Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Neptunka111 píše:
Ahoj holky, připnu se tu.Mám dilema jaký parfém pořídit mamince k padesátinám, tak se tu chci inspirovat. Narozeniny se už pomalu blíží.
věk nemůže být jediné kritérium, záleží na dalších vstupních informacích ![]()
jaké má jiné oblíbené parfémy? kolik za něj můžeš dát?
já se tomuto věku pomalu blížím, mám ráda gurmánské vůně se spíš intimnější siláží, ale to neznamená, že moje parfémy by se líbily všem v podobném věku.
Uveď víc info, ráda poradím, vůně jsou moje hobby ![]()
@Janli píše:
Já miluju Versace Dylan Blue Pour Femme. Je to hodně zajímavá orientální vůně pro zralý ženy.
Versace dělá kolekci miniatur parfémů, mají to jako dárkový balení. Já bych jako dárek pořídila tohle.
To prinesla minule kolegyne, a v ty sade je hodne toaletek.. a za me teda vydrz nic moc.. Kdyz uz Versace, tak jedine parfem.. V tech mini je myslim Versace Bright crystal toaletka, a oproti parfemu Bright crystal absolu co mam ja, je toaletka slaba a s kratkou vydrzi.. To same ta mini Yellow toaletka, voni krasne… ale vydrz teda slabota.. ![]()
@Zmatka En Passant je Frederic Malle, že? Ten ma nadherne vune
na muzi mi neskutecne od nej vonel Monsieur Bruno Jovanovic - parkrat jsem si pak pujcila a vonel mi i na mne.
A pak je krasna Maison Francis Kurkdjian - Baccarat Rouge.
Ale teda tafka do rozpoctu to je, no… ![]()
Záleží i v jaké cenové relaci by jsi chtěla pro maminku parfém. Za mě ke kulatinám by to chtělo asi něco „luxusnějšího“ ➡ příjemná vůně něčeho, co má maminka ráda, nějaký stylový flakonek a nebo dárkové balení. ![]()
Maminka má radši takové ty „těžké“ vůně, parfém může být klidně i dražší, případně to může být i nějaké dárkové balení. ![]()
@Lucy75 @Zmatka @Janli @HankaLi960
Holky moc děkuji, jak jsem psala už jedné z Vás, maminka má radši takové těžké vůně, jemné a květinové to není nic pro ni.
Na ceně nezáleží, chci aby to byl pořádný dárek. Děkuji za Vaše tipy, docela se mi zamlouvá ten Mugler, kde kupujete? Slyším o ní poprvé. ![]()
@Neptunka111 A co je tezká? Orientálka? Co tedy Opium? Nebo Modrá hodina od Guerlain? Ta je výrazná, ale podle mě elegantnější než Mugler ![]()
@Proseccová A jak voní ten Baccarat?
To neznám
Jo, ten Malle je fakt drahý, dřív bych si ho asi i koupila, ale dneska už asi ne. Jakože mám oblíbené parfémy za polovic, ten poměr cena/výkon u něj moc nevidím
To už bych to spíš investovala do limitky Guerlainu nebo do vůně od MDCI
Dodnes se buším do hlavy, že jsem si od Guerlainu nekoupila další Iris Ganache. Dneska už se to dá sehnat tak možná sběratelsky za dvacet tisíc.
Holky, snad nevadí, že se připojím. Nedávno mi bylo 40 a já se rozhodla, že opustím vůně od Avonu a najdu si nějaký osobitý super parfém. Navíc se mi po porodech úplně změnily vůně. Jenže vůbec nevím, jak do toho. Jasné, že člověk musí hledat, ale nemohly byste mne nějak nasměrovat? V parfumerii se mi dělá zle, čuchnu k 10 vůním a jsem „vyřízená“. Všechno se mi motá dohromady.
Neměla by to být těžká orientální vůně (z toho se mi dělá zle), ale zase mám ráda nějaký kořeněný „podtón“. Aby to nebylo moc mladistvé, takové to super-svěží, zároveň ne ani moc sladké. Ideálně, aby tam bylo dominantní něco přírodního (citrus? rostlina?).
Poraďte, prosím.
@Lojzísek píše:
Holky, snad nevadí, že se připojím. Nedávno mi bylo 40 a já se rozhodla, že opustím vůně od Avonu a najdu si nějaký osobitý super parfém. Navíc se mi po porodech úplně změnily vůně. Jenže vůbec nevím, jak do toho. Jasné, že člověk musí hledat, ale nemohly byste mne nějak nasměrovat? V parfumerii se mi dělá zle, čuchnu k 10 vůním a jsem „vyřízená“. Všechno se mi motá dohromady.
Neměla by to být těžká orientální vůně (z toho se mi dělá zle), ale zase mám ráda nějaký kořeněný „podtón“. Aby to nebylo moc mladistvé, takové to super-svěží, zároveň ne ani moc sladké. Ideálně, aby tam bylo dominantní něco přírodního (citrus? rostlina?).
Poraďte, prosím.
Prostě musíš zkoušet. Je nesmysl přijít do parfumerie a nastříkat 10 vůní. Vezmi si papírek, zkus vůni a popiš si ho. Nebo na kůži a zapiš si název. Teď mám Lancome Tresor, fialový nebo miluju Calvin Klein Euphoria, to je klasika.
Já třeba už několik let střídám 3 vůně a nic jiného nesnesu, jsou to Chanel Chance, Tom Ford Soleil Blanc a Mugler Alien…. Chanel je hodně svěží, lehká ale zároveň dlouho vydrží, Tom Ford je taková moje letní vůně, voní jako dovolená u more
a Alien je smyslná těžší vůně většinou na večer ![]()
@Zmatka píše:
@Proseccová A jak voní ten Baccarat?To neznám
Jo, ten Malle je fakt drahý, dřív bych si ho asi i koupila, ale dneska už asi ne. Jakože mám oblíbené parfémy za polovic, ten poměr cena/výkon u něj moc nevidím
To už bych to spíš investovala do limitky Guerlainu nebo do vůně od MDCI
Dodnes se buším do hlavy, že jsem si od Guerlainu nekoupila další Iris Ganache. Dneska už se to dá sehnat tak možná sběratelsky za dvacet tisíc.
Řekla bych jako taková sladší orientálka… mě fakt hrozně sedla, i na léto
akorát teda jednu dobu tím voněla fakt celá Praha, což už mi nebylo úplně příjemný, tak jsem si od ní dala chvíli pauzu…
@Proseccová Cože, fakt celá Praha při té ceně? To je nějak dostupné v parfumerkách? Já mám teda pocit, že všude cítím leda tak Avon
Z těch mírně dražších zaznamenám Opium, Chanel, zbytek v podstatě nikdy ![]()
@Liiiiiiinda píše:
Já třeba už několik let střídám 3 vůně a nic jiného nesnesu, jsou to Chanel Chance, Tom Ford Soleil Blanc a Mugler Alien…. Chanel je hodně svěží, lehká ale zároveň dlouho vydrží, Tom Ford je taková moje letní vůně, voní jako dovolená u morea Alien je smyslná těžší vůně většinou na večer
Všechny 3 miluju! Chance byl můj úplně první parfém a čas od času se k němu vracím, vždycky na mě dýchne ta nostalgie bezstarostných (před)pubertálních časů
a je to fakt krásná vůně, nadčasová, svěží, ale zároveň máš pravdu, je to fakt držák.
Aliena miluju hlavně na podzim a v zimě, a od TF mám oblíbených hned několik, taky krásný povedený vůně.
Akorát teď nepoužívám nic, od doby co jsem těhotná žádný vůně nedávám (ani interiérovky, ani třeba výraznější olej na vlasy), furt čekám až to přejde a zatím furt nic ![]()
@Zmatka píše:
@Proseccová Cože, fakt celá Praha při té ceně? To je nějak dostupné v parfumerkách? Já mám teda pocit, že všude cítím leda tak AvonZ těch mírně dražších zaznamenám Opium, Chanel, zbytek v podstatě nikdy
V běžných parfumérkách není - ale v Praze ho mají v obchodě Ingredients nebo pak jedině internet / dovoz ze zahraničí.
No já to cítila fakt na každým rohu, hlavně na místech, kam jsem často chodila (třeba některé kavárny, restaurace, na kosmetice, ve fitku, ale třeba i v jazykovce, kam jsem chodila na kurzy konverzace)… navzdory ceně, jednu dobu mi přišlo, že se o něm všude psalo, že to byla taková ta vůně, co je “in”, tak asi plno lidí ve jménu trendů provětralo peněženku ![]()