Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
**A tady pro ty, co tvrdi, ze neslo o tyrani nebot s eto stalo jen jednou, v pripade Lea, tady jsme nsala definice:
Aktivní tělesné týrání :
nepřiměřeném bití rukou ( facky a pohlavky )
bití různými nástroji
kopání do dítěte, údery pěstí
způsobení bodných, řezných a sečných ran různými nástroji
vytrhávání vlasů
nepřiměřené tahání za ušní boltce
kousání dítěte
způsobování popálenin
vláčení dítěte po zemi
odmrštění, odhození dítěte
svazovaní a připoutání dítěte škrcení
dušení
silné třesení
otravy jedy a chemikáliemi
a také podávání alkoholu a drog.
Pasivní formy fyzického týrání
Představují nedostatečné uspokojení nejdůležitějších potřeb dětí v návaznosti na jeho potřeby psychické a sociální. Jde o úmyslné, ale také neúmyslné nepečování o dítě, jedná se také o opomenutí v péči o dítě či pochopení rodičovské role. Takto týrané dítě se vyznačuje nedostatečným rozvojem v mnoha oblastech, nejvážnějším důsledkem je zpustnutí dítěte v krajním případě pak jeho smrt.
Pasivní fyzické týrání:
poruchy vzniklé z nekvalitní a nedostatečné výživy
nedodržování poskytnutí dítěti zdravotní péče a základní hygienu
nedostatky ve výchově a vzdělání
nedostatek přístřeší, ošacení a ochrany
vykořisťování dětí formou nucené práce či žebrání**
Příspěvek upraven 13.06.12 v 21:57
@eva valoi píše:
@Weru No tak hlavně že je zase těhotná.
Vzdyt jsou to jeji kuratka, ne? A navstevovala je v kojenaku ![]()
@Weru píše:
Kouknete, co tahle matka tvrdihttp://tn.nova.cz/…en-vrci.html
@Weru Tyhle odhalené kauzy, to je vždycky děsný
A je pravda že rodiče často mluví, jakoby se vlastně nic nedělo a nechápou, co se komu na dětech nezdá
Což má jistou podobnost…Ale ne nechi zakladatelku obvinovat…jen že my tady fakt nevíme co se tam skutečně odehrálo a jak moc za to kdo může. Jak říkám, když už se to stalo a chlapeček je v ústavu, měla by maminka zasáhnout a trvat na předání do Klokánka. A přestat řeiš, že se bejvalýho bojí, tak i v takové situaci, ve které je-neřekne, že malého schodil(nebo jak to bylo)Rodiny kde se žena bojí chlapa tak, že nezasáhne, když ubližuje dítěti s výmluvou, že měla strach-no tak tam dřív nebo později prostě k neštěstí dojde
Ona má být ta silná a své dítě bránit, zvlášt když jí vláčí po soudech a chtějí jí odebrat dítě. Pokud je v tom nevinně, tak s emusí vzchopit a jednat. A do budoucna se přestat bát chlapa a především řešit děti…Uf asi jsem to tu neměla číst, nutí mě to pak radit, řešit, odsuzovat a to nikomu nepomůže ![]()
Hele, já jen nechápu jak to dítě mohlo být špinavé
Já malou koupu ob den (na doporučení doktorky kvůli AE) a špinavá teda není. A myslím, že kdybych ji nevykoupala týden, tak by špinavá nebyla. Jako s tím, že ji umyju ruce a obličej když se zprasí. Takže podle mě dítě nemůže být za normálního provozu špinavé tak, že z jednoho nevykoupání si toho všimne doktor ![]()
Nebo mám nějaké samočistící dítě?
@ddinna píše:
@Weru Tyhle odhalené kauzy, to je vždycky děsnýA je pravda že rodiče často mluví, jakoby se vlastně nic nedělo a nechápou, co se komu na dětech nezdá
![]()
Což má jistou podobnost…Ale ne nechi zakladatelku obvinovat…jen že my tady fakt nevíme co se tam skutečně odehrálo a jak moc za to kdo může. Jak říkám, když už se to stalo a chlapeček je v ústavu, měla by maminka zasáhnout a trvat na předání do Klokánka. A přestat řeiš, že se bejvalýho bojí, tak i v takové situaci, ve které je-neřekne, že malého schodil(nebo jak to bylo)Rodiny kde se žena bojí chlapa tak, že nezasáhne, když ubližuje dítěti s výmluvou, že měla strach-no tak tam dřív nebo později prostě k neštěstí dojde
Ona má být ta silná a své dítě bránit, zvlášt když jí vláčí po soudech a chtějí jí odebrat dítě. Pokud je v tom nevinně, tak s emusí vzchopit a jednat. A do budoucna se přestat bát chlapa a především řešit děti…Uf asi jsem to tu neměla číst, nutí mě to pak radit, řešit, odsuzovat a to nikomu nepomůže
Chtela jsem jen poukazat na to, ze ne vzdy je to tak, jak si clovek mysli. Kdo by chtel jit do vezeni, nikdo…Nikoho neobvinuji, ale myslim si, ze je treba se divat na tuhle situaci z oubou stran.
@Vera111 samočistící dítě bych brala. I když malýmu nedělá koupání v naší hodně tvrdé vodě dobře, tak dneska se koupal 3×. Takhle zaprasenýho jsem ho ještě nikdy nezažila. Máme teď po dešti z půlky dvora obří bahnitou kaluž a mrňous si jí děsně zamiloval. Takže podle toho vypadal. Bahno jsem dolovala i z nosu.
@Weru Né je dobře že si to připomněla-takto to opravdu bývá a často
Kde je pravda to nikdo neví, často dokud neni pozdě…Je to strašný…a komu pak věřit?
Tak jsem dočetla celou diskusi a řeknu jedno:
zakladatelka možná píše jako málo která z nás, má vyborný psaný projev a myslím si že hodně tady přispívajících ji na to naletělo. Protože když si to přečtete zpětně tak dokázala zaobalit vážné věci tak, jaky by bylo správné. Já ji nevěřím, nevěřím tomu jak žije, že je to v pořádku-není. Jsou to výmluvy jak si omluvit onen stav věci. Jsem ráda, že jsem se nespletla a nezaměnila jinou diskusi, když jsem napsala že dítě bylo špinavé. Prase je to a to se nezlobte, ale kdo špinavé dítě, které mu je zle jen převlíkne a dá ho spát, druhý den ho špinavého vezme k doktorce a potom ho špinavé vezme do nemocnice. Je to skládačka začíná zapadat. A ano chápu že děti jsou šťastnější tam kde jsou, když zakladatelka s těma dětma žila v bytě, kde prej byla tak nechutná plíseň a bydlení bylo o 100% horší než je nyní. Jinak je zvláštní, že zakladatelka založila diskusi, kdy ji ex vyhrožuje že chce už fakt syna vidět, nebo o ní něco řekne příteli…podle mě je to paní, která nechápe co dělá špatně a trpí tím hlavně děti. Já Vám řeknu jednu věc, i chytrý člověk může zanedbávat základní potřeby rodiny-dětí, jako člověk bez škol atd. Možná někomu přijde zbytečnost mít doma pořádek a děti načančaný, dopřát jim počítač a televizi v pokoji, značkové oblečení, nebo výlety a dovolený…ale vychovávat kopu dětí a tvrdit že nepotřebují věci dnešní doby je blbost. Ta doba tady je a nežijeme v roce 1-2-3. Smrdí mi to jak sektou, nebo něčím takovým…jsem matka a vím jak bych dokázala i se svou drobnou postavou a vahou 50kq sotva, vzhledem svatice převálcovat vše a všchny, hodit hrášek na zeď tak, že tam bude držet i ze strachu, nebo do skály udělat dolíky od pěsti!!!A rozhodně se nebudu vymlouvat na strach z chlapa, který mi nemůže nic udělat, ale dítě mu klidně předám…nikdo se proti ni nespiknul, jen si zařídila život takový jaký má, tak ať nese následky…neříkám, že dítě týrá, mlátí atd…ale co když? jen tak děti do kojeňáku ze dne na den neberou…
@Vera111 píše:
Hele, já jen nechápu jak to dítě mohlo být špinavéJá malou koupu ob den (na doporučení doktorky kvůli AE) a špinavá teda není. A myslím, že kdybych ji nevykoupala týden, tak by špinavá nebyla. Jako s tím, že ji umyju ruce a obličej když se zprasí. Takže podle mě dítě nemůže být za normálního provozu špinavé tak, že z jednoho nevykoupání si toho všimne doktor
Nebo mám nějaké samočistící dítě?
Asi máš. Můj kluk je špinavý, i když ho koupu denně
Mám prostě samozaprasovací se dítě ![]()
Mmch koukám, kam se diskuze zvrhla
To, že se ASI bojí toho ex jsem psala já tak před 20 stranama a brala jsem to jako nepodloženou spekulaci. Mrzí mne, že to některé špatně pochopily a udělaly z toho kovbojku
![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat