Maminky Praha 4

Napsat příspěvek
Velikost písma:
677
30.7.11 21:58
terka007 píše:
ahojky, bohužel neporadím, obě děti na to vůbec netrpěly…ale co jsem různě slyšela, tak občas zabere nošení na tygříka(vleže na ruce) nebo jsou i nějaké polštářky, které se dávají na bříško…

Jojo polštářky známe…prodávají se v drogerii s peckami z třešní. Ale já jsem tvořilka a šiju takové nahřívací pejsky na bříška :) Někdy zaberou to je fakt! Ale když je kolika velká, tak ani nahřívací věci nepomohou. Ale je dobré vždy vyzkoušet vše! Páč, na každého zabere něco jiného :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
31.7.11 10:04

Ahoj holky, tak konecne mam trochu cas :)
Mala je sice pres den moc hodna, ale vecer a v noci ji strasne trapi prave prdiky…Taky davame sab simplex a vcera jsme jeste nasadili probioticky kapky…Jsou to uplne probdely noci..Usne ve dve a ve 4 tojede od znova…usne v 6 a v pul 7 vstane malej Peta..takze celkem zahul…a jeste me celkem boli ten nastrih, ikdyz byl malej, tak me to nejak tahne a tlaci atd … ale uz se to trochu lepsi…
Lido, az pujdete na louku tak napis, prijedeme tam taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
31.7.11 10:08

Spokojena Verunka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
31.7.11 10:22

Veru, musíme někdy vyrazit s kočárkem :-D A rády přibereme i ostatní maminy, viď? :palec:
Asi na prdíky zkusíme ještě ten BabyCalm a jinak doufám, že zaberou ta probiotika :nevim: Kubíček to má večer a v noci, vždy to začíná ve stejnou dobu…včera jsme ho naštěstí zklidnili celkem brzy, tu předchozí noc jsme prořvali od 22 do 1,30, to byl fakt masakr :-( a když usne, tak zase dlouho spí, tak je mi ho líto budit na kojení :-(
Verunka je krasavice a konečně vím, jak se jmenuje :mrgreen:
Já nastřižená nebyla, mám jen asi 3 stehy, protože mě malý potrhal…ale zadek mě bolí stále, vytlačila jsem si hemeroidy a i když mi přijde, že je to v pohodě, tak to pořád bolí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4444
31.7.11 20:08

Veru: ahoooj, malá je nádherná..držím palce, ať prdíky brzy pominou, věřím, že je to teď pěkný záhul :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
1.8.11 09:05

Terko dekuju :)
Jinak prdiky nas trapi taky porad a ve stejny cas jako Vas :Dzacina v deset a konci kolem 2…pak zase vstava ve 4,hruza,je mi ji vzdycky hrozne lito…Mame taky nakoupene vsechny tri veci, sab simplex, babycalm-ten jsem jeste nezkousela a i ty probiotika…Jeste mame tu trubicku,ale toho se nejak bojim :(
Jo jinak nevim jak poznam hemeroidy, ale neco jsem si v techto mistech taky nasla :D…neboli to, nekrvaci to,ale radost z toho nemam…ale mam to uz od pulky tehotenstvi…
Jo a jeste jsem di nasla bulku v trislech a dost boli,Petr me strasi s kylou,tak zitra prijede na pomoc segra, tak po detsky dr. pobezim na chirurgii at mi reknou co to je…
Jinak na vychzky urcite :dance: akorat nesmi porad prset :(
Jo a uz si sednu skoro na obe pulky, takze uz se hojim hezky :dance: ..sestra rikala, ze je to jen maly nastrih, ale me prijde,jak kdybych byla sesita cela :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
1.8.11 09:38

Názor jedné maminy na probiotika…
Jinak, holky, ty probiotický kapky opravdu nejsou VHODNÝ do měsíce a já bych s nima byla opatrná i trochu dýl. Když jsme dělali semináře pro pediatry,odborníci na výživu (Nevoral, Fuchs,atd…)před­nášeli o rozvoji střevní mikroflory. Jde o to, že každý miminko se narodí s jinou vlastní střevní mikroflorou, která se mu mění na základě rozvoje jeho imunity a pokud mu tam uměle zvenku přidáte něco, tak se mu ta střevní mikroflora mění podle toho přípravku a ne podle toho, co by mu bylo vlastní, jestli jsem to dobře vysvětlila. Proto se ani umělá mléka (ty jedničky od narození) nedoporučují obohacovat o probiotika, ale o prebiotika ( oligosacharidy), což je vláknina, která je i součástí mateřskýho mlíka a vytváří příznivý prostředí pro rozvoj těch dobrých bakteriií ve střevě, které jsou mu vlastní. No, ale samozřejmě když už je baští, tak to není zas taková tragédie, jenom jsem vám to chtěla trochu vysvětlit, jestli vás to zajímá.
Já jsem totiž po svý neonatalogický praxi v nemocnici dělala ve firmě se specializovanou výživou pro nemocné děti a organizovala jsem pro pediatry speciální kurzy s odborníky, protože věřte, že i u pediatrů je třeba velká osvěta.Jejich neměnné názory po 20 letech mě dost často překvapovaly :cert: no a teď se mi to docela hodí :palec:

Ale my je asi dávat budeme, třeba to fakt zabere, skoro všichni je chválí :-) Sab simplex nám asi nezabírá, i když malému moc chutnal a včera jsem koupila BabyCalm, ale přijde mi, že má po něm Kubíček průjem :nevim: Piju fenyklový čaj, cvičíme, nahříváme…je to boj :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
1.8.11 10:03

My je taky davame - 3ti den…To jsem ani nevedela, ze nejsou vhodne, ale sama doktorka mi rekla at je davam, tak je davat budeme…Vzdycky se chudinka tak trapi :(…Ja taky nevim, jestli sab simplex zabira nebo ne, ale prej to chvilku trva nez zabere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
1.8.11 10:21

A dáš sem ještě nějakou fotku Verunky? :-) Jinak malej už začíná víc vnímat, hezky si brouká, poslouchá hudbu na kolotoči a když ho nebolí bříško, tak vydrží v postýlce i když nespinká :srdce: Ale jinak postýlku moc rád nemá, je na něj veliká, musí být v zavinovačce, naštěstí už vzal na milost dudlík, i když ten nejvíc obyčejný, anatomický nechtěl ani náhodou :-( A při usínání mu pouštíme nahraný fén a to fakt zabírá :palec: Taky je mi ho líto, když pláče a kroutí se, kéž by ty kapičky zabraly :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
1.8.11 11:00

Maa v postylce taky vydrzi jak kdy..Nekdy uplne hodnoucka a nekdy hrozne place…no a v noci tam neni vubec…Jediny co ji uklidni, je autosedacka…tak kdyz uz to nejde jinak tak v ni usina a ja ji pak prendavam vedle sebe…no a v zavinovacce mi vubec nevydrzi…nesnasi jakykoliv prikryvani, tak vzdycky musi byt uplne tuha,aby mi vydrzela pod dekou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená Bumbi
2.8.11 13:29

Ahoj holky,
nějak mi nejde se přihlásit, ale musím vás po dlouhé době pozdravit. Ani jsem nstihla všechno dočíst, Verče už jsem mo gratulovala, a koukám, že tu řešíte prdíky. My doma taky :(. Ze začátku to bylo v pohodě a tak před 14 dny nám začala plačící večerní kolotoč… Včera jsme byly s Klárkou na šestinedělní prohlídce, dr mi pro ní napsala Lefa, tak uvidíme, jestli to zabere, ještě se kdyžtak chystám na probiotické kapky. Je mi jí chudinky strašně líto, clastně i Ondra, protože když Klárka řve, doma není slyšet vlastního slova, takže se jeden z nás s ním musí někde zavřít a hrát si, nemůžeme být všichni pohromadě.
Do neděle jsme byli u našich na chalupě, těšila jsem se, jak si tam Ondra užije krásné počasí a vlastní pískoviště, houpačku a bazének na zahradě, a houby. Je to léto letos nějaké nevyvedené :(. Ještě se tam vracíme teď ve čtvrtek, manžel jede příští týden s kamarády na kola, a pak už asi zůstaneme v Praze, zatím to nevypadá, že by mělo být do konce léta ještě hezky, snad jen zítra a ve čtvrtek :zed:

Jinak aktuální míry a váhy: v přesně 6 týdnech 54cm a 3620g. Ondra měl ve stejném věku 55cm a 3980g a byl hubený, Klárka je pěkně kulaťoučká, prý mají holčičky lehčí kosti, tak tu váhu dohánějí tukem :think: :)

• Citovat
  • Upravit
2955
2.8.11 15:25

Ahoj holky!
Nakukuji po delší době a koukám, nové miminko!! :palec: Veru, malá je fakt krásná, moc gratuluji! :kytka:
Koukám, že řešíte prdíky, já u Damči na nic nečekala, a nasadila prebiotika když mu byli asi dva týdny, preventivně.. a dávala jsem mu je do 5ti měsíců. Občas i SabSimplex na dudlík, ale dudlík brzo bojkotoval, tak pak jen tay kapičky. Na prdíky netrpěl skoro vůbec, nevím, jestli to bylo kapkama nebo ne, ale u druhého to udělám taky tak. Damčuj jsem kojila do roka jedla jsem více méně všechno, samozřejmě postupně..
Jinak o víkendu jsme oslavili Damískovo druhé narozeniny, udělala jsem mu dort, dostal kupu dárků, sešla se celá rodina, tak byl nadšenej :dance: jen počasí se nám bohužel nepovedlo, museli jsme být uvnitř, ale jemu to evidentně nevadilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2955
2.8.11 15:34

tady ukousl Tomášovi hlavu :mrgreen:
se nám povedla „výborná“ věc, jsme před chalupou rozložili půjčený pártystan, když ještě počasí vypadalo obstojně no a mezitím začalo foukat a celý se nám poohýbal 8-o takže teď musím sehnat novej.. to se fakt vyplatilo :cert:
až budete holky plánovat nějakou prochajdu, určitě se rádi přidáme :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
3.8.11 07:24

Ahoj holky,
dekuju za gratulace :).
Pocasi je tenhle rok opravdu otresny…
Jj,prdiky nas porad strasne trapi.Hlavne vecer…Do toho me silene boli zada,jak s malou prochodim noci. Vcera uz jsem brecela s ni, protoze mi ji bylo tak moc lito a jeste ten jeji utrapenej vyraz :( hrozny.Jak rika Bumbi, neni pres ten brek slyset vlastniho slova…Vcera jsem nahrivala plinku a davala na brisko,vzdycky vypadala, ze se ji trosku ulevilo…
Bumbi, mala vam kraaasne roste :).My byly vcera na vazeni,jen kontrolni a od patku pribrala 180 g, tak nas dr. pochvalila.Takze ted v 9ti dnech mala meri 51cm a vazi 3190g..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
7.8.11 12:59

Ahoj holky,
včera to byl horor, malej prořval celý den, až z toho ochraptěl :-( Fakt jsme nevěděli co, přijde mi, že nějak přestal přibírat, po jídle blindí a hodně kakal…nakonec jsme jeli na pohotovost, prý si mám zajít do poradny, ale že to asi bude kojením…že kojím moc dlouho, malej se přepije, blinká a trápí ho bříško…chudinka můj malej :cry: Tak ho odstavuju dřív, ale to se mu vůbec nelíbí a za každou cenu musí odkrknout, tak ho půl hodiny nosím na rameni :-(
Ještě má na obličeji vyrážku, vypadá to jako akné…prý to samo zmizí, nemáte s tím některá zkušenost :think:
A vlhčené ubrousky na zadeček nemůžeme používat, malej se po nich oprudil, tak myjeme vodou…je to holt cíťa po mamince :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová