Pondělní stávka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2436
10.6.11 14:17

Mě by zajímalo jestli to zablokování silnic je vůbec v mezích zákona. Jako chápu, že když stávkují tak prostě řidiči nerozjedou busy atd. ale zablokovat silnice a ochromit tím fungování vlastně úplně všeho, to je přece jiná věc, jak to jako souvisí s nima? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
10.6.11 14:20

Myslim, ze stavka a nemoznost se dostat do prace je pro zamestnanece neplacenym volnem… ale presne netusim…aspon v to doufam, protoze ja zadnou dovcu navic nemam a do prace pesky pres pul Prahy fakt nedojdu… nehlede na to, ze az bych tam konecne dosla, mohla bych zas jit rovnou zpatky, abych stihla vyzvednout deti ve skolce a jeslich…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69015
10.6.11 14:22

Hm, tak to abych si teda radši tu dovču vzala, než abych byla den doma zadarmo jen proto, že se naši řidiči dobytčáků rozhodli stávkovat :think: No, v mých očích si teda tímto popularitu nezvýší, škemrám u šéfa, abych mohla dělat ten den z domova :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
10.6.11 14:23
mroe píše:
Myslim, ze stavka a nemoznost se dostat do prace je pro zamestnanece neplacenym volnem…

Asi ne…všem koho znám, bylo zaměstnavatelem řečeno, že se buď musí nějak dopravit nebo si vzít dovolenou nebo si to napracovat jindy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
10.6.11 14:24

Já musím do školy na zkoušku - máme poslední termín :-( a tuším, že profesorka nebude ochotna kvůli stávce vypsat nový :cert: :cert: :cert:
Mám cestu přes celou Prahu, což pěšky asi fakt nedám :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69015
10.6.11 14:28

Otázka je, jestli profesorka třeba taky nebydlí na opačným konci Prahy :-) Šéf se nabídl, že pro mě dojede, no to jsem zvědavá :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353

Den stávky je ze zákona nárok na den nehrazeného volna. Je to zábrana ne ze strany zaměstnavatele.
Takže si můžete ušetřit den dovolené, ale zase budete doma zadarmo…

Nejvíc mě naštvali obdboráři letákem „stávkujeme i za vás“…to považuji za vrchol všeho.
Jakým právem si to tam dali, když většina lidí s tím ani nesouhlasí s tou jejich stávkou…

Líto mi je těch, co třeba potřebujou jet v pondělí někam k doktorovi, třeba i na ten termín čekali pár měsíců a teď se tam nedostanou.....

Je mi z odborářů na :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330

No, ja bohuzel pracuju jen v pondeli… takze pro me to znamena, jako by stavkovali cely tyden, prijdu o ctvrtinu platu(nebo tyden dovolene) :poblion: a zrovna mame v praci personalni krizi, kdy pocitame kazdou ruku… doufam, ze nekdo z demonstrantu nedostane koliku nebo dlazebni kostkou do bricha a nebude muset vyhledat osetreni… aby tam nekdo byl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renca127
10.6.11 14:34

holky omlouvam se za blbou otazku,to bude jen v Praze?
U nas v Ov uz byla tak snad ji nezopakujou.

• Citovat
  • Upravit
21353
10.6.11 14:36

Stávka v regionech
Praha a Středočeský kraj - Do práce a školy nejezděte, vyzval primátor Pražany

Plzeňský kraj: ČSAD se k pondělní stávce nepřipojí, nad MHD visí otazník

Karlovarský kraj - kromě železnice spoje zřejmě pojedou, rozhodnuto ještě není

Ústecký kraj: Trolejbusy v Ústí pojedou, o stávce zatím nerozhodli v Chomutově

Liberecký kraj - v Liberci a Jablonci se dosud jedná

Královéhradecký kraj - stávka mimo železnici je nepravděpodobná

Pardubický kraj: Pardubice se při stávce mohou stát skladištěm vlaků i cestujících

Vysočina: My pojedeme, vzkázala Vysočina stávkujícím řidičům v zemi

Jihočeský kraj - zatím se neví

Moravskoslezský kraj - zatím se neví

Olomoucký kraj - zatím se neví

Zlínský kraj: Mezi Zlínem a Otrokovicemi se v pondělí zastaví autobusy i trolejbusy

Jihomoravský kraj - zatím se neví

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69015
10.6.11 14:37

Za mě tedy nikdo nestávkuje :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
10.6.11 14:38

Za mě taky ne :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
10.6.11 14:39

Prý drtivá část veřejnosti s nimi souhlasí, píší v článku. To teda nevim :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69015
10.6.11 14:40

Tak to teda nevím, ve který hospodě tu drtivou část posbírali :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
10.6.11 14:59

Co tomu rikam ? Nic, takhle se stavkuje v cele Evrope, tak co bych tomu jako mela rikat, jenze jinde lide stoji pri sobe, takze to ma i vysledky, v CR to zase bude jenom trapny, neverim, ze to bude mit velky rozsah

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová