Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Rosebery píše:
V restauraci budu jíst rukma a rozhazovat jídlo kolem sebe, ohrožuju tím někoho?Ne, takže to můžu dělat?
Pokud to rozhazuje, tak uz to po nem bude muset někdo uklidit. Pokud ji rukama, tak se mi to může nelíbit. Ale v konecnym dusledku, ne, nijak mi to neohrozuje, tak proc si tim kazit den? Ja netvrdím, že mi přijde kapuca spravne. Jen ze je to fakt fuk, že nechapu, že to má někdo potřebu řešit, dělat z toho kauzu, nalepkovat, hodnotit, dávat tomu psychiatricke diagnozy. Uz tu bylo receno nekolikrat, kazdy jsme jiny. Někdo se citi nesvuj bez backor, někdo potřebuje kazdy den behat, některé ženské nedokazou jit spat, když je v drezu neumyty talir, někdo spi se spunty v usich, dalsi nosi na zkousku ctyrlistek, veri v paranormalni jevy, chodí v kratasech celorocne, neslape na hranate kanaly… No a? Neni to fuk? Musime je vsechny onalepkovat psychickou poruchou? Jsme roboti, lteri dělat vsechno jen tak, jak se ma?
Příspěvek upraven 29.03.23 v 13:56
@Rosebery píše:
@boricmytu takže pokud to není psychika, tak je to podle tebe copak?
zakladatelka píše jaksně, že jedou třeba k rodičům a sedí v kapuci-to ti přijde jako normálka?
Já nenapsal, že to považuji za normální. Jen bych to více přisuzoval blbému zlozvyku.
Te kdo kouří, kouše si nehty atp., mají taky psychické problémy, taky to není normální, u kouření se jedná o závislost a u kousání nehtů o zlozvyk, tak proč kapuce musí být něco extra a musí to být psychický problém?
Někdo si rýpe prsty a dělá si tím záděry, jiný si kouše nehty, někdo sundá brýle až jde do sprchy, někdo nosí pouze a pouze nějaký druh módy, jiný nosí kšiltovku od rána do večera, to je teda panečku psychicky narušených lidí.
Zažil jsem naprosto stejné odsuzování za to, že jsme měli jako děti/puberťáci dlouhé vlasy a poslouchali nevhodnou hudbu. Tělocvikář neustále vyhrožoval, že jestli na další hodinu nepřijdeme slušně ostříhaní, vezme nás do kabinetu a ostříhá nás sám. Potom přišla revoluce a najednou to nikomu nevadilo, dlouhé vlasy mohli mít bez problémů i moderátoři v televizi a známé osobnosti, aniž by byli veřejně odsuzováni. Proto pokud mě něco překvapuje na něčím oblečení (ano, už také fotrovatím a občas pozdvihnu obočí nad „oblékáním mladých“
), tak si vzpomenu na své mládí a na to, jak mi přišli ostatní připosraní, že se zuby nehty drželi nastavených norem a báli se jakoliv vybočit.
Jsem chlap a vadilo. Mít kámoš kapuci na hlavě doma tak se mu směju celou dobu.
@boricmytu píše:
Možná je to image, někdo nosí zvonáče, někdo upnuté kalhoty, někdo brýle na očích i ve společnosti (za mě nepřijatelné jako ta kapuce, nebo pokrývka hlavy) nebo i když je šero, někdo si je sundá až jde do postele.Někdo řetaz u kalhot, jiný vyholenou hlavu, další číro, někdo vytahané hadry, někdo roztrhané hadry, někdo chodí špinavý jak prase, někdo s logy firem přes celé prsa. Někdo doma kouří, pro jiného je to nepřijatelné, někdo doma pije alkohol, jiný doma nemá ani kapku, někdo hledí celý den do telefonu, jinému je trapné ho vytáhnout, když jsou tam jiní lidé.
To co je to správné, asi na to bude mít každý jiný pohledProstě každý má nějakou image, nešvar, prostě cokoliv co odbočuje od „normálu“, ale proč tyto věci považovat za psychickou poruchu?
Jako si představ, že ti několikrát doma, opakovaně řekne, proč tady kouříš? A co je ti po tom, vždyť jsem doma a neptej se, dělám to každý den a ty se na to budeš pořád ptáš, vždyť je to jak u debi. lů.
Neobhajuji ho, taky spoustu z toho co jsem vyjmenoval nemám rád, ale dle mně se nejedná o psychickou poruchu.
A ano kapuce může být úkryt, jako brýle, kšiltovka, čepice, kapuceAle spíše je to o zvyku:)
Hlavne pokrývka hlavy v interiéru je mega nevychovanost.
Souziti v paru je o respektu. Pokud by memu muzi vadilo ze doma nosim ruzovy plysovy ponozky, protoze ho mam rada, bych se ho zeptala proc mu to vadi a kdyby rekl protoze se stitim tech chloupku, mam z nich husinu, tak JAKKOLI TO ME MUZE PRIPADAT JAKO NESMYSL, tak bych si proste koupila jiny ponozky - bez chloupku.😀 Pokud bych jeho ignorovala a dal je nosila presto ze on ma husinu kdykoli se na me podiva, pak je to uz ode me proste schvalnost. Kdybych naopak ja byla uchyl a NEDOKAZALA ZIT BEZ CHLUPATYCH RUZOVYCH PONOZEK, pokusila bych sr partnerovi vysvetlit!!!ze bez nich se citim divne a v nebezpeci😀 a kdybychon nenaski kompromis, navstivili bychom paroveho terapeuta. 😂
Neni normalni chodit PORAD v kapuci a ignorovat ze to nekomu vadi. Normalni je teda aspon slusne vysvetlit proc to delam (potrebuji) a aspon kdyz jsem na mavsteve tak ji sundat. kdyb rekl ze je precitlivelej na hluk a svetlo aspon by zakladatelka vedela ze to neni „protozr te nemuzu videt a slyset“ a treba by to pochopila. Pokud je mu zima na krk, muze nosit nakrcnik. Pokud je mu zima na hlavu, at vic zatopi, pokud ma psychicke potuze at jde k lekari.
Pokud je mu fuk ze tim zakladatelku 3 roky rozciluje, tak je mu zrejme zakladatelka fuk ne? Me by u chlapa kapuce na hlave taky vadila. Je to jako „nechci nikoho videt ani slyset“ a tim ze o tom nechce mluvit, to potvrzuje. Pak by me napadala otazka: „chces vubec zit spolecne?“
Me se naopak chlap v kapuci libi
mam rada tento styl. Ja si myslim, ze si na tu kapucu uz tak zvykl, ze mu neprijde divne ze ji ma. Naopak, kdyz ji nema na hlave tak mu neco chybi. Nehledala bych v tom nejakou psychologii
jako jsou chlapi co nosi porad cepici, taky takovy znam. Ten muj ma zase uchylku, ze kdyz se doma otevrou vsude okna ze se vetra, tak si jde vzit cepici a salu, kdyz nema salu tak kapucu. To mi tak sexy neprijde, ale uz jsem si zvykla. Je uplne silenej, kdyz je pruvan.
ze zacatku jsem si rikala jestli nemam utect, ted uz to neresim ![]()