Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Litta Je to aktuální na sto procent a myslím si, že to je dost podstatná změna o které by se mělo vědět.
@Aneta.Berg Tak to nastudujeme. Aby v tom taky nebyl nějaký háček… Díky!
@mishka2 píše:
Pokud vím, tak společný majetek manželů včetně dluhů se počítá ode dne sňatku. Dluhy které měl jeden z manželů před uzavřením sňatku nejsou společné a exekutor nemůže třeba na plat manželky. U movitých věcí je to horší, těžko se dokazuje, že třeba postel manžela není…
tak já nevím vyšel nový obč. zákoník a tam prý dluhy přechází na manželku automaticky i když jsou za svobodna a i když je předmanželská smlouva.
@violass píše:
tak já nevím vyšel nový obč. zákoník a tam prý dluhy přechází na manželku automaticky i když jsou za svobodna a i když je předmanželská smlouva.
Tak když reaguješ na příspěvek z roku 2011, tak se nemůžeš divit…
@violass Ale myslím, že ty z doby před manželstvím tam pořád nepatří, dle těch včerejších článků, na které na předchozí straně odkazuji. Ale nevím. ![]()
@Litta Nereaguje na příspěvěk 2011, ty změny jsou v zákoníku platném nyní od ledna 2014. O ROJ slyším poprvé a to pro právníky pracuji. PRávě kvůli novému občanskému zákoníku jsme zrušili svatbu.
@Anonymní píše:03.03.11 09:27
@Litta Nereaguje na příspěvěk 2011, ty změny jsou v zákoníku platném nyní od ledna 2014. O ROJ slyším poprvé a to pro právníky pracuji. PRávě kvůli novému občanskému zákoníku jsme zrušili svatbu.
@Anonymní píše:
Já právě taky řeším ty změny. Myslela jsem tedy, že to bylo od ledna 2013, ale já se o právo jinak nezajímám, takže vycházím jen z těch článků.
@Anonymní píše:
Takže myslíš, že žádné ROJ tohle neřeší?
@Litta Myslím, že to byla dost vyčerpávající diskuze, tak třeba nějak pomůže, i když je tam spousta planých poplachů…ale snad se v tom zorientuješ.
@radkka Děkuju, na tu jsem nějak nenarazila, tak jsem zbrkle obnovila starší podobné.
Přesouvám se. ![]()
@Litta píše:
@radkka Děkuju, na tu jsem nějak nenarazila, tak jsem zbrkle obnovila starší podobné.Přesouvám se.
Stane se, já jsem si jen vzpomněla, že jsem tam přispívala, tak jsem ti to sem vyhrabala
Vzala bych to možná odzadu, z kraje byla spíš hysterie než vysvětlení, jestli si to teda dobře pamatuju.
@Litta Tak jsem se pletla, hned na straně 4 to sagina dobře vysvětlila
pardon