Pláče a pláče

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15413
15.7.13 21:41

@Veru.Kb Veru, tak to by ti ta návštěva u tchýně asi ještě víc přitížila, jak koukám :roll:. Jo, tyhle rady, miluju :cert:. Nechat vyřvat je u takhle malýho mimča nesmysl, absolutně to nemůže pochopit, jediné co, že možná usne vyčerpáním a je bezmocné, zoufalé, samo. Nedokázala bych to. Nechat vyřvat bych teda nenechala ani staršího, a to že mě to kolikrát napadlo. Já jsem u prvního nejedla skoro nic a řval stejně, u malé jsem to už tolik neřešila, ale ona takový koliky neměla. Ale jak jsem si dala čokoládu, bylo vždycky zle, zkus to vydržet, ale já jsem taky čokoholik, takže naprosto chápu, jak je to těžký :oops:, zvlášť když je člověk v permanentním stresu. A ty probiotický kapky jsi nasadila? Ty mi přijdou jako že mají jediný fakt efekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
15.7.13 21:50

@Veru.Kb tak vidím, že ani s okolím to nemáš lehký, to je škoda, že nikoho moc nemáš a všichni ti do toho kecají… že bys měla někoho, kdo by aspoň tu hodinku třeba přežil i řvoucí dítě a vzal si ho ven nebo nosil u tebe, aby ty sis mohla odpočinout… vím, když malá ze začátku hodně plakala ( u nás to bylo navíc i hlady - málo mlíka :( ), tak když mamka dojela a viděla, jaká jsem zombie a poslala mě spát, že pohlídá, že se jí nemusím věnovat, tak jsem byla vděčná a hned jsem odpadla aspoň na chvíli…

jinak nechat vyřvat mi u tak malého miminka přijde jako totální nesmysl, ale je fakt, že já to všeobecně neuznávám, řvát nechám malou až teď (budou jí 3), když vidím, že se evidentně jen vzteká a zkouší - takové to tahání pláče až z paty :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
15.7.13 23:02

@Veru.Kb ježiš nechat vyřvat, to jsou fakt rady :cert: Bych je hnala. To mi taky přijde šílený. Ale zase na druhou stranu bych ho klidně a bez výčitek nechala plakat, když potřebuješ na záchod, uvařit nějakou rychlovku, najíst se apod. Prostě tak nějak rozumně. Říkej si třeba, že to děláš pro něj, protože přece potřebuje mámu a pokud si nenajdeš čas na uspokojení aspoň základních potřeb, tak se brzy sesypeš a taková máma mu bude na nic. Tohle mi poradila známá, která měla hodně uřvanou holčičku a hodně mi to pomohlo. Jinak s tou kojící dietou - taky bych to možná až tak nehrotila. Já to vidím z pohledu nekojící, takže strava nemá vliv žádnej a prostě se to u obou holek střídalo, jednou v pohodě, jindy větry jak blázen :nevim: U starší jsme i měnili párkrát UM, ale na koliku jako takovou to nemělo vliv žádnej, ale aspoň jsme našli takové, po kterém začala kakat. Jasně pokud vidíš, že si dáš třeba cibuli a je z toho kolika jak hrom, ale pokud tak jako tak brečí, tak si nemyslím, že to dieta vyřeší, pokud nemá třeba alergii na bílkovinu kravského mléka nebo něco takového. A když se dobře najíš, co ti chutná, tak se taky budeš cítit líp :hug: Ale já jsem asi matka tyranka a i dokud jsem kojila, tak jsem holky moc nešetřila :oops: Podle mě je to typická kolika. A co jsem tak hledala, tak ta souvisí s celkovou nedozrálostí nervového a zažívacího systému a to se stravou ani kapičkama neupraví. Tady pomůže až čas.
Ještě mě napadlo - co v autě - neuklidní se? Manžel byl taky nedonošenej a pořád řval a prý ho uklidnilo jen auto. Takže tchýně uspávala tak, že objela párkrát blok.
Jo a pokud nefunguje Karp, tak možná zkus ještě Kidroňovou - Něžná náruč rodičů - ta tam má taky pár rad, jak utišit miminko. Zmiňuje tam i dráždivé děti. U nás to třeba nezabralo, ale já jako alergik nemohla zkusit tu péřovou peřinku, c o tam doporučuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
15.7.13 23:17

@lecijasek jé, s tím autem si mi připomněla, jak známé muž jezdil do půlnoci s autem po městě, aby mimčo spalo a maminka se taky vyspala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10532
16.7.13 11:00

