Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A jaký je váš konkrétní případ? Pokud jste manželé, na předmanželskou smlouvu je poněkud pozdě.
@Anonymní píše:
Zdravím. Holky já jsem z toho úplně jelen a těmto věcem vůbec nerozumím. Šla by podepsat smlouva, ve které by stálo, že půjčky musí podepsat oba manželé? Nebo nějak to zařídit abych nemusela splácet dluhy mého manžela, které nasekal bez mého vědomí? Diskuzi jsem četla, ale nevyznám se v tom. Tak se ptám konkrétně na můj případ. A ještě, že dluhy co má ještě před manželstvím, tak mu je musím taky splácet nebo jsem to pochopila špatně?
Muj nazor, podotykam jen nazor je, ze tvuj manzel si muze vzit pujcku na sve jmeno kolik chce. Jestli bude dluh z toho, tak to splacite oba, protoze jste manzele a je jedno kdo o to pozadal. Co se tyka dluhu pred manzelstvim, tak to se tebe netyka, protoze to jsou jeho dluhy. Akorat jde o to, ze jestli to musi manzel splacet a nebo je exekuce, tak se to hned jako prvni automaticky stahuje z vyplaty, takze nakonec treba mu zbude jen uplne minimalni plat.
Ps: Proc se chces vdavat za zadluzeneho cloveka? Prece muzete bydlet spolecne ne a nemusite se brat.
@miasek od nového roku se je to tak, že manželka dojede i na dluhy, co chlap nadělá před manželstvím… kamarádka kvůli tomu rušila svatbu.
My jsme měli mít svatbu v červnu :/ nemáme nic taky je zrušena na neurčito až se zaplatí dluhy ![]()
@mejdylko píše:
@miasek od nového roku se je to tak, že manželka dojede i na dluhy, co chlap nadělá před manželstvím… kamarádka kvůli tomu rušila svatbu.
Mas pravdu. http://www.novinky.cz/…ekutora.html
@blecha72 píše:
A jaký je váš konkrétní případ? Pokud jste manželé, na předmanželskou smlouvu je poněkud pozdě.
Můj případ je ten, že ještě oddáni nejsme, ale chceme být. Co já vím, tak dluhy nemá, ale vím, že v minulosti s tím problémy měl a kdyby náhodou do toho zase spadl (pevně doufám, že ne), chci být chráněná. Co pro to musím udělat nebo jde s tím něco dělat?
Nebrat si ho
a mít účty od vybavení celé domácnosti na své jméno…
@Anonymní píše:
Můj případ je ten, že ještě oddáni nejsme, ale chceme být. Co já vím, tak dluhy nemá, ale vím, že v minulosti s tím problémy měl a kdyby náhodou do toho zase spadl (pevně doufám, že ne), chci být chráněná. Co pro to musím udělat nebo jde s tím něco dělat?
Doplňuji: Jde s tím něco dělat kromě toho, že bychom se nevzali ![]()
Doufat, že za) už do dluhů nespadne nebo za b) udělají novelu OZ nebo za c) nic nemít.
@Anonymní píše:
Doplňuji: Jde s tím něco dělat kromě toho, že bychom se nevzali
možná tě uklidní, že už se připravuje novela NOZ, která by právě zamezila tomu, aby exekutor automaticky nemohl na účet „bezúhonného“ manžela. Důvodem změny má být právě ten nesmysl, že teď je v podstatě jeden z manželů ručitelem proti své vůli (a často i vědomí) ![]()
@neila píše:
možná tě uklidní, že už se připravuje novela NOZ, která by právě zamezila tomu, aby exekutor automaticky nemohl na účet „bezúhonného“ manžela. Důvodem změny má být právě ten nesmysl, že teď je v podstatě jeden z manželů ručitelem proti své vůli (a často i vědomí)
Byl by odkaz na nějaký článek? ![]()
@Anonymní píše:
Byl by odkaz na nějaký článek?
když narazím hodím sem, já to včera zachytila ve zprávách ![]()
@Anonymní píše:
Byl by odkaz na nějaký článek?
Také jsem to zaslechla. Ale od nápadu k novelizaci zákona je to nadlouho.
Zdravím. Holky já jsem z toho úplně jelen a těmto věcem vůbec nerozumím. Šla by podepsat smlouva, ve které by stálo, že půjčky musí podepsat oba manželé? Nebo nějak to zařídit abych nemusela splácet dluhy mého manžela, které nasekal bez mého vědomí? Diskuzi jsem četla, ale nevyznám se v tom. Tak se ptám konkrétně na můj případ. A ještě, že dluhy co má ještě před manželstvím, tak mu je musím taky splácet nebo jsem to pochopila špatně?