Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
bamba píše:
Apracovat do 70ti?To je nemožné,ale o to těm v Praha jde,aby lidé umírali v práci a nemuseli vyplácet důchody.
Naprosto s tebou souhlasím, ale ty už si s tím hlavu lámat nemusíš - i když ti ještě šedesát nebylo. Tohle už se týká spíš mojí generace a těch mladších.
Jura007 píše:
Bambo, při mé současné práci mám před sebou 12-13 let života. A to žiju v pronájmu a na děti jsem si ještě „nevydělal“. Důchodu se se vší pravděpodobností nedožiju. O té práci, kterou jsem zmiňoval, si můžu nechat zdát.
Teď se nabízí otázka, kdo je na tom dobře a komu je ouvej - to jen tak na okraj.
Tys tu firmu na rozdíl ode mě ani nenavštívila - a zacvakávat tranzistory do pájených patic (zatlačíš palcem a je hotovo) to bys podle mě zvládla.
ja moc Tve prispevky nechapu a uz vubec jejich smysl, vzdyt muzes jit jinam, ne?V Brne je preci plno nabidek
Jura007 píše:
Katule - pokud by na ně někdo podal trestní oznámení řekněme v případě ublížení na zdraví, tak to bych na ten soudní proces byl teda fakt zvědavý…
(Myslím to takhle: k někomu je zavolaná sanitka, ta tam kvůli protestu dopraváků nemůže projet, ten pacient buď zemře nebo má kvůli pozdnímu zásahu trvalé následky - a odbory by se hájily tím, že mají přece právo na protest…)
No to by teda bylo zajímavé,ale každopádně si myslím že odboráři ano mají sice právo na protest ale nemají už právo na to aby blokovaly veřejná místa-to ny se dalo nazvat i jako nedovolené schromáždění..?
Opravdu doufám že proti nim nměkdo zasáhne a nenechá je blokovat silnice,dobře tak at nejezdí MHD a metra-je to sice taky hodně nepříjemné ale jak už bylo psáno stávkovaly by sami za sebe..ale tohle..opět někdo dělá z veřejnosti rukojmí jako to bylo u lékařů
S lékaři to bylo jinak (neschvaluji to), snad mají právo dát výpověď, ne? Stejně jako odboráři mají právo na stávku. Nikdy to není, že při nátlakových akcích je sám za sebe - vždycky je nátlaková akce o tom, že je veřejnost brána za rukojmí. Ale zároveň by za způsobené škody, měli být odpovědní.
katule9 píše:Jura007 píše:No to by teda bylo zajímavé,ale každopádně si myslím že odboráři ano mají sice právo na protest ale nemají už právo na to aby blokovaly veřejná místa-to ny se dalo nazvat i jako nedovolené schromáždění..?
Katule - pokud by na ně někdo podal trestní oznámení řekněme v případě ublížení na zdraví, tak to bych na ten soudní proces byl teda fakt zvědavý…
(Myslím to takhle: k někomu je zavolaná sanitka, ta tam kvůli protestu dopraváků nemůže projet, ten pacient buď zemře nebo má kvůli pozdnímu zásahu trvalé následky - a odbory by se hájily tím, že mají přece právo na protest…)
Opravdu doufám že proti nim nměkdo zasáhne a nenechá je blokovat silnice,dobře tak at nejezdí MHD a metra-je to sice taky hodně nepříjemné ale jak už bylo psáno stávkovaly by sami za sebe..ale tohle..opět někdo dělá z veřejnosti rukojmí jako to bylo u lékařů
Jura007 píše:
Bambo, při mé současné práci mám před sebou 12-13 let života. A to žiju v pronájmu a na děti jsem si ještě „nevydělal“. Důchodu se se vší pravděpodobností nedožiju. O té práci, kterou jsem zmiňoval, si můžu nechat zdát.
Teď se nabízí otázka, kdo je na tom dobře a komu je ouvej - to jen tak na okraj.
Tys tu firmu na rozdíl ode mě ani nenavštívila - a zacvakávat tranzistory do pájených patic (zatlačíš palcem a je hotovo) to bys podle mě zvládla.
No vidíš Juro,právě že ne,ale to je fuk.Promiň,ale potloukat se do smrti po podnájmech,to se mi teda nechce.Ano,máš práci,těžkou,za peníze,které stačí jen tobě.O rodině si můžeš nechat(jak píšeš)jen zdát.Jestli je toto život podle tvých představ,nic proti tomu,ale já mám jiné představy.Nechci se udřít k smrti,ale užít si stáří,vnoučat.....
Teď mi došlo, že v pondělí budu muset šlapat z Bystrce až do centra pěšky. JURO - neporadíš zkratku?
Leni, centrum je široký pojem… kam přesněji? Tak plus mínus čtyři bloky domů…
Jura007 píše:
Křenka.
lemaz píše:Jura007 píše:Křenka.
Tak jak jsem ti psal v SZ a potom to vzít okolo obou divadel…
No, ja na to ted koukala a mam to pres pul Prahy do prace 16 km. MHD nepojede, auto ridim chvili a netroufam si vyrazit do preplnenych ulic pri stavce, kolo nevlastnim a pesky tam pujdu cele dopoledne. Takze rano volam, aby moje pacienty, kterym se podari dorazit, preobjednali… snad to maji nekteri kolegove bliz a dojdou… Jinak bude mit mozna smulu i ta rodicka, ktere se podari v pondeli prekonat zatarasy a do nemocnice dojet…
bamba píše:
Nečetla jsem všechno,ale nechápu to rozhořčení.Já odborům tleskám,bo co je moc,to je moc.Copak nechápete,že onen slavný balíček opatření nás zcela ožebračí?Že se nedožijete důchodu,že nebudete mít na poplatky u lékaře,dětem na školu?
Představte si,že by začali brát vám,matkám.Po porodném mateřský přízpěvek…Představte si,že máte rodiče v důchodu,ale ten je tak malý,že stěží z nšj zaplatí nájem.Budete je živit?Máte z čeho?Představte simže v 50ti přijdete o práci,myslíte si,že vás ještě někdo zaměstná?
Stávka je nutná a stávka je od toho,aby ohrozila běžný chod státu.Lékaři nakonec také dosáhli svého.Dokud budeme mlčet a jen nadávat v hospodách u piva,nic se nezmění.
Podle mě stávka nutná není!
bamba píše:
Nečetla jsem všechno,ale nechápu to rozhořčení.Já odborům tleskám,bo co je moc,to je moc.Copak nechápete,že onen slavný balíček opatření nás zcela ožebračí?Že se nedožijete důchodu,že nebudete mít na poplatky u lékaře,dětem na školu?
Představte si,že by začali brát vám,matkám.Po porodném mateřský přízpěvek…Představte si,že máte rodiče v důchodu,ale ten je tak malý,že stěží z nšj zaplatí nájem.Budete je živit?Máte z čeho?Představte simže v 50ti přijdete o práci,myslíte si,že vás ještě někdo zaměstná?
Stávka je nutná a stávka je od toho,aby ohrozila běžný chod státu.Lékaři nakonec také dosáhli svého.Dokud budeme mlčet a jen nadávat v hospodách u piva,nic se nezmění.
je fakt ze moja generacia si uz musi na duchod setrit, pretoze na nase duchody uz peniaze nebudu vobec ![]()
to ze by nebola praca je kec.. ani pocas skoly ani po nej sa nestalo ze by som si okamzite nenasla pracu..aspon brigadu, ono je to o pohodli ludi,
ked bolo treba, robila som v senci 12 hodin nocne u pece kde sa vyrabaju koberce pre vw.. ked bolo lepsie bola som na pokladni v tescu , bille, kdekolvek bolo treba ( mimochodom tam beru brigadnikov stale takze nech sa paci staci sa im ohlasit) ked bolo treba , sla som upratovat novostavby, umyvat okna do kancelarii.. roznasat postu, letaky cokolvek .. ak niekto tvrdi ze praca nie je , tak sa nesnazi pracu najst..
za toto ma moze kamenovat kto chce ale suhlasim s jurom..
a dalej odbory podporujem mam v rodine odborara na slovensku ale strajky treba robit s rozumom.. suhlasim aby sli do ulic, suhlasim aby nesla mhd ale blokovat cesty ???? to uz je fakt ako moc.. budu nam platit usly zisk ? zamestnanec si moze zobrat dovolenku a ma ju platenu , podnikatel pride nenavratne o zisky ..
a myslis ze to bude obtazovat politikou? nie ti ostanu doma, odnesu to ti co do prace musia…
![]()
pata308 píše:bamba píše:
Stávka je nutná a stávka je od toho,aby ohrozila běžný chod státu.Lékaři nakonec také dosáhli svého.Dokud budeme mlčet a jen nadávat v hospodách u piva,nic se nezmění.je fakt ze moja generacia si uz musi na duchod setrit, pretoze na nase duchody uz peniaze nebudu vobec
a dalej odbory podporujem mam v rodine odborara na slovensku ale strajky treba robit s rozumom.. suhlasim aby sli do ulic, suhlasim aby nesla mhd ale blokovat cesty ???? to uz je fakt ako moc.. budu nam platit usly zisk ? zamestnanec si moze zobrat dovolenku a ma ju platenu , podnikatel pride nenavratne o zisky ..
to ze by nebola praca je kec.. ani pocas skoly ani po nej sa nestalo ze by som si okamzite nenasla pracu..aspon brigadu, ono je to o pohodli ludi,
ked bolo treba, robila som v senci 12 hodin nocne u pece kde sa vyrabaju koberce pre vw.. ked bolo lepsie bola som na pokladni v tescu , bille, kdekolvek bolo treba ( mimochodom tam beru brigadnikov stale takze nech sa paci staci sa im ohlasit) ked bolo treba , sla som upratovat novostavby, umyvat okna do kancelarii.. roznasat postu, letaky cokolvek .. ak niekto tvrdi ze praca nie je , tak sa nesnazi pracu najst..
za toto ma moze kamenovat kto chce ale suhlasim s jurom..
a myslis ze to bude obtazovat politikou? nie ti ostanu doma, odnesu to ti co do prace musia…![]()
![]()
Promiň,ale není to o nechuti,nebo pohodlnosti,ale o regionu a o věku.U nás není práce ani pro mladé natož pro lidi před důchodem.Nemá cenu to probírat,bo kdo nezažil,nepochopí.Ono je to i o tom,že mladý člověk zmůže víc,než ten starší.Abych pravdu řekla,dokážou mě řeči tohoto typu dost nadzvednout.Nejsem líná,ale pro zaměstnavatele neperspektivní.O tom to ke smůle starších lidí je.A skutečnost,že nemám chuť se vzdát domku o kterém jsem celý život snila a jít se potloukat po podnájmech je pro někoho možná nepochopitelná,ale pro mě je to jidtota,že na stáří neskončím pod mostem.
Za mě odbory stávkovat budou a já jim za to děkuji. Mám této arogantní asociální vlády plné zuby. Někde jsem slyšela, že se podpora vyjadřuje žlutou stužkou? Ráda ji na kočárek připnu.
Tak, aby ti nezablokovali cestu až budeš nutně někam potřebovat! Za mě tedy nestávkují - už jsem tu psala, nepatřím do fanclubu této vlády, ale odboráři jsou přežitek komunismu, který se akorád ohání právy, ale povinnosti absolutně nerespektují
![]()
Bellis píše:
Za mě odbory stávkovat budou a já jim za to děkuji. Mám této arogantní asociální vlády plné zuby. Někde jsem slyšela, že se podpora vyjadřuje žlutou stužkou? Ráda ji na kočárek připnu.