Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
valkil: je to o tom, jestli se o takové práci dozvíš. Taky můžeš dělat ve zpracování tlustých plechů (de facto jsou to válcovny…) za osm a půl čistého měsíčně…
Ale právě proto, že jsem za první půlrok loňského roku rozeslal víc jak 400 životopisů a prošel desítky pohovorů, vyzpovídal spoustu známých a prolezl spoustu odborných časopisů, tak jsem si trh práce na Brněnsku trochu zmapoval.
Ale chápu, že ne každý je k takovým informacím důvěřivý… A je to každého právo, směřovat svůj život tam, kde se neuživí.
My máme v práci domluvený home office.
No mě ty odboráři už dost štvou. Vadí mi, že se staví do role hrdinů, kteří mluví za celou společnost. Ale pochybuju, že by s jejich jednáním celá společnost symtatizovala. Já teda mezi ty jedince nepatřím.
A teda nikde jsem nečetla nic o tom, že by odboráři jednali s vládou na nějaké normální úrovni a až po neúspěchu jednání volili stávku. Přijde mi, že se fakt chovají jak sloni v porcelánu. Svým stylem vystupování ničemu nepomůžou, spíš spoustu lidí naštvou.
Napsala jsem krásný příspěvek, ale spadlo mi to, tak aspoň odkaz http://dialog.ihned.cz/…veho-predaka (to jsem já nepsala
)
lemaz píše:Jura007 píše:Juro, dobře, možná je, ale třeba v tom odvětví, kde pracuješ ty. Nedokážu si představit, že bych měla dělat rukama (ne, že bych nechtěla, ale mám je volšový. Prostě musím alespoň z půlky makat hlavou).
Bambo, už jsem ti několikrát psal, že v Brně je hafo práce i pro důchodce - za osmnáct tisíc čistého a se základním vzděláním.
Leni - a víš co je paradox? Že já si o té práci za osmnáct čistého můžu nechat zdát - pan majitel totiž nebere do práce středoškoláky, pouze vyučené nebo se základním vzděláním. Nám se prý nechce dělat a podrývali bychom mu morálku nápadama na stávky… ![]()
jenny.fields píše:Mufina píše:Já myslím, že když si to lidi přečtou, tak do práce prostě autem nepojedou, páč to nemá význam.Princess píše:To předpokládám. Já jsem myslela až budou ty obr kolony jak se budou lidi snažit dostat do práce autama.
Sanitky snad projet nechaj ne?
U manžela v práci už mají na pondělí dohodnutý home office, pokud bude stávka.
No, já právě myslím, že jich i tak dost pojede, protože třeba nemají dovolenou a musí práci vykonávat na určitém místě. Třeba vybalovač zboží v Tescu si těžko dá home office - jako vybalovat může i doma, ale bude to k ničemu ![]()
Nemá cenu se nad tím pohoršovat. Jsou prostě lidé, kteří nebudou nic dělat a stejně budou naříkat nad nepřízní osudu. Je to k
, ale je to tak!
Jura007 píše:
valkil: je to o tom, jestli se o takové práci dozvíš. Taky můžeš dělat ve zpracování tlustých plechů (de facto jsou to válcovny…) za osm a půl čistého měsíčně…
Ale právě proto, že jsem za první půlrok loňského roku rozeslal víc jak 400 životopisů a prošel desítky pohovorů, vyzpovídal spoustu známých a prolezl spoustu odborných časopisů, tak jsem si trh práce na Brněnsku trochu zmapoval.
Ale chápu, že ne každý je k takovým informacím důvěřivý… A je to každého právo, směřovat svůj život tam, kde se neuživí.
aleachimka píše:
Napsala jsem krásný příspěvek, ale spadlo mi to, tak aspoň odkaz http://dialog.ihned.cz/…veho-predaka (to jsem já nepsala)
Moc pěkný článeček… Jako kdybych slyšel svého tatínka, ten to teda v odborech tak vysoko nedotáhl. Žije v domě s pečovatelskou službou, nadává jak tento stát bere pracující lidi u huby a nějak ho netrápí, že já se na cestě do důchodu nejspíš udřu… (Jen tak na okraj: otec zdědil po babičce 480 000 v hotovosti, ale podle všeho je už asi stihl naházet do automatů. Takže asi tak s odborovýma předákama…
)
Tak to jsem se pobavila ![]()
aleachimka píše:
Napsala jsem krásný příspěvek, ale spadlo mi to, tak aspoň odkaz http://dialog.ihned.cz/…veho-predaka (to jsem já nepsala)
Odboráře bych hnala karabáčem. Nejsem fanouškem Nečasovi vlády, nebyla jsem ani Fisherovi, ani vlád ČSSD,..... je to všechno stejná pakáž
. Ale to jak se odborový předáci chvástají, že nepustí do práce nikoho, čímž těm obyčejným lidem způsobí akorád problémy v zaměstnání, firmám, které s jejich sebezviditelněním nemají nic společného, způsobí škody,… a ještě se zaříkávají tím, že stávkují za nás, to mě fakt nepříjde normální
Když jsem slyšela toho blba z železničních odborů, jak se chválí, že znemožní jezdit i soukromím dopravcům..... kdybych měla vrtulník, tak mi ho snad sestřelí, aby se mohl pochlubit, že do práce se v Praze nedostane nikdo ani vzdušným prostorem
![]()
Tak to je teda vyborny. Ted jsem si precetla, co, kde a jak se bude stavkovat. Ze se nedostanete pres Prahu
Ale manzel dojizdi vlakem do Prahy a pochybuju, ze by tech 130km dal na kole
![]()
No, uvidime s cim prijede dneska dom, treba bude sef rozumny, ale spis to vidim tak, ze pojede uz v nedeli a u nekoho prespi - nejlip asi rovnou v praci, aby nemel problem se tam v pondeli dostat
A nejspis se teda dom vrati az v utery, fakt super ![]()
Home office asi nedostane, bo maji v pondeli a ve stredu terminy na odevzdani projektu ![]()
Juro,nic proti tvým nabídkám na práci,ale jen tak pro zajímavost,manžel je v důchodu a já pár let před ním a k mé smůle se zdravotním omezením.Na stáří jsme si pořídili domek v klidné vesničce a opravdu se stěhovat nehodláme.Promiň,ale nevěřím,že v Brně čekají s otevřenou náručí na kripla před důchodem.Jinak my si poradíme,ale štve mě,že až konečně budu mět důchodový věk,tak mi důchod krouhnou.Není to jen o důchodech,ale o budoucnosti těch mladých.Bo už víc jak před 20ti lety nám byl slybován dnes slušný plat a důstojný život.Opak je pravdou,co šlo rozkrást se rozkradlo a když už není co ukrást,bere se těm,co už sami moc nemají.
Apracovat do 70ti?To je nemožné,ale o to těm v Praha jde,aby lidé umírali v práci a nemuseli vyplácet důchody.
Jako já teda doufám že policajti nenechají ty odboráře zablokovat silnice,nbych je bejt jema rozehnala vodníma dělama avšim možnym a jak už tady někdo psal pak bych z nich ty náklady vymáhala.Jako by mě teda zajímalo co budou dělat třeba rodičky který někdo veze do porodky,já bych jim tam snad nakopala prdele!!!Já jsem z toho tak nasr… jak si vůbec můžou tohle dovolit -blokovat silnici
![]()
Bambo, při mé současné práci mám před sebou 12-13 let života. A to žiju v pronájmu a na děti jsem si ještě „nevydělal“. Důchodu se se vší pravděpodobností nedožiju. O té práci, kterou jsem zmiňoval, si můžu nechat zdát.
Teď se nabízí otázka, kdo je na tom dobře a komu je ouvej - to jen tak na okraj.
Tys tu firmu na rozdíl ode mě ani nenavštívila - a zacvakávat tranzistory do pájených patic (zatlačíš palcem a je hotovo) to bys podle mě zvládla.
http://byznys.ihned.cz/index.php?…
Pro ty, kteří v pondělí do práce musejí
Katule - pokud by na ně někdo podal trestní oznámení řekněme v případě ublížení na zdraví, tak to bych na ten soudní proces byl teda fakt zvědavý…
(Myslím to takhle: k někomu je zavolaná sanitka, ta tam kvůli protestu dopraváků nemůže projet, ten pacient buď zemře nebo má kvůli pozdnímu zásahu trvalé následky - a odbory by se hájily tím, že mají přece právo na protest…
)