Práva matky versus babičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
a12
61155
19.5.19 11:10
@Anonymní píše:
@jezz1e budu se svým synem víc? Mohu se mu věnovat, vychovávat? Ne babička, ale já? Coby máma?

Ale ty si psala, ze ho babicka vyzvedava, predpoklasam, ze tak neni celej den a noc s babickou, vezvedne ho a jdou normalne k tatovi, ne?
Umis si představit ze bys to dite vyzvedávala ty a pak ho sla predavat tatovi? Neni pro tebe i to dite lepsi varianta, ze si ho rovnou vyzvedne babicka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
19.5.19 11:10

Já tě celkem chápu, že tě to celé štve. Nicméně argumentačně je to hodně slabé a některé tvoje výroky budou u soudu jak červený hadr na býka a ta ten urputný boj o jeden den taktéž. Je celekm běžné, že ze školek ale i družin vyzvedávají prarodiče, takže tvoje dítě na tom bude jako vrstevníci, proto to nebude nikdo řešit. Co se týče alkholu, tam budeš muset prokázet, že to dítě nějak ohrožuje respektive ohrozilo, nelze pokrátit styk s druhým rodičem jaksi prevntivně. Pokud už měl otec díky alkohlu např. problémy se zákonem, tak tam by se dalo to použít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
19.5.19 11:15

Nejde to vyresit lidsky? Nema cas ho ten den mit, tak s nim budes ty a on si nejaky den s tebou vymeni…? Bych ve skolce zakazala aby si ho vyzvedavala baba a kdokoliv jinej. Proste jen rodice a hotovo. Kdyz si ma prijit pro nej on, jste domluveni, tak baba ho mit nebude. Nejaky prusery diky jeho chlastu nema? Opetovnej vyhazov v praci kvuli alkoholu atp? Neda se to nejak pouzit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
19.5.19 11:18
@Anonymní píše:
@Elessa dítě má u otce ještě nočník. V 3,5 letech. Nechodí s ním ven. Ač má zastavene kazy, tak mu necisti zuby mezizubnimi kartáčky atd atd… Neučí ho základy slušnosti. A klasika, kupuje si ho, povinnosti žádné a může všechno.

Nemela sis poridit dite s takovym clovek…co na to rict.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.5.19 11:20

@Micaella22 bohužel nejde… Nechce to dovolit otec.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.5.19 11:22

Víte… Kdyby alespoň nemělo to dítě ty změny v chování.
Zaráží mne to vaše posuzování, že jde o jeden den. Jde. Výhradně do mě péče v době stridavka, mi ho nikdo nedá.
Ano, argumenty slabé. Proto jsem soud prohrála. A nikdo nikdy vám nenapíše, že je otec nelidsky arogantní tvor, ne zcela klidný.
Alkohol neobhajite.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.5.19 11:22

@Verun83 bohužel, že jsem těhotná jsem zjistila, když jsem se od něj chtěla odstěhovat a měla jsem zabaleno.

• Citovat
  • Upravit
24995
19.5.19 11:23

Tak ve dny, kdy ma dite v peci otec zajistuje otec vyzvedavani ze skolky. otec nemuze/nechce/nevimco, tak jde vyzvednout babicka. mi to prijde uplne normalni a logicke. jak by se libilo tobe, kdyby ti otec kecal do toho kdo kde dite vyzvedava, hlida v tve stanovene dny? tvoje matka, otec se nestaraji? teta? ty mas dite 24/7 v tvoji dobu? a to ma byt pro dite to lepsi?… :think: jak uz se tu psalo, babicka ma na dite taky narok, stejne jak tvoji rodice. az to babicka zacne resit soudne bude to lepsi? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29868
19.5.19 11:24
@Micaella22 píše:
Nejde to vyresit lidsky? Nema cas ho ten den mit, tak s nim budes ty a on si nejaky den s tebou vymeni…? Bych ve skolce zakazala aby si ho vyzvedavala baba a kdokoliv jinej. Proste jen rodice a hotovo. Kdyz si ma prijit pro nej on, jste domluveni, tak baba ho mit nebude. Nejaky prusery diky jeho chlastu nema? Opetovnej vyhazov v praci kvuli alkoholu atp? Neda se to nejak pouzit?

No já nevím. U Vás ve školce vyzvedávají děti pouze rodiče? Pokud jsou oba rodiče pracující na plný úvazek, tak většinou vyzvedávají prarodiče, starší sourozenci atd. I s cestou do práce to rodiče nejsou schopni pokrýt. Úplně běžná záležitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.19 11:24

@Micaella22 on je ten tichý domácí alkoholik… Večer přijdu, a leju když jdou všichni spat. Rano je to znát pouze podle smradu a lenosti. Kdysi jsem fotila, kolik toho za večer vypije.
K ničemu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.5.19 11:25

@debra.morgan ano mám 24/7 a ano, kecá mi do toho, pokud by ho vyzvedl někdo jiný.

• Citovat
  • Upravit
rokris
19.5.19 11:39

Práva má Tvoje a jeho rodina stejná. Myslím, že tak, jak to bylo postaveno, jsi u soudu uspět nemohla. Pokud chceš něco dokázat, budeš to muset „hnát“ přes alkoholismus otce, a to, že na synovi tedy pozoruješ neblahé změny a pobyt u otce mu škodí. Argument, že ho vyzvedává babička je pro soud zcela mimo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.5.19 11:40

@rokris alkohol nedokážu. Nemám jak.
Ani jsem to ne hnala přes to, že vyzvedáva babička. Hnala jsem to přes psychologický posudek a doporučení psycholožky..

• Citovat
  • Upravit
rokris
19.5.19 11:46

A v posudku stojí, že vadí, když chlapečka vyzvedává babička? Nevím, možná jsem přehlídla, tak se omlouvám.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.5.19 11:48

@rokris v posudku stojí, že má být syn u toho z rodičů, který má větší časově možnosti a také, že už samotná školka je zahul a ne ještě střídání více lidí u výchovy, než jsou rodiče.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová