Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jedná věc je, že pokud bych něco chtěla a měla svoje peníze (ne spolecné) tak mi nikdo nic nevymluvi. Druhá věc, že máte každý svoje peníze, chápu. Chápu i, že on má a ty ne, ale nechápu, co teď řešíš. On koupil dron, to znamená, že ho nepustí 24/7 z ruky a nenechá ti ho také vyzkoušet?
@Kunikula Strhana tak podle mě šlo právě o tu prezentaci.. že on si koupil a ne, že si koupil a může si ho půjčit.. a že on na to má.. to je hodně smutné
@Anonymní píše: Více
Ale vždyť vy jste bez prachů oba dva
, dron je to poslední, co potřebujete. Ty nemáš ani pět litrů rezervu, a on si od tebe ještě před rokem půjčoval před výplatou, takže asi taky nějaké šestinásobky měsíčních výdajů jako rezervu nemá.
Být tebou, tak jsem ráda, že můžu zkusit létat s dronem za 22tis. (jestli teda nebudeš muset jen z dálky koukat). A s těmi rezervami něco udělej, žít z ruky do huby je šílený.
@Kunikula Strhana jasné že mi ho nedá vyzkoušet. V životě jsem nic takového neměla v rukou, ještě by se tomu něco stalo. Ještě se budu muset s úsměvem dívat na ty záběry a uvnitř budu smutná
@zrcadlo bez peněz jsme, ale já si alespoň peníze nepůjčuji. Raději bych byla v dluzích a splácela je léta. Ale to je moje povaha
Protože jsi na to neměla peníze? Protože logicky uvažující člověk nevyhodí peníze za blbost, kdyz nema pomalu ani na bydlení a jidlo? ![]()
Tak se na to nedívej, nebo si to kup taky a je klid ![]()
Upřímně, tohle je přesně typické chování dvou rozmazlených, ne moc inteligentních puberťáků, kteří se našli a baví se hádkami o hračky ![]()
Jeden vymlouvá a druhý závidí, přitom jde jen o bezvýznamný dron, ne o investici do domu nebo auta.
Finanční gramotnost je nulová, místo, aby si každý spořil a rozumně plánoval, hádáte se kvůli hračce za pár tisíc, kterou beztak do pár měsíců rozflákate o strom.
IQ tu hraje jen roli v tom, že ani jeden z vás nepřemýšlí logicky a ty, která to tady popisuje jak drama queen s cílem si jen a jen utvrdit svoji pravdu, tomu moc nepomáháš ![]()
Příspěvek upraven 10.09.25 v 23:04
@Dahlia0409 vážně čekáš, že ti napíšu kolik jsem měla v té době peněz? Zajímavé, že uplynul rok a stále žiji, ale jasné, neměla jsem tehdy ani na bydlení a jídlo ![]()
Ja chapu, co te na tom stve a mrzi a rozhodne bych se na zadne zabery s usmevem nedivala. Nicmene bych na tvem miste resila spis, jak si vydelat vic penez, abych si mohla v klidu dron za pet tisic koupit. Ze si nekdo, kdo ma podle vseho jednu kapsu prazdnou a druhou vysypanou, koupi dron za dvaadvacet, to nebudu vubec komentovat, protoze to mi hlava uplne nebere. A to bych mu na tvem miste vytmavila ze vseho nejdriv.
Odhlédnu teď od financí, ale pokud Ti něco takhle vehementně vymlouvá, aby nezáviděl, tak to prostě není milující partner. Partneři se mají navzájem podporovat a ne se navzájem shazovat, aby si nezáviděli. Pokud se jim líbí něco stejného, mohou si to pořídit dohromady, ne závodit, kdo to bude mít první.
Pokud byly problém peníze, mohl říct, že to z finančních důvodů není nejlepší nápad, ale, že na dron můžete začít společně šetřit nebo si on k práci najít brigádu a Ty si najít práci i brigádu a vydělat na něho.
Ale ono to dost často bývá, že když někdo někomu něco závidí, že to řádně „poplive“ a „shodí“. Pořádně si rozmysli, zda v takovém vztahu pokračovat. Všímej si dalších věcí, jak se chová k Tobě i k ostatním, zda Tě podporuje, zda Tě neshazuje, neponižuje, stojí při Tobě… I maličkostí. Měj otevřené oči. ![]()
Příspěvek upraven 10.09.25 v 23:10
@Dahlia0409 protože tady píšeš 10 krát o tom že nemám peníze jako bys měla přístup do mých účtů ![]()
Proč s takovým člověkem plánuješ budoucnost? Vždyť tě ani nemá rád a tahá z tebe peníze.