Pondělní stávka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
10.6.11 15:44

valkil: je to o tom, jestli se o takové práci dozvíš. Taky můžeš dělat ve zpracování tlustých plechů (de facto jsou to válcovny…) za osm a půl čistého měsíčně…
Ale právě proto, že jsem za první půlrok loňského roku rozeslal víc jak 400 životopisů a prošel desítky pohovorů, vyzpovídal spoustu známých a prolezl spoustu odborných časopisů, tak jsem si trh práce na Brněnsku trochu zmapoval.
Ale chápu, že ne každý je k takovým informacím důvěřivý… A je to každého právo, směřovat svůj život tam, kde se neuživí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
10.6.11 15:47

My máme v práci domluvený home office.

No mě ty odboráři už dost štvou. Vadí mi, že se staví do role hrdinů, kteří mluví za celou společnost. Ale pochybuju, že by s jejich jednáním celá společnost symtatizovala. Já teda mezi ty jedince nepatřím.

A teda nikde jsem nečetla nic o tom, že by odboráři jednali s vládou na nějaké normální úrovni a až po neúspěchu jednání volili stávku. Přijde mi, že se fakt chovají jak sloni v porcelánu. Svým stylem vystupování ničemu nepomůžou, spíš spoustu lidí naštvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
10.6.11 15:48

Napsala jsem krásný příspěvek, ale spadlo mi to, tak aspoň odkaz http://dialog.ihned.cz/…veho-predaka (to jsem já nepsala :-D )

• Citovat
  • Upravit
18305
10.6.11 15:49
lemaz píše:
Jura007 píše:
Bambo, už jsem ti několikrát psal, že v Brně je hafo práce i pro důchodce - za osmnáct tisíc čistého a se základním vzděláním.
Juro, dobře, možná je, ale třeba v tom odvětví, kde pracuješ ty. Nedokážu si představit, že bych měla dělat rukama (ne, že bych nechtěla, ale mám je volšový. Prostě musím alespoň z půlky makat hlavou).

Leni - a víš co je paradox? Že já si o té práci za osmnáct čistého můžu nechat zdát - pan majitel totiž nebere do práce středoškoláky, pouze vyučené nebo se základním vzděláním. Nám se prý nechce dělat a podrývali bychom mu morálku nápadama na stávky… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
10.6.11 15:51
jenny.fields píše:
Mufina píše:
Princess píše:
Sanitky snad projet nechaj ne?
To předpokládám. Já jsem myslela až budou ty obr kolony jak se budou lidi snažit dostat do práce autama.
Já myslím, že když si to lidi přečtou, tak do práce prostě autem nepojedou, páč to nemá význam. :nevim:
U manžela v práci už mají na pondělí dohodnutý home office, pokud bude stávka.

No, já právě myslím, že jich i tak dost pojede, protože třeba nemají dovolenou a musí práci vykonávat na určitém místě. Třeba vybalovač zboží v Tescu si těžko dá home office - jako vybalovat může i doma, ale bude to k ničemu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
aleachimka
10.6.11 15:51

Nemá cenu se nad tím pohoršovat. Jsou prostě lidé, kteří nebudou nic dělat a stejně budou naříkat nad nepřízní osudu. Je to k :poblion: , ale je to tak!

Jura007 píše:
valkil: je to o tom, jestli se o takové práci dozvíš. Taky můžeš dělat ve zpracování tlustých plechů (de facto jsou to válcovny…) za osm a půl čistého měsíčně…
Ale právě proto, že jsem za první půlrok loňského roku rozeslal víc jak 400 životopisů a prošel desítky pohovorů, vyzpovídal spoustu známých a prolezl spoustu odborných časopisů, tak jsem si trh práce na Brněnsku trochu zmapoval.
Ale chápu, že ne každý je k takovým informacím důvěřivý… A je to každého právo, směřovat svůj život tam, kde se neuživí.
  • Citovat
  • Upravit
18305
10.6.11 15:56
aleachimka píše:
Napsala jsem krásný příspěvek, ale spadlo mi to, tak aspoň odkaz http://dialog.ihned.cz/…veho-predaka (to jsem já nepsala :-D )

Moc pěkný článeček… Jako kdybych slyšel svého tatínka, ten to teda v odborech tak vysoko nedotáhl. Žije v domě s pečovatelskou službou, nadává jak tento stát bere pracující lidi u huby a nějak ho netrápí, že já se na cestě do důchodu nejspíš udřu… (Jen tak na okraj: otec zdědil po babičce 480 000 v hotovosti, ale podle všeho je už asi stihl naházet do automatů. Takže asi tak s odborovýma předákama… :cry: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
10.6.11 15:56

Tak to jsem se pobavila :-)

aleachimka píše:
Napsala jsem krásný příspěvek, ale spadlo mi to, tak aspoň odkaz http://dialog.ihned.cz/…veho-predaka (to jsem já nepsala :-D )
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
10.6.11 16:07

Odboráře bych hnala karabáčem. Nejsem fanouškem Nečasovi vlády, nebyla jsem ani Fisherovi, ani vlád ČSSD,..... je to všechno stejná pakáž :pocitac: :pocitac: . Ale to jak se odborový předáci chvástají, že nepustí do práce nikoho, čímž těm obyčejným lidem způsobí akorád problémy v zaměstnání, firmám, které s jejich sebezviditelněním nemají nic společného, způsobí škody,… a ještě se zaříkávají tím, že stávkují za nás, to mě fakt nepříjde normální :zed: :zed: :zed: Když jsem slyšela toho blba z železničních odborů, jak se chválí, že znemožní jezdit i soukromím dopravcům..... kdybych měla vrtulník, tak mi ho snad sestřelí, aby se mohl pochlubit, že do práce se v Praze nedostane nikdo ani vzdušným prostorem :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
4823
10.6.11 16:08

Tak to je teda vyborny. Ted jsem si precetla, co, kde a jak se bude stavkovat. Ze se nedostanete pres Prahu :lol: Ale manzel dojizdi vlakem do Prahy a pochybuju, ze by tech 130km dal na kole :zed: :lol:
No, uvidime s cim prijede dneska dom, treba bude sef rozumny, ale spis to vidim tak, ze pojede uz v nedeli a u nekoho prespi - nejlip asi rovnou v praci, aby nemel problem se tam v pondeli dostat :think: A nejspis se teda dom vrati az v utery, fakt super :zed:
Home office asi nedostane, bo maji v pondeli a ve stredu terminy na odevzdani projektu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
10.6.11 16:11

Juro,nic proti tvým nabídkám na práci,ale jen tak pro zajímavost,manžel je v důchodu a já pár let před ním a k mé smůle se zdravotním omezením.Na stáří jsme si pořídili domek v klidné vesničce a opravdu se stěhovat nehodláme.Promiň,ale nevěřím,že v Brně čekají s otevřenou náručí na kripla před důchodem.Jinak my si poradíme,ale štve mě,že až konečně budu mět důchodový věk,tak mi důchod krouhnou.Není to jen o důchodech,ale o budoucnosti těch mladých.Bo už víc jak před 20ti lety nám byl slybován dnes slušný plat a důstojný život.Opak je pravdou,co šlo rozkrást se rozkradlo a když už není co ukrást,bere se těm,co už sami moc nemají.
Apracovat do 70ti?To je nemožné,ale o to těm v Praha jde,aby lidé umírali v práci a nemuseli vyplácet důchody.

• Citovat
  • Upravit
2292
10.6.11 16:13

Jako já teda doufám že policajti nenechají ty odboráře zablokovat silnice,nbych je bejt jema rozehnala vodníma dělama avšim možnym a jak už tady někdo psal pak bych z nich ty náklady vymáhala.Jako by mě teda zajímalo co budou dělat třeba rodičky který někdo veze do porodky,já bych jim tam snad nakopala prdele!!!Já jsem z toho tak nasr… jak si vůbec můžou tohle dovolit -blokovat silnici :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
10.6.11 16:19

Bambo, při mé současné práci mám před sebou 12-13 let života. A to žiju v pronájmu a na děti jsem si ještě „nevydělal“. Důchodu se se vší pravděpodobností nedožiju. O té práci, kterou jsem zmiňoval, si můžu nechat zdát.
Teď se nabízí otázka, kdo je na tom dobře a komu je ouvej - to jen tak na okraj.
Tys tu firmu na rozdíl ode mě ani nenavštívila - a zacvakávat tranzistory do pájených patic (zatlačíš palcem a je hotovo) to bys podle mě zvládla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
10.6.11 16:22

http://byznys.ihned.cz/index.php?…

Pro ty, kteří v pondělí do práce musejí

• Citovat
  • Upravit
18305
10.6.11 16:22

Katule - pokud by na ně někdo podal trestní oznámení řekněme v případě ublížení na zdraví, tak to bych na ten soudní proces byl teda fakt zvědavý…
(Myslím to takhle: k někomu je zavolaná sanitka, ta tam kvůli protestu dopraváků nemůže projet, ten pacient buď zemře nebo má kvůli pozdnímu zásahu trvalé následky - a odbory by se hájily tím, že mají přece právo na protest… 8-o )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová