Otec dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Plaminek_nadeje
19.4.11 15:02

Romype: Souhlasím, že někdy lepším „otcem“ ten, kdo dítě vychová, než ten, kdo si ho „jen“ udělá. Bezesporu jsou i takové případy a bezesporu to není takto v pořádku.

Měli bychom při všech svých vědomostech, možnostech a schopnostech mít děti se správnými partnery, kteří se navzájem, znají, milují a váží. Pak můžeme svým dětem předat to, co je na vztahu dvou lidí to nejkrásnější. Měli bychom ve vztahu zrát a být v něm dostatečně dlouho na to, aby se stihli poznat a sladit si životní představy. Kéž se z těchto chyb alespoň poučíme a neopakujeme je. :srdce:

Teredes: Ano, měl to potvrzeno genetickým testem DNA, který následoval po tomto zjištění. Právě proto to málem vzdal, ale je to díkybohu dost zralý chlap na to, aby si uvědomil, že ten kluk má už jen jeho. Nenechá ho v tom a až se kluk dostane z nejhošího a uzdraví, tak si o tom s ním promluví a pokud bude chtít, tak mu pomůže svého biologického tatínka najít.Ať už to dopadne jakkoliv, on tu pro syna bude stále. :pankac:

Kamca_dalmat: Podívej se někdy do archivu pořadu Pošta pro Tebe. Je tam několik příběhů, kdy byli děti adoptované a dozvěděli se to až v dospělosti a toužili přesto znát své rodiče, aby konečně porozuměli svým reakcím i sobě samým.
Mně úplně nejvíce dostal příběh 34 letého kluka, ketý nevěděl že je adoptovaný a s rodiči měl nesmírně krásný vztah. Ale nerozuměl si a nebyl schopen dlohodobějšího vztahu. Když říkal svým adoptivním rodičům, že se nemůže oženit, když nerozumí sám sobě = jak může být dobrým partnerem pro svojí případnou manželku?…tak to adoptivní maminka nevydržela a řekla mu to.
Celý šťastný ji obejmul a hned se vydal hledat svojí biologickou matku a otce. Matku našli - byla to bulharka a on konečně pochopil svůj uměle krocený temperament. Tatínek už bohužel nežil, ale i tak mu to v dospělosti pomohlo „se najít“.

Krevní pouto je něco jiného než citové - Ty máš to citové pochopitelně větší k bytosti, která Ti je nablízku. Sice nevím co se stalo a proč nemáš biologického tatínka, ale jedno vím - pokud máš krásnou citvou vazbu k otčímovi, je to dar pro oba a život Ti dal druhou šanci :) Važ si toho. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
20296
19.4.11 15:03
beruska7908 píše:
RyBANA píše:
a taky nevěřím tomu, že se jí neulevilo…v podstatě si příroda její blbost vyřešila sama a ona se nemusela rozhodovat, nemusela udělat nic…

jediný co ji teď čeká je, přemýšlet jestli když má potřebu zahýbat - má být s nynějším přítelem nebo ne

toť můj názor, ať se někomu líbí nebo ne
hmmm, dobrej nazor…holka,NIKDY nesud nikoho, kdyz nechodis v jeho botach,tak nejak se to rika. odsoudit umi kazdej, co kdybys byla na jejim miste? fajn, a nezacnete hlavne tady prednasku o tom, ze zrovna VY byste nikdy nezahli atd. mne osobne se to nestalo,ale dokazu si predstavit, ze i kdyz udelala zakladatelka ptakovinu,tak prijit o dite je jakoby za trest???!!!nejak mi to tu unika. vis kolik je zenskych co tu chodi, maj deti a nepriznaji, ze zezacatku dite ani nechtely jakmile zjistily ze jsou tehu???ze bud nevedely kdo je otcem, nebo byly mlade, atd. a ver mi, zadne mame(mozna krome vyjimek)se neulevi, kdyz o dite prijde,at uz jsou duvody jakekoliv. kdyby rovnou uvazovala o potratu, byla by rozhodnuta,tak se sem nechodi vypovidat a prosit o radu :nevim: nevim,ale ja byt zakladatelkou,tak se tady neobhajuji.vse v dobrym, vim, jak jsi to myslela,ale myslim si, ze jsi ji ihned odsoudila s tou neverou a uz ma chudak holka nalepku.ja osobne totaky neschvaluju, udelala chybu,ale kdo z nas v zivote ne? ja bych sedo toho tak neoprela,ale kdyz kopes do nekoho, kdo je na zemi, to je docela zbabely…howgh :jazyk:

beruško klídek, už si vymýšlíš :-)
já přece o žádným trestu nepsala…jen o úlevě

ty taky víš prd co jsem zažila nebo nezažila…
pro mě prostě potrat ve 4tt není až taková tragédie, obzvlášť v takovéto situaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
19.4.11 15:03

dekuju, dekuju vam holky za vasu podporu, moc si toho cenim a nazoru rybany, vsem vam moc dekuju
:cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Plaminek_nadeje
19.4.11 15:06

Evičko23: To je mi líto - každopádně si ale nech udělat ty testy jak jsem psala. Můžeš být nakažena HPV - ten bude zlobit při každém těhotenství, tak ať to příště bude v pořádku a s tím správným partnerem, se kterým vychováte šťastné dětičky :hug:

• Citovat
  • Upravit
beruska7908
19.4.11 15:10
RyBANA píše:
beruska7908 píše:
RyBANA píše:
a taky nevěřím tomu, že se jí neulevilo…v podstatě si příroda její blbost vyřešila sama a ona se nemusela rozhodovat, nemusela udělat nic…

jediný co ji teď čeká je, přemýšlet jestli když má potřebu zahýbat - má být s nynějším přítelem nebo ne

hmmm, dobrej nazor…holka,NIKDY nesud nikoho, kdyz nechodis v jeho botach,tak nejak se to rika. odsoudit umi kazdej, co kdybys byla na jejim miste? fajn, a nezacnete hlavne tady prednasku o tom, ze zrovna VY byste nikdy nezahli atd. mne osobne se to nestalo,ale dokazu si predstavit, ze i kdyz udelala zakladatelka ptakovinu,tak prijit o dite je jakoby za trest???!!!nejak mi to tu unika. vis kolik je zenskych co tu chodi, maj deti a nepriznaji, ze zezacatku dite ani nechtely jakmile zjistily ze jsou tehu???ze bud nevedely kdo je otcem, nebo byly mlade, atd. a ver mi, zadne mame(mozna krome vyjimek)se neulevi, kdyz o dite prijde,at uz jsou duvody jakekoliv. kdyby rovnou uvazovala o potratu, byla by rozhodnuta,tak se sem nechodi vypovidat a prosit o radu :nevim: nevim,ale ja byt zakladatelkou,tak se tady neobhajuji.vse v dobrym, vim, jak jsi to myslela,ale myslim si, ze jsi ji ihned odsoudila s tou neverou a uz ma chudak holka nalepku.ja osobne totaky neschvaluju, udelala chybu,ale kdo z nas v zivote ne? ja bych sedo toho tak neoprela,ale kdyz kopes do nekoho, kdo je na zemi, to je docela zbabely…howgh :jazyk:

pro mě prostě potrat ve 4tt není až taková tragédie, obzvlášť v takovéto situaci

no prave, vim prd…takze nikoho nesoudim..je jasny,ze potrat ve 4tt tragedie nenitakova, jako dkyby prisla i mimi pozdeji, vim co myslis,ale z tech tvych smajliku a nazoru o uleve…ja nevim, asimam dneska blbej den,ale proste mi to prislo trochu netaktni.ale hadat se nebudu…pro me je kazdej potrat smutnej. a asi spis, kdyz se nakonec zaklad. rozhodla si mimise nechat.ale fajn, nazory se ceni, hadat se nebudu, zakopu valecnou sekeru, teda tu moji :mrgreen: Rybano :kytka:

• Citovat
  • Upravit
beruska7908
19.4.11 15:16

to jsem zase vybuchla co? :mrgreen: tak vsem sorry, mam nejaky spatny den, jsme nejaka chytlava.radsi dneska prispivat nebudu, jinak me nekdo roznese na kopytech.Zakladatelko,drz se, drzime palce,at se to priste povede a at jsi stastna :mavam:

• Citovat
  • Upravit
20296
19.4.11 15:22
beruska7908 píše:
RyBANA píše:
beruska7908 píše:
RyBANA píše:

no prave, vim prd…takze nikoho nesoudim..je jasny,ze potrat ve 4tt tragedie nenitakova, jako dkyby prisla i mimi pozdeji, vim co myslis,ale z tech tvych smajliku a nazoru o uleve…ja nevim, asimam dneska blbej den,ale proste mi to prislo trochu netaktni.ale hadat se nebudu…pro me je kazdej potrat smutnej. a asi spis, kdyz se nakonec zaklad. rozhodla si mimise nechat.ale fajn, nazory se ceni, hadat se nebudu, zakopu valecnou sekeru, teda tu moji :mrgreen: Rybano :kytka:

ten smajlík měl být povzbuzující, v rámci věty - že bych se nedivila, kdyby se to tady bála přiznat :wink:

a úleva taky nebyla myšlena zle :-) prostě věřím, že nějakým způsobem se jí ulevilo, že věc se vyřešila sama za ni

já se nehádám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
19.4.11 15:29
RyBANA píše:
beruska7908 píše:
RyBANA píše:
beruska7908 píše:
RyBANA píše:

no prave, vim prd…takze nikoho nesoudim..je jasny,ze potrat ve 4tt tragedie nenitakova, jako dkyby prisla i mimi pozdeji, vim co myslis,ale z tech tvych smajliku a nazoru o uleve…ja nevim, asimam dneska blbej den,ale proste mi to prislo trochu netaktni.ale hadat se nebudu…pro me je kazdej potrat smutnej. a asi spis, kdyz se nakonec zaklad. rozhodla si mimise nechat.ale fajn, nazory se ceni, hadat se nebudu, zakopu valecnou sekeru, teda tu moji :mrgreen: Rybano :kytka:

ten smajlík měl být povzbuzující, v rámci věty - že bych se nedivila, kdyby se to tady bála přiznat :wink:

a úleva taky nebyla myšlena zle :-) prostě věřím, že nějakým způsobem se jí ulevilo, že věc se vyřešila sama za ni

já se nehádám :mrgreen:

ok, tak se hadam ja :mrgreen: ale to, ze se ji ulevilo, tomu stejne moc neverim.psala mi, ze miminko chce.ale uz to pitvat nebudu. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
20296
19.4.11 15:31

já právě ale nemyslím úlevu, že přišla o miminko, ale úlevu z toho co tady řešila - zda říct příteli, že možná čeká miminko někoho jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
19.4.11 15:34

se asi blbě vyjadřuju nebo já nevím…mám zahleněnej mozek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
19.4.11 15:35
RyBANA píše:
já právě ale nemyslím úlevu, že přišla o miminko, ale úlevu z toho co tady řešila - zda říct příteli, že možná čeká miminko někoho jiného…

ja vim jak to myslis.ale predtim z toho prispevku jsem to tak pochopila.ale je fakt, ze ctu rychle :mrgreen: ale kdo vi? treba mu to zrovna sama rekne, kdyz se ted stalo tohle…je to smutny

• Citovat
  • Upravit
1703
19.4.11 15:38

Lehce odbočuju já vím, tak se omlouvámm, k plamínek-naděje
nejsem žádná už 20letá mladá holka z vlastní zkušeností vím, že i přesto, že vztah funguje, i přesto, že partnera považujeme za člověka, se kterým chceme mít děti, skutečnost se ukáže teprve až se mimi narodí, toto je totiž obrovský životní zlom, který spousta chlapů, někdy možná i žen neustojí, a není to o špatném výběru partnera, prostě tohle se stává, člověk spoustu věcí nedomyslí, a ani vlastně nemůže, protože právě ta zkušenost mu chybí.

Jinak k zakladatelce přeji hodně štěstí a zdraví a trošku možná i zdravého rozumu, nic ve zlém, potrat není trest, prostě příroda to má tak zařízené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
19.4.11 16:58

evi mrzí mě to.Hold to tak mělo být a ted bude tělo jak pohnojené,tak hodně sexuj se svým partnerem a atřeba se hned podaří. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
19.4.11 17:18

dekuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Plaminek_nadeje
19.4.11 18:33

romype: jistěže - každý příběh je individuální, ale když se jen koukneš na diskuze tady, pořád se dělají ty nejzákladnější chyby.

Speciálně ženy kolem 30ti a výše, co jim tikají biologické hodiny - začnou jednat pudově - po krátké známosti honem snažení o dítě. Pak tady vyplakávají jak jim partner nevyhovuje, jak jim nerozumí, jak jsou na všechno samé, do toho nevěry z obou stran a ve finálu se radí honem sexovat s partnerem po prodělaném potratu - když někdo jiný „pohnojil“…

…žádná sebereflexe, žádná zodpovědnost vůči partnerovi - co když je nakažená? Nevadí - jen ať sexuje, vždyť CHCE DÍTĚ!

To je to, co jsem myslela pod termínem „správný partner“. Nevěřím, že když jsou si lidé nevěrní, nebo plodí děti po krátké známosti tak ten vztah vydrží. Ona ještě nedozrála k tomu být partnerkou a matkou. O tom to je.

Píšeš, že někdy se partner změní příchodem dítěte. Ano - to je přesně ono. Narozením dítěte se totiž stane jedna zásadní věc - žena začne naplno jednat pudově. Mateřství je pud - jde jen o to „mládě“. To je stejné, jako když chlap neovládne pudy své a zahne - jde jen o sex.

A vidíš to? Jak jsme my ženské s chlapama, když zahnou, hned hotové :), ale samé děláme totéž. Příroda nás sice vybavila pudem, aby v případě nouze jsme byli schopné ochránit dítě - ale uměle ho „chránit“ před vlastním partnerem není v pořádku - to je další následný fakt - po rozvodu/rozchodu bránění kontaktu dítěte s otcem…

Neznám Tvůj příběh - pokud bys byla ochotna, zajímalo by mne jak dlouho jste s přítelem byli spolu, než se Vám narodilo dítě a za jakých podmínek jste do toho šli. Nemusíš to ale psát, pokud je to pro Tebe moc bolestivé.

Mne přítel náhle zemřel po 10ti letém vztahu - takže Ti nemůžu poradit jak na to, dětičky jsem ještě neměli. Ale co nám fungovalo bylo hlídání i malých dětí přes noc. Docela to nasimuluje podmínky. Nebo návštěvy kojeňáku, ty jsme milovali. :srdce: Dnes je mi 34 a jsem si vědomá toho, že budu raději sama, než mít dítě za každou cenu. V první řadě musí být partneři, kteří vytvoří harmonický vztah - pak teprve něco dalšího. Vztah, ale nepřijde sám od sebe - potřebuje zrát alespoň 3 roky - z toho alespoň 2 by měli bydlet spolu.

Já vím, připravit se nedá na vše, ale leccos se dá vychytat a pokud je žena schopna si přiznat, že jedná pudově, dokáže na sobě pracovat a vše se dá společně zvládnout. Společné zrání je to, co mnoha vztahům schází.

Jedno je jisté - lekce, kterou nezvládneme se zopakuje. Příště možná ještě drsněji. Záleží jen na nás, zda život necháváme plynout, nebo o něm trošku přemýšlíme.

Ať se Ti Tvé lekce už nezopakují a najdeš toho pravého partnera :srdce: :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí