Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jedna rada pro příště, se svými penězi si můžeš dělat co chceš. Příště se přítele neptej, není důvod
1. Nezavid
2. Rozhoduj se podle sebe
3. Nauc se nest dusledky svych rozhodnuti
Tve pocity jsou pochopitelne, ale partner za ne zodpovedny opravdu neni, tak nebud mala a aspon mu to nekaz.
Lidi, vy jste tady fakt mimo. Z debaty, která není o penězích, ale o partnerství, ale kde zazní slovo peníze uděláte lynč tazatelky jen proto, že se zmíní, že teď si něco nemůže koupit. Jako je hezké, že máte vaše finance pod kontrolou, ale zřejmě je to to jediné, co máte v životě pod kontrolou, včetně vašich emocí a neschopnosti porozumět textu ![]()
@krecik.dzungarsky píše: Více
Všeobecná odsuzující, do pléna, to je normální? ![]()
@Anonymní píše: Více
Rok je dlouhá doba, asi změnil na dron názor. Každopádně teď už ho mate, přítel ti ho bude jistě půjčovat a aspon jsi ušetřila.
Taky by me to nastvalo. Je jedno, jestli je to dron, nebo nejaka jina „blbost“. Vedel, ze po nem touzis a chtela bys ho, rozmluvi ti koupi levneho modelu a nasledne si pro sebe koupi ctyrikrat drazsi? To nesvedci nic dobreho o jeho charakteru. Muj chlap by mi tu koupi treba rozmluvil taky, ale jenom proto, ze by nemusel premyslet, co mi koupi k narozeninam nebo pod stromecek. ![]()
Ale to si jen ty myslíš, nebo ti to takhle řekl?
Že ti to nepůjčí, protože stejně jako on jsi to v životě neměla v rukou?
Tohle by mě naštvalo teda ještě víc.
Můj přítel mi půjčil své vymazlene silniční kolo dražší než auto i všechny auta i když jsem neuměla řídit a on mě to naučil, a věřil mi, učil mě jak to nerozbit.
@Sedmikráskakrásná píše: Více
Přesně tak, chtěla jsem napsat něco podobného. Zakladatelčino zklamání naprosto chápu a jen kroutím hlavou nad tím, jak jste jí tu naložily. Partner je přinejmenším neempatický. Osobně by mi začala blikat červená kontrolka. Když se v takové banální situaci zachová takto, jak se asi zachová příště, kdy nepůjde jen o dron?
„Kdyby mi před rokem řekne, že on ho chce taky, ale nemá peníze, proto nechce, abych si ho koupila ani já, aby nezáviděl, tak pochopím.“ Mě tedy hodně zaujalo toto… Že zakladatelka automaticky předpokládá, že by jí přítel záviděl a dokonce by to pochopila. Proč by dospělý měl komukoliv závidět hračku? Proč by si ji kvůli tomu ten druhý měl odpírat, pokud po ní touží? Pro mě je to zvláštní způsob uvažování, jen přemýšlím, jestli mu tyhle vzorce chování ona podsouvá - podle sebe soudím tebe, nebo je on fakt takový ješitný a dětinský.
Chápu te, me by tohle mrzelo hodne.
Dalsi prispevky nectu, ale předpokládám, ze vetsinatii rekne neco ve smyslu ze je to partner a ne manzel a podobně.
Hele, je to od nej hosne hukvatsky a necitlivý. Mela bych ted hodne oči na stopkách pozorovala, jestli podobne sbotaze nedela v msnsim i normálně.
Mně přijde zajímavé, že si ten dron navzájem nepůjčíte.
Cokoliv si kdy manžel koupil, a ještě jsme nebyli manželé, jsem mohla kdykoliv využívat i já ![]()
@LunaP neřekl, ale znám ho. I foťák mi podává stylem jako bych měla 5 let a měl by mi hned spadnout na zem, přitom fotím 8-9 let. Pokud by se i stal zázrak a dal mi ho vyzkoušet, tak bych stejně nechtěla, protože bych se bála. Ze stejného strachu jsem si ho ani nikdy nekoupila. Myslela jsem, že když už mám chlapa, tak mě s ním naučí, proto jsem minulý rok znovu přemýšlela o koupi