Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já můžu napsat za sebe že jsem pochopila že s malým kašpárkem se dá hrát bohužel jen to divadlo. Pak taky to chce dýl než pět minut. A opravdu dobrý sex jsem zažila az po porodu.
@Anonymní píše:
Hele , ja asi nejsem ten od koho hledas rady, protoze vaginalni orgasmus mam od prvniho sexu, ale presto ti chci napsat, ze muj nazor je, ze to neni tim, ze by sis to delala sama klitorialne. Ja si to delam sama pres klitoris od detstvi a presto nemam problem s vaginalnim orgasmem. Dovolim si takovy svuj maly nazor na tuhle problematiku, ja si myslim, ze je to dane intimitou mezi partnery a tim, jak moc se zenske dokaze chlapovi odevzdat a uvolnit se pri sexu. Proste muj nazor je, ze je to v psychice. Sama pises, ze si to pred partnerem neudelas ani sama, hele my, kdyz nemame energii na normalni sex, tak si to klidne udelame vedle sebe sami, jen se u toho hladime. ja bych proste ten problem hledala v tomhle.
Klidně mě označte za úchyla. Občas si tu procházím diskuse, abych trošku pochopil, jak ženský uvažují (neřešte, že to nelze zobecňovat apod.). Pročítám si příspěvky v této diskusi s otevřenou pusou - myslím, že se mi o tom bude zdát.
@Anonymní píše:
Klidně mě označte za úchyla. Občas si tu procházím diskuse, abych trošku pochopil, jak ženský uvažují (neřešte, že to nelze zobecňovat apod.). Pročítám si příspěvky v této diskusi s otevřenou pusou - myslím, že se mi o tom bude zdát.
Tenhle svět není pro změkčilce!
![]()
@Anonymní píše:
@Mausche píše:
Dobry vecer,Hledam povzbuzeni, rady a nazory.
Jako mnoho zen me trapi neschopnost dosahnout vaginalniho orgasmu - pokud vubec neco takoveho existuje (klitoralni a vaginalni jsou pry spise jen ruzne druhy stimulace, v orgasmu jako takovem rozdil pry ani moc neni). Hodne jsem o tom uz nacetla.. a myslim, ze pomoct mi uz muze jen jedno. A prave me zajima, jak to vidite vy.
Kontext: S pritelem jsme spolu pres 3 roky, za tu dobu jsem s nim ani jednou nedosahla orgasmu - tedy zadneho. Nic na nej nehraju, vi o tom. Nikdy s nikym se mi to nepostestilo, sexualni partners jsem mela 4. Pritel vi, ze i tak mam sex rada - mam rada to telesne spojeni, ten tlak dole a pocit, ze on se mnou orgasmu dosahne.
![]()
Sama si to udelat taky umim, klitoralni orgasmus zvladam nekdy i do 30 vterin. To pritel taky vi, teda to, ze to sama dokazu, ne tu rychlost. A mel z toho uprimne radost, kdyz jsem se mu sverila. Jednou jsem se dokonce vyhecovala, ze mu to predvedu. No.. snazila jsem se nekolik desitek minut, ale proste nic. Proste me jeho pritomnost rusila. No vzdali jsme to..
Kdyz me dole rozmazluje rukou on, je to super a opravdu se u toho uvolnim. Je to jako krasna masaz. Ale nic vic. Kdyz se pta, jestli ma vic nebo min, kde a jak, tak me to ale vzdycky tak preladi.. hlavne mu ani neumim odpovedet. Kdyz si to delam sama, tak nejedu nejak vedome, spise jsem mimo cas a prostor a nepremyslim nad tim, co zrovna kde delam. To bych asi taky nikdy nedosahla niceho. Jo vim, ze krouzim kolem 11h v ruznem tempu a s ruznym tlakem.. ale kdyz to takto zkousi pritel, je mi to spis protivne. Nechapu to, ale je to tak. Od nej se mi libi spise hlazeni, prejizdeni atd.
Zkousela jsem ruzne veci. Nejdriv byl i ten problem, ze jsem zrejme byla fixovana na svou ruku. Naucila jsem se si to tedy delat sprchou a Satisfyerem, ale vzdy pres klitoris. Mam taky venusiny kulicky, ty nosim rada, ale stimuluji me asi 2 minuty po zasunu, pak je skoro necitim, az zase pri vyndani.
Co jsem cetla zkusenosti od ostatnich, pry by mohlo pomoci vynechat klitoralni stimulaci na nejakou dobu. To je ted moje posledni nadeje. Jenze zatim jsem to jaksi nikdy nevydrzela dele nez 4 dny. Proste jsem pak cela prezhavena, a kdyz mame s pritelem sex, kdy ja se u toho neudelam a pak si ani nepomuzu sama, tak mi to leze na mozek. Ale chci to zkusit znova - ode dneska aspon 10 dni. I proto ta diskuze..
Takze pro ty, kterym se orgasmus samotnou vaginalni stimulaci dari a kteri to kdysi meli jako ja: Jak na to? Jak se pri tom „preucovani nezblaznit“? Nebo to beru za spatny konec?
Pro ty, kdo to maji podobne, jak to resite?
Dekuji za precteni..
Feminismus tvrdí, že jde jen o vnitřní a vnější část klitorisu. Ale není to pravda.
Například vědci jako Stuart Brody nebo Komisaruk objevili rozdíly v orgasmech:
Odkazy:
Komisaruk a cervikální orgasmus bez klitorisu třeba tady:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15451368/
Brody:
„Vzhledem k výše uvedeným mezikulturním empirickým zjištěním, že menší konzistence vaginálního orgasmu (nebo že nikdy neměla vaginální orgasmus) je spojena s menší spokojeností s vlastním duševním zdravím (stejně jako s menší spokojeností s intimními vztahy a sexuálním životem s více aspekty horší spokojenosti ve vztahu, s horším psychickým soustředěním na vaginální pocity během PVI a s úzkostnější vazbou), je důležitou otázkou, zda je horší psychické fungování charakteristické pro ženy, které mají menší konzistenci vaginálního orgasmu, i když mají klitoridálně vyvolaný orgasmus. Takové zjištění by bylo pravděpodobně prvním empirickým testem jednoho z aspektů Freudovy teorie (Freud), podle níž ženy se zralostí přenášejí důležitost a citlivost z klitorisu na vaginu. Jedna dřívější československá studie zjistila, že ženy s diagnózou neurotické poruchy měly menší pravděpodobnost orgasmu vyvolaného PVI (ve srovnání se ženami bez neurotických poruch), ale nelišily se ve schopnosti dosáhnout orgasmu z přímé stimulace klitorisu (Kratochvíl, 1993). Studie na obecné populaci, která by dávala do souvislosti míru psychické zralosti se schopností dosáhnout vaginálního orgasmu (na rozdíl od orgasmu pouze klitoridálního), však dosud chyběla. Ve svém článku "Vaginální orgasmus je spojen s menším používáním nezralých psychologických obranných mechanismů“ (Brody & Costa, 2008) uvádím souvislost mezi frekvencí různých sexuálních chování portugalských žen v uplynulém měsíci a odpovídající mírou orgasmu a jejich skóre v dotazníku Defense Style Questionnaire (DSQ-40), který je validovaným měřítkem různých nezralých, neurotických a zralých obranných mechanismů. Nezralé obranné mechanismy jsou takto označovány proto, že jsou jednak spojeny s různými formami psychopatologie, jednak jsou některé z nich normální pro některé malé děti (Bond, 2004). Moje studie zjistila, že vaginální orgasmus byl spojen s menším celkovým používáním nezralých obranných mechanismů, stejně jako s menším používáním složek nezralých obranných mechanismů somatizace, disociace, vytěsnění, autistické fantazie, devalvace a izolace afektů. Orgasmus vyvolaný přímou stimulací klitorisu (včetně klitorální masturbace během PVI) nebyl spojen s menším používáním nezralých obranných mechanismů, ale byl spojen s větším používáním některých nezralých obranných mechanismů. Multivariační analýza navíc odhalila, že častější masturbace a menší konzistence vaginálního orgasmu nezávisle statisticky přispěly k predikci skóre nezralých obran. Ženy, které neměly vaginální orgasmus, měly skóre nezralých obranných mechanismů srovnatelné se skóre žen s diagnózami deprese, sociální úzkostné poruchy, panické poruchy a obsedantně-kompulzivní poruchy (uváděnými v jiných studiích)."
„Given the aforementioned cross-cultural empirical findings that lesser vaginal orgasm consistency (or never having had a vaginal orgasm) is associated with less satisfaction with one’s own mental health (as well as less satisfaction with intimate relationships and with sexual lifewith multiple aspects of poorer relationship satisfaction, with poorer mental focus on vaginal sensations during PVI, and with more anxious attachment, an important question is whether poorer psychological functioning is characteristic of women who have lesser vaginal orgasm consistency, even if they have clitorally-induced orgasm. Such a finding would be probably the first empirical test of one aspect of the Freudian theory (Freud) that with maturity, females transfer importance and sensitivity from the clitoris to the vagina. One earlier Czechoslovak study found that women diagnosed with neurotic disorders were less likely to have orgasms produced by PVI (compared to women without neurotic disorders), but they did not differ in their ability to have orgasms from direct clitoral stimulation (Kratochvil, 1993). However, a general population study linking measures of psychological maturity to ability to have vaginal orgasm (as opposed to only clitoral orgasm) had been lacking. In my paper “Vaginal orgasm is associated with less use of immature psychological defense mechanisms” (Brody & Costa, 2008), I report on the association between Portuguese women’s past month frequency of different sexual behaviors and corresponding orgasm rates, and their scores on the Defense Style Questionnaire (DSQ-40), a validated measure of various immature, neurotic, and mature defense mechanisms. The immature defense mechanisms are termed such because they are both associated with various forms of psychopathology, as well as some of them being normal for some small children (Bond, 2004). My study found that vaginal orgasm was associated with less overall use of immature defense mechanisms, as well as with less use of the component immature defenses of somatization, dissociation, displacement, autistic fantasy, devaluation, and isolation of affect. Orgasm induced by direct clitoral stimulation (including clitoral masturbation during PVI) was not associated with less use of immature defenses, but was associated with more use of some immature defenses. In addition, multivariate analysis revealed that more frequent masturbation and less vaginal orgasm consistency made independent statistical contributions to the prediction of immature defenses scores. Women who had not had vaginal orgasm had immature defense mechanism scores comparable to those of women with diagnoses of depression, social anxiety disorder, panic disorder, and obsessive-compulsive disorder (reported in other studies). I also found that the observed associations were not confounded by either social desirability responding or self-reported relationship quality“
Akademie věd České republiky Teze disertační práce k získání vědeckého titulu „doktor věd“ ve skupině věd: Sociální a humanitní vědy Psychological and psychophysiological differences between different sexual behaviors Psychologické a fyziologické rozdíly u různých forem sexuálního chování Komise pro obhajoby doktorských disertací v oboru: Psychologie Professor Dr. Stuart Brody
https://www.avcr.cz/…e/brody-teze. pdf
Je to vědecky podloženo, ale není to dneska „korektní“ a věřím, že brzy je propustí či vytlačí ze školství a univerzit jako Jordana Petersona a další a bude se „objevovat“ už jen to „potřebné“ pro dnešní vládnoucí ideologii, hlavně když tato ideologie zasáhne i do přírodních věd jako za Lysenka kdysi, tentokrát ne pro marxismus, ale pro neomarxismus (genderismus, feminismus, multikulti, všechny rasy stejně inteligentní v průměru a další lži a ideová dogmata dnešního západního světa…)
Tak si vzpomínám na Kryla:
„… Že je věda vznešená,
nezná kompromisy.
Dal jelenům do sena
Lysenkovy spisy.
Vysoká se nažrala
předepsané dávky.
Velká změna nastala,
ale chyba lávky…“
Výzkum dobrý, ale spíš by to chtělo něco trochu praxe. ![]()
@M_Vladim píše:
Tak si vzpomínám na Kryla:
„… Že je věda vznešená,
nezná kompromisy.
Dal jelenům do sena
Lysenkovy spisy.
Vysoká se nažrala
předepsané dávky.
Velká změna nastala,
ale chyba lávky…“
Výzkum dobrý, ale spíš by to chtělo něco trochu praxe.
Experiment se ženama co maj porušenou míchu a nejde jim z klitorisu žádný signál do mozku a přesto díky stimulaci vagíny mají orgasmus a ještě jí skenují mozek, to je praxe ![]()
U několika přítelkyň se mi podařilo správným drážděním uvnitř způsobit vaginální orgasmus. Všechny říkaly, že se jim to moc líbilo a že s předchozími partnery nic takového nezažily. Možná kecaly, kdo ví. Ale po nějakém čase téměř všechny preferovaly dráždění poštěváčku s tím, že dráždění prsty uvnitř je pro ně příliš intenzivní. Setkali jste se někdy s takovou reakcí?