Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mě by zajímalo jestli to zablokování silnic je vůbec v mezích zákona. Jako chápu, že když stávkují tak prostě řidiči nerozjedou busy atd. ale zablokovat silnice a ochromit tím fungování vlastně úplně všeho, to je přece jiná věc, jak to jako souvisí s nima? ![]()
Myslim, ze stavka a nemoznost se dostat do prace je pro zamestnanece neplacenym volnem… ale presne netusim…aspon v to doufam, protoze ja zadnou dovcu navic nemam a do prace pesky pres pul Prahy fakt nedojdu… nehlede na to, ze az bych tam konecne dosla, mohla bych zas jit rovnou zpatky, abych stihla vyzvednout deti ve skolce a jeslich…
Hm, tak to abych si teda radši tu dovču vzala, než abych byla den doma zadarmo jen proto, že se naši řidiči dobytčáků rozhodli stávkovat
No, v mých očích si teda tímto popularitu nezvýší, škemrám u šéfa, abych mohla dělat ten den z domova ![]()
mroe píše:
Myslim, ze stavka a nemoznost se dostat do prace je pro zamestnanece neplacenym volnem…
Asi ne…všem koho znám, bylo zaměstnavatelem řečeno, že se buď musí nějak dopravit nebo si vzít dovolenou nebo si to napracovat jindy.
Já musím do školy na zkoušku - máme poslední termín
a tuším, že profesorka nebude ochotna kvůli stávce vypsat nový
![]()
Mám cestu přes celou Prahu, což pěšky asi fakt nedám
![]()
Otázka je, jestli profesorka třeba taky nebydlí na opačným konci Prahy
Šéf se nabídl, že pro mě dojede, no to jsem zvědavá ![]()
Den stávky je ze zákona nárok na den nehrazeného volna. Je to zábrana ne ze strany zaměstnavatele.
Takže si můžete ušetřit den dovolené, ale zase budete doma zadarmo…
Nejvíc mě naštvali obdboráři letákem „stávkujeme i za vás“…to považuji za vrchol všeho.
Jakým právem si to tam dali, když většina lidí s tím ani nesouhlasí s tou jejich stávkou…
Líto mi je těch, co třeba potřebujou jet v pondělí někam k doktorovi, třeba i na ten termín čekali pár měsíců a teď se tam nedostanou.....
Je mi z odborářů na ![]()
No, ja bohuzel pracuju jen v pondeli… takze pro me to znamena, jako by stavkovali cely tyden, prijdu o ctvrtinu platu(nebo tyden dovolene)
a zrovna mame v praci personalni krizi, kdy pocitame kazdou ruku… doufam, ze nekdo z demonstrantu nedostane koliku nebo dlazebni kostkou do bricha a nebude muset vyhledat osetreni… aby tam nekdo byl…
holky omlouvam se za blbou otazku,to bude jen v Praze?
U nas v Ov uz byla tak snad ji nezopakujou.
Stávka v regionech
Praha a Středočeský kraj - Do práce a školy nejezděte, vyzval primátor Pražany
Plzeňský kraj: ČSAD se k pondělní stávce nepřipojí, nad MHD visí otazník
Karlovarský kraj - kromě železnice spoje zřejmě pojedou, rozhodnuto ještě není
Ústecký kraj: Trolejbusy v Ústí pojedou, o stávce zatím nerozhodli v Chomutově
Liberecký kraj - v Liberci a Jablonci se dosud jedná
Královéhradecký kraj - stávka mimo železnici je nepravděpodobná
Pardubický kraj: Pardubice se při stávce mohou stát skladištěm vlaků i cestujících
Vysočina: My pojedeme, vzkázala Vysočina stávkujícím řidičům v zemi
Jihočeský kraj - zatím se neví
Moravskoslezský kraj - zatím se neví
Olomoucký kraj - zatím se neví
Zlínský kraj: Mezi Zlínem a Otrokovicemi se v pondělí zastaví autobusy i trolejbusy
Jihomoravský kraj - zatím se neví
Prý drtivá část veřejnosti s nimi souhlasí, píší v článku. To teda nevim ![]()
Tak to teda nevím, ve který hospodě tu drtivou část posbírali ![]()
Co tomu rikam ? Nic, takhle se stavkuje v cele Evrope, tak co bych tomu jako mela rikat, jenze jinde lide stoji pri sobe, takze to ma i vysledky, v CR to zase bude jenom trapny, neverim, ze to bude mit velky rozsah