Po rozvodu bydlím s našima a je to peklo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.4.24 17:41
@stinga píše: Více

Tak u rodičů jsem nebydlela. Většinou v podnájmech. Kdyby u rodičů, ušetřilo by se víc, protože by se neplatil nesmyslný nájem, ale kdo by s nimi vydržel. Navíc ty pracovní pozice, nic moc. Jako i teď. Královský plat já nikdy neměla, spíš jen takové z ruky do pusy, že se moc ušetřit opravdu nedalo. A byla doba, že jsem byla pár měsíců bez peněz a to žila z úspor. Nebo každá z vás má na kontě miliony?

• Citovat
  • Upravit
34473
29.4.24 17:45
@Anonymní píše: Více

Na kontě ne, ale v nemovitostech ano. Jako v 35 být s holým zadkem u rodičů v pokojíčku, je fakt ostuda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
29.4.24 17:45

Co delaji spoluzaci z vysoke? Urcite se vsichni nepotuluji po callcentrech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.24 17:47
@Alušáček píše: Více

To já navrhla, ale ex řekl, že on neví. Nevěří, že si práci tak brzy najdu, boji se, že budou potíže. Navíc ví, že mám rodiče, pod most nepůjdu. Ale jsou, tak jak jsou. Navíc dítě mi začne chodit do školky a čtu pořád diskuze, jak jsou děti pořád nemocné. Hlavně první rok prý bývá masakr většinou. A máma mi řekla, že samotné mi bude těžko.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.4.24 17:51
@PaníBovaryová píše: Více

Já studovala externě, bylo tam dost starších ročníků. Vim, že ty starší se potulovali po obchodech, byl tam jeden důchodce, jeden spolužák studuje zas další školu, a sice žurnalistiku. Protože byl pořád nezaměstnaný, jen brigády. Jedna spolužačka dělá v zoochovu, další na nějakém úřade, další profesionálně břišní tance
To je co vím

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
29.4.24 17:52

To je plýtvání VŠ vzděláním. Byla to státní nebo soukromá škola?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.4.24 17:53
@terien píše: Více

Já měla hodně krát nutkání koupit alespoň 1+1 nebo tak, ale vždy mě rodiče strašili, že co když to nedám, přijdu o práci, ať se držím podnájmu. No tak jsem vždy vyhazovala peníze za cizí byty. Teď se trochu na tom hádáme. Protože my bylo jasné, že v podnájmu se platí a platí a nikdy to nebude moje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.4.24 17:54
@Mango_Lassi píše: Více

Soukromá byla střední, ale vysoká byla státní.

• Citovat
  • Upravit
32325
29.4.24 18:02

Samotné ti bude těžko, to je sice pravda, ale máš pocit, že u nich je to lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
29.4.24 18:04

No tak když musíš jako dospělá poslouchat rodiče, kteří melou nesmysly, tak to máš pak blbý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.24 18:13
@Monchichik píše: Více

No tak zatím ne. Ale někde v podnájmu se nebudou ptát, jestli práci mám nebo nemám, jestli vyjdu finančně, musím platit. Pokud nechci žít má dluh
Tady alespoň to nehrozi, no. Dám dítě do školky, snad i práce bude a uvidím, jestli marodí a budu počítat. Jestli by mi to finančně vycházelo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.4.24 18:19
@terien píše: Více

Ale zase se mi líbila ta nezávislost. Moct se stěhovat, vycestovat třeba na druhý konec světa, nastěhují se nepříčetní sousedé, zvednu kotvy a jedu. Naskytne se pracovní možnost 300 km dal, nebudu mít problém. Já vím, že se dá prodat byt zatížen hypotékou, ale jsou to starosti a vždy se o něco přijde, takto to bylo bez starostí. A máma pořád prizvukovala, že tenhle byt jednou budu dědit. A má stará kolena je jedno, kam půjdu. Třeba i tam

• Citovat
  • Upravit
32325
29.4.24 18:21

A to chceš žít z peněz rodičů? Proč si odcházela od muže? Mohla si v tom domě zatím zůstat, vypadá to, že by to vyšlo nastejno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
29.4.24 18:22

Jak on neví, tak mas vědět ty.. Nemáš to jednoduché, ale podle mě si částečně můžeš sama za situaci v jaké jsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13319
29.4.24 18:22

Chování rodičů je otřesné, ale čím dál tím víc rozumím jejich zklamání. Dospělá žena, která se nedovede v 35 letech postarat o sebe natož o dítě. Jsou na tebe nepříjemní, ale ty ne nemít, tak skončíš na ulici a dítě v děcáku nebo u otce. Dost svého času jsi promarnila, ale teď jsi zodpovědná i za svoje dítě, takže koukej s tím něco rychle dělat. Nečekej, že si budeš práci vybírat. Ty bys naopak měla vzít to co se namane. Vypadá to, že v tvém případě byla ta vs úplně zbytečná, ale třeba se ti ten titul bude ještě někdy hodit.
A rodiče tě mají rádi, ne že ne. Jen jsou z tebe asi dost zoufalí. Jinak by ti neplatili střední a nevzali tě zpět. Já už tak nějak snad i chápu, že se ohánějí těmi sousedy a známými…
Proč nedoucujes on-line? Alespoň tu angličtinu. Máš nějaké státnice z jazyka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová