Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A ještě mám dotaz z jiné oblasti…včera jsem sebrala odvahu a zrcátkem se podívala jak to mezi nohama vypadá po porodu…úplně jsem se lekla, to je fakt hangár, tam se mi přítel ztratí
Zlepší se to? ![]()
Lido: na to dětské „akné“ je dobrý sudocream, ten používám i na opruzeniny
s „hangárem“ neporadím, mám za sebou dva císaře ![]()
ahoj po čase:
lido - ono na to akné fakt nic moc nezabírá, dětem naštěstí obvykle zmizí docela rychle, tak se tím neznepokojuj- můžeš mýt v černém čaji či ve velice slabounkém roztoku hypermanganu - do vaničky stačí tak tři zrnka- ale řekla bych, že prckovi to ani moc nevadí - za pár týdnů si ani nevzpomeneš.
pa
har.
Ahoj holky…
Lido taky uz jsem se chtela podivat,ale jeste jsem nenasla odvahu
…Jinak dnes jsme me prvni uplne klidnou noc…uz jsem taky nevedela co s malou, tak jsem si odsala mliko,abych videla jak mala ji…vzdycky jsem si myslela,ze basti hodne a ona basti,ale pomalu…takze jsem ji vzdycky odstavila brzy a ona rvala, ze ma hlad chudinka…takze jsem v noci davala z lahve moje mliko a i jsem ji jeste dokrmila nutrilonem, kterej je dobrej i na ty jeji prdiky,ale to jsem ji dala uz jen 20ml..ale opravdu kraaaasne spinka a od vcera nebreci…jeste jsem si koupila fenyklovy caj a vitaminy pro me…jinak babycalm nepomaha tak davame sabsimplex…nevim co ji pomohlo,ale byla uplne klidna…
jinak pupinky mame taky…je to normalni..prej se tak i miminkum cisti kuze…zmizi to samo…
Lidas píše:
Ahoj holky,
včera to byl horor, malej prořval celý den, až z toho ochraptělFakt jsme nevěděli co, přijde mi, že nějak přestal přibírat, po jídle blindí a hodně kakal…nakonec jsme jeli na pohotovost, prý si mám zajít do poradny, ale že to asi bude kojením…že kojím moc dlouho, malej se přepije, blinká a trápí ho bříško…chudinka můj malej
Tak ho odstavuju dřív, ale to se mu vůbec nelíbí a za každou cenu musí odkrknout, tak ho půl hodiny nosím na rameni
Ještě má na obličeji vyrážku, vypadá to jako akné…prý to samo zmizí, nemáte s tím některá zkušenost
A vlhčené ubrousky na zadeček nemůžeme používat, malej se po nich oprudil, tak myjeme vodou…je to holt cíťa po mamince
Ahoj Lído,
tak koukám, že je trápeníčko. Ale všechno přejde. Náš malý naštěstí nemá až tak velký problém s prdíkama, tak dáváme preventivně přírodní BabyCalm a jsme neprosto spokojeni. Vůbec nám nepláče. Jen řve když má hlad
Já před každým kojením odstříkávám, aby nepil to „prdlavé“ mlíčko a tak to chvíli trvá, tož je úplně někdy běsný, chudák malej ![]()
Jinak novorozenecké akné jsme taky měli, zmizelo asi po 3 týdnech. Doktorka poradila podírat borovou vodou (co je na oči) a protože byl takový sušší tak mazat modrou indulonou. Sudocream jsem zkusila, ale právě po tom byl hrozně suchý, páč to obsahuje zinek a ten strašně vysušuje, tak vyzkoušej.
Lidas píše:
A ještě mám dotaz z jiné oblasti…včera jsem sebrala odvahu a zrcátkem se podívala jak to mezi nohama vypadá po porodu…úplně jsem se lekla, to je fakt hangár, tam se mi přítel ztratíZlepší se to?
