Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Přijde mi to od něj škaredý. Milující partner by ti ten dron koupil z lásky, klidně i mnohem levnější. Kdyby chtěl, klidně mohl koupit za tu cenu 2 levnější drony, nebo říct, že koupil lepší a že ho máte dohromady.
Jak se chová v podobných věcech? Takhle mi to přijde, jako kdyby se ti chtěl vysmívat, že on peníze má a ty ne… a prostě ti ukázat, že má navrch.
Musím dočíst, ale ty mu to závidíš?
nerozumím, proč sis teda nechala překazit sen… Poučení pro příště - nenech si kecat do věcí, které jsou pro tebe důležité…
Přijde mi, že tu „investici“ 5 tisíc, když jsi mu sama říkala, že na to není vhodná doba kvůli financím, ti rozmluvil možná proto, abys po něm potom nechtěla nějaký „příspěvek“ na bydlení. Chápu dobře, že u tebe bydlí, ale táhneš to spíš sama?
A takoví finanční negramoti jsou a není jich málo. Kupují si drahé hračky a že potom nemají peníze na kroužek pro dítě je nezajímá. Mohla bych vyprávět.
Já bych spíš počkala, co z toho ještě vyleze. Jestli nepřijde situace, že na něco "nemá " (třeba na jídlo), protože si přece kupoval ten dron. Spíš než to, že ti to udělal naschvál, mi přijde, že ho ten nápad oslovil, začal se o to zajímat, přišel na to, že dron za 5 tisíc nemá kvalitu, kterou by potřeboval a tak si koupil za těch 22k. Hračku prostě. A nepůjčí ti ji, ne ne!
@krecik.dzungarsky píše: Více
Já právě taky ne. Tak proto nechápu ten všeobecný odsudek. Jako by všichni napsali to samý.
@PaníBovaryová píše: Více
Řekla bych, že je to trend dnešní doby. Děti jsou přece už rodiči taky podporovány v tom, aby si nepůjčovaly hračky. Takhle to prakticky vypadá v dospělosti v partnerském vztahu.
On ti nic nezakázal. Poukázal na nesmyslnost pořízení takové věci, a tys to přijala. A teď závidíš. Zlobit se můžeš jen na sebe. S tebou to musí fakt soužití jako víno.
Vidím to tak jenom já, že dron je předražený krám, který za chvíli bude viset na bazosi?
@Hecate píše: Více
Tak na tohle musim rsagovat.
Za mě je dobre deti učit, ze nemusi pujcovat, když nechtějí a s veci si hraji. Ono i dřív to bylo tak, ze nekdo takhle vychoval celozivotniho otloukanka, ktery delal okolí hodneho blbce a byl ve finále zneužíván. Ty role se pak nesou do dospelosti a tezko se to preucuje
![]()
A jak se ti vrátí? Ty se tím dronem chystáš nějak vydělávat?
Tak teď úplně nechápu, proč ti měl přispívat na bydlení? Já myslela, že bydlíte spolu, tam by to dávalo smysl.