Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, náš malej má asi na hlavičce seboreu, nevíte co s tím? Jsou to takové žluté šupinky… ![]()
Luciiia píše:
dekuju, to jsem rada… tak ja snad v tomhle tydnu uz tu prukazku vezmu a necham si ji od nich orazitkovat
Určitě ji vezmi.
A jak tu taky někdo psal, tak když se člověk usměje a poprosí, dělá to zázraky. ![]()
Lidas píše:
Holky, náš malej má asi na hlavičce seboreu, nevíte co s tím? Jsou to takové žluté šupinky…
Zkus mu to namazat Excipialem (tím mastnějším) a třeba po hodině krouživými pohyby vyčesat kartáčkem. U Veru jsem to nevěděla a totálně vyplešatěla. U Filipa mi někdo poradil tohle, vyčesala jsem mu to všechno na první pokus a už má vlasy dlouhé až přes ucho. ![]()
bloumik píše:Lidas píše:Zkus mu to namazat Excipialem (tím mastnějším) a třeba po hodině krouživými pohyby vyčesat kartáčkem. U Veru jsem to nevěděla a totálně vyplešatěla. U Filipa mi někdo poradil tohle, vyčesala jsem mu to všechno na první pokus a už má vlasy dlouhé až přes ucho.
Holky, náš malej má asi na hlavičce seboreu, nevíte co s tím? Jsou to takové žluté šupinky…
Moc díky!! ![]()
Ahoj holky, rada bych se pridala ![]()
Uz mam sice deti trochu vetsi, ale chybi mi pro nejmladsiho partak nebo partacka. Kamaradky maji deti ve veku mych starsich a uz jsou v praci, takze jsem obcas bezprizorni. Bydlim v Pisnici, chodime spis na hriste, ale i na prochazky ![]()
Ahoj.koukám,ze nas je tu čím dal vic,to je dobre:).tenhle týden už vyzvedávám ve škole Petu-to je muj nevlastní,ale dalsi tyden vyzvedavam jen ve středu a jinak mam volno.my mame taky supinky,ale malá ma exem,tak to je asi něco jinýho.jinak já excipial pouzivala sama taky.teď jsem s malou v nemocnici a pujdeme na vysetreni,tak snad bude vše ok.
Ahoj holky ![]()
Veru, to musel být příšerný zážitek, brrrr…
Jinak koukám, jak řešíte busy, to bych vám přála (tzeda nepřála, ale jinak to nejde) být na mém místě, já jezdím s kočárkem a ještě s sebou mám Onru a většinou jeho kolo
. A zjistila jsem, že si umím sama nastoupit i do ne nízkopodlažního, prostě to neřeším, jedu, jak potřebuju, buď mi někdo pomůže, nebo si to zvládnu sama. Holky, nebojte, to dáte
.
Když domluvíte nějaký sraz, pokusím se přidat, míváme sice dost nabitý program, ale kromě cvičení a yamahy pro Ondru jsou to spíš srazy s kamarádkami, takže vás tam krááásně zakomponuju
.
jinak busy zatím neřeším..jezdím autem..z nastupování a vystupování do busu mám osypky tak to radši neriskuju ![]()
Já to na Chodov zatím nevidím, až vezme malej na milost kočárek, tak se přidám
Já můžu tak Krčák nebo se přiblížit k Písnici…řidičák mám, ale nejezdím, tak musím pěšky nebo překonat hrůzu z busu…už vidím ty pohledy lidí, když by tam Kubík řval ![]()
Holky jaká dáváte očkování, jen ta povinná nebo něco navíc?
My jdeme ve 2 měsících na hexavakcínu, není to brzy? ![]()
Lído, a jak to děláš? Nosíš v šátku? Jinak na lidi kašli, já kolikrát jedu se dvěma řvouny, co se holt dá dělat…
My dáváme povinná očkování, Ondra má navíc jen žloutenku, Klárka zatím nic, ve 3 měsících dostane první hexu, u ní uvažuju o pneumokokovi, dr. říkala, že u druhých dětí ho spíš doporučuje, protože starší toho domů spoustu natahají… Ale moc se mi do něj nechce, zatím si to nechávám rozležet ![]()
bumbinka píše:Šátek nemám, asi bych ho neuměla uvázat a v babyvaku být taky nechce…asi koupíme manducu
Lído, a jak to děláš? Nosíš v šátku? Jinak na lidi kašli, já kolikrát jedu se dvěma řvouny, co se holt dá dělat…My dáváme povinná očkování, Ondra má navíc jen žloutenku, Klárka zatím nic, ve 3 měsících dostane první hexu, u ní uvažuju o pneumokokovi, dr. říkala, že u druhých dětí ho spíš doporučuje, protože starší toho domů spoustu natahají… Ale moc se mi do něj nechce, zatím si to nechávám rozležet
Lidas píše:bumbinka píše:Šátek nemám, asi bych ho neuměla uvázat a v babyvaku být taky nechce…asi koupíme manducu
Lído, a jak to děláš? Nosíš v šátku? Jinak na lidi kašli, já kolikrát jedu se dvěma řvouny, co se holt dá dělat…My dáváme povinná očkování, Ondra má navíc jen žloutenku, Klárka zatím nic, ve 3 měsících dostane první hexu, u ní uvažuju o pneumokokovi, dr. říkala, že u druhých dětí ho spíš doporučuje, protože starší toho domů spoustu natahají… Ale moc se mi do něj nechce, zatím si to nechávám rozležetProstě řve v kočárku, chce to pevné nervy
My právě máme Manducu, Ondrovi se tam moc nelíbilo, ale Klárka je v ní spokojená, já ji tedy využívám hlavně doma, když potřebuju něco udělat, nebo když třeba jdeme jen kousek od baráku nakoupit a tak, abych netahala za jednu ruku Ondru a v druhé kočárek. Mým dětem se naštětsí v kočárku celkem líbilo/líbí, protože já moc nosicí typ nejsem. Ale občas využiju a jsem ráda, že tu manducu máme. Kdyžtak pokud bychom se někde sešly nebo kdybys chtěla přijít na návštěvu, tak můžu půjčit na vyzkoušení…
bumbinka píše:Lidas píše:My právě máme Manducu, Ondrovi se tam moc nelíbilo, ale Klárka je v ní spokojená, já ji tedy využívám hlavně doma, když potřebuju něco udělat, nebo když třeba jdeme jen kousek od baráku nakoupit a tak, abych netahala za jednu ruku Ondru a v druhé kočárek. Mým dětem se naštětsí v kočárku celkem líbilo/líbí, protože já moc nosicí typ nejsem. Ale občas využiju a jsem ráda, že tu manducu máme. Kdyžtak pokud bychom se někde sešly nebo kdybys chtěla přijít na návštěvu, tak můžu půjčit na vyzkoušení…bumbinka píše:Šátek nemám, asi bych ho neuměla uvázat a v babyvaku být taky nechce…asi koupíme manducu
Lído, a jak to děláš? Nosíš v šátku? Jinak na lidi kašli, já kolikrát jedu se dvěma řvouny, co se holt dá dělat…My dáváme povinná očkování, Ondra má navíc jen žloutenku, Klárka zatím nic, ve 3 měsících dostane první hexu, u ní uvažuju o pneumokokovi, dr. říkala, že u druhých dětí ho spíš doporučuje, protože starší toho domů spoustu natahají… Ale moc se mi do něj nechce, zatím si to nechávám rozležetProstě řve v kočárku, chce to pevné nervy
Vyzkoušela bych jí ráda, není to levná záležitost…jen nevím jak a kdy? ![]()
ahojky, vítám nové tváře…jé a koukám, že řešíte kočárky a busy, no já nejezdím autem, takže mhd jezdíme docela často, zrovna jsme našli novou školku, takže zejtra pojedu s dětma kousek od budějárny…jinak občas se lidi v busu schválně otočej, jakože jsem neviditelná asi, tak už se mi párkrát stalo, že jsem už s viditelnym pupkem tahala kočár a vedle mě pochodoval Pája…
jo a taky jsem ještě před tejdnem nosila Debu v šátku, ale už spíš na zádech, vpředu mi nějak vylez pupek ![]()