Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Drovers píše:![]()
![]()
Tak hlavně ještě ten dokonalý účes.
Na to prdim, mam dlouhy vlasy, zadnej uces, krom vyzehlenych vlasu mi stejne nevydrzi dlouho ![]()
Ahojky, ja te zklamu-na rovinu-i ja si zvykla na urcity komfort a nikoho, kdo mi ho nemuze dat, nechci. nerikam to ve zlem.bez penez je zivot tezky, sama jsem z velmi, velmi chude rodiny. zenske jsou zkratka na penize ![]()
@Šohajek : tihle pani mají pocit že mají moc díky penězům. můj ex mě penězi vydírá… já se cukam. hledáme alternativu jak malou zabezpečit. ale budem se vidat furt kvůli dítěti… tohle aby ti jednou nevadilo. malé kupuje drahé dary i když je malinka… když jsem se necukala dával dárky i mě..teď už je vše jinak..
Některé ženské co jsou na prachy.jsou schopné čehokoliv. pocali jsme malou přes IVF… v době kdy „partner“ už mel jinou. já chtěla miminko a tikaly mi biologické hodiny. Že počinem dítě mi nabídl on. každý den byl u mě a dítě jsme zkoušeli přirozenou cestou. nešlo to.2× potrat. tak mi nabídl IVF zdařilo se. byl skoro pořád semnou… malá se narodila. ale on zůstal s partnerkou. výsledek?. vše sem ji napsala… bylo ji to asi jedno a to kvůli penězům co s ním ma.. takže je ji jedno, že ji dva roky podvadel, že ma dítě jinde atd.. a doufám že jim to dlouho nevydrží…
@Šohajek píše:
Ono jde i to, že jak já jsem ze skromnějších poměrů, tak prostě nejsem zvyklý si kupovat drahé věci, i když bych teď mohl, rozhodně nemám špatný plat. Pořád jsem zvyklý si dávat z výplaty dost stranou, abych třeba spořil na byt, ale to ona vůbec není zvyklá dělat. Prostě co vydělá, to utratí, prostě je vidět, že je na to zvyklá. Tohle mi trochu trhá žíly.Příspěvek upraven 21.06.13 v 23:17
Spořivost nebo utrácivost nemusí být způsobená bohatým partnerem, na přístup k penězům se podle mě zadělává v dětství, v původní rodině.
Samo, že si člověk rád zvykne na lepší a při změně poměrů může omylem koupit další ferrari, aniž by si uvědomil, že na to vlastně nemá, ale časem by se to mělo upravit.
Osobně bych s nějakým sestěhováváním a společnými financemi chvilku počkala a sledovala. Případně bych koukla, jak hospodaří její rodiče.
Jestli se neshodnete, jak moc šetřit a kolik za co utratit, tak je to fakt kámen úrazu, ale ex bych z toho nevinila (pokud si ji teda nevychovával od 15).
@Anonymní píše:
Ahojky, ja te zklamu-na rovinu-i ja si zvykla na urcity komfort a nikoho, kdo mi ho nemuze dat, nechci. nerikam to ve zlem.bez penez je zivot tezky, sama jsem z velmi, velmi chude rodiny. zenske jsou zkratka na penize
To by mě teda zajímalo, kde bereš tu jistotu, že zrovna tebe budou ti boháči chtít ![]()
Jestli tě miluje tak se nemusíš bát. Promluvila bych si přímo na rovinu tak jak si to tady napsal s ní. Já měla bohatého ex a utekla jsem za chudým a miluji ho nadevše a vzdala jsem se úplně všeho a nelituji
já jsem vlastně vyhrála než prohrála přišla jsem o dům o auto a luxus v restauracích. Místo toho mám felicii vařit musím sama ale mám manžela kterého miluji a krásnou dceru to stojí mnohem víc než peníze ![]()
@Arturus píše:
To by mě teda zajímalo, kde bereš tu jistotu, že zrovna tebe budou ti boháči chtít
jsem dobry psycholog
vztah s muzem neni az tak o krase nebo o sexu, ale o tom byt dobry psycgholog.na to se ale zakladatel nepta.
Celá psychologie je o tom držet hubu a krok, a s chlapem jednat jak v rukavičkách. takzvane ztratit sama sebe, svou duši.. jen pro silne povahy, vydrží jen ti co doopravdy nemiluji… protože ten kdo miluje si nenechá líbit věci jako dítě milenky atd… @Arturus
Tak já jsem byla s dost bohatým přítelem a utekla jsem od něj! On Vám totiž ten luxus dost zevšední, když ho máte s člověkem, který si myslí, že si Vás vším koupí, každou svou blbost Vám vynahrazuje dovolenou, drahými dárky /držhubný…/ atd… Musím říct, že mě fakt nebavilo denně jíst v restauraci, utrácet tisíce, 6× do roka být na dovolené… Chyběla mi ta „vzácnost“, kdy na večeři s přítelem jdete kvůli vyjímečné příležitosti nebo si jdete jen tak odpočinout a odreagovat se od všedních dnů a starostí… Neříkám, že to nebylo příjemné… ale zlatá klec není nic pro mě… Vyměnit hodně peněz a život v luxusu za svobodu? Na to já žaludek neměla… Odešla jsem ze dne na den, v peněžence jsem měla 50 Kč a musela jsem se postavit na vlastní nohy. Stálo to za to.
A musím říct, že se mi opravdu ulevilo, najednou jsem si tááák moooc užívala třeba obyčejnou jízdu autobusem /a né věčné vození a „špiclování“ autem/… Nikdy mi pak ten luxus nechyběl s žádným partnerem.
Teď mám partnera, který vydělá slušně, co potřebujeme, to zaplatíme. Máme se dobře. Nic nám nechybí. Ale není to luxus ![]()
Na druhou stranu, jak píše zakladatel, tak soudím, že on naopak peníze řeší až moc. Je sice fajn si šetřit a myslet na budoucnost, ale nic se nemáhá přehánět. Přehnaní „škudlíci“ jsou dost protivní… a aby mě partner kontroloval, co vše si kupuji, kolik to stálo a za co utrácím, to bych teda taky nesnesla…
Každopádně přeji, ať Vám to klapne ![]()
@Barca12345 Taky jsem si zažila od " kamarádek ", že jsem ho klofla pro peníze a že se nemusím ted starat o nic, kde na co vezmu… A těch kamaradek co jsem měla
a ted my zbylí jen dve s kterymá řeším jak na šetřit na to či ono… ![]()
@Marion84
Vetsinou jsou to Ti lide, kteri ten majetek nemaji - a nemusi to byt jen o zavisti. Mysli si, ze penize jsou vsechno a kdyz je rodina ma, je stastna. Netvrdim, ze nemuze byt „bohata“ a zaroven stastna rodina, samozrejme, ze muze - ale ne vzdy to tak je…
A navic, bohatstvi je siroky pojem, kazdy si pod tim predstavime neco jineho ![]()
@Anonymní píše:
Tak já jsem byla s dost bohatým přítelem a utekla jsem od něj! On Vám totiž ten luxus dost zevšední, když ho máte s člověkem, který si myslí, že si Vás vším koupí, každou svou blbost Vám vynahrazuje dovolenou, drahými dárky /držhubný…/ atd… Musím říct, že mě fakt nebavilo denně jíst v restauraci, utrácet tisíce, 6× do roka být na dovolené… Chyběla mi ta „vzácnost“, kdy na večeři s přítelem jdete kvůli vyjímečné příležitosti nebo si jdete jen tak odpočinout a odreagovat se od všedních dnů a starostí… Neříkám, že to nebylo příjemné… ale zlatá klec není nic pro mě… Vyměnit hodně peněz a život v luxusu za svobodu? Na to já žaludek neměla… Odešla jsem ze dne na den, v peněžence jsem měla 50 Kč a musela jsem se postavit na vlastní nohy. Stálo to za to.A musím říct, že se mi opravdu ulevilo, najednou jsem si tááák moooc užívala třeba obyčejnou jízdu autobusem /a né věčné vození a „špiclování“ autem/… Nikdy mi pak ten luxus nechyběl s žádným partnerem.
Teď mám partnera, který vydělá slušně, co potřebujeme, to zaplatíme. Máme se dobře. Nic nám nechybí. Ale není to luxus
Na druhou stranu, jak píše zakladatel, tak soudím, že on naopak peníze řeší až moc. Je sice fajn si šetřit a myslet na budoucnost, ale nic se nemáhá přehánět. Přehnaní „škudlíci“ jsou dost protivní… a aby mě partner kontroloval, co vše si kupuji, kolik to stálo a za co utrácím, to bych teda taky nesnesla…
Každopádně přeji, ať Vám to klapne
Jen ještě dodám, že taky záleží na lidech a na povaze člověka. Na druhou stranu mám kamarádku, která od základní školy přesně věděla, kudy půjde „její cesta“… Ačkoliv se neučila špatně, šla „pouze“ na prodavačku, aby jen tak lehce získala alespoň výuční list, ale mezitím už měla o dost starší a dost bohaté přítele… Vypadala už ve 13 tak na 18, uměla se obléct a „prodat“, takže jí to nedělalo problém… Nikdy nepracovala. Nyní má delší dobu opravdu bohatého přítele, jezdí si „bavorákem“, „poršákem“ a jinými skvosty, obráží večírky, je obklopena vééélikým luxusem… Ale na druhou stranu svému příteli toleruje nevěry, podrazy, ponižující chování atd… Dokonce jednou přišla domů, její přítel si to tam rozdával s JEJÍ kamarádkou a ONA si šla dát do kuchyně kafe a počkala, až si to „vyřídí“
No to jsem teda valila voči!!!
Ale ona mi na to řekla, že se s ním má dobře, nechce pracovat a sama by neměla NIC, takže to musí zkousnout!
Co vím, tak je dost nešťastná… protože za celou tou rouškou luxusu a na „oko“ spokojeného a vysněného života, je její touha po rodině a dítěti, což jí onen bohatý fešák odmítá dát… Takže? Myslím, že každý svého štěstí strůjcem… ![]()
Myslím, že ji to bude určitě chybět. Nedokážu si představit najednou takovou změnu.
Byla bych na tvém místě hodně opatrná.
Sama žiji s mužem, který má nadstandartní příjmy a miluji ho a rozhodně s ním nejsem kvůli tomu, ale jsem na to zvyklá a nevím jak bych si zvykala jak tu někdo psal vyměnit např. naše auto za nějakou felicii. Člověk si zvykne nějak žít a co jí nabídneš ty až opadne euforie zamilovanosti?
Určitě bych o tom promluvila a sám to z ní musíš cítit, jestli ji to vyhovuje nebo ne.
Držím palce:-)
@Šmoulinka5 píše:
@Šohajek
Peníze nejsou všechno. Vždycky hledáš něco, co v tom danném vztahu nemáš a to nejspíš našla u Tebe.