Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Lidas píše:
Naše zlatíčko
krásnej ![]()
ta autosedačka je nějaká velká ne? ![]()
Lido,je krasnej
…My porad cekame…
Jaky to vubec bylo v tom podoli?Spokojena? A porod nakonec prisel sam nebo vyvolavacka?
Tak se musím pochlubit, včera jsme byli u doktorky, malej přibral 220 g, což je prý jednou tolik než je běžné a byli jsme moc pochválený ![]()
Večer jsem poslala přítele do hospody, tak mi to Kubík nandal, uspávala jsem ho několik hodin, vždy jsem ho udrncala na míči a v postýlce se zase vzbudil a řval…postýlku nemá rád, asi moc prostoru?
Už mám úplně vykloktaná zápěstí z toho nošení, taky jsem zpět na předporodní váze a bříško je taky pryč ![]()
Jinak v Podolí jsem byla moooooooooc spokojená!!! ![]()
V sobotu mi praskla voda, tak jsme večer dorazili do porodnice, nic se nedělo až do dalšího večera, kdy mi moc hodná PA poradila, abych skákala na míči a nahřívala si břicho polštářkem z třešní a pak jsem skákala na míči ve sprše a zabralo to…kolem půlnoci jsem přešla na porodní sál, zrovna zuřila ta největší bouřka, ale Tom dorazil brzy a byla jsem strašně šťastná, že tam byl se mnou, fakt velká opora
Nějak jsem se přestala otvírat, tak mi píchli oxytocin, po několika hodinách se podařilo a já byla otevřená dost, ale malej byl špatně dorotovanej, tak další asi 2 hodiny kontrakcí po minutě, mezitím se mi vystřídaly PA a pak jsem konečně mohla začít rodit, měla jsem úžasnou doktorku, ani jsem nebyla nastřižená, jen potrhaná, protože malej šel s ručičkou vedle hlavičky a byl dost velkej
Dr. říkala, že bych mohla rodit na kšeft, že jsem krásně tlačila
Tak v 8.33 byl náš poklad na světě a za chvilku poté v náručí dojatého tatínka ![]()
Lidas: jé krásně popsané, sice jsi to měla dlouhé, ale výsledek stál za to ![]()
Tak Verča včera porodila, snad je to holčička, to nějak zapomněla napsat, váha 3210g a 51 cm a pry to byla makačka
Tak velká gratulace ![]()
Ahoj holky,píšu z mobilu z porodnice ,protože malá pořád krasne spinka. My jsme ten rozjezd měli taky dlouhý,ale nakonec to šlo suprove. V sobotu ráno mi začaly kontrakce,ale Peta měl slibeny výlet,tak jsme jeli.v 3 oslo jsme už byli zase v porodnici, s tim, ze kontrakce mám,ale nejsem skoro otevřená,takže ráno půjdu asi domů.po probdele noci me vysetrila pani doktorka a řekla,že za chvili se to rozjede.a měla pravdu.v pul 12 jsem sla na přípravu,v pul 1 na sál a před 3 jsem měla malou u sebe.zvladli jsme to celkem na jedno zkušební zatlaceni,3 na ostro a bylo hotovo:).nemuzu si na nic stěžovat,všichni jsou hrozně hodní a ochotni.ale už se tesime domu. ![]()
Verunko gratuluju
tak rikas, ze se nemam bat a registrovat se tam ?
Veru: moc gratulujeeeem k holčičce
Lucii: taky půjdu na registr. do Podolí, už jsem tam jednou rodila…
Veronice velká gratulace, miminku přejeme všechno nejkrásnější v životě!
Verčo moc a moc gratuluju k miminku, přeju hlavně zdravíčko a štěstíčko do života
Veru, taky moc gratuluju k holčičce!! Těšíme se na foto až budeš mít čas
![]()
Ahoj holky,
co vám zabíralo u miminek na prdíky?
Včera nám několik hodin prořval, uspali jsme ho v půl 2 a to už jsme s přítelem padali na hubu únavou
Dáváme Sab simplex, masírujeme bříško, chováme, já se bojím cokoli sníst…ještě jsme koupili probiotický kapky, tak třeba zaberou?
Sousedi si asi naše miminko hodně užívají ![]()
Přidávám foto našeho faraona po koupání ![]()
Ahoj Lído, zrovna tohle je u nas od čtvrtka také aktuální téma. Dřív jsme na to vůbec netrpěli, ale od čtvrtka je změna
Je to hrozné. Přitom nejím skoro nic, co by jen trošku mohlo nadýmat. Zkoušeli jsme masírovat, cvičit nožičkama, chovat a já nevím co všechno a nic
Rektální rourka mi přijde drsná (ale prej zabírá). Já podleha také Sab simplexu, uklidnilo se to, malý byl spokojený na 2 dny, ale je to chemie. Proto jsem po přečtení různých diskusí koupila kapky BabyCalm. Jsou přírodní, můžou se užívat dlouhodobě a neškodí. Tak zkoušíme to, je to o něco lepší, ale malý je pořád neklidný. Máme dnes 8 týdnů. Nevím jestli ho trápí prdíky a nebo má nějaký růstový sprut. Jediné co ho uklidní je prso, ale zase se bojím, že se mi přepije a bude ho břicho bolet… je to šílené
ALe snad to zvládneme! ![]()
ahojky, bohužel neporadím, obě děti na to vůbec netrpěly…ale co jsem různě slyšela, tak občas zabere nošení na tygříka(vleže na ruce) nebo jsou i nějaké polštářky, které se dávají na bříško…