Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Silverine247 píše:
Vrať mě tak 30 let zpátky na dětský tábor a pořídím ti serikovou toaletní vodu, ze které mamka téměř omdlela
Má mamka si kdysi před 20-ti lety koupila tak 3 x nějakou voňavku z Avonu, která voněla opravdu jako šeřík. Pak se asi přestala vyrábět a nikdy jsem takovou nenašla.
@Bytsamsebou píše:
Má mamka si kdysi před 20-ti lety koupila tak 3 x nějakou voňavku z Avonu, která voněla opravdu jako šeřík. Pak se asi přestala vyrábět a nikdy jsem takovou nenašla.
Já vůni seriku miluju, ale na tělo je to dost sladké. Ale Avon měl svého času docela poklady, co se vůní týče, měla jsem též jednu oblíbenou, nikdy jsem nic podobného od té doby nenašla.
@Nefesh píše:
Urcite neurazís aldehydovou klasikou, Chanel N°5. Zatím jsem nepotkala nikoho, komu by smrdel nebo byl nějak nepříjemný. A je i pro mladší, 40 mi není a i tak je to má nejoblíbenější.
S ovocnými a orientálními vůněmi bych byla opatrná pokud zamyslis jako dárek, protože orientální jsou často hodně výrazne a těžké, někteří na ně můžou reagovat migrénou nebo nevolnosti. Ocovcne spíš tou nevolnosti, zvedá se mi žaludek například u bergamotu, prostě mi vadi. Brala bych spíš mýdlové, tedy aldehydove vůně, protože to jsou takové neutrální vůně čistoty… Kromě Chanel je má I Chloe ale je třeba očuchat.
Hlasim se jako dalsi odpurce Chanel 5. Vyslovene mi smrdi. Aldehydy teda obecne moc nemusim.
Od Chanelu mam rada Le Lion, ale to neni vune pro nakup jako darek.
@Bytsamsebou píše:
Mé 3 oblíbené. Ženy, neznáte nějakou, která voní opravdu jen šeříkově? Mám doma 5th avenue od Elizabeth Arden a Eclat od Lanvin, ale furt to není ono!…
ten green tea od arden je ale naprosto boží, to kupuju roky, miluju ho. ale teda ke 40 leté ženě mi moc nejde…
@Bubla Bůčková píše:
Ahoj, existuje parfém, který se líbí všem? Co vzít na jistotu pro ženu kolem 40? Bude tu nějaká shoda?
no, to zcela jistě neexistuje. ![]()
@VitaminC píše:
Dolce Gabbana Light blue. To voni vsem.
ne, fakt nevoní… ![]()
Fa paradise ![]()
nic takového co chceš neexistuje, reálné parfémy na každém voní trošku jinak, jedině pičifuky jako je fa jsou univerzální. Takže co je na někom božské, na jiném je cítit jako kočičí chcanky - to se konkrétně týká třeba právě ikonického Chanelu n. 5 ![]()
A teda hlavně - chceš nosit univerzální jednoduché vůně, co nosí každá?
Pokud někomu chceš parfém darovat, tak raději daruj poukaz a zajděte pak vybrat společně, nebo daruj třeba návštěvu kvalitnější kosmetičky.
@Lucy75
ten Libre YSL je takový nijaký, ale je pravda, že by mohl být celkem univerzální v tom, že hodně lidem nevadí a část lidí to i unosí
mám hooodně dobrou čichovou paměť, znám téměř vše co je běžně v prodeji a znám hodně niche vůní…přemejšlím o nějaké tzv univerzálce…ale nic mě nenapadá
lidi mají individuální chemii kůže a to co na jednom voní pěkně a solidně, na jiném může vonět divně, nebo nepříjemně
přemejšlím…např Jil Sander Jil a některé odvozeniny z toho jsou poměrně univerzálně příjemné téměř na každém
jestli mě ještě něco napadne…
…Bottega Veneta, ta první, základní, ta je taky dost univerzální… ![]()
Příspěvek upraven 08.06.22 v 20:27
@Ou
Pětka na mě voní geniálně
na mé ségře, je mladší, voní prostě vyloženě divně a podezřele
ani ta Pětka není univerzální, ale přijde mi že některé Chance, jak jsou takové slabé, tak jsou docela univerzální, ale Pětka tedy není.
jo, docela překvapivě univerzální a obvykle dobře…pomalu na každém vonící… je Coty, L Aimant…není to drahé, je to jemné a překvapivě příjemné…
@Bytsamsebou píše:
Mé 3 oblíbené. Ženy, neznáte nějakou, která voní opravdu jen šeříkově? Mám doma 5th avenue od Elizabeth Arden a Eclat od Lanvin, ale furt to není ono!…
no jasně
Salvador Dalí.
Purplelight
čirý šeřík…přírodně znějící, jemný ale docela jiskřivý, není dusící a fakt šeřík jak blázen
kdo má rád šeřík, bude mu vonět a je vyloženě roztomilý, není sladký, takže pěkně nositelný a veselý.
@VitaminC píše:
Dolce Gabbana Light blue. To voni vsem.
Nesnáším ho, stejně jako Chloé
@Silverine247 píše:
Tak já se s dovolením přihlásim, že mi Chanel 5 smrdí a nikdy jsem nepochopila, jaktože je tak populární.
Taky ne, puch jak od ropuch ![]()
Já teď momentálně miluju guci flora gorgeous Gardenia. I můj chlap si ke mně pořád čichá- konečně…
Na tuhle vůni sice čtu recenze, že údajně nejde vůbec cítit, ale já si ji objednala z Marianet a cítím jí celý den… Používám ji už dlouho a pořád mi neleze na nervy. Taková moje stálá láska. ![]()
Z těch, co tu padly se přikláním k tomu YSL Libre. Na zadek si z ní nesednu, ale dostat jí, tak jsem spoko.
@Bubla Bůčková píše:
Ahoj, existuje parfém, který se líbí všem? Co vzít na jistotu pro ženu kolem 40? Bude tu nějaká shoda?
Myslím ze tahle diskuze celá je dobra odpověď na tvoji otázku ![]()
Parfém, co by vonel všem proste neexistuje
![]()
Zkusila bych to La vie e belle od Lancom, ale jistota to taky není.
Pak mě ještě napadlo Si Armani, to jeden čas nosily snad úplně všichni a je to taková nenásilná vůně.