Tak to jsi odvážná
já se tam podivala až tak po měsíci. a právě jsem byla překvapená, že dobrý, ani jizva nebyla skoro videt - ted uy není vubec. Já myslím, že se to zlepší! I když jsem byla prekvapená, že tě nechali potrhat, jak jsi psala. to se pry hur sije i hojí, tak tomu nech čas ![]()
harpyje píše:
ahoj po čase:
lido - ono na to akné fakt nic moc nezabírá, dětem naštěstí obvykle zmizí docela rychle, tak se tím neznepokojuj- můžeš mýt v černém čaji či ve velice slabounkém roztoku hypermanganu - do vaničky stačí tak tři zrnka- ale řekla bych, že prckovi to ani moc nevadí - za pár týdnů si ani nevzpomeneš.pa
har.
Joo ten černý čaj je dobrý. my v nem koupali, když se malý oprudil v porodnici po plenkách Huggies
sskvele zabíral ![]()
Volala jsem do poradny a odpoledne jdeme na vážení, myslím, že malej prostě nepřibývá…jestli skončíme na UM, tak mě to bude strašně mrzet, protože mi přijde, že mlíko mám…tak kde je chyba?
Když mu dám z jednoho prsa, tak řve, že má málo a když z obou, tak blindí, protože se přepil, je to začarovaný kruh ![]()
Kubík šel při porodu s ručičkou vedle hlavičky, ale zas tak moc mě asi nepotrhal, měla jsem jen pár stehů…jinak jsem nevydržela a nechala se zkontrolovat přítelem a prý to vypadá moc dobře, žádnej hangár ![]()
Bumbi: tak malá roste jak z vody! doufam ze taky uvidíme fotku! Jinak jak píšeš léto je strašné, chudáci děti co mají prázdniny. Zrovna včera říkali, že je nejchladnější léto a že strašně málo svítí sluníčko :/ a bohuzel se to do konce leta asi nezlepsí
tak snad bude krásný podzim ![]()
Kojení je někdy věda. Já si taky říkala, jaká je to pohoda, ale člověk se musí hlídat v jídle, pak někdy bolí prsa jak jsou nalité, do toho může příjít laktační krize. No žádná sranda. Ale když to člověk srovna s UM pořád je to jednodušší, prospěšnější a člověk to má pořád při ruce
Ale zase nejsem zastáncem kojit za každou cenu, když to nejde tak lepší UM než utrápená mamina a nespokojené hladové dítě.
Lido, ja myslím,ž e ti v poradně poradí. Možná budeš kombinovat kojení s UM. a nebo poradí techniku co a jak. Jestli by nestačilo kojit z jednoho prsa. Mlíčko se v prsou pořád dělá, takže dítě ho nemůže „vypít“. Jen může být línější a nechce se mu tolik tahat. ![]()
Lido tak si zkus to mliko odstrikat a dat to z lahvicky at vidis…ja to takhle delala vecer a mala je naprosto spokojena…a to mi taky 14 dni probrecela…a na blinkani jsem se ptala a rekli mi,ze nejaky deti proste blinkaji vic, protoze si neumi poradne odkrknout…Jinak mama u posledniho brachy taky musela kombinovat kojeni a UM a potom se to upravilo a zase jen kojila…a kdyby to bylo jen o dokrmeni s UM, tak to taky neni nic hroznyho…Ja jdu k doktorce zitra…zase k te tvoji..
Ver: jojo, v pohodě, zítra mi dodělávají screening, tak snad bude vše v pořádku…
Ahoj holky,
tak my máme bohužel málo mlíčka a musíme přikrmovat…snažím se nějak zvýšit laktaci, beru homeopatika a dnes mi přítel přinese elektrickou odsávačku, třeba to pomůže?
A když ne, tak se s tím musím smířit, už nikdy nechci zažít miminko, které řve hlady, je to fakt strašný pohled
Teď je Kubík spokojený, přibývá, hezky spinká a hlavně má plné bříško ![]()