Partner doma chodí s kapucí na hlavě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Cizinka 999
28.3.23 12:18
@Jana525 píše:
Tak ty bryle nosime jako ochranu pred sluncem a taky jako modni trend a doma je snad nikdo nenosi, ne?
Pokud mam doma neustale kapucu, protoze se v ni citim bezpecneji, tak je v tom asi nejaka psychicka pricina, proc se tedy bez kapuce citim v nebezpeci.

AS a AD(H)S je neurologicky problém ne psychicka nemoc jak se tu často píše

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
28.3.23 12:19
@Jana525 píše:
Tak ty bryle nosime jako ochranu pred sluncem a taky jako modni trend a doma je snad nikdo nenosi, ne?
Pokud mam doma neustale kapucu, protoze se v ni citim bezpecneji, tak je v tom asi nejaka psychicka pricina, proc se tedy bez kapuce citim v nebezpeci.

Nebo neurologicky, to je velký rozdil

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
28.3.23 12:20
@Takco píše:
A co v rousce?
Zakladatelko, že Ty chodis doma taky nějak podivně?

Moje dcera se ve škole cítila s maskou super, neboť učitelka neviděli její Mimiku a jak jo lezu na nervy :lol:

• Citovat
  • Upravit
boricmytu
28.3.23 12:23
@Jana525 píše:

On tu kapuci má i venku, jak ty lidi brýle, on má kapuci i doma a by jsi nevěřila, kolik lidí má brýle na hlavě i v interiéru a to nejen když svítí slunce.

Brýle a módní doplněk, stejně se to dá napsat o kapuci, nebo o hovn. ě na hlavě :)

Jako nenapsal jsem, že bych si přál, aby partnerka nosila doma kapuci, ale taky nemůžeme tvrdit, že se jedná o psychický problém, ale osobně bych to více viděl na ten zvyk. Někdo musí mát vždy doma papuče, někdo bez nich, někdo po sprše vždy župan a zůstane v něm celý večer, jiný župan někdy, to mají všichni nějakou psychickou poruchu? (chápu správně tvoji logiku, že pokaždé když se něco používá jinde (jinak), než je norma, tak je to psychická porucha)?

Jak jsem psal, to by ji pak mělo 80% populace, většina lidí má nějakou svoji „úchylku“, která by dle tebe byl psychický problém :)

• Citovat
  • Upravit
LindenSkyHope
28.3.23 12:38
@vokishka píše:
Co to znamená, myslela jsem, ze aspergr je mentálně ok, v některých oblastech fakt dobry (treba pamet, matika), „jen“ problemy socialno. Ale koukala jsem na kriminalu Vysocina a tam ten aspergr vypadal jako mentalne hodne pod prumerem, částečně omezena svéprávnost.

U nás fakt velký špatný. Holka sice v sedmi letech intelektově na úrovni dvanácti až čtrnácti let. Socio-emočně tří a půl leté batole. Pak předčasná puberta, teď už regulérní. Bere několikery antipsychotika, aby s námi vůbec mohla žít, protože poslední dva roky se vlivem hormonálních změn v těle přidružila obrovská agrese. Výšku a váhu má už pomalu jako já a denně mě slovně i fyzicky napadá. Od doktorů už poslouchám jedině to, že ji mám dát hospitalizovat, abych se nezbláznila, abych si odpočinula. Byla jsem opakovaně vážně zraněná. Ona mě regulérně fyzicky i psychicky týrá. Manžel pracuje trvale z domova, protože má obavy mě s ní nechávat o samotě. Funguju pro ni jako hromosvod a vypouští na mě všechny frustrace, co nastřádá, a pak to na mě v plné parádě vypustí.
Omezená právní způsobilost je někdy nutná i u lehčích forem, protože někteří mohou být snadno zneužitelní/zmanipulovatelní a mohou v době plnoletosti podepsat kdeco. To byl myslím i případ Matěje Hoška, byl s maminkou v DVTV, právě kvůli tomuto tématu.
Moje dcera je naopak velice zdatná manipulátorka.
Psychofarmaka už beru taky, jinak bych visela někde v lese, takže vítej v realitě. Akorát moje dítě je nestandardní i mezi autisty. A bacha, k potkání jsme v Praze. Dcera na první pohled vypadá jako normální, zdravá, dvanáctiletá slečna. Inteligentní, standardně verbální. Podezřelá jsem vedle ní spíš já. Vypadám mladší a jsem brutálně strhaná v obličeji. Strhaná tvář a už žádný úsměv.

• Citovat
  • Upravit
45747
28.3.23 12:42

@LindenSkyHope paneboze 8o chodi nekam do skoly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.23 12:42
@Bandii píše:
Znám několik mužů, které člověk nepotká jinak než s kšiltovkou. Všichni to dělají kvůli řídnoucím nebo šedivějícím vlasům. Je to trapné, ale dělají to.

Tak někdy je to jen image… Můj též chodí převážně s kšiltovkou a vlasy mu teda rozhodně neřídnou a ještě dlouhou řídnout nebudou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1968
28.3.23 12:44

On je v tom hrozný bordel. Obvykle se dává rovnítko mezi aspergera a vysoce funkční autismus. Někdo k tomu motá ty občas přidružené další problémy. Má to jiné projevy v dětství a dospělosti, u mužů a žen,…
Já znám popravdě dospělé jen vysoce funkční. Někdo o sobě tvrdí, že je aspík a někdo, že autík, ale osobně jsem nenašla rozdíl. :lol: Ale neznám žádného s nízkou inteligencí, nebo dokonce retardací, tal těžko říct jak to pak vypadá, když nemáš dost kapacity na kompenzaci své podivnosti.
Obecně bych řekla, že je nás docela dost. Celkem by mě zajímaly ty poměry, ale on se o to v našem dětství nikdo nezajímal

Příspěvek upraven 28.03.23 v 12:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LindenSkyHope
28.3.23 12:45
@veria píše:
@LindenSkyHope paneboze 8o chodi nekam do skoly?

Teprve bude, nemohla docházet ani na terapie, sháněli jsme terapeuta do domácího prostředí, takže výuka je zatím kompletně na mně.

• Citovat
  • Upravit
65678
28.3.23 12:51

@LindenSkyHope ja znám prave vice Aspergeru a ti jsou schopni zit casem sami, jsou to zrejme teda mirne formy. Pokud jsou agresivni, tak tak nejak v normě, tak agresivnich je ve skolach hromada decek i bez diagnoz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
28.3.23 12:57
@boricmytu píše:
Všichni tu mluvíte o psychickým problémech a naschválech atp.

Ale u té kapuce, nebo pokrývky hlavy je to tak, že člověk, co to tako začne nosit, tak si na to zvykne, jistě znáte pořekadlo „zvyk je železná košile“ a tohle bude ten stejný případ.

Jakmile začnete nosit nějakou pokrývku hlavy, nebo brýle a nosíte to pravidelně, tak to následně z nějakého důvodu potřebujete více a více a to aniž by jste to na začátku dělali s tím, že to máte z nějakého postranního úmyslu, ale následně se bez toho nějak necítíte a tohle bude nejspíš ten stejný případ, on se v té kapuci cítí bezpečněji, stejně jako spousta z Vás co přes celé léto nesundá brýle z hlavy a ano i doma je někdy nosíte ve vlasech.

Ja brýle potřebuju, tak je ve vlasech nenosím. Frajeři doma v kapuci mají jistě nějaký problém. Buď s tím, že jim je zima, nebo je pro ně ta kapuce úkryt. Ale nemuseli by se štětit, když na to druhý poukáže. Jako plavky s kapucou bych mu nesháněla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
28.3.23 12:58
@Barevné klubíčko píše:
Tak někdy je to jen image… Můj též chodí převážně s kšiltovkou a vlasy mu teda rozhodně neřídnou a ještě dlouhou řídnout nebudou :lol:

A v místnosti nesmekne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
28.3.23 13:03
@LindenSkyHope píše:
U nás fakt velký špatný. Holka sice v sedmi letech intelektově na úrovni dvanácti až čtrnácti let. Socio-emočně tří a půl leté batole. Pak předčasná puberta, teď už regulérní. Bere několikery antipsychotika, aby s námi vůbec mohla žít, protože poslední dva roky se vlivem hormonálních změn v těle přidružila obrovská agrese. Výšku a váhu má už pomalu jako já a denně mě slovně i fyzicky napadá. Od doktorů už poslouchám jedině to, že ji mám dát hospitalizovat, abych se nezbláznila, abych si odpočinula. Byla jsem opakovaně vážně zraněná. Ona mě regulérně fyzicky i psychicky týrá. Manžel pracuje trvale z domova, protože má obavy mě s ní nechávat o samotě. Funguju pro ni jako hromosvod a vypouští na mě všechny frustrace, co nastřádá, a pak to na mě v plné parádě vypustí.
Omezená právní způsobilost je někdy nutná i u lehčích forem, protože někteří mohou být snadno zneužitelní/zmanipulovatelní a mohou v době plnoletosti podepsat kdeco. To byl myslím i případ Matěje Hoška, byl s maminkou v DVTV, právě kvůli tomuto tématu.
Moje dcera je naopak velice zdatná manipulátorka.
Psychofarmaka už beru taky, jinak bych visela někde v lese, takže vítej v realitě. Akorát moje dítě je nestandardní i mezi autisty. A bacha, k potkání jsme v Praze. Dcera na první pohled vypadá jako normální, zdravá, dvanáctiletá slečna. Inteligentní, standardně verbální. Podezřelá jsem vedle ní spíš já. Vypadám mladší a jsem brutálně strhaná v obličeji. Strhaná tvář a už žádný úsměv.

To je mi líto, autismus má spoustu podob, k tomu můžou a jsou caste jiné psychické problémy.

• Citovat
  • Upravit
9918
28.3.23 13:20
@Cizinka 999 píše:
AS a AD(H)S je neurologicky problém ne psychicka nemoc jak se tu často píše

Jasne chapu, tam se s tim nic delat neda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boricmytu
28.3.23 14:10
@Russet píše:
Ja brýle potřebuju, tak je ve vlasech nenosím. Frajeři doma v kapuci mají jistě nějaký problém. Buď s tím, že jim je zima, nebo je pro ně ta kapuce úkryt. Ale nemuseli by se štětit, když na to druhý poukáže. Jako plavky s kapucou bych mu nesháněla…

Možná je to image, někdo nosí zvonáče, někdo upnuté kalhoty, někdo brýle na očích i ve společnosti (za mě nepřijatelné jako ta kapuce, nebo pokrývka hlavy) nebo i když je šero, někdo si je sundá až jde do postele.

Někdo řetaz u kalhot, jiný vyholenou hlavu, další číro, někdo vytahané hadry, někdo roztrhané hadry, někdo chodí špinavý jak prase, někdo s logy firem přes celé prsa. Někdo doma kouří, pro jiného je to nepřijatelné, někdo doma pije alkohol, jiný doma nemá ani kapku, někdo hledí celý den do telefonu, jinému je trapné ho vytáhnout, když jsou tam jiní lidé.
To co je to správné, asi na to bude mít každý jiný pohled :)

Prostě každý má nějakou image, nešvar, prostě cokoliv co odbočuje od „normálu“, ale proč tyto věci považovat za psychickou poruchu?

Jako si představ, že ti několikrát doma, opakovaně řekne, proč tady kouříš? A co je ti po tom, vždyť jsem doma a neptej se, dělám to každý den a ty se na to budeš pořád ptáš, vždyť je to jak u debi. lů.

Neobhajuji ho, taky spoustu z toho co jsem vyjmenoval nemám rád, ale dle mně se nejedná o psychickou poruchu.

A ano kapuce může být úkryt, jako brýle, kšiltovka, čepice, kapuce :) Ale spíše je to o zvyku:)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky