Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Skoricevanilka, tak tohle chápu. Ale co nepochopím, je můj otec - důchodce, který jede do 30km vzdáleného Kauflandu pro 10 rohlíků, protože je mají o 30 halířů lacinější, než v obchůdku v dědině, kde bydlí on
A takto tam jezdí každý den, protože tam mají levnější i salám, což teda když koupí 10dkg, tak ušetří!
Další den tam jede pro balíček balkánského sýru, další den pro cukr (na to si vyčlení celý den, protože musí vyjet hodně brzy, a pak ještě rozváží po příbuzenstvu ta kila, co se mu podařila tak lacino pořídit - takže celý den a asi 500Kč v háji
)… a takto mu uteče celý týden - den co den majetých 60 km kvůli ušetřené pětikoruně. ![]()
Holky, nepochopila jsem to s těma vajíčkama - když někdo vejce ukradne - kam si ho jako nacpe???
Nebo proč se dívají prodavačky do těch zubních past? Jako jestli si nkdo nevymáčknul do kapsy?? Asi jsem natvrdlá ![]()
lulje píše:Holky, nepochopila jsem to s těma vajíčkama - když někdo vejce ukradne - kam si ho jako nacpe???![]()
![]()
Nebo proč se dívají prodavačky do těch zubních past? Jako jestli si nkdo nevymáčknul do kapsy?? Asi jsem natvrdlá
Prohodí obsah balení… Do krabičky od Odolu si dá Elmex tubu např…
Což pokud by se prodavačka do krabičky nepodívala, pípla by kód Odolu a ejhle, jaký mám levný Elmex… ![]()
lulje píše:
Skoricevanilka, tak tohle chápu. Ale co nepochopím, je můj otec - důchodce, který jede do 30km vzdáleného Kauflandu pro 10 rohlíků, protože je mají o 30 halířů lacinější, než v obchůdku v dědině, kde bydlí onA takto tam jezdí každý den, protože tam mají levnější i salám, což teda když koupí 10dkg, tak ušetří!
Další den tam jede pro balíček balkánského sýru, další den pro cukr (na to si vyčlení celý den, protože musí vyjet hodně brzy, a pak ještě rozváží po příbuzenstvu ta kila, co se mu podařila tak lacino pořídit - takže celý den a asi 500Kč v háji
)… a takto mu uteče celý týden - den co den majetých 60 km kvůli ušetřené pětikoruně.
Holky, nepochopila jsem to s těma vajíčkama - když někdo vejce ukradne - kam si ho jako nacpe???
![]()
![]()
Nebo proč se dívají prodavačky do těch zubních past? Jako jestli si nkdo nevymáčknul do kapsy?? Asi jsem natvrdlá
já tohle zase chápu. jemu nejde o to ušetřit, ale zabít čas. prostě bez toho nakuopvání by se doma nudil
paola white píše:lulje píše:já tohle zase chápu. jemu nejde o to ušetřit, ale zabít čas. prostě bez toho nakuopvání by se doma nudil
Skoricevanilka, tak tohle chápu. Ale co nepochopím, je můj otec - důchodce, který jede do 30km vzdáleného Kauflandu pro 10 rohlíků, protože je mají o 30 halířů lacinější, než v obchůdku v dědině, kde bydlí onA takto tam jezdí každý den, protože tam mají levnější i salám, což teda když koupí 10dkg, tak ušetří!
)… a takto mu uteče celý týden - den co den majetých 60 km kvůli ušetřené pětikoruně.
![]()
![]()
Přesně takto to chápeme i my. Mamka tvrdě maká a škudlí každou korunu, živí ho platí celý chod domácnosti a on má celý důchod jen pro své potřeby. Halvně že pak furt nadává, jak se mají důchodci špatně. Řekla bych, že se nemá nikdo líp než on. Ale ta jeho nespokojenost… Já z mateřské živím tři lidi, on má dvojnásobek jen na ty své Kauflandy
Fakt mazec. On tím žije - prostě není den, dky by nevyjel na nějaký supervýhodný nákup
Holky, že tkové my nebudem
![]()
lulje píše:
Přesně takto to chápeme i my. Mamka tvrdě maká a škudlí každou korunu, živí ho platí celý chod domácnosti a on má celý důchod jen pro své potřeby. Halvně že pak furt nadává, jak se mají důchodci špatně. Řekla bych, že se nemá nikdo líp než on. Ale ta jeho nespokojenost… Já z mateřské živím tři lidi, on má dvojnásobek jen na ty své KauflandyFakt mazec. On tím žije - prostě není den, dky by nevyjel na nějaký supervýhodný nákup
Holky, že tkové my nebudem
![]()
tak to chápu že vás to štve. ![]()
Uz nevim, na ktere strane ste to rozebirali - spadle potraviny na zem a vracene zpet do regalu… pripomnelo mi to jednu vzpominku z mych cca 16. Neni to teda z kramu, ale souvislost vyplyne. Z intru jsem obcas jezdila domu stopem, protoze penez na autobusy se v patek uz moc nedostavalo. Jednou sem stopla malou dodavku, firma odkolek, a kluk, tak 25, rikal, ze me odveze, ale ze po ceste musi rozvazet pecivo a ma jeste par zastavek. Ja casu mela dost, takze nevadilo. Asi na druhy zastavce, kdyz nesl prepravku housek, zakopl, zanadaval, housky nahazel zpet a odnesl do kramu jakoby se nechumelilo. Pak mi v aute jeste vypravel, ze mu jednou takhle z prepravkky spadlo par bochniku chleba a zrovna bylo po desti. Tak je sebral, otrel do mikiny, dal naspod prepravky, hodil do auta a dal na nektere z dalsich staci, kdyz to oschlo…
jakkoli píše:
Uz nevim, na ktere strane ste to rozebirali - spadle potraviny na zem a vracene zpet do regalu… pripomnelo mi to jednu vzpominku z mych cca 16. Neni to teda z kramu, ale souvislost vyplyne. Z intru jsem obcas jezdila domu stopem, protoze penez na autobusy se v patek uz moc nedostavalo. Jednou sem stopla malou dodavku, firma odkolek, a kluk, tak 25, rikal, ze me odveze, ale ze po ceste musi rozvazet pecivo a ma jeste par zastavek. Ja casu mela dost, takze nevadilo. Asi na druhy zastavce, kdyz nesl prepravku housek, zakopl, zanadaval, housky nahazel zpet a odnesl do kramu jakoby se nechumelilo. Pak mi v aute jeste vypravel, ze mu jednou takhle z prepravkky spadlo par bochniku chleba a zrovna bylo po desti. Tak je sebral, otrel do mikiny, dal naspod prepravky, hodil do auta a dal na nektere z dalsich staci, kdyz to oschlo…
Ježiš… ono je dneska asi fakt lepší když člověk neví co kupuje, nebo lépe co se s tím dělo předtím jinak by to ani nechutnalo…
![]()
Pipet píše:lulje píše:Holky, nepochopila jsem to s těma vajíčkama - když někdo vejce ukradne - kam si ho jako nacpe???Prohodí obsah balení… Do krabičky od Odolu si dá Elmex tubu např…![]()
![]()
Což pokud by se prodavačka do krabičky nepodívala, pípla by kód Odolu a ejhle, jaký mám levný Elmex…
Ty brďo
Tak tohle by mě vůbec nanapadlo
Myslela jsem, že se dívá do té tuby, jestli si někdo pastu nevymáčknul
Ze mně by byl špatný zloděj - vůbec nejsem schopná ty fígle pobrat
Hele, a kam dávají ta ukradená vajíčka? To se přece musí v kapse rozmáčknout
Takové vyprání bundy stojí víc než to ukradené vejce,ne?
ALe to přehazování bio vajec do nebio krabičky jsem pochopila ![]()
Tak si myslím, že ta BIO vejce ukradnou tak napůl
. Prostě je z BIO krabičky přehází do krabičky nejlevnějších vajec, ne?
Jinak teda jen tak si je naházet do tašky, tak jsou na padrť, ne?
Jen si domýšlím, vajíčka samozřejmě nekradu ![]()
Bayuska píše:
Tak si myslím, že ta BIO vejce ukradnou tak napůl. Prostě je z BIO krabičky přehází do krabičky nejlevnějších vajec, ne?
Jen si domýšlím, vajíčka samozřejmě nekradu
Jo, však říkám, že to přehazování biovajec do nebiokrabiček jsem pochopila. nepochopila jsem to, jak holky psaly, že když otevřou krabičku, tak tam vejce chybí ![]()
To jsme měli my manžel koupil vajíčka a 2 tak chyběli nevím kam je kdo dává ![]()
sexyfraga píše:
To jsme měli my manžel koupil vajíčka a 2 tak chyběli nevím kam je kdo dává
Třeba je sežerou u regálu za syrova
![]()
lulje píše:sexyfraga píše:Třeba je sežerou u regálu za syrova
To jsme měli my manžel koupil vajíčka a 2 tak chyběli nevím kam je kdo dává![]()
Hlavně když je to zadarmo ![]()
No ja bych problem vajec spis videla tak, ze se jim nechce v krame nahrazovat ty rozbity, ne??
lulje píše:Bayuska píše:Jo, však říkám, že to přehazování biovajec do nebiokrabiček jsem pochopila. nepochopila jsem to, jak holky psaly, že když otevřou krabičku, tak tam vejce chybí
Tak si myslím, že ta BIO vejce ukradnou tak napůl. Prostě je z BIO krabičky přehází do krabičky nejlevnějších vajec, ne?
Jen si domýšlím, vajíčka samozřejmě nekradu
To často v obchoďácích jsou ta vejce rozflákaná. Tak to jen asi personál uklidí, ale už nezjišťuje, jestli jsou vejce ve všech krabičkách v plném počtu.
Nějak si pořád neumím představit, že by někdo vejce fakt dával do tašky nebo do kapes ![]()