Veru, já si z porodnice taky nesla spící spokojené miminko, co akorát papalo a spalo. Akorát jsem z toho byla ty první dny tak vyjukaná, že jsem si tu pohodu stejně neužila, příště budu moudřejší :). Už v porodnici pediatr říkal, že koliky začnou mít, až když vypijou mléka víc, u nás to začalo tak nějak 14 dnů po porodu. Já jsem teda už asi otrlejší, protože když pláče v kočárku, tak ho nevyndavám. Dělám to jen když vím, že zrovna ublinkává a pálí ho to a potřebuje do vyvýšené polohy, tak pak ho chvíli i nesu. Taky ten chleba si prostě uříznu, případně hodím maso do remosky, udělám si čaj, jdu na záchod, to je fakt minutka, to prostě přežije, i když je to šílený, jak hned startuje a pláče (spíš řve). Jinak jsem taky z Prahy a tady je mi to kor jedno, že někdo blbě kouká, že mi mimčo řve, neznáme se, víckrát toho člověka neuvidím.

Jinak mám teď pocit, že Davídka teď už víc jak kolika trápí ten reflux. Dneska ráno skoro nepil a pak hodil takovou šavli, že jsem myslela, že vyhodil všechno. Nevyhodil - zbytek šel ven v čekárně na ortopedii o půl hodiny později :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10532
16.7.13 11:02

Jinak jsem ještě chtěla napsat, že je fajn, že sem píší zkušenosti maminy, které taky měli velké uplakánky, člověk si pak nepřijde jako takovej zoufalec :lol: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veru.Kb
16.7.13 19:00

@Ivča78 tohle mi tchyně a tchán dělali i v těhu, kdy jsem měla těhu cukrovku a vozila jsem si k nim dia obědy a večeře a oni schválně vařili a pekli, co mám ráda a pak mi to nutili, nosili mi to, přímo přede mě postavili a nutili a nutili, znechucovali mi to moje jídlo, no a když jsem si nevzala, tak ať si naseru a že je seru, no takhle jim to vydrželo řešit moje jídlo celé dny, co jsme tam byli, furt a ty nemůžeš ani tohle, no ty mě sereš a furt do kola, já už měla hrůzu z toho, kdy mě zase začnou něco nutit, už jsem měla strac odmítnout nebo něco odpovědět, tak jsem se jen usmívala a stále opakovala, že to nejde.. na dnešek už jsem neměla ani čokoládu, ale spíš jsem neměla sílu vůbec na nic, dost hustá noc, na doporučení dr. jsem mu začala místo infacolu dávat espumisan a zastavilo mu to stolici, myslím, že to tu už někdo také psal, obrovské bolesti bříška, řval od 20h asi tak do předchvílí, skoro nespal, já ho vždycky houpala na míči půl hodiny, usnul, do postýlky jsem se ho už ani nepokoušela položit, rovnou k sobě na matraci, ale jak to ucítil, do minuty tlačil a zase řev a takhle skoro celou noc a den, ráno už jsem ani nevstala na nohy, ani nezabralo houpat ho v leže na matraci, přivinu si ho k sobě a houpu na rukou, ne jen na míči se uklidnil.. do toho manža se se mnou hádal a v největším tlaku jsem se jako třešničku na dortu vysmrkala do kapesníku s dírou přímo do té díry, no totální výbuch a pláč, to byla už poslední kapka, ale teď když si vzpomenu na scénu s kapesníkem, tak se musím smát :mrgreen: takže jsem mu vrátila ten infacol.. ano probiotika bere měsíc a něco, biogaia, hezky po nich kaká, tedy kakal než jsem dala ten blbej espumisan.. mamka mi říkala, ať mu vysadím veškeré kapky, že ho to dráždí, tak nevím, mě se to nechce vysazovat, takhle si aspoň prdne, před tím mu to nešlo.. @janica252 já si neodpočinu, jak si ho někdo vezme, já slyším jak pláče a mám z toho žaludeční neurozu a nedokážu se zklidnit a odpočívat.. tak dnes mám domluvené, že půjdu na balkon si žehlit pleny a manža ho pohlídá.. tahá pláč z paty :mrgreen: úplně si to dovedu představit :-) @lecijasek jo to si říkám, že to dělám pro něj, tak se snažím ty základní potřeba dělat, ale hrůza, jak mi u toho pláče..mě taky přijde, že ať sním, co sním, tak to na ty koliky moc vliv nemá, že to spíš bude tou nedozrálostí.. proto ani um nechci zkoušet, asi bysme si nepomohli.. jak ti někdo radil, tak jsem mu i omezila kojení na 6, max 7 denně a max 15 min s několika pauzami na odříhnutí a také žádný efekt.. tu Kidroňovou zkusím, ale my jsme také alergici.. auto nemáme, no tedy máme, ale je ve vlastnictví manži a celé jeho rodiny a on, že je v Praze, kde ho nepotřebuje, tak ho používaj jen jeho rodiče.. tak ani nevím, v autě jel jednou z porodnice a byl klid, v tramvaji taky bývá klidný, ale to už se mohlo taky změnit.. @verusak.berusak no mě spíš než ty lidi, co si budou myslet, mě spíš děsí jet skrz křižovatku nebo po přechodu v jedné ruce mimi, v druhé kočár, když zelená trvá pár vteřin a navíc auta zleva či zprava maj taky zelenou a nějak neuznávají, že když odbočují, mají dávat přednost chodcům.. a tady kolem baráku nic není, kam bych mohla jít, aniž bych nešla skrz velkou křižovatku.. a taky totální kravál a smrad, takže na procházky super.. no ty brďo, taky mi na ortopedii jednou poblil židle v čekárně a lidi čučeli, jak kdyby jejich mimi nikdy neblinkalo.. a jak jste to zmákli? neplakal tolik? a je to určitě reflux? malej blinká nebo ublinkává, když má v bříšku vzduch nebo se přepije nebo při odříhnutí.. to je také reflux?
Také jsem moc ráda, že sem píšou maminky podobné zkušenosti, aspoň si člověk nepřijde tak sám a zoufalý, ale i tak mi často napadá, že jsem úplně neschopná..

• Citovat
  • Upravit
10532
16.7.13 19:54

@Veru.Kb to je blbé, že nemáš kam jít na procházku, ty křižovatky bych neřešila, byl by prostě v kočárku, nebo v té Manduce, až doroste. Na ortopedii byl dneska docela hodnej, i tak jsme ale byli nejhlučnější :mrgreen:. Přímo na sonu reflux potvrzený nemá, ale prostě blinká docela dost a celý den, furt to v něm bublá, chrochtá (už jsem si na to zvykla, dneska jsem byla překvapená, jak ostatní miminka dýchala tiše :lol: ) a občas se jakoby dáví. S tím Espumisanem máme stejné zkušenosti, hezky po něm prděl, ale měl zácpu. Teď máme jen BioGaiu. Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli je váš malý taky takový živý. Davídek totiž v klidu nepoleží, furt mrská rukama, nohama, je jak na klíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
16.7.13 21:56

@Veru.Kb Veru, ještě k té dietě, taky bych zkusila to tak nepřehánět. Prostě jez, co ti chutná, jasně, nemusíš se narvat čerstvým česnekem a cibulí, ale jinak bych fakt jedla všechno. Zkusila bych vynechat teď to mléko a mléčné výrobky, tu čokošku (abys zjistila, jestli to bude mít nějaký vliv na to blinkání) a zbytek bych jedla, co mám chuť. Zeleninu, maso atd. Ono dobře se najíst je taky potřeba. Já pila u prvního syna jen fenyklový a kojo čaj a byla na starém pečivu a syn řval stejně a kolika se nelepšila. Tak jsem teď u druhého mimi to už tolik nehrotila. Jinak chápu, že když slyšíš, jak mimčo pláče, tak si neodpočineš, co poslat někoho ven s kočárkem? Neuslyšíš nic a bude ti líp. Říkej si, že u tebe by řval taky, tak že mu to neublíží, nebude sám a bude na čerstvém vzduchu :-). A pláčem posiluje plíce, musíš si na tom něco pozitivního najít. K těm kapkám, moc na jejich efekt nevěřím, nám nepomohly, až ta probiotika, to mi přijdou kapky, co mají smysl. Klidně bych je zkusila vysadit. Hele a když brečí, zkoušíš rektální rourku? Nám teda dost pomohla. Máznout po obvodu krémem a zlehka otáčet v konečníku, zavést klidně půlku i více trubičky. Vykaká se tak hezky, vyprdí, je to úleva. Já jsem ji používala u obou dětí a žádný návyk nemají ani jeden, když to děláš s citem (nerveš to tam, když to nejde), neublížíš. Jinak tchánovci jsou koukám kapitola sama pro sebe :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
16.7.13 21:59

@Veru.Kb Veru, ta hádka s manželem, ono je to tím, jak je to tím pláčem malého vyhrocené, malý pláče, ty jsi nervózní, vyčerpaná, chlap něco pronese a stačí pak málo. Chlapi mají tendence „naše“ problémy zlehčovat. Víš, co mi řekl nedávno můj? Že syn jako miminko skoro nebrečel, myslela jsem si, že ho v tu chvíli bacím pánvičkou :lol:. S tím kapesníkem to je sranda, ale chápu tě, že v tu chvíli to už byl vrchol zoufalství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
16.7.13 23:09

@Veru.Kb já teď espumisan vysadila mladší a u starší jsem s tím taky neměla dobré zkušenosti. Ze začátku to zabíralo, ale později mi přišlo, že to opravdu dráždilo a jakoby je to nutilo pořád prdět. Osvědčené mám laktobacílky od swissu (ale ty se nehodí pro kojící, je to takový prášek, tak by se to blbě dávalo…). U starší zabíral na prdíky baby calm (na koliku jako takovou ne, to řvala pořád stejně), mladší po něm děsně bolelo břicho. Taky bych se nebála rourky, u starší byla prakticky na denním pořádku, protože měla pořád zácpu a návyk nemá.
Jinak obě holky mám strašně živý, všechny dupačky mají prošoupaný paty, ale každá je úplně jiná. Mladší je jako mimčo oproti starší zlatá :srdce: Když jí vidím, jak si spokojeně leží pod hrazdičkou a vykládá tam plyšákům, tak mi teprve dochází, jakej to byl se starší mazec :srdce: Jako taky má svý dny, ale dá se v pohodě zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veru.Kb
18.7.13 13:19

@verusak.berusak jj také přesně to samé, je strašně neklidný, pořád se mrská a to ho hodně budí, tak ho zavinuju na těsno a to mu prodlouží spaní a nemrská sebou.. náš malej taky dýchá nahlas a jakoby chroptí, taky když řve, tak jakoby chrčí, vrčí.. Napsala jsem naší dr. z porodnice, nečekala jsem, že mi odepíše, strašně nám pomohla rozkojit a zmátořit z předčasného porodu. Posílám, co odepsala: Problém u miminek je proto, že nemají správně osídlené střevo a osídlení střeva terpve zraje. Až se střevo osídlí, problémy ustanou. V těchto případech jako první pomoc dětem opravdu nejvíce uleví chování v relaxační poloze a „teplo“ na bříško. Probiotika jsou také na místě, Sab simplex některým dětem velmi dobře pomůže, ale musejí ho dostávat pravidelně - např. 5 kapek před každým pitím. Co se týče ublinkávání je časté u dětí při odbrknutí, ale mělo by to být opravdu jen ublinkávání. I zde pomáhá důkladné odříhnutí a šetrná manipulace. Všechny novorozené děti mají nezralý svěrač mezi jícnem a žaludkem a proto se jim vrací strava do jícnu, proto ublinkávají. Bylo by ale asi vhodné vypozorovat, jak často a jak hodně ublinkává - stačí krátkodobý několikadenní zápis vypitých dávek a čárkování ublinknutí - málo a hodně.
@Ivča78 tyy jo a víš, že bych si ten čerstvý česnek fakt dala? :mrgreen: a k tomu tatarák a 8 topinek :mrgreen: sním o tom celé těhu :) mléčné výrobky a čoko nejím 3.den, tak uvidíme.. dopuju se vápníkem v tabletkách.. No u mě právě tak neřve, jak u ostatních, já jsem poslala jednou mamku s kočárkem, ale to pak zase pořád přemýšlím, jestli jí někde neřve, že třeba chudák neví, co s ním.. ale je fakt, že u mamky taky moc neřve.. včera tu byla tchyně, malej mi konečně usínal po několika hodinách houpání a vždy, když ona promluvila, tak malej vytřeštil oči a bylo po spaní, ona má hlas jak chlapobab a ještě řve jak na lesy, chudák malej.. opravdu se mi ulevilo, když odešla, navíc ona veze kočár a zapálí si nad ním cigáro.. hnus.. nám zatím ani ty probiotika nepomáhají, možná trochu upravují kakání.. tak myslíš, že mám vysadit i ten infacol a dávat mu jen biogaiu? jo rourku má teď skoro pořád v zadečku a docela to pomáhá, ale dávám ji teď dva dny snad při každém přebalování, vždy strašně prdů.. je trochu klidnější a tolik se nekroutí, všimla jsem si, jak mu jí dám, on když zatlačí, tak úplně sevře svěrač, no tím těžko něco vytlačí.. tak jestli to neumí otevřít? také jsem to někde četla.. jen staré pečivo? a z čeho jsi měla vitaminy a tak? no já si taky myslím, že je to tou nedozrálostí a to dietou moc nezměním.. jinak tchán měl pocit, že rourka je moc úzká, že mu tím nemůžou jít prdy, tak že mu prý vyrobí jinou, včera to přivezla tchyně, no měla jsem co dělat, abych nevybuchla smíchy, to snad nemohl myslet vážně, roura o průměru snad většího než má malej průměr konečníku :mrgreen: :zed: tak ten tvůj chlap je taky dobrej :-D prý že malej skoro nebrečel, no máš pravdu, že oni všechno hrozně zlehčují, nedovedou si to představit, jak s ním netráví celé dny, dnes je manža výjimečně z práce doma a říkal, že malej je nějaký nepříjemný a řve, tak říkám, že tak hodný, jako dnes už dlouho nebyl.. :-) @lecijasek ty laktobacílky jsem koupila jako první, ale nešli mi rozmíchat v mlíčku, tak je teď beru já a i mě dost pomáhají na trávení.. to je dobře, že návyk na rourku nevzniká, no malej ji má teď v prdelce při skoro každém přebalování.. aspoň se už tolik nekroutí.. tak to je holčička zlatíčko, zvláštní, jak se strašně moc liší.. aspoň konečně užíváš hodného děťátka :-)

• Citovat
  • Upravit
10532
18.7.13 13:49

@Veru.Kb díky za přeposlání, naše doktorka to vysvětlova stejně. Davídek je o 3 týdny dřív, také mu asi ten čas, kdy měl být v bříšku chybí. Sntím refluxem se stejně nedá moc dělat. Dávají se zahušťovadla, ale pak zas špatně kakají, proto mu to dávat nechci. Nehází šavle obloukem (teda jen výjimečně) a přibírá, tak čekám jen na zlepšení s příkrmy. Jinak bych tě chtěla povzbudit, že malý tak před 14 dny začal dobře spávat v noci a teď ty 2 poslední spal 9 hodin v kuse, pak se najedl a pokračoval další 3. Přes den je stále hodně náročný, ale tím, jak se já vyspím, je to nesrovnatelně lepší. A dneska je i přes den lepší. Sice pořád musím být s ním, ale když mu pořád ukazuju, cvičíme na zádech, paseme koníky a tak, tak je docela spokojený. Teď mi na chvilku schrupnul na klíně. Myslím, že je to proto, že už trochu posílil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veru.Kb
18.7.13 16:09

@verusak.berusak je to možný, že mu ty 3 týdny chybí.. také ti odtekla předčasně voda? mě tohle naše dr. vůbec neřekla, vždy jen krčí rameny a to je prý široko daleko nejlepší, proto jsem psala té z porodnice.. také jsem četla o Nutritonu na zahuštění, ale nechci mu dělat bordel v bříšku, jak píšeš, zas by špatně kakal.. 9 hodin v kuse :-O gratuluji! :-) to ses krásně vyspinkala viď :-) snad se toho taky dožiju, my stále po 3-5 hod papáme a po každém kojení 1-2 hodiny uspávám.. :zed: tak je vidět velká změna ke konci těch 3 měsíců viď :-) tak ať to vydrží! :-) jak cvičíte na zádech?

• Citovat
  • Upravit
15413
18.7.13 22:01

@Veru.Kb Veru teď mě napadá, že když tak dlouho uspáváš, není možný, že malej ještě prostě není dostatečně unavenej? To je hrozně dlouho uspávat 1 - 2 hodiny. Co pod hrazdičkou, nevydrží chvilku nebo dát na chvilku do lehátka, aby mohl koukat? Nebo třeba nosit chvilku v šátku? Jak dlouho ti vydrží vzhůru? Mě třeba Nellinka spí hodně málo, ale nemá cenu ji trápit uspáváním, když to nejde, vezmu ji a jde si hrát, zkusím třeba zase za půl hodiny, za hodinu. Vy jste mladší, ale třeba by to pomohlo pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí