Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No to ale nemá nic společnýho s oblastí MHD, ne? Mně to připadá, že pobrali naprosto všecko, co se jim nezamlouvá, a teď proti tomu všemu protestují? Jak se s nima má vyjednávat? Když pokrývají tak širokou oblast od zrušení stravenek (ať si je zruší, mně je to úplně ukradený) přes zdravotní reformu (co maj společnýho autobusáci se zdravotní reformou?) až po důchody?
Prostě se mě dotýká, že „za mé dobro“ hodlá stávkovat někdo, kdo by si měl nejdřív zamést před vlastním prahem. Nebo ve vlastním autobuse.
Ještě pochopím, že stávkovali ti doktoři, stávkovali za své platy a své organizační problémy, tak stávkovali ve svém resortu. Nesouhlasila jsem ani s tím, ale aspoň to bylo „stávkování za sebe“.
Ale tohle je pouze využítí situace, že to bude mít velký dopad na všechno, aby mohli projevit nějaký nesouhlas.
Ať se domluví a jdou si třeba na letnou, ale ať nezneužívají, že když s něčím nesouhlasí a zrovna řídí autobus, tak prostě řídit nebudou. Mě to přijde jako využívání.
Fakt mě to spíš štve a dost nám to komplikuje provoz firmy…kvůli těm debilům se nedostanu do práce, a budu si to muset nadělat, protože mojí práci za mě nikdo neudělá!
Princess píše:
Prý drtivá část veřejnosti s nimi souhlasí, píší v článku. To teda nevim
Nevím jak ostatní lidi, ale mě ta jejich „drtivá část veřejnosti“ rozhodně nedrtí. Řekl bych, že máme přízemnější starosti…
Pokud někde něco zablokujou, tak povolat armádní tahače, odtahovat autobusy a tramvaje ke krajnici (i mimo koleje) a výslednou škodu soudně vymáhat po příslušném odborovém svazu. Ať platí… A důvod? Hrozilo znemožnění funkce integrovaného záchranného systému.
A jinak myslím, že případný konflikt se zaměstnavatelem (kvůli stávce dopraváků) se dá uhrát na zásah vyšší moci. Teda v české právní praxi na 90 procent určitě… ![]()
Mimochodem, z pondělka na úterý mám noční, tak asi vyrazím z domu tak ve tři odpoledne… ![]()
Nečetla jsem všechno,ale nechápu to rozhořčení.Já odborům tleskám,bo co je moc,to je moc.Copak nechápete,že onen slavný balíček opatření nás zcela ožebračí?Že se nedožijete důchodu,že nebudete mít na poplatky u lékaře,dětem na školu?
Představte si,že by začali brát vám,matkám.Po porodném mateřský přízpěvek…Představte si,že máte rodiče v důchodu,ale ten je tak malý,že stěží z nšj zaplatí nájem.Budete je živit?Máte z čeho?Představte simže v 50ti přijdete o práci,myslíte si,že vás ještě někdo zaměstná?
Stávka je nutná a stávka je od toho,aby ohrozila běžný chod státu.Lékaři nakonec také dosáhli svého.Dokud budeme mlčet a jen nadávat v hospodách u piva,nic se nezmění.
bamba píše:
Nečetla jsem všechno,ale nechápu to rozhořčení.Já odborům tleskám,bo co je moc,to je moc.Copak nechápete,že onen slavný balíček opatření nás zcela ožebračí?Že se nedožijete důchodu,že nebudete mít na poplatky u lékaře,dětem na školu?
Představte si,že by začali brát vám,matkám.Po porodném mateřský přízpěvek…Představte si,že máte rodiče v důchodu,ale ten je tak malý,že stěží z nšj zaplatí nájem.Budete je živit?Máte z čeho?Představte simže v 50ti přijdete o práci,myslíte si,že vás ještě někdo zaměstná?
Stávka je nutná a stávka je od toho,aby ohrozila běžný chod státu.Lékaři nakonec také dosáhli svého.Dokud budeme mlčet a jen nadávat v hospodách u piva,nic se nezmění.
Jura007 píše:
Mimochodem, z pondělka na úterý mám noční, tak asi vyrazím z domu tak ve tři odpoledne…
Tak u nás se kvůli tomu prohazovaly směny, aby mimobrněnský mohli do práce. Takže místo dne volna valím v neděli na noční a v pondělí pro jistotu také. Chápu, že je potřeba něco dělat, ale začala bych s tím, že bych ty kravaťáky chytla za prdel a nestačili by počítat schody. A sebrala bych jim 3/4 platu, neb co to oni dělají zvládne kde kdo. Spát, nadávat popřípadě se vůbec nedostavit - to by si u soukromníka zkusili jednou a už by valili. Fakt bych jim nejraději nakopala prdel. Nicméně stávka nic nezmůže. Jen ublíží obyčejným lidem.
Mufina píše:Princess píše:To předpokládám. Já jsem myslela až budou ty obr kolony jak se budou lidi snažit dostat do práce autama.
Sanitky snad projet nechaj ne?
Já myslím, že když si to lidi přečtou, tak do práce prostě autem nepojedou, páč to nemá význam. ![]()
U manžela v práci už mají na pondělí dohodnutý home office, pokud bude stávka.
Bambo, už jsem ti několikrát psal, že v Brně je hafo práce i pro důchodce - za osmnáct tisíc čistého a se základním vzděláním. Pokud ty se nechceš odlepit ze své vesničky, je to tvoje volba. Já jsem taky musel rezignovat na krásný vesnický život, protože to tam pro mě nebylo k uživení - místo toho vegetuju v brněnské králíkárně…
Mohli jste s manželem vydělávat přes třicet čistého. Že žijete tak jak žijete, je vaše volba.
Něco podobného zažívám se svým bývalým kolegou a vypadá to, že přes veškerou moji snahu poradit a pomoct on asi přijde o rodinu i střechu nad hlavou. Holt každý svého štěstí strůjcem… ![]()
bamba píše:
VeKo píše:
NO jen nevím jestli stávkováním se někde objeví peníze…![]()
![]()
Pokud nemáš zrovna na mysli konta našich zákonodárců, tak nee. Kde nic není, ani smrt nebere. A ti páni už rozkradli vše, co se dalo. teď jsou na řadě úplatky. Co to bude za rok, těžko říct.
Ale zase na jejich obranu - kdybych se dostala někdy do politiky (jakože to neplánuju ani v nejhorších snech), tak budu krást taky. I když svědomí by mne asi trápilo, ale nechala bych se strhnout davem.
Jura - máš pravdu v některých případech je to dost zapříčiněnou volbou stylu života.....myslím, že mnohdy stačí víc chtít a trošku zariskovat a životní situace se může zlepšit. Tedy aspoň já mám ve svém okolí taky spoustu těch co si stěžují, ale přitom neschou ochotni něco změnit. ![]()
Příspěvek upraven 10.06.11 v 15:43
Jura007 píše:
Bambo, už jsem ti několikrát psal, že v Brně je hafo práce i pro důchodce - za osmnáct tisíc čistého a se základním vzděláním.
Juro, dobře, možná je, ale třeba v tom odvětví, kde pracuješ ty. Nedokážu si představit, že bych měla dělat rukama (ne, že bych nechtěla, ale mám je volšový. Prostě musím alespoň z půlky makat hlavou).