Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Cizinka 999 píše:
Nebo neurologicky, to je velký rozdil
Neurologický problém by snad partnerce dokázal vysvětlit… ![]()
Tak jako člověk si může zvyknout i na tohle a připadat si pak nekomfortně - až jako „nahý“ i na hlavě. Není tam ten „tlak“
Taková, klidně i závislost. Jako ženský a podprsenky - některá bez ní nejde ani spát ![]()
@Rosebery píše:NIC :think ohrožuje tím někoho?
@boricmytu takže pokud to není psychika, tak je to podle tebe copak?
zakladatelka píše jaksně, že jedou třeba k rodičům a sedí v kapuci-to ti přijde jako normálka?
@Anonymní píše:
A jaká? Diagnostikuje ji psychiatr. Patří do nemoci autistickeho spektra.
Poruchy. Jsou to potuchy autistického spektra. Nedá se to léčit, je to jinak zadratovany mozek než mají neurotypici.
Myslím, že vás potřebuje aspoň trochu minimalizovat, když už by úplné zdejchnuti se způsobilo ještě větší problémy, než které má. Prostě mu jdete na nervy. Místo toho, aby se rozvedl, vezme si kapuci. Má tak větší soukromí a klidek, lidi si řeknou, že je divný a nechají ho být. Konec konců, kdo by chtěl dobrovolně být na návštěvě u tchánovcu. Možná i chytil druhou mízu a má to tyhle rebelující projevy - lepší než další děti s dvacítkou. Kdybys mu začala shánět všechno s kapucemi, asi by ho to přestalo bavit (nebo by se aspoň zasmál).
No buď to nosí protože se vrátil do puberty. To se kolem 40 stává. Loví ztracené mladí, chce vypruzovat, nebo tak něco. (Obvykle podle obsahu kešeně se kupují motorky, barví vlasy, posilka, solárko,…)
Taky může chtít aby jste mu dali pokoj a je to pomyslná bariéra.
Napadlo mě to plešatění, znám kluka co kvůli tomu skoro i spí ve kšiltovce.
Může být světlocitlivý, nebo citlivý na zvuky. To se mění časem a zvykem.
Kdyby byl na spektru a měl zrovna tuhle zábavnou část, tak už by byl za 40 let snad zvyklý na propojené smysly. V těhotenství mě teda to vidění vůní a zvuků trochu obtěžovalo, ale i na to se dalo a dá zvyknout. A on teď snad žádné zelenočerné pleny necítí. ![]()
A kdyby měl depku tři roky tak už se houpe na konáre, bez léčby.
@Lama Lama píše:
Ja bych si zas nevzala papuce nebo pantofle. Znamena to, že vsichno, co to maj jinak, jsou naruseni?
Kam vlezu, tam mi je nutí bůh ví po kom. Na děcka pokřikuje celá rodina, kde mají bačkory. Ale když se uvolním u tchyně, ve starém kamenném baráku s kapucou, tak mám poruchu ![]()
@Venetia píše:
Psychická porucha ne?
Ano, v cestine mi tyhle vyrazy úplně neovladam
@Cimada píše:
Neurologický problém by snad partnerce dokázal vysvětlit…
Třeba o tom sám neví, víš kolik jich je nediagnostikovanych?
@Cizinka 999 píše:
Třeba o tom sám neví, víš kolik jich je nediagnostikovanych?
Myslíš, že by nedokázal říct, že ho něco bolí nebo mu dělá zle průvan? ![]()
Ahoj, je to zvláštní zvyk. Asi jako když já, když přijdu tak hned zapínám kávovar.
Je tu pár možností, dali by se rozdělit na duševní (mentální) a fyzické.
Je fakt, že na návštěvě to je velmi netaktní. Tak jako přijít do místnosti s pokrývkou hlavy. Pokud ti to vadí tak si s ním domluv hranice (třeba doma jo, venku a na návštěvě nepřijatelné) aby jsi se za něho nemusela stydět. V jeho věku už by to měl chápat a měli byste to rozebrat jako dva rozumní dospělí.
Samozřejmě ne stylem, že stará zase do mě reje…
Mimochodem. Pokud by jsi ho chtěla potěšit dárkem, tak jsem na netu viděla oodie, je to obrovská mikina do které se dají schovat i nohy a je tam i kapuce. Vyrobené to je z mikroplyše takže velmi příjemný matroš. Myslím, že by to ocenil ![]()
Jediný způsob, jak to vyřešit popř. Pochopit proč to dělá je otevřená nenásilná respektující komunikace.
@Cimada píše:
Myslíš, že by nedokázal říct, že ho něco bolí nebo mu dělá zle průvan?
Mluvím úplně o něčem jiném než ty
@lamour píše:
Není plešatej.
Není feťák.
Nevím…
Když se ho zeptám, je vzteklej, že proč mi to vadí
Na Vánoce to už nevydržel můj 70+ otec a řekl mu, jestli „By si nemohl sundat tu kapucu, když si k němu přisedá na gauč…“
Opravdu nevím, proč to dělá
Chci jenom vědět, jestli by vás to taky tak sr.alo, až znechucovaloMně je z toho úplně blbě…
Dělá to roky… není to 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Ale dělá to VELMI často
Muj muz vzkazuje, ze jste magori oba dva. On ze to tak nosi, ty, ze to resis az ted a roky ti to nevadilo ![]()
@Lama Lama píše:
NIC :think ohrožuje tím někoho?
V restauraci budu jíst rukma a rozhazovat jídlo kolem sebe, ohrožuju tím někoho?
Ne, takže to můžu dělat? ![]()