Pondělní stávka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12658
12.6.11 10:39

mmonica ja mam pocit ze ono pokial clovek nezazije , nepochopi,
bola som s odborarmi na protestoch ked sa vdaka vlade stala z mojho rodneho mesta hladova dolina.. ked ludia nemali za co kupovat detom jedlo ..
ja sama som bola este studentka na strednej ale uz vtedy som dokazala pochopit co to je ..
mozno by aleachimka kludne zrazila aj mna , a nepustila zachranku , vobec by ju nezaujimalo preco tam ti ludia su ..
opakujem ze nie som za blokovanie hlavnych tahov v prahe a brne ale zacinam mat pocit ze ludia ktori sa maju dobre sa nedokazu a nechcu pozriet na to ze niekto sa tak nema a ze taky clovek potrebuje pomoc.. pomoc v tom co robit, tu odborari poskytuju .. aby bolo jasne moj otec je predseda OZ v detve , organizoval hromadu strajkov, nie za seba, za ludi .. bez toho by hromada ludi nikdy nedostala svoje peniaze ktore si odpracovali .. aj jeho by rada presla autom ?? chjo je mi z toho smutno .. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
12.6.11 10:41
pata308 píše:
nelisa su aj ludia ktory byvaju dost blizko aby tam mohli dojst peso, takze sluzby sa djau vymenit.. :-)))
a k lekarovi sa mozno dostanes aj po nejakych mensich cestach , nehovoriac o tom ze im to asi aj tak zakazal sud a teda sa to posunie na iny termin ;-))

Vyměnit se dají služby těm, kteří jsou navzájem v hojném počtu zastupitelní, aby v dosahu bydlel dostatečný počet lidí. Pokud stávkovat, tak netřeba tak megalomansky, že zablokují cesty. Ženou to do extrému na úkor jiných. Ale přece má svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého.

K lékaři se bohužel nedostanu (možná ani lékař do své ordinace), Brno bude určitě zablokované hodně a tam, kudy bych jela, tak stopro. Spoléhám tedy na soudní zákaz :pankac: , což zase nadzvedne manžela, který má být následující dny pracovně v Praze. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
12.6.11 10:42

To máš jistě pravdu! Ale podívej se kolik šílenců jezdí po silnicích a sráží auta, protože je brzdí. Myslela jsem to tak, kdyby se něco takového stalo, asi by se divili. A věř, že odborový předáci by si na tom zase jen honili ego. Když minulý rok železničáři jen vyhrožovali stávkou, byla jsem přítomna ve vlaku, kde lidi vyjížděli a slovně napadali průvodčí, kteří možná ani pořádně nevěděli proč.

pata308 píše:
holky ja hovorim ze nesuhlasim s blokovanim cesty pre beznych ludi .. ale so strajkom ako takym po tom co vlada predviedla uz zarucene ano..
vlada sposobila ze vdaka sudnemu zakazu bude stavka o to horsia a tvrdsia :nevim: :nevim:aleachimka k tvojmu nazoru o tom ze by niekomu mohli povolit nervy a odborarov by zrazil sa vyjadrovat nebudem, nestoji mi za to sa rozculovat, ostatne holky co vyjadruju nesuhlas to robia inteligentne , ale hovorit o zrazeni a naslednom neposkytnuti prvej pomoci je podla mna strasne hlupe .. toto by bola uplne obycajna vrazda a ten kto by to urobil by si to odsedel v base.. :roll: :roll: :roll:
  • Citovat
  • Upravit
mmonica
12.6.11 10:43
pata308 píše:
bola som s odborarmi na protestoch ked sa vdaka vlade stala z mojho rodneho mesta hladova dolina.. ked ludia nemali za co kupovat detom jedlo ..
ja sama som bola este studentka na strednej ale uz vtedy som dokazala pochopit co to je ..
mozno by aleachimka kludne zrazila aj mna , a nepustila zachranku , vobec by ju nezaujimalo preco tam ti ludia su ..
opakujem ze nie som za blokovanie hlavnych tahov v prahe a brne ale zacinam mat pocit ze ludia ktori sa maju dobre sa nedokazu a nechcu pozriet na to ze niekto sa tak nema a ze taky clovek potrebuje pomoc.. pomoc v tom co robit, tu odborari poskytuju .. aby bolo jasne moj otec je predseda OZ v detve , organizoval hromadu strajkov, nie za seba, za ludi .. bez toho by hromada ludi nikdy nedostala svoje peniaze ktore si odpracovali .. aj jeho by rada presla autom ?? chjo je mi z toho smutno .. :nevim: :nevim:

jsou dva typy lidi, jedni se maji tak dobre, ze nepochopi a druzi jsou velmi zbabeli, je to bohuzel takova trochu ceska vlastnost a proto se nepridaji, ale take tu zbabelost za zadnou cenu nepriznaji, radeji ocerni ostatni, ja jsem byla vychovana tak, ze i kdybych zila v prepychu, stejne me zajima jak se maji Ti okolo me, v CR n uz neziju, ale je mi moc smutno z toho v cem ziji moji pratele a pripada mi, ze z toho neni cesta ven :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
15319
12.6.11 10:44
pata308 píše:
holky ja hovorim ze nesuhlasim s blokovanim cesty pre beznych ludi ..

Aha, dočítám až teď… :wink: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
12.6.11 10:45

O lůze jsem mluvila v souvislosti s tím, že ti lidé (nemyslím běžné občany), kteří teď křičí, že obrátit se na soud je totalitní praktika, za totality se na soud neobraceli a rovnou lidi mající opačný názor zavírali (mnohdy bez soudu)!

mmonica píše:
aleachimka píše:
Oni mají právo na stávku, a já mám právo pracovat. Oni mi svým právem způsobí škodu a já bych tedy logisky měla mít právo, aby mi tu škodu nahradili? Nebo jejich právo je snad silnější než právo moje?

Pokud jde o to, jak rychle uvolní silnici, tak když zablokují hlavní tahy a zablokují auta, tak jsem zvědavá, kam ty traktory tak rychle odsunou. Hm? Možná by se odboráři měli modlit, aby někdo neztratil nervy a někoho z odborářů nepřejel. Sanitka by se k němu pak nemusela včas dostat a ostatní zaterasení se tvářit, že se tam prostě včas nedostanou.

Jestli s něčím nesouhlasí, měli to vyjádřit ve volbách a ne teď dělat zle lidem, kteří chtějí plnit své povinnosti. Oni ti, co se do práce kvůli téhle lůze nedostanou do práce budou mít docela problémy. Ohrazují se tootalitními praktikami, ale komouši + socani byli ti, co by je za totality za podobnou stávku na několik let poslali do dolů.

pata308 píše:
jenny.fields píše:
„Stávka se s největší pravděpodobností nebude v pondělí konat, ale posune se na jiný termín, bude však o to tvrdší a dramatičtější,“ řekl Právu zdroj z koordinačního výboru stávky.
To jsou vyhrůžky :poblion: :poblion: :poblion:
Na stávku mají právo, ale ne na blokování silnic. Jak navrhoval Jura(?), poslat na ně vojenskou techniku a odtáhnout je z těch silnic :cert: :cert:
Co až bude potřeba, aby projela sanitka nebo hasiči, policie a nebo pojede rodička k porodu? Až se vám, kteří s tím souhlasíte, někde zraní dítě a vy se k němu přes dobytky, co zatarasí silnice nedostanete, až bude někomu v nemocnici umírat blízký a on se k němu nedostane. Z toho je mi fakt na :poblion: :poblion:
neobhajujem to co chceli urobit ale z vlastnej skusenosti ..
ked ide sanitka , hasici alebo ked niekto hlasi ze mu rodi zena v aute tak ho okamzite pustia a stiahnu sa do jedneho pruhu .. zas nerobte z nich vrahov to je trosku moc nie ? :-))
odbori podla mna haja najviac tych ktori by sa sami hajit nemohli, ludia z velkych firiem - strojari, skladnici, ucitelia, zdravotnici ,
to su ludia ktori vdaka platom ani nemozu nejak vyjednavat so zamestnavatelom, nemaju take prilezitsoti zbalit kufre a odist do inej firmy a tak je spravne ye im pomahaju .. to ze ludia na inych miestach nemaju potrebu aby ich odborari hajili je tiez spravne .. ITak asi nebude chvalit odbori , ale oni su na to aby bola rovnovaha, hlavne ked to robia rozumne..
vravim nechcem ich za kazdu cenu hajit, patrim skor do skupiny ktorej odborari skodia, ale mam na to pohlad aj z druhej strany.. tak nebudme tak zaslepeni a hladme na to objektivne, nas obmedzia ale tisicom dalsich pomozu.. a jeden den snad dokazeme vydrzat .. :roll: :roll:
Pro Aleachiminka : nezlob se na me, ale Ty sama jsi pro me moralni Luza, kdyz se takto vyjadrujes o ostatnich , kteri maji jiny nazor nez Ty
  • Citovat
  • Upravit
12658
12.6.11 10:48

aleachimka pozri mozem ti povedat ze na strajkoch si urcite odborovi predaci ego nehonia… :-)) to by bolo hodne zvratene .. oni to nerobia preto ze by sa doma nudili a rozhodli sa sprijemnit si den.. chjo jak to mam vysvetlit?? kym sa na to nepozriete z druhej strany tak to nepochopite..

nelisa sudny zakaz.. no k tomu sa nevyjadrujem pretoze to akym stylom bol doruceny a to ako bol vydany je uplne poburujuce.. k tomu uz sa to na slovensku stalo u strajku zelezniciarov, odborari sa odvolali a ustavny sud uznal ze zakaz nebol v sulade zo zakonom .. ohlasovat sa ma pri kolektivnom vyjednavani tri dni predem , tento ohlaseny byt nemusel .. ale to je jedno .. strajk sa proste posunie a bude o to silnejsi a s o to vacsou podporou ludi ..
moju podporu ziskali prave koli tomu nespravodlivemu zakazu .. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
12.6.11 10:50
Nelisa píše:
pata308 píše:
holky ja hovorim ze nesuhlasim s blokovanim cesty pre beznych ludi ..
Aha, dočítám až teď… :wink: :mavam:

;-) ja by som na ich mieste zablokovala poslancov, ich auta, ich domy .. obmedzila ich natolko ze sa nedostanu ani na nakup potravin :-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
12.6.11 10:51

tak to už je čistá demagogie. Já jsem nikde nepsala, že někoho chci přejíždět autem. Jen o tom, že tímhle spoustu lidí naštvou a může dojít k extrémním reakcím.

Nejsem proti stávce, ani proti vyjadřování názorů, ale jsem za to, aby pak za případné následky taky nesli odpovědnost. Já jezdím z Benešova do Prahy do rizikové poradny, když se něco stane a během stávky porodím nedonošené dítě v autě. Budou se odborový předáci zodpovídat z toho, že D1 zablokovali, protože je naštvala vláda? Asi ne, že? A i kdyby, zdravé dítě je pro mě mnohem důležitější!
pata308 píše:
opakujem ze nie som za blokovanie hlavnych tahov v prahe a brne ale zacinam mat pocit ze ludia ktori sa maju dobre sa nedokazu a nechcu pozriet na to ze niekto sa tak nema a ze taky clovek potrebuje pomoc.. pomoc v tom co robit, tu odborari poskytuju .. aby bolo jasne moj otec je predseda OZ v detve , organizoval hromadu strajkov, nie za seba, za ludi .. bez toho by hromada ludi nikdy nedostala svoje peniaze ktore si odpracovali .. aj jeho by rada presla autom ?? chjo je mi z toho smutno .. :nevim: :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
12658
12.6.11 10:58
aleachimka píše:
tak to už je čistá demagogie. Já jsem nikde nepsala, že někoho chci přejíždět autem. Jen o tom, že tímhle spoustu lidí naštvou a může dojít k extrémním reakcím.Nejsem proti stávce, ani proti vyjadřování názorů, ale jsem za to, aby pak za případné následky taky nesli odpovědnost. Já jezdím z Benešova do Prahy do rizikové poradny, když se něco stane a během stávky porodím nedonošené dítě v autě. Budou se odborový předáci zodpovídat z toho, že D1 zablokovali, protože je naštvala vláda? Asi ne, že? A i kdyby, zdravé dítě je pro mě mnohem důležitější!
pata308 píše:

k tym extremnym reakciam dojst nemoze.. :-)
pretoze to uz je vrazda a premyslat o tom ze by mohol niekto vrazdit je fakt ale mimo ;-)

inak mi chces povedat ze z benesova do prahy nie je mozne sa dostat inou cestou ako cez D1?? :-)))) ide to , aj ked to bude trvat kusok dlhsie ;-) http://mapy.cz/#…{%22toll%22%3A%22free%22%2C%22criterion%22%3A%22fast%22}

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
12.6.11 12:54

To je pravda, ale když zablokují D1, tak to objíždět budou všichni a problém to neřeší.

Nicméně je pěkné, že mě nejdřív nařkneš z úmyslu vryždit a pak nad tím mávneš rukou. Kultura vyjadřování absolutně žádná! Čekala bych alespoň omluvu za to, že jsi mne špatně pochopila.

pata308 píše:
aleachimka píše:
tak to už je čistá demagogie. Já jsem nikde nepsala, že někoho chci přejíždět autem. Jen o tom, že tímhle spoustu lidí naštvou a může dojít k extrémním reakcím.Nejsem proti stávce, ani proti vyjadřování názorů, ale jsem za to, aby pak za případné následky taky nesli odpovědnost. Já jezdím z Benešova do Prahy do rizikové poradny, když se něco stane a během stávky porodím nedonošené dítě v autě. Budou se odborový předáci zodpovídat z toho, že D1 zablokovali, protože je naštvala vláda? Asi ne, že? A i kdyby, zdravé dítě je pro mě mnohem důležitější!
pata308 píše:

k tym extremnym reakciam dojst nemoze.. :-)
pretoze to uz je vrazda a premyslat o tom ze by mohol niekto vrazdit je fakt ale mimo ;-)

inak mi chces povedat ze z benesova do prahy nie je mozne sa dostat inou cestou ako cez D1?? :-)))) ide to , aj ked to bude trvat kusok dlhsie ;-) http://mapy.cz/#…{%22toll%22%3A%22free%22%2C%22criterion%22%3A%22fast%22}
  • Citovat
  • Upravit
12658
12.6.11 13:24

aleachimka „Pokud jde o to, jak rychle uvolní silnici, tak když zablokují hlavní tahy a zablokují auta, tak jsem zvědavá, kam ty traktory tak rychle odsunou. Hm? Možná by se odboráři měli modlit, aby někdo neztratil nervy a někoho z odborářů nepřejel. Sanitka by se k němu pak nemusela včas dostat a ostatní zaterasení se tvářit, že se tam prostě včas nedostanou.“
tymito vetami si podla mna vyjadrila suhlas s takymto jednanim
mam sa ti ospravedlnit za to ze ta napadlo ze by niekto mohol byt vrahom? ze by sa mali odborari modlit aby sa nenasiel nejaky pscyhicky labilny clovek ??
podla mna cloveka by toto nikdy nemalo ani napadnut ..
po takychto slovach nemas pravo sudit kulturu vyjadrovania niekoho ineho ;-))
ale ok ospravedlnim sa ti za to ze som napisala ze by si to urobila ty , ale na mna posobis tak ze by si to minimalne schvalovala a „chapala“ :-(((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
12.6.11 13:26

aleachimka a k tej ceste , ano obchadzka bude viac vytazena ale to neznamena ze sa nedostanes kam potrebujes, len ti to bude dlhsie trvat , takze neohrozia ta len to bude menej pohodlne ..
tym tuto diskusiu koncim a idem robit nieco co ma vacsi zmysel ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
12.6.11 22:27

Tak koukam, ze stavka bude ve ctvrtek… do prace se stejne nedostanu, ale ve ctvrtek nepracuju v nemocnici, takze, kdyz nedorazim, muzu si snad s klidem rict, ze kvuli me nikdo neumrel(kez by si to mohli rict vsichni), snad pacienti na poliklinice, kteri to maji pesky podstatne bliz nez ja, pochopi…

Ale trochu me stve, ze na planovany vylet zrejme neodjede moje dcera, protoze si ucitelky asi nelajsnou,ac jedou mimo Prahu a vlastnim busem, ze budou stat nekde na prijezdu do druheho dne s busem plnym hladovych deti pred blokadou…
Jako chapu, ze stavkovat ano, ale ty blokady, to uz je opravdu trochu prehnane… zajimalo by me, kdyz budu mavat prukazkou lekarske komory a tvrdit, ze jedu k operaci, pusti me vsichni ridici v kolone a nasledne i blokujici?…(protoze je hezke, ze pusti sanitku, ale pokud nemocnice pojede na vikendovy provoze s lidmi z predchozi sluzby a temi, kteri jsou schopni dojit pesky, nebude to asi ani tak zadna vyhra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
13.6.11 00:53
pata308 píše:
jenny.fields píše:
„Stávka se s největší pravděpodobností nebude v pondělí konat, ale posune se na jiný termín, bude však o to tvrdší a dramatičtější,“ řekl Právu zdroj z koordinačního výboru stávky.
To jsou vyhrůžky :poblion: :poblion: :poblion:
Na stávku mají právo, ale ne na blokování silnic. Jak navrhoval Jura(?), poslat na ně vojenskou techniku a odtáhnout je z těch silnic :cert: :cert:
Co až bude potřeba, aby projela sanitka nebo hasiči, policie a nebo pojede rodička k porodu? Až se vám, kteří s tím souhlasíte, někde zraní dítě a vy se k němu přes dobytky, co zatarasí silnice nedostanete, až bude někomu v nemocnici umírat blízký a on se k němu nedostane. Z toho je mi fakt na :poblion: :poblion:
neobhajujem to co chceli urobit ale z vlastnej skusenosti ..
ked ide sanitka , hasici alebo ked niekto hlasi ze mu rodi zena v aute tak ho okamzite pustia a stiahnu sa do jedneho pruhu .. zas nerobte z nich vrahov to je trosku moc nie ? :-))
odbori podla mna haja najviac tych ktori by sa sami hajit nemohli, ludia z velkych firiem - strojari, skladnici, ucitelia, zdravotnici ,
to su ludia ktori vdaka platom ani nemozu nejak vyjednavat so zamestnavatelom, nemaju take prilezitsoti zbalit kufre a odist do inej firmy a tak je spravne ye im pomahaju .. to ze ludia na inych miestach nemaju potrebu aby ich odborari hajili je tiez spravne .. ITak asi nebude chvalit odbori , ale oni su na to aby bola rovnovaha, hlavne ked to robia rozumne..
vravim nechcem ich za kazdu cenu hajit, patrim skor do skupiny ktorej odborari skodia, ale mam na to pohlad aj z druhej strany.. tak nebudme tak zaslepeni a hladme na to objektivne, nas obmedzia ale tisicom dalsich pomozu.. a jeden den snad dokazeme vydrzat .. :roll: :roll:

sami odbořáři řekli, že když se zablokují hlavní tahy nejsou schopni zajistit jejich rychlou průjezdnost v případě nutného průtahu hasičů nebo sanitky, takže teda smolík :oops: za mě šílenost a průšvih :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová