Maminky Praha 4

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2955
12.8.11 14:31

Ten je kráásnej! :huban: mi přijde, že i z fotek je vidět, že je spokojenej :palec: nic si z toho nedělej, fakt nemá cenu trápit sebe i dítě, já Damču kojila do jednoho roku, dvě kamarádky zas kojit nemohly a to docela brzo, takže UM, no a teď po dvou letech jsem zatím neshledala, že by byl Damča proti jejich dětem nějak míň nemocnej nebo měl jakoukoli jinou výhodu pramenící z kojení.. Hlavně, ať jste všichni spokojeni :wink:
jo a ad „podvozek“ :mrgreen: já měla první císař, ale kamarádky, kt. absolvovaly přirozený porod, se shodly na tom, že se to hodně zatáhlo, ale chtělo to čas, hodně času.. jen jedna kamarádka bude muset asi na plastiku pánevního dna, ta tak tlačila, až si to, co má být vevnitř, vytlačila ven, chudinka :think: ale to je fakt vzácné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
12.8.11 16:36

Lída- bereš to sportovně a to je dobře. Jak je málo mlíka, stojí to za houby.
Muj prvorozený zase neuměl sát, v podstatě se to nikdy nenaučil, o kojení tudíž nestál. Do necelého půl roku byl sice plně kojený - ale každý večer jsem musela odsávat, aby měl dávku na noc, jinak se prostě přestávalo tvořit, když jsem neodsála.
`do roka jsem ho kojila částečně a jak jsem mu nabídla dobrý plnotučný mlíko - kravský, tak se mi na kojení vybod a už si na prso nikdy ani nevzpomněl. Halt každý dítě je jiný.

Hlavně hodně pij, to se tedy mně osvědčilo hodně, taky melta mi dost pomáhala. Ostatní rady u mne valný efekt neměly. věak důležitý je, že nebude mít malej hlad :)
je krásnej!
 pa

har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4444
13.8.11 22:36

lido: malej je krásnej a z toho kojení se nestresuj, uvidíš, jestli to půjde, hlavní je, že je malýmu dobře a nemá hlad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
14.8.11 21:20

Náš smíšek :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
14.8.11 21:21

Tak znova :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4444
14.8.11 21:41

jé, ten je kouzelnej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
15.8.11 10:49

Padání vlasů

Čaute ženský,
chci se zeptat, nemáte něco osvědčeného nebo vyzkoušeného na padání vlasů? Asi jak kojím, tak mi šíleně padají vlasy. Když se češu tak plný hřeben vyčesaných vlasů, to samé když se fénuju, tak všude jsou vlasy. Budu asi za chvíli plešatá :nevim: Koupila jsem si Biosil, ten kdysi používala kamarádka, ale vím, že účinek nastoupí až tak po měsíci, no a do té doby hrozí že budu snad holohlavá 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
15.8.11 10:57

Lidas

Jééé ten se krásně směje, je vidět, že je spokojený. Jak jsi dopadla s tím kojením? Přibývá malý? :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
15.8.11 11:05

Tedýsek

Taky posílám jednu fotku do placu :-D Momentky našeho malého čertíčka fiškuntálka :lol: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
15.8.11 13:23

Ahoj holky :)

Zase se hlásím po delší době bez přístupu k netu, ale teď už asi budeme v Praze, tak zase budu chodit na „drby“ :). Fotky jsou nádherný, fakt jsou ty miminka k sežrání :srdce:

Klárka by taky byla k sežrání, kdyby spala, ale ona moc nespí, tak je spíš na zabití ;). Třeba včera se ráno definitivně probudila v půl 5, pak usnula až po poledni v autě (jesli jsme skoro tři hodiny, ona z toho prospala necelé dvě) a pak byla zase vzhůru - s jedním asi čtvrthodinovým schrupnutím na hodinové procházce v kočárku - až do večera. v 9 jsme ji vykoupali, pak usnula při kojení a před 10 už byla zase vzhůru, manžel ji odnesl z ložnice a koukal s ní na televizi, přinesl mi ji až po půlnoci na kojení :zed:

Jinak pořád bojujeme s bolavým bříškem, ten Lefax podle mě zabral hodně, ale stejně jí prdíky pořád trápí, mám asi moc mlíka, přejídá se a pak blinká, a to tak, že těsně po kojeni „přeteče“ a pak ještě pořád ublinkává… Jenže nevím, kdy ji odstavit dřív, protože jakmile se pokusím jí prso vzít, spustí příšerný virvál… Ondra měl totéž, byl to boj, vůbec mi to nedělá radost, ale pořád si říkám, že když to mlíko mám, tak by byla škoda jí to vzít, i když by po UM možná tohle trápení neměla :think:

Aby toho nebylo dost, tak jsme si užili veselé chvilky i s Ondrou, ve čtvrtek ho štípla včela do jazyka a včera na další šlápnul… Ale dobrý, jen si pořval, ani nějak extrémně moc neotekl…

No, a jinak snad nic :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
15.8.11 13:32

Bumbinka

Ahoooj,tak koukám, že je u vás veselo :oops: Malá je čiperka, asi tím, že jsi možná v těhotenství neměla s malým ondrou moc šancí odpočívat, tak je zvyklá na šrumec :wink: Tohle ti ale fakt nezávidím, musí to být dřina! Jinak s tím přelokáním. Myslím, že u nás to bylo podobně. Mám taky hodně mlíka a nám doktorka doporučila odstříkat před kojením 40_50 ml. je to sice opruz, ale funguje to perfektně! Neteče pak mlíčko takovým proudem a ještě odstříkáš takové to mlíčko, které nejvíc způsobuje prdíky! My to děláme, k tomu dáváme BabyCalm a jsme úplně v pohodě (prdíky jdou samy bezbolestně :))Tak to taky vyzkoušej. Za to nic nedas a malá bude i mín zvracet, protže nenaloká tolik vzuchu :palec:
A vosy…brrr toho se děším! a ještě do jazyka. Prima, že neměl malý alergickou reakci, to by bylo dost nebezpečné, ale je vidět, že je to silná kousek a hrdina :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2955
15.8.11 13:38

Ahoj holky!
Lidas, Tea, máte nádherné děti! Jste mě úplně navnadily, už se na toho našeho bobše taky hrozně těším! :srdce:
Tea, na padání vlasů v těhu a u kojení jsem bohužel neobjevila nic, co by fungovalo, taky mě to hrozně trápilo, pak to postupně přestalo a začalo to dorůstat, jsem vypadala jak blb s korunou krátkách vlasů kolem celé hlavy 8-o :mrgreen: Zkusím se ještě pozeptat kamarádek, vím, že taky zkoušely různé přípravky..
Bumbi, jak píšeš o malé, to jako kdybys popisovala mého syna, na vlas to samé! Taky by býval k sežrání, kdyby nebyl kvůli nespaní spíš na zabití :cert: jako mimino naspal za den 3×20 min, zbytek dne prořval, že byl utahanej, byl to fakt boj! Spravilo se to až časem a teď ve dvou letech toho naspí regulérně víc, než když byl prtě!
S bilněním a kojením to bylo to samé, nakonec jsem ho kojila až do roka, ale to už jen na večer a blindit přestal až 2 týdny po prvních narozeninách! A to mi všichni řkali, jak přestane, až začne mít příkrmy, prdlačka! Změnilo se akorát to, že jsem na rameni neměla bílé fleky od mlíka, ale červené od mrkve :twisted:
Jinak je to naše zlatíčko samo! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
15.8.11 13:41

ubinávání

Jo a ještě na to ublinkávání nám byl doporučen sirup GASTROTUSS - u nás to moc neznají, ale je to super. Mamčina známá primářka na dětském s tím má nejlepší zkušenosti říká, že je to bezkonkurenční (přírodní). My dáváme preventivně, protože malý neblinká, ale je to i na pálení žáhy a vracení se žaludečních šťáv, což jsme měli pravděpodobně my, podle kroucení při kojení a takového prázdného polykání třeba po 2 hodinách od kojení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
15.8.11 13:46

Já stále kombinuju MM a UM, ale kojit asi přestanu…malému tahle kombinace dělá velké problémy, koliky a zácpa :-( Půjčila jsem si el.odsávačku a mlíka mám asi víc, ale stále to nestačí a taky není čas pravidelně odsávat, protože malej taky skoro nespí, jak má ty problémy s bříškem :-( Už 3 dny nekakal, nemáte nějakou radu? :nevim:
Jsem 5 týdnů po porodu a začala jsem dost krvácet, myslíte že by to mohla být menstruace? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
15.8.11 13:48

Jo a blindíme neustále, po MM víc než po UM…máme Bebu proti ublinkávání, ale je v ní škrob a vůbec nejde rozpustit a jsou tam hrudky a ta zácpa je možná z toho :nevim: Musíme zkusit jiný příkrm… :think: Jinak ten Gastrotuss mi taky radila doktorka, prý je to novinka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová