešlo a nejde o pastilky a angínu, ale o jeho dlouhodobé působení zde. Dáváte prostor člověku, který dost možná uvádí druhé v omyl tím, že si hraje na lékaře a dělá lidem diagnózy online a ještě jim radí, jak mají postupovat, jak je z některých komentářů ze včerejška zřejmé (pokud jste je nesmazala taky). Není to jen otázka občasného názoru a dodání informace, že ten názor je od zdravotnického pracovníka, proto je vaše srovnávní s jinými uživateli bezpředmětné. Až z toho bude někdo mít potíže, tak to nebude jen odpovědnost a problém tázajícího uživatele, ale odpovědnost falešného lékaře a toho, kdo mu dával prostor a byl upozorněn na možné důsledky s uvedením odkazu na vyjádření právní kanceláře České lékařské komory, ve kterém se přesně takový případ popisuje.
Založení diskuze a upozornění na podvodníky, kteří zasílají soukromými zprávami kódy pro Zásilkovnu, vám osobně problém nedělalo, zato bránite někoho, kdo možná ohrožuje zdraví lidí a to dlouhodobou, cílenou manipulací a hrou na lékaře a tomu, kdo na to upozorňuje, a samozřejmě to logicky dělá v diskuzi, kde se řeší zdraví (a kde se dotyčný též vyskytl), vyhrožujete blokací z důvodu psaní příspěvků mimo téma.
Diskuzí, ve kterých jiní uživatele diskuzi ničí zakladatelům a píši mimo téma, je tu víc než dost, a nikdo v nich nijak nezasáhl.
Asi je pár příspěvků upozorňujících na hrozbu spojenou s falešným lékařem pro vás větším problémem než desítky příspěvků mimo téma v několika diskuzích denně. ![]()
Pro stromy nevidíte les. ![]()
@Jahru píše: Více
Vidíš, já včera diskutovala ve veřejné diskuzi a adminka mi napsala, že jsem tu diskuzi ničila. Jestli ono nejde o to, jestli je diskuze veřejná, ale komu jsou ty komentáře určeny a jaký je jejich účel. V mém případě tady jde o upozornění pro adminy v diskuzi, která je určena ke komunikaci s adminy. Ale jestli chcete dále ničit diskuzi komentáři mimo téma (nepíšete adminům), tak tak čiňte dál, evidentně vám blokace jako mně nehrozí, když kupa komentářů ze včerejška tu zůstala bez povšimnutí. ![]()
@Mandarinka104 píše: Více
Píšeš o rozdílu z pohledu webu. Ale jakmile tu někdo dlouhodobě dělá, že je lékař (podívej se na jeho komentáře) a dělá diagnózy, doporučuje lidem, co dělat nebo co nedělat, tak je úplně jedno, jestli to dělá jako uživatel Franta ve fóru. Proč to je jedno, to jsem vysvětlila výše a to opakovaně, takže už bych se jen opakovala. V případě falešného lékaře jde jak o bezpečí lidí, co mu skočí na lep, ale i o tento web, protože provozovatel je odpovědný za příspěvky, na které bylo upozorněno jako na závadné a že to může mít možné trestně-právní důsledky, o tom jsem psala též. Moc se nasměju, až pan falešný doktor, který je admini bráněn a srovnáván s uživateli, kteří občas napíšou svůj názor, někomu poradí nějakou blbost, ten někdo to odskáče na zdraví a pak se v médiích bude psát o emiminu jako webu, kde byla nad nedoukem držena ochranná ruka s výmluvou na to, že ostatní přece dělají totéž (ne, nedělají, viz moje reakce admince). ![]()
Mně je to fakt jedno. Svoje jsem napsala a docela si přeju, aby z toho jednou měl někdo průšvih a některým lidem docvaklo, že se vydávat za doktora, dělat diagnózy a doporučovat lidem léčebný postup, je trošku jiná úroveň než radit ohledně zapojení elektrospotřebiče, výměny lustru, zavedení pesaru nebo občasného názoru od někoho, kdo se sem tam zmíní, že pracuje ve zdravotnictví.
Mě zaráží, že bez ohledu na pravidla webu nebo zákony snad nikomu tady, včetně adminů, nevadí to, že tu může někdo dlouhodobě radit ohledně zdraví, tím zdraví druhých ohrožovat a dělat to jako falešný doktor, a to přesně za účelem hraní si na doktora.
Zvlášť když mých asi pět komentářů mimo téma v diskuzi bylo promptně smazáno a je mi za to vyhrožováno blokací. ![]()
Už k tomu fakt nic psát nebudu. Ahoj.
@NaNicemNezalezi tak hlavně že chceš návrat Luďka, který dle Tebe odpovědi měl fajn ke svému povolání. To že svou odpovědí může někomu jinému ublížit Ti najednou nevadí?
Proč chceš Luďka ano a doktoruse ne?
Trochu kravina ne?
Možná by měli vyhodit i domněle právníky, učitelky … Co když jejich rady budou ohrožující?
A klidně být mohou taky.
Příspěvek upraven 18.12.24 v 10:48
@Mango_Lassi píše: Více
Adry se zase dostala do manické fáze. ![]()
Holt standardně přeskakovat a ono to za pár týdnů, měsíců až let poleví. ![]()
@kocourGarfield píše: Více
Já žádný návrat Luďka nechci. Kde jsi to sebral nebo sebrala?
Mně je Luděk ukradený a jestli to je Vztahový expert, tak jsem napsala, že se mi líbily některé jeho komentáře, ze kterých jsem si něco vzala. Nic víc. Baví vás některé hodně překrucovat a lhát, nebo přímo trollit? O rozdílu mezi úmyslným se vydáváním za lékaře, diagnostikou, doporučeními týkajícími se zdraví a radami ohledně vztahů, elektrospotřebičů jsem psala a už k tomu nic psát nebudu. Nechápeš? To už není můj problém. ![]()
@NaNicemNezalezi ještě jsi neodpověděla, jestli ti vadí x dalších uživatelek, které-údajně jsou doktorky a taky tady radí. Nebo jsi se upnula jenom na něj?
Proč?
@NaNicemNezalezi
Pro Tebe rada ohledně vztahu je rozdíl. Pro mě ne. Co když ten dotyčný se pokusí o sebevraždu, složí se, atd…. Co když matka neadekvátně zareaguje na nějaké doporučení učitelky zde a dítě z toho bude mít následky. Co když veterinář poradí špatně? Možná je to přitažené, ale nikdy nevíš jaký dosah rada může mít pro dotyčného v daném tématu.
Nevím proč Ti doktorus vadí a ostatní ne.
Navíc těch lékařů sem chodí víc.
Příspěvek upraven 18.12.24 v 11:13
Renap, ukaž mi někoho, kdo to dělá způsobem, jakým to dělá on. Já se „upnula“ na toho, koho jsem si všmla. Neměl by to dělat nikdo a pokud dělá, měl by to admin řešit, minimálně upozorněním na to, že se tu takoví vyskytují a výslovně je uvést.
Garfield, už zase hrušky a jablka. Bavíme se o diagnostice, doporučeních, léčebných postupech, včetně doporučení neřešit, brát volně prodejné léky, jít do práce apod. ze strany toho, kdo možná není lékař, ač se tak snaží působit, ne o to „když někdo udělá…“. Ten rozdíl je tak zřejmý, že to podle mě musí vidět člověk i bez vysvětlení. Pokud nevidí, tak mně je to fuk. ![]()